• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma davam karıştı...

bayram_043

böylesi daha iyi..
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
341
84
118
42
arkadaşlar önceki konularımı bilenler bilir. eşimle boşanma durumundayız. avukatımla anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışırken bugün eşimin çekişmeli boşanma davasını bizden önce açtığını öğrendim. bu ne demek oluyor.yani eşim ne yapmaya çalışıyor anlamadım. bugün polis memuru geldi. sosyo ekonomik durum tespiti için geldiğini eşimin bana boşanma davası açtığını söyledi. eşim avukatımla sürekli görüşüyordu. avukatımda şaşırdı. eşim evi terk etti. eve gelmeyeceğini söyledi falan filan... aslında kusurlu olan taraf o. bu dava nasıl ilerler. ben hak kaybına uğrar mıyım... bilenler yardımcı olabilir mi...

arkadaşlar önceki konularımı bilenler bilir. eşimle boşanma durumundayız. avukatımla anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışırken bugün eşimin çekişmeli boşanma davasını bizden önce açtığını öğrendim. bu ne demek oluyor.yani eşim ne yapmaya çalışıyor anlamadım. bugün polis memuru geldi. sosyo ekonomik durum tespiti için geldiğini eşimin bana boşanma davası açtığını söyledi. eşim avukatımla sürekli görüşüyordu. avukatımda şaşırdı. eşim evi terk etti. eve gelmeyeceğini söyledi falan filan... aslında kusurlu olan taraf o. bu dava nasıl ilerler. ben hak kaybına uğrar mıyım... bilenler yardımcı olabilir mi...

davayı kımın açtığı farketmez. eşinizle anlaşırsanız gene anlaşmalı olarak bu davada boşanabılırsınız. polis memurlarının gelmesı rutın olan bı işlem. her boşanma dosyasında tarafların ekonomık durumları araştırılır
dava dılekçesınde eşinizin nelerden bahsettığını veya hangı ıthamlarda bulunduğunu bılemedığım ıçın nasıl ılerler cevap veremem. durumu oğrenır açarsanız yardımcı olurum

kaç yılında evlendiniz? sizi zorlayacak o kontra atak yapmış. siz de onu zorlayın :) kusur neye göre kusur deliliniz neye göre delil? ekonomik durumunuz ondan iyi mi?

davayı kımın açtığı farketmez. eşinizle anlaşırsanız gene anlaşmalı olarak bu davada boşanabılırsınız. polis memurlarının gelmesı rutın olan bı işlem. her boşanma dosyasında tarafların ekonomık durumları araştırılır
dava dılekçesınde eşinizin nelerden bahsettığını veya hangı ıthamlarda bulunduğunu bılemedığım ıçın nasıl ılerler cevap veremem. durumu oğrenır açarsanız yardımcı olurum
tşk ederim cvp için. şimdi şöyle. anlaşama nedenimiz ziynet ve ev için katılım payı istiyoruz çalışarak katkıda bulundum. eşim kesinlikle verme taraftarı değil.babasının ödediğini iddaa ediyor. bu durumda ben hak kaybına uğrar mıyım...

kaç yılında evlendiniz? sizi zorlayacak o kontra atak yapmış. siz de onu zorlayın :) kusur neye göre kusur deliliniz neye göre delil? ekonomik durumunuz ondan iyi mi?

2008 yılında evlendik. ekonomik durumlarımız; maaşlarımız hemen hemen aynı.

Son düzenleme:
tşk ederim cvp için. şimdi şöyle. anlaşama nedenimiz ziynet ve ev için katılım payı istiyoruz çalışarak katkıda bulundum. eşim kesinlikle verme taraftarı değil.babasının ödediğini iddaa ediyor. bu durumda ben hak kaybına uğrar mıyım...

hayır . cevap dilekçesinde bunları belırtebılır ancak boşanmanın kolay olması için ayrıca katkı payı alacağı davası açabılırsınız. aynı davada istersenız işiniz uzun surer. avukatınız sızı yönlendırır zaten. keşke beklemeyıp açsaydınız davayı
evlılıkten sonra alınan evde, çalışan bı ınsansanız her turlu maddi katılımınızı ıspat edersınız. sadece dava uzun surer braz okadar

hayır . cevap dilekçesinde bunları belırtebılır ancak boşanmanın kolay olması için ayrıca katkı payı alacağı davası açabılırsınız. aynı davada istersenız işiniz uzun surer. avukatınız sızı yönlendırır zaten. keşke beklemeyıp açsaydınız davayı
evlılıkten sonra alınan evde, çalışan bı ınsansanız her turlu maddi katılımınızı ıspat edersınız. sadece dava uzun surer braz okadar

keşke demişsiniz ya ne değişiyor benim için?

şu değişir eğer eşiniz ıthamlarda bulunursa onların aksını ıspat etmek zorunda kalacaksınız. siz açsaydınız o zorunda kalacaktı. onemlı olan dava dılekçesi

şu değişir eğer eşiniz ıthamlarda bulunursa onların aksını ıspat etmek zorunda kalacaksınız. siz açsaydınız o zorunda kalacaktı. onemlı olan dava dılekçesi

cvplarınız için çok teşekkür ederim. çok aydınlandım sayenizde. ama yapı olarak çok sessiz sakin bir insanımdır. hep eşimin istediği gibi olmaya çalıştım bu evlilikte. evimizin içindeki sıkıntıları ailemde dahil olmak üzere kimseye yansıtmadım. kimsenin yanında en ufak bir yanlış harekette bulunmadım. buna eminim. eşim beni neyle itham edecek yada edebilecek çok merak ediyorum. hiç bizimle alakası olmayan arkadaşlarından şahitlikler istiyormuş. benim pek şahidim yok. ama o olmayan şahitleri oraya çıkarmayı başaracak. sanırım şahit fazlalılığla geçimsiz bir insan olduğumu ıspatlayacak. yani yalan beyanlarını ıspatlayacak. bu durumda zaten ben de boşanmak istiyorum.ıspatlarsa tazminat alamam ama haklarımı alırım değilmi. pasif kalacağa benziyorum mahkemede...

nıye pasif kalacakmışsınız. Aile mahkemelerı kadının yanındadır.güçlü olun dik durun. yalnız şahıtler çok onemlıdır onu unutmayın

niye pasif kalacakmışsınız yaaa neden bu kadar zayıf duruyorsunuz
bence siz kendinize daha dişli bir avukat bulun
eşiniz yalancı şahitler buluyorsa sizde bulun
hakkınızı alabilmeniz için bu yolda dişli olmanız gerekiyor hakkınızı yedirmeyin

karşıma hangi ithamlarla geleceğini bilmediğim için ürktüm bir an. evi terk eden kavga eden kandisi. boşanma dabasını açan yine kendisi. ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. ben sadece haklarımı alıp çekilme derdindeyim. ama onun yaptığına bakın... onu bile vermek istemiyor...

unutmayın herkes her talepte bulunabılır. onemlı olan kusurun kendınde olmadığını ispatlayabılmesı
sizde boşanma, nafaka ve tazmınat( eğer nedenlerınız varsa) talebınde bulunun

o zaman yeni yasadan faydalanıyorsunuz. evlilik sonrası taşınmaz mallara her ikinizde ortaksınız. evdeyseniiz evdeki hiç bir eşyaya dokunmayın yerini oynatmayın. özellikle faturaları bulunanların. sizi bu konuda suçlayabilir. kanun belgesi olduğu için ondan yana olur.ayrıca Hakimden ev sizin ise tabuya şerh koydurun evi ortak aile konutu özgülenmesini talep edin Varlıklar konusunda hakim uygun bir paylaştırma yapar katılma payı vs. ikincisi kusurunuzu belirtmediniz. neye göre size dava açmış sizin elinizdeki öne sürdüğünüz kusur nedir? tedbir nafakası davası açın öncelikle sen de ona kontra atak yap. Dava açan taraf hak talep etmek için dava açar ve iddiasını ispat etmek zorundadır. Ziynet eşyalarını sakla. buna hak talep etmesi ve onun olduğunu ispat etmesi çok zor. ispat etse bile ki bu zor yarısına el koyabilir. yada şöyle yapabilirsin eşin evinin geçimini sağlamıyor yada katkıda bulunmuyor, vs nedenlerle açtığı davanın iptalini isteyebilirsin ve karşı dava açman gerekir böylelik maddi ve manevi tazminat isteyebilirsin . Ancak nafaka ve tazminat konusunda kusur oranlarına bakılır.yalnız çalıştığın için nafaka az ödenir yada ödenmez öyle bir dez avantajın var. büyük ihtimal sana evlilik birliğinin temelden sarsılması nedenini gösterecek seni süründürmek istiyor sanırım.

niye pasif kalacakmışsınız yaaa neden bu kadar zayıf duruyorsunuz
bence siz kendinize daha dişli bir avukat bulun
eşiniz yalancı şahitler buluyorsa sizde bulun
hakkınızı alabilmeniz için bu yolda dişli olmanız gerekiyor hakkınızı yedirmeyin

söylediğiniz oldu avukatla yollarımızı ayırdık. şimdi başka avukat arıyorum...ama kimi bulacağım bilmiyorum...

canım ben de senınle yaklaşık aynı durumdayım hala av.da karar kılamadım...diğ. yandan; vaktım cok azaldı ve yakında cırkef cımrı herıf cekısmelı olarak davayı baslatacak; bana ıftıra atacak anladığım kadarıyla pıs sahtekar....ben de ne yapacağımı bılemıyorum açıkçası, endıselıyım, bu da kesın yalancı sahıt fln tutar...Alllah yardımcımız olsun....

dilekçe elime geldi. pek bi iddaası yok. sadece anlaşamadığımızı falan yazmış. yalnız benim anlaşmalı olarak davette bulunduğumu fakat çok yüksek bir para istediğimi vermezsem istiralarla alacağım yönünde şantaj yaptığımı söylemiş. ben öyle bi şantaj yapmadım yüzünü bile görmüyorum 1,5 aydır. ne yapmalıyım

benden tazminat falan isteyebilir mi, şahitlerle yalanlarla alabilir mi???

Adlıyelerde hayatını yalanocı sahıtlıkten kazanan bır dolu namussuz serefsız işsız güçsüz tip olurmuş; hayatında hıc gormedıgın kısıler mahkemede aleyhınde tanıklık edebılırmıs.....o yüzden cekısmelı boşanmada her seye hazırlıklı olmak gerekiyor; olmadı psıkolojık destek de al derım ben...ama göya cogu hakım kımın yalancı kımın doğrucu sahıt olduğunu sorduğu tuzak sorularla ve de tecrubelı hakımse ınsan sarraflığıyla anlarmış...bır de denen o ki; ekserıyetle hukuk sıstemı kadının tarafını tutarmış; ama tabıı bence yıne hakımıne gore degısır..ve de cogu davada hakım 2,durusmada anlaşmalıya cevırın aranızda anlasın artık dermıs....av. konusuna gelınce; ben de 4 aydır araştırıyordum en sonunda bırınde karar kıldım gıbı...bayağı bır araştırmak gerekiyor anladığım kadarıyla cogu parayı pesın aldıktan sonra davayı takıp etmıyormus bıle, dolayısıyla da o vakitten sonra dava karsı tarafın dosyası uzerınden yuruyormuş....bunların bır kısmını duydum bır kısmını da netten araştırıp ogendım..Allah yardımcımız, yolumuz acık olsun...

Son düzenleme:
Back