• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma avukatı, nafaka tahsili bedeli bilenler lütfen yardım....

esmermavigoz

kafası karmakarışık bir kadın..
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
563
415
103
Merhaba hanımlar.
Benim şuanda boşanma davam sürüyor, avukatıma belli bir ücret ödüyorum haliyle. Avukatla konuştum, 3 aylık tedbir nafakasını karşı taraftan tahsil ettiğini ama karşı taraftan bunu alırken çok zorlandığını söyledi. Nafaka tahsili ücretini yani kendi payını kesip, bana kalan parayı yollayacağını söyledi. Nafaka tahsili bedeli de, nafakanın %25ine denk geliyor. Böyle birşeye hakkın var mı, zaten boşanma avukatım olduğu için nafakayı alırken neden esktra ücret istiyor anlamış değilim. Avukatları bilirsiniz, biraz güvenemedim açıkçası. Böyle birşeye hakkı varmı? Sizin avukatlarınız böyle bir ücret talep ettimi sizden? Ayrıca gelecek aydaki ödemeler gerçekleşmesse icra yoluyla alacağını söyledi, icra için de ekstra ücret isteyeceğine eminim. Bunlar verilmesi gereken ücretler midir? Her ay nafakanın yüzde 25ini almaya hakkı varmı?

Merhaba hanımlar.
Benim şuanda boşanma davam sürüyor, avukatıma belli bir ücret ödüyorum haliyle. Avukatla konuştum, 3 aylık tedbir nafakasını karşı taraftan tahsil ettiğini ama karşı taraftan bunu alırken çok zorlandığını söyledi. Nafaka tahsili ücretini yani kendi payını kesip, bana kalan parayı yollayacağını söyledi. Nafaka tahsili bedeli de, nafakanın %25ine denk geliyor. Böyle birşeye hakkın var mı, zaten boşanma avukatım olduğu için nafakayı alırken neden esktra ücret istiyor anlamış değilim. Avukatları bilirsiniz, biraz güvenemedim açıkçası. Böyle birşeye hakkı varmı? Sizin avukatlarınız böyle bir ücret talep ettimi sizden? Ayrıca gelecek aydaki ödemeler gerçekleşmesse icra yoluyla alacağını söyledi, icra için de ekstra ücret isteyeceğine eminim. Bunlar verilmesi gereken ücretler midir? Her ay nafakanın yüzde 25’ini almaya hakkı var mı?

siz boşanma davası için bir avukatlık ücret sözleşmesi yaptınız mı?
O ücret sözleşmesinde herhangi bir artı işlemde ki bunlar pek öyle olmuyor sizden belli bir yüzde alacağına dair herhangi bir hüküm var mı?
Gerçi AVUKATLARI BİLİRSİNİZ PEK GÜVENİLMEZ ama...🤬

Son düzenleme:
siz boşanma davası için bir avukatlık ücret sözleşmesi yaptınız mı?
O ücret sözleşmesinde herhangi bir artı işlemde ki bunlar pek öyle olmuyor sizden belli bir yüzde alacağına dair herhangi bir hüküm var mı?
Gerçi AVUKATLARI BİLİRSİNİZ PEK GÜVENİLMEZ ama...

ya binlerce derdim var bir de yanlış anlaşılmalarla ve başka yerlere çeken insanlarla hiç uğraşacak gücüm yok. Evet güvenilir avukat bulmak kolay degil bu devirde, bilmediğimiz için herşeyi paraya çevirmeye çalışan fırsatçı avukatlar bazen görüyoruz duyuyoruz. Her meslekte iyi veya kötü niyetli bireyler mevcut. Neyine alındınız anlamadım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hanımlar.
Benim şuanda boşanma davam sürüyor, avukatıma belli bir ücret ödüyorum haliyle. Avukatla konuştum, 3 aylık tedbir nafakasını karşı taraftan tahsil ettiğini ama karşı taraftan bunu alırken çok zorlandığını söyledi. Nafaka tahsili ücretini yani kendi payını kesip, bana kalan parayı yollayacağını söyledi. Nafaka tahsili bedeli de, nafakanın %25ine denk geliyor. Böyle birşeye hakkın var mı, zaten boşanma avukatım olduğu için nafakayı alırken neden esktra ücret istiyor anlamış değilim. Avukatları bilirsiniz, biraz güvenemedim açıkçası. Böyle birşeye hakkı varmı? Sizin avukatlarınız böyle bir ücret talep ettimi sizden? Ayrıca gelecek aydaki ödemeler gerçekleşmesse icra yoluyla alacağını söyledi, icra için de ekstra ücret isteyeceğine eminim. Bunlar verilmesi gereken ücretler midir? Her ay nafakanın yüzde 25ini almaya hakkı varmı?
Ben işlemleri.kendim.yaptimavukata gerek yok.bir form.var onu dolduruyorsun sadeve

avukatla başta anlaşmadıysanız vermenize gerek yok verdikçe ister avukat kendimin değil ama çevremin tecrübelerine göre söylüyorum bunu.

avukatla başta anlaşmadıysanız vermenize gerek yok verdikçe ister avukat kendimin değil ama çevremin tecrübelerine göre söylüyorum bunu.

böyle bir pay anlaşması yapmadık, nasıl hayır diyebilirim bilmiyorum. davam da baya çetrefilli avukatımla ters düşmekte istemiyorum baya emek harcıyor ama bilemedim gerek var mıdır, avukatlık ücretini ödüyorum çünkü. avukatım bana eksik yatırıyor, direk onun elınden gelıyor para bana, oyüzden vermeme gibi şansım yok sanırım

Nafaka sana bağlansın ödemediği zaman ihtar gönder olmazsa haciz gönder

Boşanma davası ayrı dosya, nafaka tahsili için açılan icra dosyaları ayrı dosyalar tabi kiayrı ayrı ücret alacak. sadece boşanma davası için ödediğiniz para ile her şeyi yaptıramazsınız.hatta avukatınızın boşanma davanız istinafa taşınırsa oradan bile ayrı ücret alma hakkı var.avukatları böyle yaftalamadan önce doğrusunu öğrenin.her yıl avukatlık asgari ücret tarifesi ve baroların tavsiye niteliğinde tarifeleri yayınlanır.bunların hepsi ayrı işler niteliğindedir

Ömrünün sonuna kadar alacağın nafakayı bedava tahsil etsin . İcra dairelerinde uğraşsın . Çok kolay geliyor sizlere . Size tavsiyem avukatı azledin , kendiniz uğraşın . Avukatlar dolandırıcı çünkü !

Merhaba hanımlar.

avukatım nafakanın tahsili için ekstra pay istemesi durumunu bilemeyeceğim aranızdaki anlaşmaya bağlı nafaka ödenmemesi nedeniyle açılacak takipler de aynı şekilde anlaşmaya bağlı ben önceden icra gibi durumlar için ekstra ücret olacak şekilde yapıyorum. önceden her şeyi konuşmak lazım. lakin burada insanlara sormak yerine avukatınıza sormanız sizin açınızdan daha çözüm odaklı gibi geldi. ayrıca güvenmiyorsanız avukatınızı azledebilirsin tüm meslek mensuplarını kötülemeniz hiç hoş olmamız.

saçmalık avukatınız ile bu konuyu ayrıntısı ile konuşun ve sorun çıkartırsa avukat değişikliğine gidin sonuç ta ceza davası değil bu bosanma davası avukat değişikliği davanın gidişatını çok etkilemez. Nafaka tahsili icin kendi hesap numaranızı mahkemeye verin icra aracığıyla direk maaşından kesilsin karşı tarafın.. ona vereceğim o parayı gider danışma parası olarak veririm daha iyi...

Back