- 19 Şubat 2015
- 563
- 415
- Konu Sahibi esmermavigoz
Davalarda avukatlik ucreti kaybeden taraftan aliniyor, bu kararda kimin kime ne odeyecegi kisminda yaziyor. Bu ucret sabit, yani miktari belirli.
Avukatlar ayrica muvekkilden de alabiliyor. Bazi avukatlar almiyor ama cogu avukat muvekkilden de aliyor. Muvekkilden alinan ucret degisebiliyor. Kimi avukat 5000 tl aliyor kimi 15 000 tl. Bu ucretin miktari sabit degil. Kimisi de bu ucreti hic almiyor sadece davayi kazaninca karsi tarafin odeyecegi ucreti aliyor. Avukatiniz muhtemelen davanin kismen kazanilacagini dusunmedi o yuzden size bunu soylemedi ya da biliyorsunuz sanmistir.
Bu arada ben avukat degilim. Sadece bildigimi aktariyorum. Bu durumu avukatinizla cozun diyecegim ama karsi tarafin avukatina odeyeceginiz icin muhtemelen odemezseniz eski esin abukati icra yoluyla alir.
Konu açılmışken biraz bahsedeyim, Eşimi haklı bulduğu konu için hakim beni avukat ücretine hükmetti. Beni haklı bulduğu konu içinse tazminatımı kabul etti ve karşı tarafı avukat ücretine hükmetti, ikimizi de kusurlu ama karşı tarafı daha kusurlu buldu. Yani kısaca paraları avukatlara ödeyeceğiz sanırım. Eski eşiniz hükmedilen vekalet ücretini de size değil, direkt avukatınıza ödedi anladığım kadarıyla. Avukatınız da eşinizden aldığı ücreti sizden aldığı ücretten düşmedi, ekstra olarak aldı.