Boşanma aşamasında NAFAKA

Ee yine etmiş kabul ediyorsunuz ki. Normalde maddi manevi tazminat talep edersin vs çok fazla yıpratıp çalışmayacak duruma getirmişse zaten boşanırken mal varsa paylaşım yapılıyor birde maaşının yarısını istemek nerden baksan haksızlık ve ona el açmak. Yani bir nevi nikah yok ama karısı gibi gelirine ortak olmaya devam etmek. Bu bir sömürüdür. Gün gelir sizden talep edilirse anlarsınız bir erkek sizden nafaka talep ederse biliyorsunuz ki şiddet sadece dayak değil sözel -psikolojik de oluyor.
Ayrıca ben bir KADINIM her koşulda kadını desteklemek zorunda değilim. Unisex bakıyorum diyebiliriz 😂👈
Unisex bakmaya devam et o zaman tatlım bir gün başına geldiğinde sen öyle yaparsın okey

Merak etme kadınların bu ülke de aldığı para çalışmadan geçinebileceği kadar ultra düzey bişey değil bin lira gibi mevlalar söz konusu olan para evlenirken iyi mağdur ederken iyi dayak atarken iyi aldatırken iyi ama işşş paraya gelince haksızlık haksızlığın kitabini yazan adamlar haktan hukuktan konuşmasın okey

Siz ne diyorsunuz ya biz oyle birşey mi diyoruz. Bir mağduriyete sığınmadır gidiyor en mağdur sizsiniz. Her dava her koşul kişilerine göre ayrı dinamikleri vardır. Kadınlar da aldatıyor.

Düşüncene hayran kaldım doğrusu devam böyle 😂

Bence de kalmalısınız. Hatta bazı kadınlar var maaş bağlatılsın diye yapmadıkları yok birkaç ay evli kalıp şiddetli geçimsizliği onlar çıkarıyor hatta. Neler var neler. Dünyadan bir habersiniz. Gercek mağduriyet yaşayan zaten talep etsin diyoruz maddi manevi tazminat davası açabiliyor aldatmalarda ayni şekilde erkekte açabiliyor.

Bence de kalmalısınız. Hatta bazı kadınlar var maaş bağlatılsın diye yapmadıkları yok birkaç ay evli kalıp şiddetli geçimsizliği onlar çıkarıyor hatta. Neler var neler. Dünyadan bir habersiniz. Gercek mağduriyet yaşayan zaten talep etsin diyoruz maddi manevi tazminat davası açabiliyor aldatmalarda ayni şekilde erkekte açabiliyor.
Tamam tatlım sen öyle yaparsın okey, herkesin hayatı kendine

Tamam tatlım sen konma, konanlar konsun no problem dert etme kendine
Dert etmemiz için o konunun mağduru olmamıza gerek yok. Farkımız burada işte. Dayak yemedim ama dayak yiyen kadının hakkını da savunurum, haksız yere nafaka veren erkek değilim ama onun hakkını da savunurum. Önemli olan cinsiyet değil hakkaniyet.

Ne biliyorsun para için olduğunu baba evinde aç mı bu kadınlar kocasına giderken çeyizsiz mi gitti para için neden çocuk yapsın tek ayrılınca da tazminat alabiliyor cidden düşüncenizi kendinize saklayın.
yani bu kadar eziyet çektiğini idda eden bir insanın çocuk yapmasındaki amacı anlatsana biraz dinleyeyim? Düşüncemi sana soracak değilim ayrıca

Ömür boyu el kızına bakan bir adam gösteremezsiniz bu ülkede. Kadın erkek eşit değildir. Hangi kadın çocuklu vaziyette boşanınca erkek gibi hayatına devam edebiliyor?asgari ücretin bir kirayı bile karşılamadığı ülkede, kocasının isteğiyle, ya da çocuk yüzünden kariyerini bırakmış, iş hayatından uzaklaşmış kadınlar boşanınca nasıl tekrar iş hayatına katılabiliyor mu acaba, biraz da yaşı ileriyse bir de.
Hangi nafaka çocuğun manevi, maddi yükünü karşılayabilir, erkekler bekar olarak hayatlarına devam ederken, bu toplumda boşanmış kadın bin türlü belayla uğraşıyor . rica ederim kadınlar bari yapmasın bu süresiz nafaka saçmalığını. Basından gördüğünüz bir kaç kötü örnekle, mahkeme salonlarında kadına bağlanan üç kuruş nafakaya da göz dikmeyin. Ki o nafakalar genelde verilmez birikir, ayda yılda adamın üzerinde birşey varsa icra yoluyla alınır. O alınana kadar da çocuklu kadın kan kusmaya devam eder. O sosyal medyada toplanıp ağlayan erkeklerin nafaka miktarlarını bilseniz suratlarına tükürürsünüz.
Bu sözlerim uzun müddet evli kalmış, çocuklu ya da çocuksuz, kadının uzun süre iş hayatından uzak kalmak zorunda kaldığı evlilikler için geçerlidir. Bazej iki sene de uzun sayılabilir. Dayakla, işkenceyle ve tecavüzle geçtiyse hele
Bakın söylediklerinizin epey bir kısmında haklısınız. Ama işte bütün bunlar bir bütün zaten. Benim diğer konulardaki yorumlarımdan da anlaşılıyordur. Kadın çocuk için, koca için işini kariyerini asla ve asla bırakmamalı. Erkeğin görevi para kazanmaktır kadın isterse çalışır kafasından çıkmak zorundayız. Boşanan babalar çocuklarını üç ayda bir alıp 2 saat avmye götürerek bu sorumluluktan kaçamamalı. Geçenlerde bir kadın çocukların velayetini babaya verdi diye linçlendi burada. Neden olmasın yaşı uygunsa olabilir dedim diye duymadığım laf kalmadı. Demek istediğim bazı eşitsizlik rollerini kadınlar kendileri içselleştirmiş durumda. Buna karşı çıkıyorum ben kendi adıma. Birkaç gün önce bir üyenin konusu vardı. Gencecik, çocuksuz bir kadın olarak 7 yaşından (!) beri erken kalktığı için çalışmak istemiyor, eşine kendini haklı çıkaracak bahane arıyordu. Allah aşkına mantıklı bir tarafı var mı bu yaklaşımın.

Nafaka meselesine gelince konuyu açan kişi ağır şiddet görmüş ve bebeği var. O zaten fazla fazla tazminatını da nafakasını da almalı. Ama onun altına biri gelip ay cnm benim de eski eşim memur maaşının yarısını alabiliyorum ehi ehi diyince iş sulanıyor. Yine başka bir üye sadece birkaç aylık evlilikte eski eşin şiddet aldatma gibi kusuru olmamasına rağmen yüklü bir tazminat ve nafaka talep ediyordu. Peki o zaman neyin bedeli bu nafaka ve tazminat? Bekaretin mi? Bu zihniyet kadını değerli görüyor olabilir mi?
Evlilik süresi, evlilikteki maddi manevi kusurlar, çocuk sayısı vs buna göre adil olan nafaka fazlasıyla verilsin. Duruma göre ömür boyu da olur.

Bu konuda bir arkadaş da kadın evleniyor, boşanınca rezil oluyor, dul oluyor parasını versin o zaman erkek gibi bir şeyler söylemişti. Bunun parasal bir karşılığı olması gerektiğini söylemek kadına en ala aşağılamadır.

Tazminat ve nafaka çok önemli bir kadın hakkıdır. Ama neye karşılık istediğimiz de bir o kadar önemli.

Son düzenleme:
yani bu kadar eziyet çektiğini idda eden bir insanın çocuk yapmasındaki amacı anlatsana biraz dinleyeyim? Düşüncemi sana soracak değilim ayrıca
Senin zihniyetinde bir insana yorum yapmak istemiyorum umarım başına gelmez ve bu durumu anlamak zorunda kalmazsın çünkü yaşamayanların böyle sallaması bol keseden beni irrite ediyor

Bakın söylediklerinizin epey bir kısmında haklısınız. Ama işte bütün bunlar bir bütün zaten. Benim diğer konulardaki yorumlarımdan da anlaşılıyordur. Kadın çocuk için, koca için işini kariyerini asla ve asla bırakmamalı. Erkeğin görevi para kazanmaktır kadın isterse çalışır kafasından çıkmak zorundayız. Boşanan babalar çocuklarını üç ayda bir alıp 2 saat avmye götürerek bu sorumluluktan kaçamamalı. Geçenlerde bir kadın çocukların velayetini babaya verdi diye linçlendi burada. Neden olmasın yaşı uygunsa olabilir dedim diye duymadığım laf kalmadı. Demek istediğim bazı eşitsizlik rollerini kadınlar kendileri içselleştirmiş durumda. Buna karşı çıkıyorum ben kendi adıma. Birkaç gün önce bir üyenin konusu vardı. Gencecik, çocuksuz bir kadın olarak 7 yaşından (!) beri erken kalktığı için çalışmak istemiyor, eşine kendini haklı çıkaracak bahane arıyordu. Allah aşkına mantıklı bir tarafı var mı bu yaklaşımın.

Nafaka meselesine gelince konuyu açan kişi ağır şiddet görmüş ve bebeği var. O zaten fazla fazla tazminatını da nafakasını da almalı. Ama onun altına biri gelip ay cnm benim de eski eşim memur maaşının yarısını alabiliyorum ehi ehi diyince iş sulanıyor. Yine başka bir üye sadece birkaç aylık evlilikte eski eşin şiddet aldatma gibi kusuru olmamasına rağmen yüklü bir tazminat ve nafaka talep ediyordu. Peki o zaman neyin bedeli bu nafaka ve tazminat? Bekaretin mi? Bu zihniyet kadını değerli görüyor olabilir mi?
Evlilik süresi, evlilikteki maddi manevi kusurlar, çocuk sayısı vs buna göre adil olan nafaka fazlasıyla verilsin. Duruma göre ömür boyu da olur.

Bu konuda bir arkadaş da kadın evleniyor, boşanınca rezil oluyor, dul oluyor parasını versin o zaman erkek gibi bir şeyler söylemişti. Bunun parasal bir karşılığı olması gerektiğini söylemek kadına en ala aşağılamadır.

Tazminat ve nafaka çok önemli bir kadın hakkıdır. Ama neye karşılık istediğimiz de bir o kadar önemli.
Katılmakla birlikte sırf bu nedenle etrafta efsane gibi dolanan nafaka miktarlarının gerçekçi olmadığını, sürekli kadınlara bu yüzden bel altı vurulduğunu belirtmek istedim. Bir de kadın evlilikte işi bırakmasa bile çocuk yüzünden zaten kariyerinde gerileme yaşıyor. Memuriyeti yoksa kaldığı yerden devam etmesi çok zorlu. Bir de evlenirken benim işimin olduğu yere geleceksin anlayışına kurban gittiyse katmerli zarar. Yani her iki tarafın hak ve yükümlülükler konusunda eşit olduğu bir durumda sonuna kadar haklı olabilirsiniz ama realite böyle değil malesef. Sonunda ise zaten o bahsedilen nafaka miktarları tamamen uydurma. Olan her halde kadına oluyor.

Katılmakla birlikte sırf bu nedenle etrafta efsane gibi dolanan nafaka miktarlarının gerçekçi olmadığını, sürekli kadınlara bu yüzden bel altı vurulduğunu belirtmek istedim. Bir de kadın evlilikte işi bırakmasa bile çocuk yüzünden zaten kariyerinde gerileme yaşıyor. Memuriyeti yoksa kaldığı yerden devam etmesi çok zorlu. Bir de evlenirken benim işimin olduğu yere geleceksin anlayışına kurban gittiyse katmerli zarar. Yani her iki tarafın hak ve yükümlülükler konusunda eşit olduğu bir durumda sonuna kadar haklı olabilirsiniz ama realite böyle değil malesef. Sonunda ise zaten o bahsedilen nafaka miktarları tamamen uydurma. Olan her halde kadına oluyor.
Haklısınız. Tam da bu yüzden hepimiz kendi hayatımıza önce kendimiz sahip çıkacağız. Gereksiz duygusallıkla fazladan fedakarlık yapmayacağız.
Sonra da elbette kanun nizam da kadini ve çocuğu sonuna kadar koruyacak.

Umarım kadınlar olarak fazladan korunmaya ihtiyacımız olmayan Bir eşitlik ortamında yaşayabiliriz.

Bu konudaki tartışma bizde çocuk yok, maaşının yarısını alacağım yazan üyeye verdiğimiz cevaplarla çıktı zaten. Çocuğa verilen nafakaya veya uzun yıllar evlilik sebepli çalışmama nedenli verilen nafakaya karşı çıkılmıyor. 20 yıllık evlilik bitmiştir, o kadının hakkı başka 2 yıllık evlilik bitmiştir o kadının başka. Burada sapla saman karışıyor. Kadının hayalleri yıkıldı diye nafaka alsın yazan var. Bu mu mağduriyet?

Son düzenleme:
X