- 13 Ağustos 2014
- 6.275
- 13.964
- 36
Aynen her açıdan eşitlikçi, refah bir toplumda yaşadığımız için tek kusur nafaka kalmıştı. Nafaka ortadan kalkarsa güllük gülistanlık olacak.İyi de siz de tam olarak o zihniyeti besliyorsunuz bu yaklaşımınızla. Erkek kişisi kusurlu işe tazminat öder, çocuk yoksa belli bir süre makul bir miktar nafaka öder. Sen benle evlendin artık ne olursa olsun ömür boyu gelirinin yarısını bana vereceksin demek dul olmaya kötü, 'bekarete' ise kutsal bir anlam yükleyip erkeği bu kutsala dokunduğu için cezalandırmaktır. Kadınlar kendilerine dul gözüyle bakıp bunun tazmini için para ister, kendi bedensel ve duygusal durumlarına değer biçerse bu gelişmemiş toplum ne yapmaz. Kadın boşandığı için kendine acımayı, kendini değersiz görmeyi bırakmazsa toplum da normalleşemez.
Ortalık kadınlar açısından boka batmış kadın cinayetinden , şiddetten ortalık geçilmiyor ( bir hakim olarak söylüyorum bunu ) , sığınma evleri yetersiz, kadın istihdamı yetersiz.
Ama biz adil olmak adına nafakadan başlayalım değil mi kaldırmaya ?
Hanımefendi hayatın bile bir hiyeraraşisi vardır. Karnınız doymadan kitap okumak isteyemezsiniz.
Erkekler önce her alanda ehlileşecek, kadınlar önce yaşayacak, hayatta kalacak ondan sonra nafakanın adaletli olup olmadığını konuşacağız.
KADINLAR SİZE SESLENİYORUM. Nafaka talep edin. Burası Ortadoğu. O adama dul adam demeyecekler size diyecekler. Şimdi ben boşandım beş kuruş almadım diyen tuzu kuruları boşverin.
Toplum bize önce erkeklere yaptığı gibi sonsuz ayrıcalıklı bir hayat sağlayacak nafakayı sonra konuşacağız