Boşanma aşamasında aile evine dönmek

Benimde eşim asker ben hamileyken göreve gitti bişey olmasın bize acil bişey olur diye de annemlere bıraktı 2 ay burnumdan geldi her eksiklerini alırdım ama gene de hergun tartışma olurdu bende kendimi sormlu tuttum kapıları carparlar yerde kıl var diye babam bağırır çağırır nasıl kactigimi bilemedim evime Allah korusun bdahada

Rezidansa çıkabilirsiniz. 1+1 eşyalı daireler var. Tabağına kadar herşey var. Fiyat biraz yüksek oluyor ama sıfırdan ev açmak da pahalı. Üstelik her şey fiyata dahil, gazı elektirigi, interneti içinde. Kapıda da güvenlik, rahat edersiniz.

Laf söz geçici, huzur kalıcıdır. Ablanızın art niyeti yok sanki ama babanızla durumu bilemem. Bence laf sözden kaçıp huzursuz bir biçimde ailenizle yaşayacağınıza, huzur bulacağınız bir göz eviniz olsun.

Merhaba konu sahibi.
Size ve bunu yaşamış diğer arkadaşlara gerçekten çok üzüldüm.
Sizin o eve maddi bir katkıda bulunmanız veya bulunmamanız ablanıza düşmez. Abla ister sizinle yaşasın, ister ayrı evde yaşasın..
Durduk yere mi dedi bu lafı ? Gerçekten çok kırıcı olmuş. İnşallah cahilliğinden demiştir.

Babanızın tavırları bekarken de böyle miydi? Onun huyunu suyunu biz bilemeyiz. Eğer genel olarak huyları böyleyse size özel değildir, belki gerçekten siz yanlış anlıyor olabilirsiniz. Bunu siz daha iyi bilirsiniz tabi.

Ayrı eve gerçekten çıkmak istiyorsanız asla çevreyi düşünmeyin. Bir konuşur, iki konuşur sonra susarlar. Bu sizin hayatınız.
Benim size tavsiyem öncesinden birikim yapmanız. Hatta ailenizden ayrılmayacaksanız bile birikim yapın ve kimseye söylemeyin. Kenarda hep biraz birikiminiz olsun.

Allah yardımcınız olsun. Bu durumu yaşayan tüm kadın arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum

Çok üzüldüm umarım düşündüğünüz gibi istenmemek değildir

Nesir bu bosanan kadınların cevresınden cektıklerı, zaten aılelerı destek olacaklarına köstek oluyorlar yahu

Maddi gücünüz yetiyorsa ayrı eve çıkın ama kiralar malûm ..boşanırken birşeyler alabilecek misiniz?kira,eşya, faturalar...ya da düzen kurana kadar ailenizle ciddi bir konuşma yapin, bu aşamada size ihtiyacım var,ben sizin evladinizim, koca evinden döndüm diye bana böyle davranmayın v.s..çünkü hayatta en kıymetli şey en zor durumda gidilecek bir aile bence..ailen yanindaysan güçlüsün

Bende boşanma aşamasındayım 2 aydır aile evimde kalıyorum bazen sıkıntılar oluyor özellikle de kalabaliksaniz ama anlik kararla da gemileri yakmayın derim, yinede bunun üzerine belirli bir süre daha düşünün ben mesela evde tek yasayamayan biriyim, zamanla bu fikriniz de kendi içinizde kabul görüyorsa doğru karardır

Çalıştığım yer bana lojman temin ediyor. Üç beş de ayrılırken evden aldığım eşyalarım var ama annem gitme diye ısrar etti. Bilmiyorum en azından tamamen bosanana kadar askıya aldım. Atanmak için çalışıyorum şu an inşallah atanirsam bı daha buraya tatil için bile dönmeyi düşünmüyorum

Niye babanıza bu kadar kızildıgıni anlamadım. Adam bile isteye uyandırıyor sonuçta. Belli ki sizin uykunuz hassas ama onlarınki değil. Sizin neden böyle uyandığınızı anlamadığı için o şekilde söylemiş. Bilinçli olarak ses çıkartmıyor sonuçta. Normal sayılabilecek sesler onlar. Size sahip çıkmışlar. Ablanız dışında alttan alttan laf sokan da yok. Ablanıza mesafeyi çizin. Kardeş dışarıdan övüldügü kadar matah bir şey değil çoğu zaman.

Lafa söze takılmak kalmadı bu devirde. Herkes istediği hayatı yaiayıp size gelince laf ediyor yok öyle dünya. Benim ablamın evliliğine bi dünya laf edip babamı krize sokanların kızları evlilik dışı çocuk yaptı kimse gık diyemedi. Yani herkes konulur siz konuşturmamaya bakacaksınız. Onlar kim oluyor hayatınızdaki yeri ve önemi ne? Siz acılar çekerken yanınızdalar mı

Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilemiyorum, işiniz nedir onu da bilemiyorum

ama mesela iş yeriniz değişmiş olsa, şu an oturduğunuz aile evine uzak bir ilçeye geçiş yapmış olsanız.
Onu bahane ederek , kolayca ayrı eve çıkarsınız sanki .

Ele güne karşı da bahaneniz hazır olur işte, iş yeri değişti. Uzak oluyor, maddi manevi yorucu .
Şeklinde ..

Yani aile ile yaşamak evet size zor bu şartlarda. O yüzden ben ayrı ev fikrini etrafca haklı gösterecek bir bahane düşünün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…