- 8 Kasım 2019
- 1.577
- 1.737
Sağolun hepimiz hakkında hayirlisiBebek için en fazla huzur gerekli çok haklısınız. Umarım sağlıkla kucağınıza almanızı nasip eder Allah. Çok sevindim adınıza
Benim eşimle 4 sene sevgililik söz nişan dönemimiz oldu bizde sevgiden çok aşk vardı ve aşkın fazlası zarar inanın kiskancti ve şiddet uyguladı bir kez ve boşanma kararı aldım ayrı yaşıyoruz su dönem bittiğinde bosanicaz benim eşim polis değil özel sektör çalışanı evlenmeden önce aşırı kibar dünyanın en iyi insanıydı kısıtlama vardı evet benden 8 yaş büyüktü ve hep aşırı beğendiğini soylerdi cilt makyajı bile yaptırmazdi cildim bozulmasın diye nasıl şiddet uyguladı hala anlayamıyorum hala en büyük korkusu boşandıktan sonra biriyle evlenmem su an çocuk için gorusuruyoruz telde arkadaş gibiyiz eskiden konuşmayalım tartismayalim hamilelikte kalan zamanım stressiz geçsin dedim umarım stressiz şekilde bosaniriz ve çocuğu ayrı ayrı medeni şekilde buyuturuz ve en kötüsü hala çok seviyorum ama biz aynı evde yasayamiyoruz en ufak tartışma ne hale geliyo inanamazsiniz işin garibi ikimizin de ailesi mukemmel ve sevgi doluRosemiracle , online terapistler var onlarla konuşsalar, bu da mı yassak? Siz de mi şiddete uğradınız?
Evlenmeden önce nasıldı ki bu eşleriniz? Yani aşırı kibar, kadınlara saygılı mıydı yoksa yine sizi kıskanan, kısıtlayan tipler miydi?
Boşanmaya yakın evrelerde,en kötü adamdan da boşansan öyle şeyler geliyor aklına,doğal. Karar vermişsin ama diyecegim, sakın vazgeçme kararindan. Tehlikeli bir tip. Almak istediklerini al ama alamazsan da Müslüm Baba'nın dediği gibi 'her şeyini alıp sana seni geri ver'sin yeter:). Gerisini sen çözersin, güçlü , arkasinda ailesi olduğu için ise fazla fazla güçlü bir kadınsın. Yoluna devam edersin en iyi şekilde.Aslında hayal kırıklığı içerisindeyim nasıl birini sevmişim, nasıl böyle olduk diye ama 1 yılda öyle tiksinmişim ki boşanma sürecinde ki birine göre çok rahatım resmen yüzüm gülmeye başladı, üzülmüyorum desem yeridir. Ailem arkamdalar sağolsunlar boşan diyorlar bıkmışlar artık bu adamdan ama bi tarafımda iyi günlerimiz de geçti, daha düne kadar birlikte uyuduğun insandı diyor. Zamanla bunuda geçeceğini inanıyorum.
Teşekkür ederim temenniniz için
Biz hep kadınlar kendi kendimize ediyoruz. Şiddet uyguluyor ama hâlâ çok seviyorum,diyorsunuz. Yapmayın gözünüzü seveyim, bir daha hangi ana doğurur sizi? Hiç mi kıymetiniz yok. Sizin evladiniza aynı şeyler yapılsa, siz kabullenir misiniz? Ama benim evladım onu döven kişiyi seviyor, deyip bunu mantığıniza oturtabilir misiniz? Yazın bir kenara size yaptığı olumsuzluklari, ona karşı sevgi anlamında birşey hissettiğinizde, açıp okuyun size yaptıklarını.Benim eşimle 4 sene sevgililik söz nişan dönemimiz oldu bizde sevgiden çok aşk vardı ve aşkın fazlası zarar inanın kiskancti ve şiddet uyguladı bir kez ve boşanma kararı aldım ayrı yaşıyoruz su dönem bittiğinde bosanicaz benim eşim polis değil özel sektör çalışanı evlenmeden önce aşırı kibar dünyanın en iyi insanıydı kısıtlama vardı evet benden 8 yaş büyüktü ve hep aşırı beğendiğini soylerdi cilt makyajı bile yaptırmazdi cildim bozulmasın diye nasıl şiddet uyguladı hala anlayamıyorum hala en büyük korkusu boşandıktan sonra biriyle evlenmem su an çocuk için gorusuruyoruz telde arkadaş gibiyiz eskiden konuşmayalım tartismayalim hamilelikte kalan zamanım stressiz geçsin dedim umarım stressiz şekilde bosaniriz ve çocuğu ayrı ayrı medeni şekilde buyuturuz ve en kötüsü hala çok seviyorum ama biz aynı evde yasayamiyoruz en ufak tartışma ne hale geliyo inanamazsiniz işin garibi ikimizin de ailesi mukemmel ve sevgi dolu
Hayır canım sevgiyi içimden atamıyorum zamanla o da gider 28 yasindayim ilk defa aşık oldum ama o adamla aynı evde yasamam mantigima artık ters ben yaptığını kabullenemedigim için hamile olmama rağmen ayrıldım çok zor yanlız zamanlarım oldu ama ona muhtaç değilimBiz hep kadınlar kendi kendimize ediyoruz. Şiddet uyguluyor ama hâlâ çok seviyorum,diyorsunuz. Yapmayın gözünüzü seveyim, bir daha hangi ana doğurur sizi? Hiç mi kıymetiniz yok. Sizin evladiniza aynı şeyler yapılsa, siz kabullenir misiniz? Ama benim evladım onu döven kişiyi seviyor, deyip bunu mantığıniza oturtabilir misiniz? Yazın bir kenara size yaptığı olumsuzluklari, ona karşı sevgi anlamında birşey hissettiğinizde, açıp okuyun size yaptıklarını.
İlk anlarda oluyor ama inan kısa sürede geçiyor, bu yoldan geçmiş birisi olarak. Bebisin o sevgiyi sana verecek eminim ki.Hayır canım sevgiyi içimden atamıyorum zamanla o da gider 28 yasindayim ilk defa aşık oldum ama o adamla aynı evde yasamam mantigima artık ters ben yaptığını kabullenemedigim için hamile olmama rağmen ayrıldım çok zor yanlız zamanlarım oldu ama ona muhtaç değilim
İnşallah ihtiyacım olan şeyİlk anlarda oluyor ama inan kısa sürede geçiyor, bu yoldan geçmiş birisi olarak. Bebisin o sevgiyi sana verecek eminim ki.
ya kusura bakmayın yeni farkediyorum mesajısınızıBoşanmaya yakın evrelerde,en kötü adamdan da boşansan öyle şeyler geliyor aklına,doğal. Karar vermişsin ama diyecegim, sakın vazgeçme kararindan. Tehlikeli bir tip. Almak istediklerini al ama alamazsan da Müslüm Baba'nın dediği gibi 'her şeyini alıp sana seni geri ver'sin yeter:). Gerisini sen çözersin, güçlü , arkasinda ailesi olduğu için ise fazla fazla güçlü bir kadınsın. Yoluna devam edersin en iyi şekilde.
Öncelikle merhabaAblalarım merhaba, ben tam 1 yıllık evliyim eşimle çok severek ve isteyerek evlendik çocuğumuz yok . Ben hemşireyim o polis. Ben yaşça küçüğüm ondan ben 21 o 30. Eşim aslında evine bağlı, ilgili bir adamdır sadıktır ama beni devamlı kısıtlaması, dışarıya çıkıp gezmem bile lüks haline gelmesi, her sinirlendiğinde kişiliğime karakterime (orspu kahpe) , aileme hakaret etmesi, şiddet uygulaması vardı. Her defasında ailemle alttan aldık ama son seferinde 2 bulaşık yüzünden kavga ettik önce elinde ki kedi tüyü toplama rulosuyla suratıma vurdu sonra kafama attı artık canıma tak etti ve babamı aramak istedim sonra beni teklemedi ve çok kötü dövdü. Bende polise giderek şikayet ettim. Kendisi urfalı ve ailesi benim onları rezil ettiğimi düşündü. Dayak yememe rağmen hala beni suçladılar bütün dertleri elaleme ne deriz oldu. Öğrendim ki silahı elinden alınmış idari soruşturma geçirecekmiş o an vicdan azabı duydum keşke işler bu raddeye gelmeseydi diye hakettiğini biliyorum ondan tiksinir hale geldim ama bir yanım.... Avukat Bir yakınımla konuştum kusurlu olduğu için bütün altınları manevi tazminatı alabileceğimizi söyledi. Ailesinin durumu baya iyi bana çok altın taktılar ama hepsini aldılar ve onlarda kaldı hiç görmedim bile. Yine de talep edilir mi ¿ boşanan arkadaşlar sizin süreciniz nasıl geçti¿ Boşanmayalar için sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim o kadar cahilim ki bu konularda çevremde de hiç örnek yok bana akıl vermenizi bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden
benim eşim çok narsist ve gururlu olduğu için benimle uğraşacağını, bitmemesi için çabalayacağını hiç zannetmiyorum. Annesi babası uğraşıyor bişeyler olsun diye ama ben onlara ben sizinle evli değilim onunla evliyim siz uğraşmayın o uğraşsın diyorum aradan 2 hafta geçti asla bir girişim yok. Bir tarafım yapmaması daha iyi aklım karışmaz daha iyi olur diyor. Bi tarafım uğraşsa ne olacak yine aynı adam, bırak pişman olmayı beni suçluyordur nasıl onu şikayet ederim diye. Açıkcası değişmeyecek bende bunu kabullendim. Şimdiden daha huzurluyum. Sizin boşanma sebebiniz hakaret ve şiddete eğilimmiydi yoksa boşanma aşamasında mı çıktı çok özel olmazsa :/Öncelikle merhabakısa süren bir evliliğin ardından (evlilik denilebilirse) boşandım. Tüm süreç boyunca kendime hakim olup sustum tek bir hakaret öfkeyle yapılan davranış yada söylemde bulunmadım değil ona çevrem ailem arkadaşlarımda dahil. Şuanda bunu yapabildiğim için mutluyum vicdan azabım yok hır gür bana göre değildi gerçi kendime olan saygımı bozmadım diyorum.
Karşı taraf içinse tehtitler küfürler hakaretler şiddete eğilim (öyle bir fırsat vermedim eğilim olarak kaldı) bir süre rahatsız etme tahrik ve cevap alamayınca pes ediş oldu.
Süreç olarak zor yani insanlar toplum çok zorlaştırıyor saglam psikoloji sakinlik istiyor. Toplum için imzayı attığın an ne olursa olsun bitmemeli olarak bakılıyor, soruyorlar soruyorlar ve evliliğini resmileştirdiğin anda devlet onaylı ( yanlış anlaşılmasın birlikte yaşayıp ayrılan birine böyle bir tepki verildiğini görmediğim için) bir evin bir insana ev olamayacağını,bir insanın insana hayat arkadaşı olamayacağını, imzanın evlilik olmadığını, o imzadan sonra bitirmek için karar verdiğinde herşeyi kendilerine hak görmeleri yorumlama hakkına sahip olduklarını sanmaları zor..
Kararlarınıza müdahale ettirmeden sakin ve kendi çizginizi bozmadan ilerleyin derim. Ben birşey talep etmedim yeterki kurtulayım dedim..
Ben uzun bir sevgililik döneminin ardından evlendim öyle aşk yoktu sevgi vardı ve evlilik sürecim çok hızlı oldu karambole geldi diyebilirim düğüne 6 ay kala ayrılmak istedim yapamıyorum diyerek arkadaşlarım evlilik öncesi stresten olacağını söyleyerek dönüş olmayacağını söylediler öylelikle başımı yakmak için bir adım attım. Ev olmadı bana tek başıma yaşıyormuş gibiydim ne bir tv izleme çay içme yemek yeme beraber 0 aktivite. Saygı bitti hakaret başladı, sorumsuzluktan bahsetmiyorum bile, bırakın bir ilişkiye inancı söylediği tek bi kelimeye inancım kalmamıştı. şiddet olduğu an içimde herşey bitmişti zaten sonrasıda sancılıydı ve bittibenim eşim çok narsist ve gururlu olduğu için benimle uğraşacağını, bitmemesi için çabalayacağını hiç zannetmiyorum. Annesi babası uğraşıyor bişeyler olsun diye ama ben onlara ben sizinle evli değilim onunla evliyim siz uğraşmayın o uğraşsın diyorum aradan 2 hafta geçti asla bir girişim yok. Bir tarafım yapmaması daha iyi aklım karışmaz daha iyi olur diyor. Bi tarafım uğraşsa ne olacak yine aynı adam, bırak pişman olmayı beni suçluyordur nasıl onu şikayet ederim diye. Açıkcası değişmeyecek bende bunu kabullendim. Şimdiden daha huzurluyum. Sizin boşanma sebebiniz hakaret ve şiddete eğilimmiydi yoksa boşanma aşamasında mı çıktı çok özel olmazsa :/
Ablalarım merhaba, ben tam 1 yıllık evliyim eşimle çok severek ve isteyerek evlendik çocuğumuz yok . Ben hemşireyim o polis. Ben yaşça küçüğüm ondan ben 21 o 30. Eşim aslında evine bağlı, ilgili bir adamdır sadıktır ama beni devamlı kısıtlaması, dışarıya çıkıp gezmem bile lüks haline gelmesi, her sinirlendiğinde kişiliğime karakterime (orspu kahpe) , aileme hakaret etmesi, şiddet uygulaması vardı. Her defasında ailemle alttan aldık ama son seferinde 2 bulaşık yüzünden kavga ettik önce elinde ki kedi tüyü toplama rulosuyla suratıma vurdu sonra kafama attı artık canıma tak etti ve babamı aramak istedim sonra beni teklemedi ve çok kötü dövdü. Bende polise giderek şikayet ettim. Kendisi urfalı ve ailesi benim onları rezil ettiğimi düşündü. Dayak yememe rağmen hala beni suçladılar bütün dertleri elaleme ne deriz oldu. Öğrendim ki silahı elinden alınmış idari soruşturma geçirecekmiş o an vicdan azabı duydum keşke işler bu raddeye gelmeseydi diye hakettiğini biliyorum ondan tiksinir hale geldim ama bir yanım.... Avukat Bir yakınımla konuştum kusurlu olduğu için bütün altınları manevi tazminatı alabileceğimizi söyledi. Ailesinin durumu baya iyi bana çok altın taktılar ama hepsini aldılar ve onlarda kaldı hiç görmedim bile. Yine de talep edilir mi ¿ boşanan arkadaşlar sizin süreciniz nasıl geçti¿ Boşanmayalar için sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim o kadar cahilim ki bu konularda çevremde de hiç örnek yok bana akıl vermenizi bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden
Canım Allah yardımcın olsun. Benim eski nişanlım urfalıydı. 100 bin tl borçla bıraktı beni yıllarca ödedim. Ama şimdi hiç gözümde yok. Kurtulduğuma sayıyorum. İçini ferah tut. Onların kabadayılığı laftadır hep. Seni tehdit ederse savcılıktan korunma talep et. Çok üzüldüm. İnşaallah hayırlısı olur.Ablalarım merhaba, ben tam 1 yıllık evliyim eşimle çok severek ve isteyerek evlendik çocuğumuz yok . Ben hemşireyim o polis. Ben yaşça küçüğüm ondan ben 21 o 30. Eşim aslında evine bağlı, ilgili bir adamdır sadıktır ama beni devamlı kısıtlaması, dışarıya çıkıp gezmem bile lüks haline gelmesi, her sinirlendiğinde kişiliğime karakterime (orspu kahpe) , aileme hakaret etmesi, şiddet uygulaması vardı. Her defasında ailemle alttan aldık ama son seferinde 2 bulaşık yüzünden kavga ettik önce elinde ki kedi tüyü toplama rulosuyla suratıma vurdu sonra kafama attı artık canıma tak etti ve babamı aramak istedim sonra beni teklemedi ve çok kötü dövdü. Bende polise giderek şikayet ettim. Kendisi urfalı ve ailesi benim onları rezil ettiğimi düşündü. Dayak yememe rağmen hala beni suçladılar bütün dertleri elaleme ne deriz oldu. Öğrendim ki silahı elinden alınmış idari soruşturma geçirecekmiş o an vicdan azabı duydum keşke işler bu raddeye gelmeseydi diye hakettiğini biliyorum ondan tiksinir hale geldim ama bir yanım.... Avukat Bir yakınımla konuştum kusurlu olduğu için bütün altınları manevi tazminatı alabileceğimizi söyledi. Ailesinin durumu baya iyi bana çok altın taktılar ama hepsini aldılar ve onlarda kaldı hiç görmedim bile. Yine de talep edilir mi ¿ boşanan arkadaşlar sizin süreciniz nasıl geçti¿ Boşanmayalar için sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim o kadar cahilim ki bu konularda çevremde de hiç örnek yok bana akıl vermenizi bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden
Öncelikle çok geçmiş olsun. Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız benim evliliğim 1 yıl olmadan bitti bir kaç konum var bakabilirsin. Bence hiç arkana bile bakma bende 21 yaşındaydım aramızda 10 yaştan fazla yaş vardı ve o da polisti... Ben en son tartışmadan sonra elimden geleni yaptım hemde fazlasıyla o yüzden vicdan azabım yok şok şükür. Ailesi de kıskançlığından yuvamı yıkmak için ellerinden geleni yaptılar ve başardılarda. Ben davamı açtım bana yaptıklarının hepsini dilekçede yazdırdım nafaka, maddi manevi tazminat, ve altınlarımı da talep ettim. İlk duruşmam oldu nafakamı yükselttim ve gün attılar şuan nafakam tıkır tıkır yatıyor gününde. İkinci duruşmam henüz olmadı şimdiye olması lazımdı ama virüsten dolayı ertelendi malesefff.. bana şahsi eşyalarımı bile vermiyordu zora çekiyordu herşeyi hakimle görüştüm dilekçe yazdım ve polis eşliğinde aldım eşyalarımı. Sadece çeyizlerim kaldı onlara da Allah büyük ayrı dava açacağım. Eğer elinde kanıtın varsa düğün cd fotoğraf falan altınlar gelinin hakkı verirler. Ben onları ödül gibi kendine vermek istemediğimden sonuna kadar gideceğim asla ama asla yem etmeyeceğim. Sana tavsiyem ilerde pişman olmamak adına bütün haklarını almaya çalış.Ablalarım merhaba, ben tam 1 yıllık evliyim eşimle çok severek ve isteyerek evlendik çocuğumuz yok . Ben hemşireyim o polis. Ben yaşça küçüğüm ondan ben 21 o 30. Eşim aslında evine bağlı, ilgili bir adamdır sadıktır ama beni devamlı kısıtlaması, dışarıya çıkıp gezmem bile lüks haline gelmesi, her sinirlendiğinde kişiliğime karakterime (orspu kahpe) , aileme hakaret etmesi, şiddet uygulaması vardı. Her defasında ailemle alttan aldık ama son seferinde 2 bulaşık yüzünden kavga ettik önce elinde ki kedi tüyü toplama rulosuyla suratıma vurdu sonra kafama attı artık canıma tak etti ve babamı aramak istedim sonra beni teklemedi ve çok kötü dövdü. Bende polise giderek şikayet ettim. Kendisi urfalı ve ailesi benim onları rezil ettiğimi düşündü. Dayak yememe rağmen hala beni suçladılar bütün dertleri elaleme ne deriz oldu. Öğrendim ki silahı elinden alınmış idari soruşturma geçirecekmiş o an vicdan azabı duydum keşke işler bu raddeye gelmeseydi diye hakettiğini biliyorum ondan tiksinir hale geldim ama bir yanım.... Avukat Bir yakınımla konuştum kusurlu olduğu için bütün altınları manevi tazminatı alabileceğimizi söyledi. Ailesinin durumu baya iyi bana çok altın taktılar ama hepsini aldılar ve onlarda kaldı hiç görmedim bile. Yine de talep edilir mi ¿ boşanan arkadaşlar sizin süreciniz nasıl geçti¿ Boşanmayalar için sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim o kadar cahilim ki bu konularda çevremde de hiç örnek yok bana akıl vermenizi bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden
Açıkcası benimde hiç bırakma gibi bir düşüncem yok. Şuan adliyeler kapalı olduğu için daha o aşamaya gelemedik ama çirkinleşirlerse ne olur bilmiyorum. Altınlar hiç benim elime geçmediama yoo biz ona verdik derler mi bilmiyorum. Bende açıkcası bir hediye olsun istemiyorum onlara.Öncelikle çok geçmiş olsun. Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız benim evliliğim 1 yıl olmadan bitti bir kaç konum var bakabilirsin. Bence hiç arkana bile bakma bende 21 yaşındaydım aramızda 10 yaştan fazla yaş vardı ve o da polisti... Ben en son tartışmadan sonra elimden geleni yaptım hemde fazlasıyla o yüzden vicdan azabım yok şok şükür. Ailesi de kıskançlığından yuvamı yıkmak için ellerinden geleni yaptılar ve başardılarda. Ben davamı açtım bana yaptıklarının hepsini dilekçede yazdırdım nafaka, maddi manevi tazminat, ve altınlarımı da talep ettim. İlk duruşmam oldu nafakamı yükselttim ve gün attılar şuan nafakam tıkır tıkır yatıyor gününde. İkinci duruşmam henüz olmadı şimdiye olması lazımdı ama virüsten dolayı ertelendi malesefff.. bana şahsi eşyalarımı bile vermiyordu zora çekiyordu herşeyi hakimle görüştüm dilekçe yazdım ve polis eşliğinde aldım eşyalarımı. Sadece çeyizlerim kaldı onlara da Allah büyük ayrı dava açacağım. Eğer elinde kanıtın varsa düğün cd fotoğraf falan altınlar gelinin hakkı verirler. Ben onları ödül gibi kendine vermek istemediğimden sonuna kadar gideceğim asla ama asla yem etmeyeceğim. Sana tavsiyem ilerde pişman olmamak adına bütün haklarını almaya çalış.
Biz ona verdik deseler bile kanıtlamaları lazımAçıkcası benimde hiç bırakma gibi bir düşüncem yok. Şuan adliyeler kapalı olduğu için daha o aşamaya gelemedik ama çirkinleşirlerse ne olur bilmiyorum. Altınlar hiç benim elime geçmediama yoo biz ona verdik derler mi bilmiyorum. Bende açıkcası bir hediye olsun istemiyorum onlara.
Sondan 2.cümle suoer.benimde insanlara karşı felsefelerimden..kararlarıniza. ....Öncelikle merhabakısa süren bir evliliğin ardından (evlilik denilebilirse) boşandım. Tüm süreç boyunca kendime hakim olup sustum tek bir hakaret öfkeyle yapılan davranış yada söylemde bulunmadım değil ona çevrem ailem arkadaşlarımda dahil. Şuanda bunu yapabildiğim için mutluyum vicdan azabım yok hır gür bana göre değildi gerçi kendime olan saygımı bozmadım diyorum.
Karşı taraf içinse tehtitler küfürler hakaretler şiddete eğilim (öyle bir fırsat vermedim eğilim olarak kaldı) bir süre rahatsız etme tahrik ve cevap alamayınca pes ediş oldu.
Süreç olarak zor yani insanlar toplum çok zorlaştırıyor saglam psikoloji sakinlik istiyor. Toplum için imzayı attığın an ne olursa olsun bitmemeli olarak bakılıyor, soruyorlar soruyorlar ve evliliğini resmileştirdiğin anda devlet onaylı ( yanlış anlaşılmasın birlikte yaşayıp ayrılan birine böyle bir tepki verildiğini görmediğim için) bir evin bir insana ev olamayacağını,bir insanın insana hayat arkadaşı olamayacağını, imzanın evlilik olmadığını, o imzadan sonra bitirmek için karar verdiğinde herşeyi kendilerine hak görmeleri yorumlama hakkına sahip olduklarını sanmaları zor..
Kararlarınıza müdahale ettirmeden sakin ve kendi çizginizi bozmadan ilerleyin derim. Ben birşey talep etmedim yeterki kurtulayım dedim..
Super olacaktıSondan 2.cümle suoer.benimde insanlara karşı felsefelerimden..kararlarıniza. ....