• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyorum. Sonunda davayı açtım. Ama..

Burda böyle adam çok okuduk. Nafakadan kaçmak için boşanma sürecinde yalvaran yakaran..
Ve hangi kadın barıştıysa tekrar, eskisinden daha bin pişman oldu.
Seçim sizin, hayat sizin. Bazen derdim varı açıp, okuyup ders almak gerek aslında.

Raporunuz var.
Nafakaya bağlandınız.
Bunlar yeterli sebep,eşinizin size geri dön demesi.
8 yıldır baş ucunda olan karısına canım demeyen adam,dövdükten,sövdükten sonra demiş ne fayda?
Vardır altında bir sebep.

Aileler her zaman haklı çıkıyor.
Siz kimseyi değil,ailenizi dinleyin.
Eminim Kocanızı tanıdıkları için sizi uyarıyorlardır.

Kuzenim şiddeti affettiğinde,arkasından aldatıldı.
En yakın arkadaşım şiddeti affettiğinde,daha beter dayaklar yedi.
Şiddet uygulayan biri kolay kolay düzelmez.
Değişmez.

Gittiğiniz yerde kalın lütfen, ne güzel oynuyor aklınızla, izin vermeyin buna. Boşanma aşamasında bu kadar olumlu şeyler yasayamıyoe çoğu kadın.

Esinİzin derdi siz değilsiniz, nafaka ve açılan kamu davası , unutmayın bunu.
Evet bana da öyle geliyo. Kendisine de güvenmediğimi söyledim, gel bikaç ay deneyelim, olmazsa gider anlaşmalı boşanırız. Kabul etmezsen barışmayı, çekişmeli dava ile kanlı bıçaklı oluruz düşman olmayalım diyo

Raporunuz var.
Nafakaya bağlandınız.
Bunlar yeterli sebep,eşinizin size geri dön demesi.
8 yıldır baş ucunda olan karısına canım demeyen adam,dövdükten,sövdükten sonra demiş ne fayda?
Vardır altında bir sebep.

Aileler her zaman haklı çıkıyor.
Siz kimseyi değil,ailenizi dinleyin.
Eminim Kocanızı tanıdıkları için sizi uyarıyorlardır.

Kuzenim şiddeti affettiğinde,arkasından aldatıldı.
En yakın arkadaşım şiddeti affettiğinde,daha beter dayaklar yedi.
Şiddet uygulayan biri kolay kolay düzelmez.
Değişmez.
Ben de öyle olmasından korkuyorum zaten. Davayı geri çekip geri gitsem sen misin dava açan diye bana dalmayacağı da meçhul. Mantıklı düşünüyorum genelde ama bugun kafam bulandı

Evet bana da öyle geliyo. Kendisine de güvenmediğimi söyledim, gel bikaç ay deneyelim, olmazsa gider anlaşmalı boşanırız. Kabul etmezsen barışmayı, çekişmeli dava ile kanlı bıçaklı oluruz düşman olmayalım diyo
Tehdit ediyor birde yani. Davayı çekerseniz bir dahaki dava sürecinde böyle avantajlı olmayacaksınız. Sizi şimdi tehdit eden adam daha sonra anlaşmalı da boşanmaz.

Eşinizi yıllardır tanıyan sizsiniz..bazı insanlar gercekten degişebiliyorda..ayrı kaldıgınız o sürede pişman olmuş..vicdanı rahatsız etmişte olabilir..bunu burdan bilemeyiz..siz bilirsiniz huyunu..umarım hakkınızda hayırlısı olur..

Kimse düzelmez, değişmez sadece elinde ki düzen gitmesin diye herşey
Bir süre sonra herşeyin aynı olduğunu ve sizin de kendinize olan saygınızı sorguladığınızı göreceksiniz
Not:tecrübe

Barışırsan iki yıl bir daha dava açma hakkın olmuyor sakın yapma öyle bir şey, darp raporun ve tüm delillerin geçersiz kalır, bir daha kullanamazsın yapma sakın

O kadar duymaya aç olduğum lafları söylüyo ki inanamıyorum. 8yıldır bana canım demeyen adam CANIM BENİM BAK diye lafa başlıyo. Ben şok
Adam akıllı da ondan o laflar. 8 yılda tanımış sizi ve zayıf noktanızdan vuruyor. Peki siz 8 yılda hiç tanımadınız da mı vicdan yapıyorsunuz?

Evet arkadaşlar. Mayıs ayında bi konu açmıştım. Eşimin küsme huyundan bahsetmiştim. En ufak seyde sığır diye hitap etmesinden falan. Biz bu süre zarfında cpk şiddetli bir kavga daha ettik ve ben darp raporu aldım. Bi süre daha acaba düzelir mi diye beklerken 3aydır hiçbir düzelme olmadı. Hiçbir sekilde hatasını kabul etmedi ve üstüne beni evden kovdu. Ben de 1buçuk ay önce ailemin yanına baska bi şehre geldim oğlumla. Evden ayrıldıktan sonra, evden gitmeme çok şaşırdığını, üzüldüğünü geri dönmemi istediğini, çocuğumuz için geri dönmemi istedi. Yaptığı yanlışları, iki kez bana şiddet gösterdiğini tekrar geri dönmek istemediğimi söyledim ama hep ikna çabaları bazen çirkefleşse de devam etti. Çirkefleştiğinde kredi borcumuz vardı borçları ödememekle tehdit etti. Anlaşmalı boşanma için avukatla protokol yaptık kabul etmedi. Hem çocuğumu istedi hem benden 25000tl para istedi kendisi. Ben de bunu kabul etmedim haliyle.
Bu ayın 26sında da çekişmeli dava açtım. İki kez şiddet gördüğümü, şiddetin birinde aldığım darp raporu, küsmeleri, hakaretleri, psikolojik baskılarından dilekçede ne var ne yok yazdık. Hem oğlumun geçici velayetini hem de nafaka istedik. Davayı 27sinde açtık, hemen ertesi günü geçici velayet ve 700tl nafaka bağlanmasına karar verildi, bu kadar çabul olmasına hem sevindim hem şaşırdım. Eşim dava açtığımı e devletten öğrenmiş. İki gündür sürekli bana vicdan ve duygu sömürüsü yapıyo. 8senedir söylemediği güzel sözler söylüyo, geri dön dilekçeni geri al herşey güzel olcak diye yeminler ediyor. Ve ben de zaman zaman gerçekten vicdan yapıyorum. Ailem bana tam destek. Asla geei dönmem taraftarı değiller. Dönersen bi sürede sonra bu adam gene aynı olur, yüzdün kuyruguna geldin vazgeçme dik dur diyolar haklılar. Ama nedense içimde bi his kıyamıyo. Burda iş de buldum şartlar olarak oğlum yanımda ailem yanımda davada tüm şartlar lehime, kira derdim yok falan. Hatta nafaka bile bağlandı. Acaba diyorum ki bunlar timsah gözyaşları mı. Ben sırf davadan vazgeçeyim haklarımı kaybedeyim diye mi, yoksa gerçekten mi üzgündür. Ayrım yapamıyorum. Çok dil döküyo. Bana vurdugunda hiç pişman değildi halbuki. Ben evden ayrıldıktan sonra böyle duygusal konusmaya başladı. Bana bişi söyleyin.
Dönersen yaptığı yanına kar kalır. Senin tüm haklarin yanar. Hayatinda biseyler iyi gidiyor mahvetme

Lutfen inanmayin lutfen. Dondugun an cehennemi yasatir Sana.

Okadar sanslisin ki. Hem is hem aile hemde nafaka yonunden. Hepsini elinin tersi ile itme.

Sevgiye guzel soze ihtiyacin var belli. Ama bu Adam dan bir Cacik olmaz. Tututsmus cok belli. Cirkef Adam 25bin istedigini dusun, seni neyle tehdit ettigi, ettigi darplari.

O kadar duymaya aç olduğum lafları söylüyo ki inanamıyorum. 8yıldır bana canım demeyen adam CANIM BENİM BAK diye lafa başlıyo. Ben şok
Buna nafaka korkusu deniliyor)))

Lutfen guzelim hayatinizi mahv etmeyin. İnsanlar degismez. Nafaka odememek icin barisalim diyor. Kanmayın.

Back