• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanıyorum...nasıl dayanılır ki...

bayram_043

böylesi daha iyi..
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
341
84
118
42
bugün avukatıma vekaletimi verdim ve en kısa zamanda işlemleri başlatıcak..
o kadar karmakarışığım ki, ne iş yerinde kafamı verebiliyorum. ne evde. ailemin yanındayım bu arada... onları bu kadar üzdüğüme mi yanayım yıkılan hayallerime mi umutlarıma mı... bastığım yeri bilmez haldeyim...
4,5 senelik evliliğim ellerimden kayıp gidiyor. şiddet gören kadınlara derdim ki, hala nasıl sürdürüyorsun, şimdi sanki bana dön dese tıpış tıpış dönücek gibiyim. içimde kopan fırtınalar beni yedi bitirdi.
10 gündür ailemin yanındayım. ne arıyor nede soruyor. ailesi deseniz umurlarında değilim. 4,5 senedir onlara hiç mi gelinlik yapmadım hiç mi elimden su içmediler bu nasıl ata lık nasıl anne babalık bu kadar duyarsız nasıl oluyolar anlamıyorum. bugüne kadar en ufak bir saygısızlığım olmamıştır onlara karşı. eşim deseniz dünyanın en inatçı insanı. ölse beni ben aramadan aramayan hep benim alttan almalarımla yürüyen bir evlilik. artık tartışmalarda şiddete kadar giden bir ilişkimiz var. medenice konuşup anlaşamama hali. neden böyle olduk biz neydi sebep bilmiyorum. onun ilgisizliğine sevgisizliğine bile alışmışım. o kadar büyük bir boşluk var ki içimde.. sanki anlayışlı sevecen ılımlı bir eşim varmış da onu kaybetmişim gibi hissediyorum. anlıycanız aramızdaki bu hastalıklı ilişkiye dahi kendimi alıştırmışım. büyük bir boşluk içindeyim. naparım, nasıl atlatırım siz güçlü kadınlardan yardım bekliyorum...

eşinin artı ve eksilerini yan yana getirerek karar ver derim.çünkü şu an çok duygusalsın ve kendini sudan çıkmış balık gibi hissatmen gayet normal 15 gün aramaması bile sana verdiği değeri gösterir karar vermen açısından çok üzüldüm yazık bu evliliklere ama erkekler duygusal davranamıyorlar susmakla yetiniyorlar,buda kadınları çileden çıkarıyor işte.Umarım sağlıklı bir karar verirsin çocuğun varmı bilmiyorum ama çocuğu olan anneler daha zorlanıyorlar ayrılık konusunda.Allah yardımcın olsun.

eşinin artı ve eksilerini yan yana getirerek karar ver derim.çünkü şu an çok duygusalsın ve kendini sudan çıkmış balık gibi hissatmen gayet normal 15 gün aramaması bile sana verdiği değeri gösterir karar vermen açısından çok üzüldüm yazık bu evliliklere ama erkekler duygusal davranamıyorlar susmakla yetiniyorlar,buda kadınları çileden çıkarıyor işte.Umarım sağlıklı bir karar verirsin çocuğun varmı bilmiyorum ama çocuğu olan anneler daha zorlanıyorlar ayrılık konusunda.Allah yardımcın olsun.

çocuğum yok. tek tesellim o zaten.

Hiç son kez konuştunuz mu birbirinizde nelerden rahatsızsınız bazen evliliğin içinde ufak şeyler birikiyor insanlar neden rahatsız olduğunu en başta söylemeye biliyor. eşinizin düzeleceğine size bir daha vurmayacağına inanıyorsanız geri dönmeyi düşünün. maalesef bazı aileler aile olmuyor onun aileside onlardan sanırım

Hiç son kez konuştunuz mu birbirinizde nelerden rahatsızsınız bazen evliliğin içinde ufak şeyler birikiyor insanlar neden rahatsız olduğunu en başta söylemeye biliyor. eşinizin düzeleceğine size bir daha vurmayacağına inanıyorsanız geri dönmeyi düşünün. maalesef bazı aileler aile olmuyor onun aileside onlardan sanırım

hep arayıp konuşma teklif eden benim. artık aramaktansa bu ızdırabı çekmeye niyetliyim. bende tükendi artık. tek başıma taşımaktan yoruldum bu evliliği...

Yazıkki bir evlilikte bitiyor....canim geçecek elbet arkadaşimin dedigi gibi artılarini eksilerini koy...evli kalırsan ve ayrı kalırsan artısı eksisi ne olacak onu bir degerlendir..ben öyle yapıyorum çünkü...Zor bir süreç seni bekliyor ilgisiz gibi gözüken bu adam şu süreçte ilgi manyağı bile olup çıkacaktır, eğer kararında eminsen sakın kanma çünkü gerçek değil...Evliyken sana bayılan kaynana , kayınpeder ve bilimum arkadaş ve akrabaları bu süreçte gerçek yüzlerini goreceksin...Ama sen tavrından şaşma ve dik dur...Hoş geldin aramıza :-(

Bence sen güçlü bir kadınsın ve ilk adımı atmışsın, her evlilikte tartışma, anlaşmazlık ve küslük olur. Herkesin gece lambaları yanar ışıl ışıldır ama dört duvar arasında ne döner kimse bilmez. Ama şiddet farklı güzel kardeşim şiddet çok farklı saçının teline kimse dokunamaz. Çalışan, ayakları yere sağlam basan bir kadına benziyorsun. Kesinlikle affetme kimseye boşan denmez ama seni inciten bir adam seni haketmiyor. Güçlü ol ve kararından dönme derim. Eğer dönersen birdaha asla başedemezsin. En ufak kavgada senin Onsuz yapamayacağını tıpış tıpış döneceğini söyleyecektir. Sevgiyle kal. :16:

o kadar karmakarışığım ki, ne iş yerinde kafamı verebiliyorum. ne evde. ailemin yanındayım bu arada... onları bu kadar üzdüğüme mi yanayım yıkılan hayallerime mi umutlarıma mı... bastığım yeri bilmez haldeyim...
4,5 senelik evliliğim ellerimden kayıp gidiyor. şiddet gören kadınlara derdim ki, hala nasıl sürdürüyorsun, şimdi sanki bana dön dese tıpış tıpış dönücek gibiyim. içimde kopan fırtınalar beni yedi bitirdi.
10 gündür ailemin yanındayım. ne arıyor nede soruyor. ailesi deseniz umurlarında değilim. 4,5 senedir onlara hiç mi gelinlik yapmadım hiç mi elimden su içmediler bu nasıl ata lık nasıl anne babalık bu kadar duyarsız nasıl oluyolar anlamıyorum. bugüne kadar en ufak bir saygısızlığım olmamıştır onlara karşı. eşim deseniz dünyanın en inatçı insanı. ölse beni ben aramadan aramayan hep benim alttan almalarımla yürüyen bir evlilik. artık tartışmalarda şiddete kadar giden bir ilişkimiz var. medenice konuşup anlaşamama hali. neden böyle olduk biz neydi sebep bilmiyorum. onun ilgisizliğine sevgisizliğine bile alışmışım. o kadar büyük bir boşluk var ki içimde.. sanki anlayışlı sevecen ılımlı bir eşim varmış da onu kaybetmişim gibi hissediyorum. anlıycanız aramızdaki bu hastalıklı ilişkiye dahi kendimi alıştırmışım. büyük bir boşluk içindeyim. naparım, nasıl atlatırım siz güçlü kadınlardan yardım bekliyorum...

Bu yazdıklarınız eften püften sebeplerle boşanmayı aklına koyanlara ders olmalı bence..
Eski konularınıza göz attım, üzüldüm cidden etkilendim şuan yazdıklarınızdan da..
Allah yardımcınız olsun, şu günleri en az hasarla atlatırsınız inşallah..Aileniz destek mi size? Tabi ki üzülecekler ondan kaçış yok ama önemli olan yanınızdalar mı :50:

Bu yazdıklarınız eften püften sebeplerle boşanmayı aklına koyanlara ders olmalı bence..
Eski konularınıza göz attım, üzüldüm cidden etkilendim şuan yazdıklarınızdan da..
Allah yardımcınız olsun, şu günleri en az hasarla atlatırsınız inşallah..Aileniz destek mi size? Tabi ki üzülecekler ondan kaçış yok ama önemli olan yanınızdalar mı :50:

çok şükür ki ailem sonuna kadar hep destek. çocuğumun olmayışı ve ailem en büyük tesellim...

çok şükür ki ailem sonuna kadar hep destek. çocuğumun olmayışı ve ailem en büyük tesellim...

Dön dese dönmek istiyorsunuz, çok iyi anlayabiliyorum..sizi üzmek istemem ama eşinizden yana bir atak olmayacak gibi geliyor bana..
O yüzden eşinizden yana umutlu günler geçirmek yerine, güçlenmek için çaba harcayın..

Çok klasik ama geçmiş geri dönmüyor sonuçta..

Allah kimsenin yuvasini bozmasin,biliyorum suan sana ne desekte,yüregin sadece teselli edici seylere acik,bir umut isigi ariyorsun,

fakat,kararin her ne olursa olsun unutma ki her aci gelir ve gider,caresiz olan tek sey ölümdür bu hayatta.

hayata kendini kapatma lütfen,Allaha sigin,dualar et bol bol,sevginide göz önünde bulundur fakat mantiginida arka plana atma derim,cünkü evlilik denen müesese kolay degil,kendini sucluyorsun ama öyle yaparak yipratma kendini..

Umarim hersey gönlünce olur,Allah yar ve yardimcin olsun.

canım eminimki çok zor ve sıkıntılı bir süreçtir...ama seni her geçen gün yıpratan seni bunalıma sürükleyen sağlıksız bir evlilik yerine kendi başına sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmelisin...dünyanın sonu değil.. tamam çok kolay değil çok iyi biliyorum ama atlatılması imkansız değil...gerekirse bi pskologdan yardım alırsın bi şekilde atlatırsın umarım...çocuğunun olmaması büyük şans..o olsa daha zor ve sıkıntılı olurdu velayet davası vs...bugün sigara içmenin bile boşanma sebebi sayıldığı ülkemizde sen neden dayak şiddet küfür hakaret vs.. ile evliliğini yürütesinki...şimdi sağlıklı düşünemiyorsun ama atlatınca kurtulduğuna sevineceksin...ailen arkandaysa onlardan arkadaşlarından destek al en az zararsız bir şekilde atlatmaya çalış...birde düşünsene hergün içinde mutsuz olduğun huzursuz olduğun her geçen gün eriyip bittiğin bir evliliği neden yürütesinkii..zaten mutlu bir evllilik olsa kimse tatlı aşını bozmazdı dimi...iyi tarafından bakmaya çalış...geçmiş olsun.....

Allahım kimsenin yuvasını bozmasın hakkatten çok zor ... hiç birimiz böyle olsun istemezdik ben şuna inanıyorum bir evlilik bitmişse kadının evliliği için yapacak hiçbir şeyi kalmadığı için bitmiştir.
bence güçlü birisiniz boşanma kararını vermek o kadar kolay olmuyor inanki, çocuğunuz yok aileniz size destek aslında çokda şanslısınız maddi gücünüz var neden gidenin arkasından üzüleceksiniz bırakın o yansın sizi kaybettiği için...

Canım seni çoook çok iyi anlayanlardan biri de benim...

Benimde 2 buçuk senelik evliliğim geçen sene 14 şubatta anlaşmalı olarak bitti benimde çocuğum yok (şükürler olsun ki)..23 yaşındayım..Yuvam dağılmasın diye çok uğraştım çok peşinden koştum çünkü hırs yapmıştım bu adam beni neden istemiyor diye..Bende ailemin yanına döndüm..Düzenim değişti,işim değişti,arabamı sattım..46 kiloya kadar düştüm neredeyse sağlığımdan olacaktım..O kadar çok keşke dedim ki o zaman..Hergün iş çıkış saatinde şimdi işten çıkmıştır acaba şimdi kiminle nerede..Pazar günleri kendimi en kötü hissettiğim günlerdi..Dön dese evimin taşlarını öpecektim o kadar özlemiştim kendi düzenimi..Aile ortamlarında hep eksik hissederdim kendimi..Oda olacaktı şimdi derdim..

Ama sonra kendime geldim..Boşandıktan 10 gün sonra işe başladım..Gizli saklı köşelerde ağladımm..Ama güçlü olmaya çalıştım ve oldumda..8 ay boyunca hergün ağladım..Boşandığımız halde gel beni al dedim ona oda "yeter artık kendine gel seni sevmiyorum seni istemiorum" dedi bana..

Sonra Allahım karşıma öyle bir insan çıkardı ki bütün keşkelerim iyiki oldu..Beni seven,bana değer veren,el üzerinde tutan..Tabi benim özgüvenim de yerine gelmişti artık onu hayatımdan tamamen çıkardım ve yeni bir sayfa açtım kendime ve şuan allahıma çok şükür çok mutluyum..Seviyorum..seviliyorum..Değer görüyorum..Değer veriyorum..Ve haziranda evleniyorum..

Sabret,bol bol dua et ve bu sıkıntılı dönemi dolu dolu geçir canım.Kendini dört duvar arasına kapatıp bunalıma sokma..Çalış..Arkadaşlarınla görüş sık sık..Dertleşmek istersen yazışabiliriz.Çünkü dibe vuracağın bir dönemden geçeceksin..O durumdan en az zararla çıkmalısın..Güçlü ol arkadaşım.Allah yardımcın olsun..

Canım seni çoook çok iyi anlayanlardan biri de benim...

Benimde 2 buçuk senelik evliliğim geçen sene 14 şubatta anlaşmalı olarak bitti benimde çocuğum yok (şükürler olsun ki)..23 yaşındayım..Yuvam dağılmasın diye çok uğraştım çok peşinden koştum çünkü hırs yapmıştım bu adam beni neden istemiyor diye..Bende ailemin yanına döndüm..Düzenim değişti,işim değişti,arabamı sattım..46 kiloya kadar düştüm neredeyse sağlığımdan olacaktım..O kadar çok keşke dedim ki o zaman..Hergün iş çıkış saatinde şimdi işten çıkmıştır acaba şimdi kiminle nerede..Pazar günleri kendimi en kötü hissettiğim günlerdi..Dön dese evimin taşlarını öpecektim o kadar özlemiştim kendi düzenimi..Aile ortamlarında hep eksik hissederdim kendimi..Oda olacaktı şimdi derdim..

Ama sonra kendime geldim..Boşandıktan 10 gün sonra işe başladım..Gizli saklı köşelerde ağladımm..Ama güçlü olmaya çalıştım ve oldumda..8 ay boyunca hergün ağladım..Boşandığımız halde gel beni al dedim ona oda "yeter artık kendine gel seni sevmiyorum seni istemiorum" dedi bana..

Sonra Allahım karşıma öyle bir insan çıkardı ki bütün keşkelerim iyiki oldu..Beni seven,bana değer veren,el üzerinde tutan..Tabi benim özgüvenim de yerine gelmişti artık onu hayatımdan tamamen çıkardım ve yeni bir sayfa açtım kendime ve şuan allahıma çok şükür çok mutluyum..Seviyorum..seviliyorum..Değer görüyorum..Değer veriyorum..Ve haziranda evleniyorum..

Sabret,bol bol dua et ve bu sıkıntılı dönemi dolu dolu geçir canım.Kendini dört duvar arasına kapatıp bunalıma sokma..Çalış..Arkadaşlarınla görüş sık sık..Dertleşmek istersen yazışabiliriz.Çünkü dibe vuracağın bir dönemden geçeceksin..O durumdan en az zararla çıkmalısın..Güçlü ol arkadaşım.Allah yardımcın olsun..

inşallah bende bir gün geçti bitti diyebilirim. yazdıkların çok güzel şeyler. içime su serpti.

İnşallah diyeceksin..Bana hep derlerdi zaman herşeyin ilacı zaman diye..Gerçekten de öyleymiş.Allaha havale et ve yoluna devam et sen gerisi gelir..

Eğer kendini çok çok kötü hissedersen mutlaka bir uzmandan yardım al..o da iyi geliyor insana..Bana bazı erkeklerin karşısındaki kadınla değil de evlilikle ilgili sorunları olduğunu anlattı doktorum ve içimi rahatlattı..Evlilik sorumluluğunu taşımak istemiyorlar çünkü canım ve böyle bir kaçış yolu buluyorlar..Bizimle ilgili değil yani kendiyle evlilikle ilgili problemleri var..Senin eşininde muhtemelen bu yonden sorunu var..

Geçmiyor. İnce ince sızlıyor. Kimse görmüyor içinde kanayan yarayı. Sen maskeni takıp sahneye cıktığında "çok kolay atlatmış oluyorsun, çok güçlü bir kadın oluyorsun, acıların seni güzelleştirmiş oluyor". Kendine iyi gelsin diye yaptığın herşey evliliğinin bitişine yoruluyor.

Alışveriş merkezinde gezerken gördüğün banyo paspası saatlerce ağlatır mı insanı? Ne de güzel yakışırdı o ucuz paspas benim banyoma diyip hıckıra hıckıra ağlarsın otoparkta.

Eşyalarını babaevinin dolabına yerleştirirken onun tshirtü cıkar bavulun icinden, kim koymuştur bunu oraya, kasten mi yapmışlar, acı çekmemi mi istiyorlar diye için için ağlarsın, annen görmesindir cünkü, sen güçlüsün ve acılarını içine akıtmak zorundasındır. Ama o tshirtü cöpe atmaya kıyamazsın. Koklarsın geceleri alışmaya çalıştığın tek kişilik yatagında.

Bir süre hep üsür ayakların. O kadar alışmışsındır ki onun ısıtmasına hiçbir yün corap tutmaz o insan sıcaklığının yerini.

Zaman ilaçtır gerçekten. Acını asla bastırmaz acınla nasıl yaşayacağını öğrenirsin. Onun kokusunu aldığında o yürüyen merdivenlerde ağlamamayı öğrenirsin.

Başka birini alsan da birgün hayatına onu asla unutmazsın. Kendi adıma unutamam ben. En çok sevdiğimdi ve en cok yaralayan. Kimse onun gibi yaralayamaz beni ve ben kimseyi onu sevdiğim gibi sevemem. Sevmem.

tek başına ne kadar ayakta tutabilirdin ki zaten bu evliliği....
hakkında hayırlısı olsun...

Geçmiyor. İnce ince sızlıyor. Kimse görmüyor içinde kanayan yarayı. Sen maskeni takıp sahneye cıktığında "çok kolay atlatmış oluyorsun, çok güçlü bir kadın oluyorsun, acıların seni güzelleştirmiş oluyor". Kendine iyi gelsin diye yaptığın herşey evliliğinin bitişine yoruluyor.

Alışveriş merkezinde gezerken gördüğün banyo paspası saatlerce ağlatır mı insanı? Ne de güzel yakışırdı o ucuz paspas benim banyoma diyip hıckıra hıckıra ağlarsın otoparkta.

Eşyalarını babaevinin dolabına yerleştirirken onun tshirtü cıkar bavulun icinden, kim koymuştur bunu oraya, kasten mi yapmışlar, acı çekmemi mi istiyorlar diye için için ağlarsın, annen görmesindir cünkü, sen güçlüsün ve acılarını içine akıtmak zorundasındır. Ama o tshirtü cöpe atmaya kıyamazsın. Koklarsın geceleri alışmaya çalıştığın tek kişilik yatagında.

Bir süre hep üsür ayakların. O kadar alışmışsındır ki onun ısıtmasına hiçbir yün corap tutmaz o insan sıcaklığının yerini.

Zaman ilaçtır gerçekten. Acını asla bastırmaz acınla nasıl yaşayacağını öğrenirsin. Onun kokusunu aldığında o yürüyen merdivenlerde ağlamamayı öğrenirsin.

Başka birini alsan da birgün hayatına onu asla unutmazsın. Kendi adıma unutamam ben. En çok sevdiğimdi ve en cok yaralayan. Kimse onun gibi yaralayamaz beni ve ben kimseyi onu sevdiğim gibi sevemem. Sevmem.

Bu benmiyim.....

Daha az önce arkadaşım dedi "ne kadar çabuj atlattın , ne kadar güçlüsün" diye ona verdigim cevap ise " bilmem belki sevmemişimdir, alışkanlık benimkisi" diye ama yalan....onlara inandırmam icindi bu cabam...Annem bile acımı yaşatmazken güçlü durmaktan başka çarem varmı..Sosyal medyada bile takiptesin "ah bak bilana ne paylasmıs yok yok bu kız acı çekiyo, seviyo , dönecek"... Bide onlara anlat derdini...
Zor oluyor ama onlarlada başaçıkıyorsun zamanla...tabi seni anlayan kimse yok...
Zor olyor ama alışıyorsun iste....

icinde bulundugun durumu cok iyi anlayanlardanim.3 ay once bosandim.
bosanmaya karar verdigimde tipki senin gibi hissediyordum.ama 5 yil icinde yasadiklarimin hesabini kitabini yaptigimda sunu anladim;benim evliligim kangren olmustu.o evlilik icinde birgun elimi,diger gun bacagimi obur gun baska bir uzuvumu kaybediyordum.ben tamamen yok olup gitmeden kestim attim bedenimden.hastalikli bir evlilik yasamaktansa;saglikli bir birey olmayi tercih ettim...
simdi kendi hayatimi yasiyorum.arkadaslarimla,dostlarimla,ailemle gunumu gun ediyorum.iyi ki bosanmisim diyorum.
inanin en buyuk izdirabiniz bosanana kadar sonrasi cok daha kolay.
Allah yardimciniz olsun..!

Back