boşanıp nikahsız yaşamak

Hayir bir insan karsisindaki insani anlarsa karsit fikrini ayni mantikla savunabilir. Yani konu sahibi hepiniz kocanizi elinizde nikahla tutuyorsunuz demedi, en azindan ben gormedim. Ben de nikah yapilmasini savunuyorum ama gayet kendimi ifade edebiliyorum. Tutupta kimseye sen mutsuzsan, kocanla aran kotuyse nikahi kotuleme gibi bir tavir takinmiyorum. Mutsuz oldugunun farkindayim ama yine bunu da kendimce kirmadan, duygusal yonden vurmadan yapmaya calistim.

bence bu yüzyılın en sağlam şakası bizim Avrupa ile kıyaslanmamız.. he he Avrupalıyız he..

Aynı mantıkla siz kimseye benim düşüncemde değilsen kültürsüzsün de demiyorsunuz
Ama konu sahibi diyor
Hatta yaklaşık beş altı sayfa önce hala üstüne alınan alınsın diye insanları kızıştırmaya devam ediyor

Neden Avrupanın hep ışıltılı taraflarını görüyorsunuz peki?
Hamilesin 18 yaşında evladın sormadan ayrı eve çıkacak
Gece yarısı merak edip aradığında öf mama yaaa belamisin hanslayim işte diyecek
Ertesi gece Hans kim?tomasta kalicam bu gece diycek...
Ertesi ertesi geceler telefonu bile almayacak
Hep beraber bayram yemeği yok
Anane dede hala sevgisi yok
Yok oğlu yok
Bende bunları yadasaydim hicap duyardım hanimefendi

Ne avrupaymiş arkadaş avrupa şöyle avrupa böyle. Bize ne avrupadan? Bi üst merciymiş gibi ne diye avrupa öne sürülüp durulur anlamam.

Konuyla ilgili yorumumsa yine bir özgürlük(?)çü ve yine özgürlük adina herkesin hayatina müdahale hakkını kendinde gören bir vatandaş..

İsteyen istedigi gibi yaşar, artisi eksisi de kendisini bağlar. Kimse kendi fikirlerini genele kabul ettiremez.

Zaten benim icin kultur toplumun tabiriyle 'bati ozentiligi' veya 'genis dusunme ve yasama' degil. Kendini ifade edebilme ve farkli fikirlere saygi gostererek, bu cercevede fikir alisverinde bulunabilme. Ben de bu bahsettigim davranis bicimine ulasabilmis degilim ama ozeniyorum boyle insanlara.
Bu cercevede yorum yapilsaydi isin bu noktalar varacagini dusunmuyorum ben.
Neyse iste sonucta resmi nikah yasaklanirsa vay halimize diyorum ve baska konu basliklarina ucuyorum.

İşte bunu başlatan da savunduğunuz arkadaşınız diyorum ben de....
Hakaret ederek ortalığı kızıştıran, kendisi gibi düşünmeyenleri hemen aşağılayan oydu
Böyle yapmasaydı istediği gibi belki de tartışılabilirdi
Ben istediğim gibi hakaret edeyim kültürsüz diyeyim, ama sen benim Aileme laf edince ayıp
Yok öyle bir dünya maalesef
Ne ekersen onu biçiyorsun
İnsanlar o kültürsüz lafından sonra sinirlendi zaten

Ben avrupanin iyi yonlerini alsak diyorum zaten
Iyilerini alalim begenmediklerimizi kendimiz yaratalim koskoca toplumuz insan istese degistiremeyecek mi bazi seyleri?

Tum yorumlari okudum usenmedim. Unlemle baslayip zinanin ne demek oldugunu bilmeyene neyden bahsedeyime kadar gidiyor konusma. Ilk yazdigim mesajin iceriginde genel olarak verilen cevaplara tepki de vardi.

Gayet ortada olan guzel yonlerini alirsak avrupa ozentisi olmuyoruz onu anlatmaya calisiyorum
Begendigimiz yonlerini alsak toplumu yeniden insa etsek zor mu o kadar?o beyin bizde yok mu?ben avrupanin herseyi guzel demiyorum bir ust merci de demiyorum
Annemizin babamizin bile iyi yonlerini alsak bize kar iken baska toplumlarin iyi yaptiklari seyleri ornek almak neden sucmus gibi karsilaniyor onu anlamiyorum

ben de size bunun tam tersi bir sürü örnek gösterebilirim.. 18 yaşında üniversiteye başlayıp, yurtta kalan.. Üniversite okurken çalışıp aynı zamanda yazın yapacağı Avrupa gezisi için çalışıp para biriktiren.. anne - babasına "off mama" demek şöyle dursun kırılacaklar diye aklı çıkan.. Thanksgiving'de 7 sülale bir masa etrafında toplanan.. kendi evlerini kuran, asalak gibi 45 yaşında bile anne - babasına yapışmayan..

sizin örneğiniz sizin çevrenizdeki batı.. benim örneğim de benim çevremdeki batı..

Helal olsun alkis

ayrıca katoliklerle kendimizi niye kıyasladık anlamadım ben ? zaten onların yaptıklarını yapacaksak neden müslümanız ?
beni avrupa özentiliği ile suçlayanlara bak.
Katolşklerde bekaret filan geçin bunları haticeye değil neticeye bakın.Orada kadınların namusu babalarından abilerinden sorulmuyor.
Katolik olalım .Çok mutaassıplarmış.

Neden illede avrupadan alip inşa ediyoruz? Peki bugünkü yozlaşmiş yapı hariç bizim kendi kültürümüze ve asil özümüze dayanarak bir toplum inşa edecek kadar beynimiz yok mu?

Anne baba benzetmesi yapmişsiniz ama ben 3 sene avrupanin göbeğinde yaşamiş ve orada okumuş biri olarak hiç de anne baba sifatinda medeniyetler beşiği gibi görmüyorum.

Bence biz benliğimizle var olalim, kendi medeniyetimizi iyileştirelim de onlar bizden kopya çeksinler.

Şahsen ben de evlenmek istemem. Çocuk yapmak, birbirini sevmek için illede evli olmam gerekmiyor. Ekonomik özgürlüğüm var. Beni evliliğe iten tek etken ailemi memnun etmek olabilir. Devletin ilişkimi onaylayıp onaylamaması umrumda değil. Ancak bir taraftan da devlet ve hukuk kadınların haklarını tanımadığı için, kadınlığı yalnızca "eş,kardeş, kız çocuk, anne " gibi başkaları üzerinden tanımladığı için ,toplum bu şekilde koşullandığı için resmi nikah olmadan birlikte yaşayanların linç edilmesi gerçeği var. Küçük yaşta alınıp satılan kız çocukları var, benim şartlarıma sahip olmayan, ekonomik özgürlüğü olmayan, aile desteği olmayan kadınlar için resmi nikah bir seçenek bundan dolayı yasaklansın diyemem. Keşke devlet ve hukuk sistemi, kadınların ve çocukların haklarını güvence altına alabilseydi de evliliği; miras, gelir kapısı, namus güvencesi, sınıf atlama, ahlaki gereklilik olarak görmeseydi insanlar.

Verilen cevaplardan tezin doğruluğu belli.

Evlilik kadına verilen hakmış da, yok efendim kolayca çıkıp gidemezmiş de.

Siz gerçekten kocanızı sevseniz, kolayca çıkıp gidebilsin ama sadece size olan sevgisinden kalsın istersiniz.

Ama sizler nikaha aşık olduğunuz için, o muhteşem konumunuzu umursamayan bir konuya saçmasapan ithamlarla saldırıyorsunuz.

Konu sahibine bile cevap vermiyor, birbirinizle onun başlığında dedikodusunu yapıyorsunuz.

Evet bağlayıcı her kurum gibi evlilik insanları sıkar, boğar. Bunun aksini iddia eden insan sıkılmaya da boğulmaya da aslında bayılıyordur.

Sayfalarca tartisabiliriz bu + ve - leri
Benim dusuncemin özü gereksiz avrupa ozentisi ve bazilarimizin aahh avrupa ah diye iç cekisleri

hosgeldınız :)
sırf bu konuya yazmak ıcın uyelık aldıgınızı bana dusunduren sebep ne acaba ? :)
sıkılmaya, bogulmaya, bayıldıgımızı sızden ogrendıgımıze sevındım
ben kocamla cok guzel sıkışıp , boğulup, boğusuyoruz...
aa hamıle kalmısım

Çok doğru düşünmüşsünüz.

Forumu okuyan ancak yorum yapmaya ancak çok sinirlendiğinde karar veren bir kesim var, boş zamanlarınızda bunu da düşünebilirsiniz.

Bu kadar mizahtan yoksun bir mesaja daha fazla cevap vermeyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…