• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandım. Eski Eşim barışmak istiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

belginn5456

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2025
1
0
1
34
2 ay önce boşandım. Boşanmayı ben istedim. Değersiz olduğumu hissettiren bir adamla daha fazla yaşamak istemedim. Maddi manevi bize iyi bakmaya çalışan, kumarı alkolü vb olmayan, agresif biriydi. 3 yaşında çocuğum var. Çocuğuylada çok ilgili.
Boşanmanın ben tarafı tamamen kendi isteğimle gerçekleşti. Sevmiyorum çünkü.
Ama çocuğuma daha birşey söylemedim. Ailemle yaşıyorum. Haftanın belirli günleri babası alıyor. Çocuğuma bunu söylemek söyledikten sonra onun psikolojisini geleceğimi göremiyorum.
Tekrar çocuğum için bir şans vermek kaybetmek mi olur?

2 ay önce boşandım. Boşanmayı ben istedim. Değersiz olduğumu hissettiren bir adamla daha fazla yaşamak istemedim. Maddi manevi bize iyi bakmaya çalışan, kumarı alkolü vb olmayan, agresif biriydi. 3 yaşında çocuğum var. Çocuğuylada çok ilgili.
Ama çocuğuma daha birşey söylemedim. Ailemle yaşıyorum. Haftanın belirli günleri babası alıyor. Çocuğuma bunu söylemek söyledikten sonra onun psikolojisini geleceğimi göremiyorum.
Bu ülkede boşanmak kolay değil, değersizlik hissini neden yaşadığınızı, bu kararı nasıl aldığınızı, eşiniz sinirliyken neler olduğunu iyice bi hatırlayın, hatta üşenmeyin yazın. Boşanma kararı aldıysanız mutlaka gerçek sebepleriniz vardır. Geri dönerseniz 3 5 gün sonra aynı şeylerin tekrar başlayacağını da sakın unutmayın. Aileniz arkanızda durmuş gitmiş yanlarına yerleşmişsiniz. Barışıp pişman olursanız o kapıya dönecek gücünüz ve yüzünüz de olmaz.

Sizin çocuğunuz ilk boşanmış aile çocuğu olmadığı gibi sonuncu da olmayacak ve yarın pişman olup ona 'senin için' dediğinizde 'yapmasaydın' cevabıyla karşılaşacaksınız. Bunlara değer mi acaba

Boşanmışsınız işte ne güzel tekrar dönüp aynı şeyleri yaşamaya ne gerek var.Bir piskolok yardımıyla oğlunuza boşandığınız söyleyebilirsiniz

Bosanmadan once eminim bunları yüz kere düşünmüşsündür. Ve yine de boşandığına göre oluru yok. Su anki duygusal boşluğundan böyle düşünüyorsun ama denenmisi denememin bir gereği var mi? Bir de 2 ay olmuş daha bosanali adam hemen degisti mi sence. Bosver. Oğluna pedagogdan yardim alarak babasıyla beraber anlatırsınız. Mutsuz evlilikte mutsuz bir anneyle buyumekten çok daha iyi böylesi

Ben konuya şurdan yaklaşırım. Eski eşinizle boşanma nedeniniz ne? Barışmak isteme nedeniz ne?

Yani şimdi bir insan kolay kolay boşanmaz diye düşünüyorum. Durduk yere boşanmadınız değil mi?
Hemde daha 2 ay geçmiş öyle derenin altından çok sularda akmamış. Ne değişmiş olabilir? Adam aynı adam olacak, evlilik aynı evlilik olacak.
Anlık sinirle, inatlaşmayla boşandıysanız belki diyebilirim. Ama yok soğudum, aldattı,şiddet gösterdi, mutsuzdum, cinsellik yoktu gibi şeylerse o iş olmaz ,olduramazsınız oldurmaya çalışmayın. Arada hırpalanan çocuğunuz olur.

Şimdi barissaniz bile 3 gün sonra aynı huyları yeniden başlayacak katlanabilecekmisiniz?En azından zaman verin bence.2 ayda ne düzelmiş olabilir ki.Ayrica çocuğunuz küçük çabuk uyum sağlayacaktır.Buyudukce uyum sağlamaları da zorlaşıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back