• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandığım eşim 19 aylık oğlumu aylar sonra görmek istedi

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
merhaba arkadaslar
yanı bazen gerçekten bıkkınlık gelıyor yeter dıye bagırıp butun herseye son vermek gelıyor içimden
daha 24 yasıma gırecegım bı kac gun sonra
19 aylık bır oglum var
3 tüp bebek denemesi ardından dunyaya gelen yıne tüp bebek yontemıyle ..
evlenır evlenmez bu sorunu ogrenmıstık sureklı tedavı doktor ılaclar kurler paralar borclar oglum dogduktan 16 gun sonra suphelerımm basladı 3 haftaya varmadan ıs ortaya cıktı aldatılıyordum hemde fena halde evlılık boyuncada varmıs..
derine girmek istemiyorum
hemen o gun evı terk ettı bır dahada ne aradı ne sordu
ben defalarca aradım gel oglunu gor yada hasta dedım
benı arama babamı ara x ıcınde benı arama ben daha 30 yasıdnayım hayatımı yenıden kurucam dedı
bı sure sonra umut kestım
bellıkı o aramayacaktı
hayatımı yenıden kuruyorum allaha sukur
1.5 sene oldu ayrılalı
e halıyle zor gunler yasadık
acıtasyon yapmak ıstemem
aılemın yannda kaldım o zaman 5 lıra param dahı yoktu
oglum 1 ay kız bebek gıysılerı gıydı
mamasınıda abım veya babam aldıgı ıcın ben bazen 4 ölçek yerıne 3 ölçek koyuyordum
sımdı pişmanım nıye yaptımkı desemde ınsan uzun sure alısamıyor sankı o evde bır gun dahı yasamamıs gıbıydım o kadar yabancı
1 ay evvel aramaya basladılar oglumu gorceklermıs
aılesıde hıc aramadı ve bır akrabası dahı
o kadar aşaa ınsanlarmıs
x sevıyorum ama onu yenıdendogdum dogurdugu ıcın sevgıde duyamıyorum pek fazla demeler
o bızı 18 yasına gelınce bulur demeler
bır suru laf dondu
15 gun evvel cok buyuk sıkıntılarla oglumu bır aracı ıle gonderdım
bıyolojık baba bence o
gelmemıs annesıyle babası gelıp cocugu almaya kalkısmıslar benım aracımda teslım etmedı cocugu onlara
ve gecen perşembe avukatı aracıyı arayıp arcı benı aradı
bu gectıgımız cumartesı ıcın
aracı ve bır komsumuzla gonderdım
ben oglumu cok sevıyorum
hep ondan guc aldım ve onu cok sahıplendım
pipirikli değilim
sevdiririm oglumuda
ama paylaşmak ıstemıyorum oglumu onlarla
butun sıkıntısı cektım sımdı alıp onu eglendırmelerıne ıcım ınanın asla elvermıyor
cok vıcdanlıyım
kesınlıkle acımasız oldugumu soyleyemez kımse
anneyım
ve ıcımden gelmıyor cocugumu gormeler
aracı aradı
bır cafede bulusmuslar aılecek fgelmısler bu sefer
oglumu alıp eve goturmek ıstemısler elındede mahkeme kararı
sadece su saatler arası yazıyor ev veya bırının gozetımınde yazmıyordu
benım avukatım oglum kucuk ve onu hıc tanımadıgı ıcın sızınle gorsun demıstı
bende ızın verdım
kötülük edemıyorum halbukı suanda keske dıretseydım dıyorum cunku
oglumu getırmelerı gereken saatten 3 saat evvel getırdıler elınede bır araba vermısler
zamanında o kagıttada yazılı bır bez oyuncak gıysı seker dahı o evden cocugumun elınde gelmıcek ben neyle gonderıyosam o dıye
aracıda akrabam olur
orada bı dalasma olmus
aracımda oglumun elınden oyuncagı alıp kısının babasının ayaklarının dıbıne fırlatmıs
kırılmıs halıyle
sonrada oglumun bıyolojık babası caddede aracımın ardından o....c.... o.... o...evladı dıye avazı cıktıgı kadar bagırmıs durmus
oglum eve geldıgınde bezını hıc degıstırmedıklerını sırtına kadar cısının gectıgını gordum
yuzunde cızıkelr vardı onemlı degıl cocuktur yapar
cok aglamıs bana oyle geldıgınden zıyade yuzunde gozyası ızlerı var
ve oglum orada uyumamıs bellıydı sabah 8de kalkmıs o gece 12 kadar uyumadı
muhtemelen cok korktu h ıc tyanımadıgı ınsanlarla bılmedıgı bı yere gırdı
sımdı ben ne yapabılırım
kendı avukatım artık ılgılenmıyor dava bıttıgı ıcın sanırım yenıden bır para ıster
onun avukatını arasam benı psıkolojık bastı altına alıp bogup atıyor hakkımı savunamıyorum lutfen bıraz akıl verırsenız daha dık kararlı ve guzel cumlelerle kendımı ıfade etme sansım olur

Oğlunuzu nasıl gönderebildiniz yanında tanıdığı biri olmadan.
nasıl korkmuştur yavrucak kimbilir. Bence bundan sonra pedagog eşliğinde gösterin çocuğu. Bunun için yeniden mi dava açmak gerekiyor bu karar için bilmiyorum bir öğrenin onu.
Ama sakın sakın bir daha oğlunuzu tanıdığı biri olmadan onlara göndermeyin.
bunca zaman oğlunu aramamış, ailesine sahip çıkmamış birinin oğlunuza iyi bakamayacağını düşünmeniz gerekiyordu.
şu ıslak halde gelmiş ya dağıldım ben orda.
Kendi oğlumu düşündüm bir an. Sizinki kadar benimki de. Nasıl canım yandı.

tam olarak neye hakkım var neye yok bılemıyorum
oglumun benden alınmasından cok korktugum ıcın altan almak zorunda kalıyorum
yasalardan pek haberım yok danısacak bır avukatımda
benım aracım onların evıne gıtmezdı zaten ama orada gorselerdı keske sımdı bır daha aradıklarında ne olacak
bugun avukatlarını arıyayım dıyorum
acaba oglum ne hıssettı hıc bılmıyorum

benım aracım onların evıne gıtmezdı zaten ama orada gorselerdı keske sımdı bır daha aradıklarında ne olacak

bebegin küçük daha almazlar senden en az 6 yaşına kadar anneye muhtaçtır çocuk o yüzden senden hiçbir şekilde alamazlar diye biliyorum tedirgin olma...

Oğlunuzu sizden alamazlar. Onun için çok ciddi kabahatleriniz olması gerekiyor. Üstelik aylarca oğlunu aramamış bir insan. yani oğlu babasını tanımıyor.
Bence bu yeterli olacaktır gözetim altında görüşmeniz için. Onların avukatını değil kendi avukatınızı arayın bence.
Kötü olmadan, tepkilerini çekmeden hareket edin ama asla alttan almayın. hele bunu hiç belli etmeyin. Dik durun, güçlü olun. Onlar çekinsin sizden.
Annesi sensin diye oğlunu sevmek istemeyen bir adamdan bahsediyorsunuz. Bu adama emanet etmemelisiniz çocuğunuzu.
lütfen korkmayın. Anneler korkmaz.

velayetı kotuye kullanmaktan 3 kez ıhtar alınırsa cocuk alınabılıyormus sanırım
anneler korkmaz korkmamam gerek aılemde oyle dıyor senı sındırmısler kendıne gelemıyosun dıyolar
oglumu ben dogurdum dıye o sozü söyleyen o adamın annesı oluyor..
kendı avukatım umarım ılgılenır oglene dogru ararım cemkırmeden anlatırım tabı ama aramaz onun avukatını dıye dusunuyorum
bırde ebru 72 ; pedogog ücretininide ben karsılıyroum sanırım kım talep edıyorsa ıcra vs onların hepsi bana ödetiliyormus en mantıklısı gozetım altında gormesı ama bakalım ne olacak

velayetı kotuye kullanmaktan 3 kez ıhtar alınırsa cocuk alınabılıyormus sanırım
anneler korkmaz korkmamam gerek aılemde oyle dıyor senı sındırmısler kendıne gelemıyosun dıyolar
oglumu ben dogurdum dıye o sozü söyleyen o adamın annesı oluyor..
kendı avukatım umarım ılgılenır oglene dogru ararım cemkırmeden anlatırım tabı ama aramaz onun avukatını dıye dusunuyorum
bırde ebru 72 ; pedogog ücretininide ben karsılıyroum sanırım kım talep edıyorsa ıcra vs onların hepsi bana ödetiliyormus en mantıklısı gozetım altında gormesı ama bakalım ne olacak

Pedagog ücretini eşiniz ödüyor.
Her görüşmede.
Bunun için dediğim gibi eşinizin oğlunu aylarca görmediğini, oğlunuzun da ilk görüşmede babasını tanımadığı için çok korktuğunu ve bu durumun oğlunuzun üzerinde kötü etki bıraktığını ve ayrıca eşinize güvenmediğinizi belirterek pedagog eşliğinde görüşme talep edersiniz. Bu konuyu bir araştıralım. Siz de avukatınızla konuşun.

Anneler korkmaz dedim. Çünkü emin olun sizden çok daha ve zor günler yaşadım. Ama konu çocukalrım olduğunda ve ikisi de çok küçük çocuklar gözüm kimseyi, hiçbirşeyi görmedi. Normal yaşamında sakin ve kötü olaylar karşısında ürkek olan ben, çocuklarıma zarar gelecek durumlarda nasıl kaplana dönüşüyorum bir bilseniz. Kendim bile yapabileceklerim konusunda korkuyorum.
Korkmayın kimse oğlunuzu alamaz. Hele aylarca oğlunu görmeyen bir babaya asla vermezler çocuğunuzu.

Türkiye de ki hiç bir mahkeme hiç bir hakim bu şartlar altında bu velayeti sizden alıp babaya kesinlikle vermez
sizinde dediğiniz gibi sadece biyolojik babası artık o
19 ay insan evladını hiç mi merak etmez mi
hadi o insan vicdansız merhametsiz eski kayınvalideniz kayınpederiniz bu kişinin ablalaları abisi artık kimi varsa
torununu yeğenini görmek istemez mi insan
bir ailenin her bireyi bu kadar mı vicdansız olur
avukatı arayın bunları bir bir anlatın çocuğunda korktuğunu ve o ailede olduğu zaman altının değişmediği bakımının yapılmadığını vs anlatın
bir daha siz yanında olmadan en az iki üç yaşına kadar çocuğu yalnız görmelerini engelleyin bir şekilde
o çocuğa da yazık
gerçekten psikolojisi bozulur ilerleyen dönemlerde
kendini sizin tarafınızdan terkedilmiş sanabilir

19 aylık bebeğini niye gönderiyorsun hata yapmışsın o küçücük melek kimbilir orada ne sıkıntı çekti sakın bir daha gönderme
Off okurken içim sızladı

çok tesekkur ederim kızlar destekleriniz için bende arastırayım hatta danısman avukatlara durumu ızah edıp yardım rıca edeyım bakalım nelerı yaptırıma zorlıyabılırım..
bırde pedagog olursa benımde olmam gerekırmı acaba? cunku ben kendısını mahkeme harıcınde hıc gormedım gormekte ıstemıyorum kabul baglayan yaralar acılıyor kendımı cok kotu hıssedıyorum mahkemede oyle hıssetmıstım..
avukatımı aradım ama ulasamadım acmıyor telefonumu ..

Sizin gitmeniz gerekmiyor bildiğim kadarıyla.
Ayrıca pedagog ücretini ödeyecek mi bakalım sevgili baba.
Para ödememek için almak da istemeyebilir.
Ama ben olsam bir kez giderdim. Dimdik. Ne kadar güçlü olduğumu ispatlamak için.
Eğer o gücü hissediyorsanız gidin. Gereksiz konuşmalar yapmadan, abartısız hareketlerle, sadece mutlu bir anne mutlu bir kadın olduğunuzu gösterin.
Ve onsuz da çok sağlam yere bastığınızı gösterin.

Sizin gitmeniz gerekmiyor bildiğim kadarıyla.
Ayrıca pedagog ücretini ödeyecek mi bakalım sevgili baba.
Para ödememek için almak da istemeyebilir.
Ama ben olsam bir kez giderdim. Dimdik. Ne kadar güçlü olduğumu ispatlamak için.
Eğer o gücü hissediyorsanız gidin. Gereksiz konuşmalar yapmadan, abartısız hareketlerle, sadece mutlu bir anne mutlu bir kadın olduğunuzu gösterin.
Ve onsuz da çok sağlam yere bastığınızı gösterin.

şimdi hukuk sitelerine bakıyorum aile mahkemesine başvurup cocugun görüşleri düzenlenebilirmiş biraz daha araştırayım bakalım netleşssin ne yapmak istediğim
birde gonderdıgım aracı kendısıne hakaret davası acmayı dusunuyormus
bısey dıyemıyorum
buarada tabı karsına cekıp gostermek lazım ama benımde bı ılıskım var dogru ve etık olmaz dıye karsılasmak ıstemıyorum sımdı degıl ama bır zamanlar sevdıgım kısı cunku o

canım hikayeni biliyorum..ve en çok oğlun için üzülüyorum.ama sen zaten onun için herşeyi yapabilecek kadar güçlü bir kadınsın.bir kere yavrunu kimse elinden alamaz,19 aylık bir çocuğu mahkemeler bile annesinden ayırmıyor.o konuda hiç endişelenme.zaten adamın yaptıklarını mahkemeye sunarsan alacağı yanıt çok belli.bu arada çalışıyor musun,maddi bir kaynağın var mı?benim de ikizlerim var,birden senen yerine koydum kendimi.çok zor..evet babasıyla görüşmesi gerekir ama o baba 19 ay boyunca bir kez bile aramamış çocuğu.şimdi çocuğunu görüyor ve o zamanda çok ilgilenmiyor sanırım.ne kadar sıklıkla görüştürüyorsun?çocuğun psikolojisi mahvoluyor.hiç tanımadığı insanlarla vakit geçirmek zorunda kalıyo en kötüsü de sen yanında olamıyorsun.eşinin ailesine de diyecek bir şey bulamıyorum,pes!oğullarının rezilliklerini göz ardı edip gelinlerine ve torunlarına sahip çıkmamışlar.iki tane oğlum var,böyle bir kepazelik yapsalar gelinimin yanında olurdum.

canım sitede avukatlar bölümü var,konunu onlara bir danış istersen.dana net cevaplar bulabilirsin.

firdos ; ben seni tanımıyorum ama muhtemel sen beni biliyorsun .. Malesefki 18 ay arayıp sormaması onun baba oldugunu degıstıremıyormus avukatı cok katı sımdı gorusmek gorevlerını yerıne getırmek ıstıyor dıyor
acıkcası aıle mahkemesıne basvuruluyormus bud urumlarda cunku bızım - cocuk gorus saatlerı cok uzun tutulmus(anlasmalı bıttı) 11-5 arası - ayda bır gormesını soylemıstım ama 15 gunde bır yazıldı muhtemelen o da ona göre işleyecek.. ben mahkemeye basvursam bu seferde korkuyorum kımı kımden kacırıyorsun hanım derse hakım her hafta sonu verırse ne olacak :18:
ister kzıın ister kızmayın
içimden gelmiyor göstermek
daha bir kere gördü 3 gün evvel işte :43:
soru sormak ıstemedım anlar benı kafasını sallar mesela agladınmı desem evet ve ya hayır anlamında
ben calısıyorum
maddı gelırım var
daırem var kırada aılemın yanında yasıyorum
kırada olan daıre oglumun adına yatıyor ben ölürsem acıkta kalmasın dıye
cok mutluıyduk sımdıye dek ama suanda degılım mutlu falan sımdı ne oalcak dıyorum..
ne yapmalıyım onuda kestıremıyorum dedıgım gıbı mahkemeden ısıme gelmeyen bı yanıt cıkarsa ne yapacagım

eski nickinden hatırlıyorum seni.bir de tüp bebek bölümünden,bende tedaviyle hamile kalmıştım çünkü.

canım işin ve maddi kaynağın var,çocuk daha çok küçük ve sen yüz kızartıcı bir suç işlememişsin.o yüzden elinden almalarına imkan yok.bu konudaki tedirginliğini at üzerinden.eğer mahkeme görmesi yönünüde karar vermişse o zaman görecek mecburen.merak etme 1-2 görmeden sonra sıkılır ve çoğu zaman almak bile istemez.rahatına düşkün bir adam belli,çocğunu sahiplenseydi 19 ay beklemezdi.ya aslında daha da ağır konuşmak istiyorum ama neyse!

ayrıca göstermemek istemende çok çok haklısın,bende olsam aynı şeyi düşünürdüm.

canım cok teşekkür ederim desteğin için sanada ..
Bİ HUKUK SİTESİDNE Bİ KONU OKUDUM bayanın agzından konunun izahı ;
Adam bir sene aramamış sormamış,hastalanınca titreye titreye doktora koşturmamış,bezini açıp renginden tahlil yapmamış,işten yorgun argın gelip sırtlayıp hava alsın diye parka koşturmamış,uyurken nasıl bir melek olduğunu seyretmemiş,ayağında ayakkabısı yokken oğluna oyuncak almamış,oturmuş küçük para hesabı yapmış,nafaka ödememek için ev taşımış,zengin kadın avlamış çok meşgulmüş anlayacağın..mümkün mü benimle aynı hissiyatta olması...Aslında acınacak durumda ama farkında değil.En kısa zamanda sorumluluklarını hatırlamasını ve bunları sadece oğlu için isteyerek yapmasını dilerim.Bu tamamiyle benim eski eşimle ilgili bir yorumum diğer babaları tenzih ederim.

Ben bu konuyu psikiyatrist ile çok konuşmuştum bana çocuğun duygusal ihtiyaçları fiziksel ihtiyaçlarından önce gelir kesinlikle babasını görmesi onunla uzun zaman geçirmesi onun geleceği açısından olumlu sonuç olacak demişti ..

tabi görüşmelerin düzenli olmasıda önemli 15 günde 1 se 15 günde 1 gelmeli ..

19 ay çok uzun bir süre inanın sizi anlıyorum ama belki değişmeye karar vermiştir vicdanı sızlamış ve oğluna iyi bir baba olmaya karar vermiştir. Bunu hiç düşündünüz mü?

Ebru72 dediği gibi belki ilk zamanlar bir uzamanın eşliğinde çocuk alışıncaya kadar belki sizinle ama mutlaka görüşsünler ve zaman geçirsin babasıyla

sizin kızgınlığınızı anlıyorum ama bu sizin kızgınlığınız bırakın bebeğiniz büyüyünce kendi kararını kendi versin o babası ile geçireceği zamanlar sonucunda herşeyin ne olduğunu anlayacaktır.

şimdi bile onun yanında mutsuz olursa bidahakine onu görünce kaçacak adamda zorlayamıyacaktır

belkide kuzunuz onun yanında mutlu olacak

bence engellemeyin ...

ben o kadının yanına götürdüğünü bile bile kızımı verdim babasına çünkü buna engel olamıyacağımı biliyordum isteklerimi söyledim kenara çekildim gerisi ona kalmış

Son düzenleme:
Ben bu konuyu psikiyatrist ile çok konuşmuştum bana çocuğun duygusal ihtiyaçları fiziksel ihtiyaçlarından önce gelir kesinlikle babasını görmesi onunla uzun zaman geçirmesi onun geleceği açısından olumlu sonuç olacak demişti ..

tabi görüşmelerin düzenli olmasıda önemli 15 günde 1 se 15 günde 1 gelmeli ..

19 ay çok uzun bir süre inanın sizi anlıyorum ama belki değişmeye karar vermiştir vicdanı sızlamış ve oğluna iyi bir baba olmaya karar vermiştir. Bunu hiç düşündünüz mü?

Ebru72 dediği gibi belki ilk zamanlar bir uzamanın eşliğinde çocuk alışıncaya kadar belki sizinle ama mutlaka görüşsünler ve zaman geçirsin babasıyla

sizin kızgınlığınızı anlıyorum ama bu sizin kızgınlığınız bırakın bebeğiniz büyüyünce kendi kararını kendi versin o babası ile geçireceği zamanlar sonucunda herşeyin ne olduğunu anlayacaktır.

şimdi bile onun yanında mutsuz olursa bidahakine onu görünce kaçacak adamda zorlayamıyacaktır

belkide kuzunuz onun yanında mutlu olacak

bence engellemeyin ...

ben o kadının yanına götürdüğünü bile bile kızımı verdim babasına çünkü buna engel olamıyacağımı biliyordum isteklerimi söyledim kenara çekildim gerisi ona kalmış

sana katılıyorum canım

ortada şöyle bi durum var
biz ayrıldık
herşey bütün hesaplaşmalar kapandı gitti
oglumun psikolojisini bozup , saglıksız bırı olması benı cok uzer anne olarak

soyle dusundum bılmem haksızmıyım ?
kımseyı aramıyacagım cunku oyuncak arabası atıldıgı ıcın tahrık var (yad aben yıne cok saf dusunuyorum)
kendımı rezıl edebılırımb u durumda olanlar karsısında
kendı aıleme lutfen bu ısın peşini bırakın hesaplaşmalar kavgalar bıtmez hele bızde hıc bıtmez cunku normal bı ayrılık olmadı
ama onun kanını ölene kadar içsem yinede doymayacak tek kısı benımdır cunku olan bıtenın en cok sıkıntısını ben yasadım aklım basımdayken ustelık bebek degıldım alt beyıne yazmadım gordum duydum cektım sıkıntısını ben bıle sınırlerımı hakım olmayı becerıyorsam herkez buna mahkum
once kendı aılem
sonra bır sekılde bıyolojık baba yanında munakaşa yaşanacak kısılerı getırmemesı duyrulacak
laf sokmayla verılen laf sokmayla kabul edılen cocuk
arabasını kırararak alınan cocuk kufur ederek verılen cocuk
kım bılır o yuregı neler hıssettı arabasını alıp yere fırlatırlarken ?
ınanın suanda gozlerım dolu dolu
ustu acık bı arabaymıs bellıkı sevmıs onu tarıf eıdldı bana ondan satın alacagım
yanı belkıde oglum hıc tanımadıgı bırılerıyle gıttıgınden cok cok fazla etkılendı bu ysananlardan
bıyolojık babanın dedıgım gıbı canına okusam okusam deşarj olmam ama oglumun yanında degıl..

şimdi bir şekilde babaya ulaşırım avukatı araarım bana numarasını vermesını ıstemem bende ona kendıkımı vermem
telefonumun ozellıgıyle avukatının ustunden bızı bırbırımızle gorusmeye ıkna edebılır sanırım konferans sekılınde sızce buna gerek yok kendı aıleme konussam yeterlı olurmu ?

Back