• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandığı kocasına inat 8 ayda 65 kilo verdi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Stres ve üzüntüden bir yılda 145 kiloya kadar çıkan Gaziantepli Ayten Büyükaydınlı (45), eşinin terk etmesi, çocuklarının da fazla kilosundan utanması üzerine 8 ayda 65 kilo verdi.
Sitene Ekle
bosandigi-kocasina-inat-8-ayda-65-kilo-verdi-4956429.Jpeg

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Şahinbey Belediyesi Boyacı Sosyal Tesisi'ndeki spor salonunda haftada 6 gün spor yapan ve Diyetisyen eşliğinde beslenmesine dikkat eden Büyükaydınlı, 8 ayda 80 kiloya düşerek, sağlıklı bir hayata "merhaba" dedi.

Büyükaydınlı'nın hedefi 60 kiloya kadar düşmek. Azmiyle çevresine örnek olan Büyükaydınlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençliğinden beri hafif kilolu olduğunu ancak evde yaşadığı sorunlar, stres ve üzüntü nedeniyle 1 yılda 145 kilograma kadar çıktığını söyledi. Kilosu nedeniyle eşinin kendisini boşadığını, çocuklarının bile kendisinden utandığını anlatan Büyükaydınlı, "İki oğlum var. Küçük olan veli toplantılarına gitmemi istemiyordu. 'Kimsenin annesi senin gibi kilolu değil, sen niye böylesin' diyordu. Aldığım kilolar nedeniyle tek başıma bir iş yapamıyor, sokağa çıkamıyordum. İnsanlar beni hor görüyor, dışlıyordu. Psikolojim bozulmuştu. Üzerime giyecek kıyafet dahi bulmakta sıkıntı çekiyordum" dedi.

Kiloları nedeniyle karaciğerinde yağlanma oluştuğunu ve sağlık sorunları başladığını belirten Büyükaydınlı, bunun üzerine doktora başvurduğunu ifade etti. Doktorun midesine kelepçe takılması önerisini kabul etmediğini dile getiren Büyükaydınlı, "Spor ve diyet yaparak kilo verebileceğime inandığım için kabul etmedim. Bir gün evde yemek yerken, çocuklarım 'anne ne olacak bu halin' dediler. Sinirlenip masaya yumruğumu vurarak, kapıyı çarpıp sokağa çıktım. Şahinbey Belediyesi'nin mahallemizde açtığı sosyal tesise gelerek, spora ve diyete başladım" diye konuştu.

Ayrılan eşi barışmak istemiş

Büyükaydınlı, hiçbir ilaç kullanmadığını, tamamen kendi çabasıyla kilo verdiğini söyledi. Kilo verdikçe öz güveninin yerine geldiğini, eski eşinin de kendisiyle barışmak istediğini öne süren Büyükaydınlı, "Kilo verdikten sonra hayatımda güzel gelişmeler oldu. Artık toplum içine rahatlıkla çıkabiliyor, çarşıya giderek kıyafetler alabiliyorum" dedi.

Çocuklarının da artık mutlu olduğunu ifade eden Büyükaydınlı, şöyle devam etti. "Bana çok destek oldular, teşvik ettiler. Önceden üzerime kıyafet bulamaz, diktirmek zorunda kalırdım. Artık kendime yeni sayfa açtım. Eskiye dair her şeyi hayatımdan silmek için eski kıyafetlerimi yakacağım. Kilo vermek için bazı insanlar mide küçültüyor, ilaç kullanıyor. Aslında bu gibi operasyonlar yanlış. Bence en sağlıklısı yürüyüş yapmak ve az yemek yemektir."

Büyükaydınlı, Gaziantep yemeklerinin ününe dikkati çekerek, lezzetli yemekler karşısında kendisini zor tuttuğuna işaret etti. Sağlanan hizmetten dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na ve hocalarına teşekkür eden Büyükaydınlı, "Allah razı olsun. Onun sayesinde hayata döndüm. Biraz daha kilo verdikten sonra belediyenin açtığı diğer kurslara katılacağım" diye konuştu.
milliyet

Ah biz kadınlar, sanırsın erkekler Dünya'nın merkezi, varlıklarıyla yaşamadığımız üzüntü kalmaz ama çekip gittiklerinde de kahrımızdan ne yapacağımızı bilemeyiz.
Adam kilo alsaydı bu kadın adama çiçek gibi bakar terk etmezdi lakin iş kadın olunca değişiyor, kilo alan kadın bir celsede boşanır, adama bak sen kilo verince yeniden barışmak istemiş, hemcinsim aklını kullan sen sen ol gidene bir daha gel deme, bırak gittiği yerde kalsın:KK66:

hey maşallah helal teyzeme
sağlıklı yaşam içinde önemli ideal kilolara yakın olmak..kalp damar sağlığı..organların sağlığı için..bacaklarınada çok yük biniyordur önceden..keşke ayrılmadan zayıflasaydı..ve kendisi için..bende kilo almıştım ama verdim,kendim için..göz zevkim ve sağlığım için:)

Azmin sonu :)
Bir erkek için değilde,kendisi için zayıflasaydı süper olacaktı

ben erkek boyuruna degıl de o verdıgı kıloya takıldım ordan ılerıye gıdıp mantık yurutemedım :/

sağlıklı yaşam içinde önemli ideal kilolara yakın olmak..kalp damar sağlığı..organların sağlığı için..bacaklarınada çok yük biniyordur önceden..keşke ayrılmadan zayıflasaydı..ve kendisi için..bende kilo almıştım ama verdim,kendim için..göz zevkim ve sağlığım için:)
ben de kılo almıstım ıkıncı gebelıgımde zıvanadan çıkmıstım verdım 12 kılo ama canım cıktı kılo vermek cok zorrrrrrrr :)

ben de kılo almıstım ıkıncı gebelıgımde zıvanadan çıkmıstım verdım 12 kılo ama canım cıktı kılo vermek cok zorrrrrrrr :)
ah bilmezmiyim..28 kilo verdim ben ama ilk etabı zordu..vücut dirinç gösteriyor falan..vermeye başladıktan sonrası kolay..şimdi kurabiye falan yaparken tam buğyday unu kullanıyorum..tok tutuyor hem tavsiye edrim..

ah bilmezmiyim..28 kilo verdim ben ama ilk etabı zordu..vücut dirinç gösteriyor falan..vermeye başladıktan sonrası kolay..şimdi kurabiye falan yaparken tam buğyday unu kullanıyorum..tok tutuyor hem tavsiye edrim..
hımm bende alıyım barı bende su anda gebelık peşindeyım olunca yıne alırım heralde bunyem alıo ama ıradelı olursam da hızlı verıyorum yarın yıne baslıorum hedef 5 kılo 1 ayda bakalım olcak mı

hımm bende alıyım barı bende su anda gebelık peşindeyım olunca yıne alırım heralde bunyem alıo ama ıradelı olursam da hızlı verıyorum yarın yıne baslıorum hedef 5 kılo 1 ayda bakalım olcak mı
bir ayda 5 kilo çok gibi..iki çocuğunmu var..
tavsiyem proteini arttır..karbonhitratı kes bak nasıl gidiyor kilolar..ekmekte tam buğday alırsın..prinç pilavı yerine bulgur pilavı,kısır,yağsız makarna..mesela yoğurtla yiyebilirsin..haşlanmış yumurta tok tutar sabahları..salatada bol yemelisin..

bir ayda 5 kilo çok gibi..iki çocuğunmu var..
tavsiyem proteini arttır..karbonhitratı kes bak nasıl gidiyor kilolar..ekmekte tam buğday alırsın..prinç pilavı yerine bulgur pilavı,kısır,yağsız makarna..mesela yoğurtla yiyebilirsin..haşlanmış yumurta tok tutar sabahları..salatada bol yemelisin..
yok cocugum dustuler maalesef de ıkıncı 6 aylıktı o yuzden onda baya almıstım artık hep bulgur pılavı yapıorum zaten benım dıyetım var dr ayarlamıstı 110 kalorılık ac da kalmıosun verıosun benım tıroıt 1.2 cıvarında hemen verıyorum zaten

yok cocugum dustuler maalesef de ıkıncı 6 aylıktı o yuzden onda baya almıstım artık hep bulgur pılavı yapıorum zaten benım dıyetım var dr ayarlamıstı 110 kalorılık ac da kalmıosun verıosun benım tıroıt 1.2 cıvarında hemen verıyorum zaten
çok üzüldüm arkadaşım inşallah hayırlısıyla sağlıkla bebeğinizi kucağıza alırsınız inşallah..

Helal teyzeme beee.. Keşke kendi sağlığın için vereydin ama olsun bu da güzel.. :)

amınnn ınsallah canım yhaaa bızde uzulduk ama olsun onumuze bakıoruz
benimde ilk hamileliğim düşükle sonlandı..nedense heman sonra hamile kalamadım..aslında 2,3 ay vücudunun dinlenmesi gerek sanırım..gerçi vücudun hazır olduğunda kalacaksındır..hayırlısıyla inşallah..

Tam buğday ununu bende tavsiye ederim, poğaça, kek, tüm hamur işlerinde tam buğday kullanıyorum, tam buğdayla tesadüfen tanıştım, bir kere denemek için almıştım, o gün bugündür beyaz un kullanamıyorum, beyaz ekmekte yiyemiyoruz artık, birde yemeklerde salatalarda mutlaka zeytinyağı kullanın, ki sen şanslısın zeytinyağı cennetinde yaşıyorsun, düzenli spor yapamayanlar her fırsatta yürüsün, çok faydasını görürsünüz.

Tam buğday ununu bende tavsiye ederim, poğaça, kek, tüm hamur işlerinde tam buğday kullanıyorum, tam buğdayla tesadüfen tanıştım, bir kere denemek için almıştım, o gün bugündür beyaz un kullanamıyorum, beyaz ekmekte yiyemiyoruz artık, birde yemeklerde salatalarda mutlaka zeytinyağı kullanın, ki sen şanslısın zeytinyağı cennetinde yaşıyorsun, düzenli spor yapamayanlar her fırsatta yürüsün, çok faydasını görürsünüz.
tam buğday unu,tahinli kurabiyede süper oluyor mune tavsiye ederim.bizimkiler çok sevdi..

benimde ilk hamileliğim düşükle sonlandı..nedense heman sonra hamile kalamadım..aslında 2,3 ay vücudunun dinlenmesi gerek sanırım..gerçi vücudun hazır olduğunda kalacaksındır..hayırlısıyla inşallah..
ayyy ınsallah yhaa beklemekten sıkıldım artık şu beynim bı zahmet emır verırver yumurtalıga rahıme de olsun bu iş dı mı yanı :)

Back
X