- 22 Ağustos 2014
- 3.845
- 2.409
- 408
Daha yaşın genç biraz daha bekle ilerde evlenirsin.Üstelik boşandım gibi dert etme insanlar artık boşanmış, nişan atmış önemsemiyor.Hayatimda cok zor bir imtihan yasadim.Derdimi sizr anlatmak istiyorum. 24 yasinda elimden geldigi kadar islami yasamaya calisan bir hanimim.Ailemde muhafazakar hamd olsun. kasim 2012 de bir aile dostumuzun tavsiyesiyle gorucu usulu musluman biriyle tanistirildim.Bir defa yuzyuze gorusmemizin ardindan soz kesmek istediklerini ogrendim benim dusuncemde olumluydu bu adimi atmak icin fakat bilmesi gerektigini dusundugum bi konu icin telefonda gorustum.Soyle ki ben o sirada psikiyatri tarafindan verilen bir antidepresan kullaniyordum bana koyulan teshis duygu-durum bozuklugu anlamina gelen bipolar mani idi ve 2 ila 5 yil bu ilaca devam etmem gerektigini soyluyordu doktor.bunlarin hepsini anlattim ve bir sorun teskil ediyorsa bu durumum hic baslamasin dedim.O da onun icin hicbir sorun olmayacagini ama aramizda kalmasini istedi.kendisi eczaci oldugu icin ilaclarimin ismini de soylemistim ona teshiside.boylece o kisiyi cevresinden babam sorusturdu olumlu yorumlar geldi hakkinda nisanlandik.8 aylik bir nisanliligin ardindan evlendik.ben ankarada yasiyordum o doguda memleketinde ikamet ediyordu evvlenince onun yasadigi ile gittim.birbirimizle muhabbetimiz cok iyiydi sevip sayardikmutlu etmeye calisirdik ikimizde.onun anne babasina karsi sorumlu biriydim o da benim ailem sayardi.arada kucuk kavgalarimiz olurdu ufak capli ama uzun tutmaz cozmeye calisir kapatirdik konuyu.bu arada o antidepresani icmeye devam ederken esim; sen cok iyi durumdasin hicbir problemin yok bu ilaca ihtiyacin yok diyerek ikna edip ilaci birakmami sagladi.o sehirde kendimi yapayalniz hissediyordum.esim beni alilesinin yanina birakip arkadaslariyla baska sehirlere gunu birlik geziler yapardi baska ildeki arkadaslarinin dugunlerine gidip beni goturmezdi.onun disinda arkadaslariyla yuzme, mac gibi etkinlikler yapardi.benim icin sIkIlmamam icin bi cozum arayisinagirmezdi.veakrabalari, arkadas cevresi mal mulk evlat coklugu yarisina girmislerdi.istemeden onlara benzemekten korkuyordum.maddi durumu cok iyiydi.son model bir araba lux dosenmis lux bir daire ve heray cok daha fazla kazandiran iyi bir isi vardi.bununla birlikte islami yasamaya calisan biriydi.ona olan gorevlerimi yerine getirip onu mutlu edecek davranislarda bulunmayi seviyordum.her istedigimi yapmaya calisir bir dedigimi iki etmezdi.o siralar annem agir bir hastaligin icinde oldugu icin sIk sIK ailemn yanina gonderiyordu.boylece aylar gecti ve geceleri bir dakika bile uyuyamamayabaşladım ne yaparsam yapayim uyku tutmuyordu.esim hicbir cozum arayisina girmedi gecici bir cozum olan uyku ilacida getirmedi.hic uyuyamadan iki hafta gecirdim.uyuyamamak ruh ve beden sagligimiyipratmisti.sinirlerim bozulmus cok alingan olmustum.kayinvalidemin kayinbabamin yNinda sebep yokken sinirlerim bosalip aglamistim birkac defa.bir gece yatarken yatak odamiza bir adamin girdigini gorup ciglik atarak esimi uyandirdim.ruya degildi halisinasyon gormustum.o korkuyla o evde kalamazdim.ankaraya gitmek istedim esimde istedigim icin goturebilecegini soyledi.o gece yola ciktik.aileme durumu anlattık. psikiyatri doktoruna gittik.ilac tedavisini biraktigim icin atak gecirdigimi soyleyip yeni bir ilaca baslattilar.bu arada algılarım bozuldugu icn utopik dusuncel erim vardi ucmak istemek gibi. biraz toparlamam icin esim ailemin yanina getirdi beni birkac gun yanimda kaldiktan sonra sehir disinda bir isinin ciktigini soyledi soz veriyorum seni evimize goturucem otur beni bekle diyerek gitti.sonra mesajlarima cevap gelmedi aradigimizda da bir turlu ulasamiyorduk.sonunda babam zar zor ulasinca babama telefonda ben kizinizdan herzaman razi oldum ama artik bu yukutasimak istemiyorum uc talakla bosuyorum demis.benden gizlediler bunu uc gun sonra esimi aradim artik alabilirsin beni iyilestim dedim seni bosadim dedi.o sokun etkisiyle bir bilinc kaybinin esigine geldim.kayinbabami aradim mutedil ve olgun biri oldugunu dusunerek bu bosama sunnete uygun degil dedim azarlayip bagirarak ben dinimi senden mi ogrenicem hayvan bile satarken kusurlarini soyluyoruz dedi . Yani ilac kullandigimi onlardan saklamisim! Ve ilac kullandigim icin defoluymusum!esim psikolojik sorunumu sonradan ogrenmis gibi yapti ailesine Avukata vekalet verdim tek celsede bitti.ilk zamanlar hep sahit olarak allah yeter, vekil olarak allah yeter ayetlerini tekrarlayip tin suresindeki allah hakimler hakimi degil midir ayetini okuyordum ve talak suresindeki kim allahtan korkarsa allah ona bir cikis yolu ihsan eder.ayrica hz yakubun bana dusen guzel bir sabirdir sozu ile ben huznumu ve kederimi ancak allaha arz ederim ayetini okuyordum ve esenlik ayeti yasin suresindeki rahim olan Rab dan bir selam vardir ayEtini.Esyalarimi gonderdiklerinde mutfak esyalarimin icinde eski evimde kullanmakta Olduğum ve pislik icinde tuvalet fircasini gondermislerdi hakaret olsun diye.Hakkim helal degil ona ve ailesine.sadece 9 ay surdu evliligim.nerde hata yaptim diye dusunurken ev işlerini bazen aksatip zamaninda yapmadigimi hatirladim.evliyken esim beni hicbir sekildeuyarmamisti.suhuyun ahlakin davranisin rahatsiz ediyor degismessen bosanma sebebi sayarim vs hic dememisti.eger beni herhangi bir konuda uyarsaydi allahin en nefret ettigi helal basima gelmesin diye duzrlmeye calisirdim.sunnete aykiri bir bosama gerceklestirdi uc talak birdenvererek.nehakem ne arabulacak biri tayin edilemeden hicbir aralik kapi birakmadan bitirdi.Hayatimi mahvetti.bosandiktan sonra bu tramvanin etkisiyle bi kac ay gercek bir bilinc kaybi yasadim.alip basimi daglara vuruyordum kendimi.ailem peşimden geliyordu.hatirliyorumda birdefa aklim yerinde olmadigi icin dolmusun otobusun gectigi yola yatmistim.kisa sureli kullandigim ilaclardan sonra allah aklimi bagisladi..doktorum aileme demis ki sizofreninin kiyisindan dondu.tedavimi sirf cocuk istedigi icin tamamlamaya musade etmeden biraktiran ve bana yasattigi tramvanin etkisiyle bu anlattigim durumlari yasamama vesile olan bosandigim kisiye hakkimi asla helal etmiyorum.artik yeni bir evlilige hazir hissediyorum ama ailem musade etmiyor.cunku bilincaltlarinda su var.evlenirsem tekrar bosanirsam birdaha asla toparlanamayacagimi dusundukleri icin bosanmamdan korktukları icin razi degiller evlilik yapmama.ama ben evlenmeyi tamamen manevi bir aclk hissettigim icin istiyorum.cok uzuluyorum 24 yasinda profilimde bosanmis kunyesi olustu.bu boşanmış halimle yeniden sevilebilir miyim bu bana hayalden ibaret geliyor.mutlu huzurlu sonsuza uzanan saadet dolu dunyada cenneti tadacagim bir yuva kurmak artik sadece hayalde kaldi diye dusunuyorum sIk sIk.Dunya yuzunde en tatli mutluluk iki farkli kalbin kaynasmasinda sakli degil midir? Evet hanımlar benim hikayem bundan ibaret yaşadıklarımla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. NOT! Bazı arkadaşlar dini içerikli kısımları ifade etmeme çok takılmış onlara Yorumları için tşk ederim şunu eklemek istiyorum bu konuda ;
↑
Bu benim yaşantım kendimi yaşadıklarımı ifade etmeye çalıştım başka bi amaç içerisinde değilim
Hayatimda cok zor bir imtihan yasadim.Derdimi sizr anlatmak istiyorum. 24 yasinda elimden geldigi kadar islami yasamaya calisan bir hanimim.Ailemde muhafazakar hamd olsun. kasim 2012 de bir aile dostumuzun tavsiyesiyle gorucu usulu musluman biriyle tanistirildim.Bir defa yuzyuze gorusmemizin ardindan soz kesmek istediklerini ogrendim benim dusuncemde olumluydu bu adimi atmak icin fakat bilmesi gerektigini dusundugum bi konu icin telefonda gorustum.Soyle ki ben o sirada psikiyatri tarafindan verilen bir antidepresan kullaniyordum bana koyulan teshis duygu-durum bozuklugu anlamina gelen bipolar mani idi ve 2 ila 5 yil bu ilaca devam etmem gerektigini soyluyordu doktor.bunlarin hepsini anlattim ve bir sorun teskil ediyorsa bu durumum hic baslamasin dedim.O da onun icin hicbir sorun olmayacagini ama aramizda kalmasini istedi.kendisi eczaci oldugu icin ilaclarimin ismini de soylemistim ona teshiside.boylece o kisiyi cevresinden babam sorusturdu olumlu yorumlar geldi hakkinda nisanlandik.8 aylik bir nisanliligin ardindan evlendik.ben ankarada yasiyordum o doguda memleketinde ikamet ediyordu evvlenince onun yasadigi ile gittim.birbirimizle muhabbetimiz cok iyiydi sevip sayardikmutlu etmeye calisirdik ikimizde.onun anne babasina karsi sorumlu biriydim o da benim ailem sayardi.arada kucuk kavgalarimiz olurdu ufak capli ama uzun tutmaz cozmeye calisir kapatirdik konuyu.bu arada o antidepresani icmeye devam ederken esim; sen cok iyi durumdasin hicbir problemin yok bu ilaca ihtiyacin yok diyerek ikna edip ilaci birakmami sagladi.o sehirde kendimi yapayalniz hissediyordum.esim beni alilesinin yanina birakip arkadaslariyla baska sehirlere gunu birlik geziler yapardi baska ildeki arkadaslarinin dugunlerine gidip beni goturmezdi.onun disinda arkadaslariyla yuzme, mac gibi etkinlikler yapardi.benim icin sIkIlmamam icin bi cozum arayisinagirmezdi.veakrabalari, arkadas cevresi mal mulk evlat coklugu yarisina girmislerdi.istemeden onlara benzemekten korkuyordum.maddi durumu cok iyiydi.son model bir araba lux dosenmis lux bir daire ve heray cok daha fazla kazandiran iyi bir isi vardi.bununla birlikte islami yasamaya calisan biriydi.ona olan gorevlerimi yerine getirip onu mutlu edecek davranislarda bulunmayi seviyordum.her istedigimi yapmaya calisir bir dedigimi iki etmezdi.o siralar annem agir bir hastaligin icinde oldugu icin sIk sIK ailemn yanina gonderiyordu.boylece aylar gecti ve geceleri bir dakika bile uyuyamamayabaşladım ne yaparsam yapayim uyku tutmuyordu.esim hicbir cozum arayisina girmedi gecici bir cozum olan uyku ilacida getirmedi.hic uyuyamadan iki hafta gecirdim.uyuyamamak ruh ve beden sagligimiyipratmisti.sinirlerim bozulmus cok alingan olmustum.kayinvalidemin kayinbabamin yNinda sebep yokken sinirlerim bosalip aglamistim birkac defa.bir gece yatarken yatak odamiza bir adamin girdigini gorup ciglik atarak esimi uyandirdim.ruya degildi halisinasyon gormustum.o korkuyla o evde kalamazdim.ankaraya gitmek istedim esimde istedigim icin goturebilecegini soyledi.o gece yola ciktik.aileme durumu anlattık. psikiyatri doktoruna gittik.ilac tedavisini biraktigim icin atak gecirdigimi soyleyip yeni bir ilaca baslattilar.bu arada algılarım bozuldugu icn utopik dusuncel erim vardi ucmak istemek gibi. biraz toparlamam icin esim ailemin yanina getirdi beni birkac gun yanimda kaldiktan sonra sehir disinda bir isinin ciktigini soyledi soz veriyorum seni evimize goturucem otur beni bekle diyerek gitti.sonra mesajlarima cevap gelmedi aradigimizda da bir turlu ulasamiyorduk.sonunda babam zar zor ulasinca babama telefonda ben kizinizdan herzaman razi oldum ama artik bu yukutasimak istemiyorum uc talakla bosuyorum demis.benden gizlediler bunu uc gun sonra esimi aradim artik alabilirsin beni iyilestim dedim seni bosadim dedi.o sokun etkisiyle bir bilinc kaybinin esigine geldim.kayinbabami aradim mutedil ve olgun biri oldugunu dusunerek bu bosama sunnete uygun degil dedim azarlayip bagirarak ben dinimi senden mi ogrenicem hayvan bile satarken kusurlarini soyluyoruz dedi . Yani ilac kullandigimi onlardan saklamisim! Ve ilac kullandigim icin defoluymusum!esim psikolojik sorunumu sonradan ogrenmis gibi yapti ailesine Avukata vekalet verdim tek celsede bitti.ilk zamanlar hep sahit olarak allah yeter, vekil olarak allah yeter ayetlerini tekrarlayip tin suresindeki allah hakimler hakimi degil midir ayetini okuyordum ve talak suresindeki kim allahtan korkarsa allah ona bir cikis yolu ihsan eder.ayrica hz yakubun bana dusen guzel bir sabirdir sozu ile ben huznumu ve kederimi ancak allaha arz ederim ayetini okuyordum ve esenlik ayeti yasin suresindeki rahim olan Rab dan bir selam vardir ayEtini.Esyalarimi gonderdiklerinde mutfak esyalarimin icinde eski evimde kullanmakta Olduğum ve pislik icinde tuvalet fircasini gondermislerdi hakaret olsun diye.Hakkim helal degil ona ve ailesine.sadece 9 ay surdu evliligim.nerde hata yaptim diye dusunurken ev işlerini bazen aksatip zamaninda yapmadigimi hatirladim.evliyken esim beni hicbir sekildeuyarmamisti.suhuyun ahlakin davranisin rahatsiz ediyor degismessen bosanma sebebi sayarim vs hic dememisti.eger beni herhangi bir konuda uyarsaydi allahin en nefret ettigi helal basima gelmesin diye duzrlmeye calisirdim.sunnete aykiri bir bosama gerceklestirdi uc talak birdenvererek.nehakem ne arabulacak biri tayin edilemeden hicbir aralik kapi birakmadan bitirdi.Hayatimi mahvetti.bosandiktan sonra bu tramvanin etkisiyle bi kac ay gercek bir bilinc kaybi yasadim.alip basimi daglara vuruyordum kendimi.ailem peşimden geliyordu.hatirliyorumda birdefa aklim yerinde olmadigi icin dolmusun otobusun gectigi yola yatmistim.kisa sureli kullandigim ilaclardan sonra allah aklimi bagisladi..doktorum aileme demis ki sizofreninin kiyisindan dondu.tedavimi sirf cocuk istedigi icin tamamlamaya musade etmeden biraktiran ve bana yasattigi tramvanin etkisiyle bu anlattigim durumlari yasamama vesile olan bosandigim kisiye hakkimi asla helal etmiyorum.artik yeni bir evlilige hazir hissediyorum ama ailem musade etmiyor.cunku bilincaltlarinda su var.evlenirsem tekrar bosanirsam birdaha asla toparlanamayacagimi dusundukleri icin bosanmamdan korktukları icin razi degiller evlilik yapmama.ama ben evlenmeyi tamamen manevi bir aclk hissettigim icin istiyorum.cok uzuluyorum 24 yasinda profilimde bosanmis kunyesi olustu.bu boşanmış halimle yeniden sevilebilir miyim bu bana hayalden ibaret geliyor.mutlu huzurlu sonsuza uzanan saadet dolu dunyada cenneti tadacagim bir yuva kurmak artik sadece hayalde kaldi diye dusunuyorum sIk sIk.Dunya yuzunde en tatli mutluluk iki farkli kalbin kaynasmasinda sakli degil midir? Evet hanımlar benim hikayem bundan ibaret yaşadıklarımla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. NOT! Bazı arkadaşlar dini içerikli kısımları ifade etmeme çok takılmış onlara Yorumları için tşk ederim şunu eklemek istiyorum bu konuda ;
↑
Bu benim yaşantım kendimi yaşadıklarımı ifade etmeye çalıştım başka bi amaç içerisinde değilim
Aynen oylebir dahaki evliliğinde müslüman kavramının içini tam anlamıyla dolduran birini tercih etmenizi öneririm.dışardan bakınca ""aaa bak namaz kılıyor, oruç diyor, besmele çekiyor işte bu müslüman!!!" demicekmişiz demek ki.benim eski eşim de dışarı çıkarken güneş gözlüğü kullan peçe tak çorapsız dışarı çıkma diyen biriydi ama her türlü kadına sulanır bakardı ve beni kapatmaya çalışırdı İslamın emri diye.
dışardan bakılınca bu tür insanlar sayesinde islama önyargı var.haklı mı önyargılı olan yabancılar evet bence haklı.
konu sahibi kardeşim eşin olacak müslüman sana hiç adil ve islama yaraşır şekilde davranmamış.hakkına girmiş hem de nasıl.elbet cezasını çekecek nasıl verecek hesabını bakalım. satsın kendini islam ayağında.
arkadaşlar gerçekten ben de yaşadım biliyorum namaz kılıyor bundan kötülük gelmez , din hakkında konuşuyor kötülük gelmez diye düşünmeyelim.bu işler öyle ezbere yürümüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?