Boşanalı 1 buçuk yıl oldu ama buyrun hikayem

canım merhaba

konunu okudum , esın resmen senı bırakmak ıcın bahane aramıs
gunahına gırmıs sen zaten durumunu paylasmıssın
bundan sonrası ıcın hayırlısı olsun
sen kafa saglıgını ıyı tutmaya bak derım, yenı bır evlılık ısteyebılırsın ama eskıyıde eskıde bırakman gerekıyor.
hemde yenı evlılıgınde bır yuku olacak ılkınden daha zor bunları goguslemen ıcın herseye hazırlıklı olman gerekıyor ruhen
bende 2. evlılıgımı yaptım o yuzden senı cok ıyı anlıyorum

Bakın benim dediğim de bu zaten, başına gelecekleri bilmeden evlenmiş. Adamı tanımıyorsan başına gelecekleri bilemezsin. 1 kere gördüğün adamla evlenirsen hangi huyu çıkarsa şaşırmamak gerek, çünkü hiçbirini bilmiyorsun.
Bu evlilik yazı tura, 50-50 olmuş.

Bu hatun yine 1 kez gördüğü biriyle evlenir, yine ayrı bir cins çıkar. Bu hatunun psikolojisi kırılgan, ciddi hastalığı var, kendisini tanıyan,seven,yardımcı olacak birine ihtiyacı var. Yine evlenir yine adam çıkmazsa bu hatun bunu kaldıramaz kendi de söylemiş zaten yazıdan da anlaşılıyor. Sert yazdım hatalarını görüp bir daha yapmasın diye. Burda ah vah canım cicim yazmak bu hatuna yardım etmez.

Son düzenleme:
aynen hassas bir durumu var ve sert sözler ona yardımcı olmak yerine daha çok incitebilir. ben bu açıdan düşündüm.

Ailenizi bir süre için dinlemelisiniz bence. Kendinizi tamamen iyi hissetmeden yapılacak bir yanlış evlilik daha sizde geri döndürülemez hasarlara yol açabilir.

Ayrıca aceleniz ne? Manevi açlık falan demeyin. O kadar belirtmişsiniz inançlı olduğunuzu, namaza oruca ibadete sarılın dertlenmeye fırsatınız kalmaz.

Cutomom konu ile alakası yok ama bu resimde ki sen misin? Çok güzel hatunsun valla:)

Dediğiniz gibi eşinizin ve ailesinin bu kadar mütaassıp sözde dinine bağlı bir aile olmasının hiçbir anlamı york öncelikle vicdanlı birer insan olsunlar.

Bence cocuk olmadan ayrılmak hakkında hayırlısı olmuş ki bu ınsanlarda hiçbir bağın kalmamış.

Gecmıs olsun.

Ya kızlar, neden mutluluğunuzu bir erkeğe, kocaya bağlıyorsunuz?
Cidden dünyanın sonu mu?
Boşandıysan boşandın ne var yani, öldünüz mü? Nefes alıyorsanız umut var demektir.
Sanarsın ölümcül hasta, tamam zor bir durum ama bu kadar da ölüp bitmeyin ya.
Ya hu sanki dünyada ilk boşanan sizsiniz. Bir de hemen evleneyim diye düşünüyor, kek mi bu yandı o halde baştan yapayım diyeceksin? Bir evliliğin başarısızlığını bir başka evlilikle kapatamazsın, ikisi çok ayrı yerdedir. Bana iyi gelir diyerek de evlilik yapılmaz ayrıca, karşı tarafa haksızlık olur bu.
Sizi mutlu eden sadece bir erkek olacaksa, pes diyorum yani. Siz önce kendi içinizde huzuru yakalamaya çalışın bence. Bana göre kimse kimseyi mutlu edemez eğer özünde yoksa.
Dünyada her şey evlenmek, çocuk yapmak değil ya biraz bakış açınızı genişletin. Yemek yapıp, evi toplayıp, çocuk büyütmek için gelmediniz dünyaya. Biraz kendinizi keşfedin, tanıyın, kabul edin, barışın.

7 8 sene flört etsin mi demiş 1 kere görüşülüp güvenilip başka şehire gidilmez demiş .

Hangi devirde yaşıyor eşiniz bilmem. Herşeyin bir yolu yordamı vardır. Adam değilmiş ki zaten adam olsa seninle boşanma konusunu konuşmadan, ailene saçma bir bir şekilde boşandığını söylemezdi. Yaşın genç. Toparlanırsın ve hayatına çok daha iyi birileri çıkar. 2. evliliklerini gül gibi geçirenler var. Mutlu ol:)

Duygu durum bozukluğu çağın hastalığı diye düşünüyorum. O kadar zor bir hastalık ki bilmeyen anlamaz. Çok sevdiğim abim dediğim kuzenim yıllardır yaşıyor. O manik dönemlerde intehara meylediyor, evden kaçıyor, mutsuz oluyor, halüsülasyonlar vs vs ve kesinlikle bilinçli birşey yapmıyor. Aşırı para harcama durumu, herkesten borç alma vs vs.

Kuzenim hala arada kaybolur günlerce gelmez. İlk başlarda yengem ağla ağla helak olurdu keza biz de ama artık alıştık. O manik dönemler haricinde herşey iyiyken o dönemlerde (özellikle mevsim geçişlerinde) hayat bir anda tersine dönüyor onun için. İşte çalışırken çalışmayı bırakıyor, işe gidiyorum diyip gitmiyor O yüzden düzgün işi de olmadı.

Sanatçılarda da yaygın bir hastalık bu. Birşeyi çok kafaya takmakla başlıyor, özellikle aşk meşk meselelerini

İlaçsız düzelmesi mümkün değil bu hastalığın, ilaç alınmadı mı çok ciddi boyutlara taşınıyor. Ancak ilaçla normal bir yaşam sürdürülebilir. O yüzden bir eczacının bile bile ilacı bıraktırmasını aklım almıyor. Bir de müslüman diyorsun, bu nasıl müslümanlık? Bir hastaya bu muamele, iyiki onlar gibi bir müslüman değilim.

Tıp ilerledikçe her hastalığın çözümü bulnur, bipolar bozukluğunda bulunacaktır eminim. Rabbim bunun çözüm yolunu göstersin inşAllah.

Ama evlilik yapanlar var. Mesela başka doktor bir arkadaşım evlendi, atak dönemlerini biliyor ve kontrol edebiliyor. Bence siz de sizi anlayabilecek, bu hastalığı iyi bilen ve sizden çok fazla beklentiye girmeyecek biriyle evlenebilirsiniz. Rabbim yardımcın olsun be canım, senin de sınavın bu olsun daha büyük olmasın...

Bipolar bozuklukta aşk, sevgi ihtiyacı bizden farklı be canım. Sağlıklı bi kişi gibi düşünmeyin onları. Hayatları çok inişli ve çıkışlı, senin bu tavsiyelerin sağlıklı kişiler için eyvallah ama bipolar bozukluğa sahip bir insan da yemiyor maalesef. Onlar ekmek gibi aşk ve ilgiye muhtaç hele ki manik depresif dönemlerinde. Reelde aşk bulamazlarsa sanal aleme bile yönelip büyük hatalar yapabiliyorlar.

Son düzenleme:
Boşanmak bir kusur değildir. .
Yürmüyorsa ayrılırız . .
Acele etme, zamana bırak. .
Hayırlısını dile. .

Tamam ama biz önce elimizden geleni yapalım , tedbirimizi alalım gerisi tabi ki kader kısmet .
En büyük yanlışımız bu zaten, Allah büyüktür deyip balıklama atlamak.
Hiçbir tedbir almadan sonunun ne olacağını kestiremediğin bir işe kalkışırsan ve sonu kötü olursa bu biraz da senin ihmalkarlığındır. Bunu söylemenin yanlış bir tarafı yok bence, çeri de bunu söylemiş zaten.
Ayrıca her şey olacağına varır deyip, sokaktan tuttuğumuzla evlenelim madem Nasıl olsa insanlar değişir.
Yav ne ilginç bakış açıları var Selamlar Elma bu arada

Bazen gercekten insanlari anlayamiyorum..bunu okuyan yonetici isterseniz beni banlayin engelleyin ama artik kafam almiyor biz musluman toplum olarak nereye gidiyoruz bu gine kadar burda bu tur bir suru konu okumama ragmen herkesin kendi hayati kendi dusuncesi kendi inanci dedim..
Allah zinaya yaklasmayin derken buraya her girdigimde kizlar sevgililileriyle yasadiklari cinsel munasebetten bahsederken ayni bati toplumu gibi yadirgamaz hos goren bi toplum oldugumuzu gordukce gozlerim dehsetle acilmasina ragmen sustum..cunku kendi yasantisi kendi dusuncesi..Allaha iman ediyor ama Allahin haram kildigi bu hayatlar burda sayfa sayfa tartisiliyordu..ama ben buraya insanlarin dertlerine dinlemek ve belki bir cumlem fayda eder inanciyla yardimci olabilecegim konularda yazmaya calismaya karar verdim.
ESİNLE bile Gokyuzunde nikahin kiyilmadan yeryuzunde kiyilamazken sen dini nikahi.nasil kucumsersin..evet bize bir cikar bir yarar saglamiyor dunyalik..ama rabbim katinda deger ve onem tasiyor...
Gercekten anlayamiyorum anliyamiyacagim galiba ..

mutaasip bir yaşam tarzın olmana rağmen %80 bu hastalıktan kurtulmana anlam veremedim sanırım senin durumun ileri düzeyde o yüzden çok dikkat etmelisin uykuna sakin stressiz yaşamaya özen göstermelisin.açıkçası yaşamın bir prensesin yaşamı gibi olmalı. ayrıca Allah nasip eder sen dua etmeye devam et.bu seferde karşılıklı ve gönlünün olduğu birini seç. dünyanın sonu değil.bende bi polar hastasıyım. Allaha şükür iyiyim.ilaç kullanmıyorum.kendi başına kalma ki kafandaki sesleri dinleme.inşirah oku çok sıkılırsan.bununla yaşamaya alışırsan belirtileri minimuma iniyor.arada tiner gibi parlamana sebep olsa da çevrende gerçekten hatırnaz pozitif insanlar varsa sakinleşiyorsun.komedi filmi programları izle.cumaları kendi elinle yaptıgın helva hamur dağıt buna müsait bir yerde oturuyorsan.senin gibi hayatını toparlamaya çalışsan.boşanmış mutaasıp bayanlarla beraber ol.dertleş.kim ne tarz hayat yaşarsa yaşansın hiçbir zaman tek değilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…