Boşan demeyin..Akıl istiyorum

Zamanında konuşmadıysanız, şu an konuşmanın bi anlamı olmaz diye düşünüyorum. Hatta sizin bunları kompleks yaptığınızı düşünürse daha da üzerinize gelebilir. Ben olsam misilleme yapardım. Mesela x kişisi şu bölümü okumuş yaa mesleği şu takdir ediyorum böyle insanları vs vs atıyorum kendisi mühendisse siz doktor birini övün. Benim kuzenim sürekli eşi için “senin hemcinslerin uçak kaldırıyor senin günün bitmiyor” tarzında iğrenç espriler yapıyordu. Bir kere benim yanımda da aynı iğrenç lafları söyledi. Ben de dayanamadım uçak kaldırsa sana selam vermezdi muhtemelen biz sülalecek şükrediyoruz kız seni kabul etti diye demiştim. Güldü ama içinden bozulduğu o kadar belliydi ki anlatamam. Madem kendisi pasif agresif oynuyor siz de anladığı dilden konuşun. Bu erkekleri illa ezeceksin yaa o kadar gıcık oldum ki adama anlatamam. Sanki kendisi uzaya çıkmış

Atlatamamak değil.bende açtığı yaraları konuşmak sarılmak düzeltmek istiyorum
Gereksiz bir eylem. Olumlu bir yöneltim olmamış ama sonuç olarak eşiniz sizin diploma almanıza vesile olmuş. Bu açıyı görerek eskiyi unutun.

Görüyorsunuz ki artık bunların olmadığını da dile getiriyorsunuz. Bazı şeyleri deşmek sorunu çözmez.

Olay bu ise boşanılacak bir sebep zaten değil. Geçmişte kalmışsınız

Eşimle tartisltik az önce boş boş konuşma dedi.
Sende dolu konusan birini bul da kurtalililm ikimizde dedim.
Ya saçmalama ne alakasi var. Dedi.
Böyle söylemem hata mı sizce
Kişiden kişiye değişir deseydin dolu yada boş olması bunca zaman sustum kavga çıkması diye yeter artık bana yaptığın saygısızlık katlamiyorum üniversitesi okuduğunu söyleyip her seferinde beni küçümsedin eline ne geçti ayrıca sende aşağılık kompleksi var ki her seferinde hep beni yargıladin Kendi gel sirkelen artık
ses tonun net olsun bocalama sen bunları diyince çıldıracak her lafına cvp verme

Kizlar çok mutsuzum...

Eşim ünv mezunu ben onunla evlendigimde ortaokul mezunuydum.sonra lise ünv bitirdim iyi bir işte de çalıştım ama.

Eşimin eskiden söylediği ima ettiği laflar aklimdn silinmiyor onu alıp karşıma konuşmak istiyorum kırgınlığımi söylemek istiyorum beni küçük düşürdüğü onca zamanda hissettiklerimi söylemek istiyorum çünkü içinde sürekli bunlarla uğraşıyorum.Ve ağlıyorum .bosanin demeyin boşama olmaz.lutfen nedenine irdelemeyin.

Karşısına geçip beni küçük gördün ezdin ben bunları hissettim ama artık içinde tutamıyorum demek nasıl bir izlenim bırakır.
Bu arada artık öyle değil.
Ama geçmişte çok üzdü beni ve bende sessiz bir insanım ya duymazdan geldim ya ses çıkarmadım hep içimde yaşadım .
Şuan içim almıyor.

Bmsadece iki örnek vereyim haklimiyim değilmiyim onun üstünden düşünün çünkü bunlar nispeten daha masum olanlar.

Mesela bazen bir yerde yağmur yağar bir yerde yağmaz ya .
Araba ile giderken saniyeler önce yağmur yağıyor du bir anda kesildi nasıl oluyor dedim
Coğrafya görmüş olsaydın bilirdin dedi.
Çok üzüldüm ses etmedim
Ama şimdi içimde büyüdü.

Bir kerede kuzenim geldi ünv bitirmis.
Ben o zaman daha okumaya başlamıştım.
Ortaokul mezunuydum kuzenim gittikten sonra ne mezunu dedi bende
Çok küçük ve çok doğu bir şehir de okuduğunu söyledim.
Eşimde olsun ünv okumuş insan kendi belli ediyor dedi. Hayranlıkla yine birşey demedim.
Ama içim şişti.

Sizce yıllar geçmiş gidip bunlarla yüzleşmeye gerek varmı ki şimdi öyle değil.
.ama atmak istiyorum içimden.

Bir kerede ben kendimi feda ettim demişti onunda sormak istiyorum ve daha bir sürü
Bunlar geride kaldıysa tekrar günceme getirmenin bir anlamı yok.
Bunları bir psikolog desteği ile aşmaya çalışın.
Geçen geçmiş ve siz çalışıp üniversiteyi bitirmekle zaten kendinizi ispat emişsiniz.
Sadece eskiden size bu konuda laf çarptığında madem beğenmiyorsun ne diye evlendin benimle diye sorsaydınız?

Çok meraklıysa gidip okulundan üniversiteli bir kız ile evlenseymiş?

Atlatamamak değil.bende açtığı yaraları konuşmak sarılmak düzeltmek istiyorum
E atlatamamissin ablacım işte hala yaram var diyorsan atlatamamissin demektir . Yok boşan demeyin yok öyle değil böyle kendin çalıp kendin oynuyosun ne diyelim şimdi soyleneni de begeniyosun

Eşimle tartisltik az önce boş boş konuşma dedi.
Sende dolu konusan birini bul da kurtalililm ikimizde dedim.
Ya saçmalama ne alakasi var. Dedi.
Böyle söylemem hata mı sizce

Bu boş konuşma lafını aile içinde o kadar kullanırız ki biz tartışmalar sırasında, hoş değil tabii ama tartışmada ilk söylenen laf oluyor maalesef. Alınılacak laflar sıralamasında geride yer alıyor benim için. Siz her şeyi eski duruma yoruyorsunuz galiba, bundan kurtulmanız lazım.

Yukarıda bir arkadaş sen de onunla başkalarını kıyaslayıp misilleme yap demişti, düşündünüz mü bunu hiç? Normalde hoş değil tabii bunu yapmak ama belki sizi anlaması için vesile olur, şöyle abartılı birkaç örnekle yapabilirsiniz belki, başka yerlere çekilebilecek şeylerden kaçınarak. Eşiniz garipliği fark edince ne oluyor diye sorabilir. O zaman geçmişte sen benim yanımda sürekli eğitimlileri överek beni üzmüştün, şimdi anla diye yapıyorum diyebilirsiniz. Konuşsanız, hakkınızda öyle düşünmediğini söylese, o zaman rahatlayacaksınız sanki.

Kizlar çok mutsuzum...

Eşim ünv mezunu ben onunla evlendigimde ortaokul mezunuydum.sonra lise ünv bitirdim iyi bir işte de çalıştım ama.

Eşimin eskiden söylediği ima ettiği laflar aklimdn silinmiyor onu alıp karşıma konuşmak istiyorum kırgınlığımi söylemek istiyorum beni küçük düşürdüğü onca zamanda hissettiklerimi söylemek istiyorum çünkü içinde sürekli bunlarla uğraşıyorum.Ve ağlıyorum .bosanin demeyin boşama olmaz.lutfen nedenine irdelemeyin.

Karşısına geçip beni küçük gördün ezdin ben bunları hissettim ama artık içinde tutamıyorum demek nasıl bir izlenim bırakır.
Ama geçmişte çok üzdü beni ve bende sessiz bir insanım ya duymazdan geldim ya ses çıkarmadım hep içimde yaşadım .
Şuan içim almıyor.

Bmsadece iki örnek vereyim haklimiyim değilmiyim onun üstünden düşünün çünkü bunlar nispeten daha masum olanlar.

Araba ile giderken saniyeler önce yağmur yağıyor du bir anda kesildi nasıl oluyor dedim
Çok üzüldüm ses etmedim
Ama şimdi içimde büyüdü.

Eşimde olsun ünv okumuş insan kendi belli ediyor dedi. Hayranlıkla yine birşey demedim.
Ama içim şişti.

Bir kerede ben kendimi feda ettim demişti onunda sormak istiyorum ve daha bir sürü
Peki diyelim ki açtınız konuyu size ne söylerse tatmin olacaksınız ? Ağzından çıkacak hangi söz size herşeyi unutturacak ? İçinize ne su serper bundan sonra ? Bence bunları bi düşünün ve eşiniz duymak istediklerinizi söyleyecek mi ? Bunuda bi düşünün çözümü olmayan şeyler için tartışma yaratmanın bir mantığı yok, evet söyledikleri çok kırıcı benimde kalbim kırılırdı şahsen ama ben ona bunları söylemek yerine intikam alırdım nasıl mı ?
Herhangi bir konuda gerçekten iyi olurdum bu kelime oyunu olabilir tarih olabilir ne biliyim sağlık olabilir edebiyat olabilir ve hata yaptığını farkettiğim an vururdum yüzüne onun cümleleriyle yaptığı hatanın çok basit olduğunu çocukların bile bu hatayı yapmayacağını bu hatayı yaptığına gerçekten şaşırdığımı falan söylerdim yada "nasıl bilmezsin inanmıyorum senden beklemezdim" falan gibi cümlelerle aslında onunda sandığı kadar iyi olmadığını benim tabanda bazı konularda daha iyi olduğumu beynine yerleştirerek onu sindirirdim

Kindar. Bir derdi varken yuzune soylemek yerine yuzune gulen, icinde herseyi buyutup buyutup katmerleyen, sıkıntılı bir tip.

Bir arkadasim bana boyle sacma sapan bir sey yapmisti. Ufacik, ya da ufagi gec, olmayan seylere alinmis alinmis hic bir sey soylememis. Sonunda sacma sapan patlayip arkadasligi bitirdi. Hala dusunur dusunur sinirlenirim.

Kizlar çok mutsuzum...

Şuan içim almıyor.

Çok üzüldüm ses etmedim
Ama şimdi içimde büyüdü.

Ama içim şişti.

Neden olayları o anda konulup aydınlatmıyorsunuz? Sonra işte böyle şu kadar zaman geçti ama içinde kaldı, sorsam mı sormasam mı oluyor.

Akraba evliliği falan mi yani zorladılar mi eşini?Kac yıllık evlilik bilmiyorum ama al karşına hesap sor açıkça rahatlarsın belki cevaplarıyla belki özür diler.

X