• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boş gebelikte yolk sacı görünür mü?

gencavukat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2011
52
11
48
Herkese merhaba genç kızlığımdan beri polikistik överim var ve adetlerim düzensiz. hayatımda yaşadığım en stresli zamanda sürpriz bi şekilde hamile olduğumu öğrendim. fakat çok stresli olduğum için adetim gecikmiştir diye hamile olduğumu anlamamıştım. adet tarihime göre hesapladığımda 7 haftalık gebe olmam gerekirken doktorum kesenin 8 mm olduğunu buna göre 5 haftalık gebe olduğumu, geç döllenme olduğunu zaten hamile olmasam da adetimin gecikeceğini söyledi. kesenin yerinin iyi olduğunu , ama 2 hafta sonra bebeği görebileceğimizi söyledi. ben de 2 hafta dayanamadım baka bir dr a gittim. bu sefer gittiğim dr adet tarihime göre 9-10 haftalık gebe olduğumu, kesenin ve bebeğin beslenmesi için gereken yolk kesesinin oluştuğunu,ama bebeğin olmadığını, kürtaj olmam gerektiğini söyledi. ilk gittiğim dr a tekrar gittim o da yolk sacı oluşması boş gebelik olmadığını gösterir dedi. seni çok umutlandırmak istemiyorum ama bir hafta daha beklemekte yarar var kürtaj yaptırma dedi. bu durum başına gelen var mı?

yolk kesesi oluşan gebeliklerde %99 bebek oluşur.. bunu bana ilk gebeliğimde drum demişti, meger geç döllenme olmus zaten sonrasında SAT tarihimi değiştirmişti bebeğin tarihine uyumlu bir tarih vermişti.

sakın bişey yapma ve bekle, ikinci gittiğin kürtaj diyen drun bi daha yüzünü dahi görme, ya da olumlu haberi aldıktan sonra git ve yüzüne vur bebişini göster, inşallah.

sen gönlünü ferah tut,

Herkese merhaba genç kızlığımdan beri polikistik överim var ve adetlerim düzensiz. hayatımda yaşadığım en stresli zamanda sürpriz bi şekilde hamile olduğumu öğrendim. fakat çok stresli olduğum için adetim gecikmiştir diye hamile olduğumu anlamamıştım. adet tarihime göre hesapladığımda 7 haftalık gebe olmam gerekirken doktorum kesenin 8 mm olduğunu buna göre 5 haftalık gebe olduğumu, geç döllenme olduğunu zaten hamile olmasam da adetimin gecikeceğini söyledi. kesenin yerinin iyi olduğunu , ama 2 hafta sonra bebeği görebileceğimizi söyledi. ben de 2 hafta dayanamadım baka bir dr a gittim. bu sefer gittiğim dr adet tarihime göre 9-10 haftalık gebe olduğumu, kesenin ve bebeğin beslenmesi için gereken yolk kesesinin oluştuğunu,ama bebeğin olmadığını, kürtaj olmam gerektiğini söyledi. ilk gittiğim dr a tekrar gittim o da yolk sacı oluşması boş gebelik olmadığını gösterir dedi. seni çok umutlandırmak istemiyorum ama bir hafta daha beklemekte yarar var kürtaj yaptırma dedi. bu durum başına gelen var mı?

Merhaba kardeşim,
Yazdıklarını okuyunca sanki aynı doktorlara gitmişiz gibi hissettim. Ben de 7+4 hamileyim. İlk gittiğim doktor SAT ne göre 8 hafta demişti bundan 1 hafta önce. Kese gözüküyor, bebek gözükmüyor dedi ve hemen kürtaj randevusu verdi bana. Aynı gün başka bir hastaneye gittim. Vajinal ultrasonla bebeği gördük. Daha 6 haftalıkmış o zaman. Kalp atışlarını duyamadık. O da umut vermeyeyim falan dedi ama bekleyebiliriz dedi. Yarın tekrar gideceğim inşaallah herşey yolundadır. Zaten şöyle de birşey var. Eğer bebek yaşamayacaksa düşük olur ve kanama başlar demişti doktorum. O yüzden sen de hiç acele etme. Bol bol dinlen ve dua ile bekle. İnşaallah hayırlı ve sevindirici haberler alırsın ;)

Ikinci gittigin dr tamamne adetine gore hesaplamis bence onun yolinda ilerleme derim
Ilk gittigin dr un teshisi daha mantikli geldi ssnin durumunda gec dollenme cok olagan birsey yolk ta olusmus bence ilk dr na guven ddrim
yolk pek cok seyin kanitidir

hepinize verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim. daha kaç haftalık hamileyim bilmiyorum bebek var mı bilmiyorum. her iki doktor da bebek yok dedi çok umutlanmak istemiyorum. acaba özel bir muayenehanede ayrıntılı ultrasona mı gitmek mantıklı olur? zaten ilk doktorum bebek oluşabilir dedikten sonra kürtaj olamam gerekirse 2 hafta beklerim ama süreç uzadıkça endişelerim artıyor. ilk gebeliğimi kürtajla sonlandırmak beni çok korkutuyor ve üzüyor. umarım buradan size bebeğimi ve kalp atışlarını duyacağımı söyleyebilirim...

tek umudum yolk sacının varlığı... haftaya pazartesi ve cumaya randevum var umarım bebeğim oluşur o sürede.. beklemek çok zor:(

hepinize verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim. daha kaç haftalık hamileyim bilmiyorum bebek var mı bilmiyorum. her iki doktor da bebek yok dedi çok umutlanmak istemiyorum. acaba özel bir muayenehanede ayrıntılı ultrasona mı gitmek mantıklı olur? zaten ilk doktorum bebek oluşabilir dedikten sonra kürtaj olamam gerekirse 2 hafta beklerim ama süreç uzadıkça endişelerim artıyor. ilk gebeliğimi kürtajla sonlandırmak beni çok korkutuyor ve üzüyor. umarım buradan size bebeğimi ve kalp atışlarını duyacağımı söyleyebilirim...
Canim gittigin hastane devlet hastanesimi imkan varsa birde ozele gidebilirsun
Benim yasadigim sehirde devlet hastanelerimde ne efsaneler var saymakla bitmex
az sabirla bekle cnm
benum dr um boyle bir durum sayet sozmonusu ole kurtak degil de dogal olab vicidun kendi atmasi taraftaridir

yolk kesesi oluşan gebeliklerde %99 bebek oluşur.. bunu bana ilk gebeliğimde drum demişti, meger geç döllenme olmus zaten sonrasında SAT tarihimi değiştirmişti bebeğin tarihine uyumlu bir tarih vermişti.

sakın bişey yapma ve bekle, ikinci gittiğin kürtaj diyen drun bi daha yüzünü dahi görme, ya da olumlu haberi aldıktan sonra git ve yüzüne vur bebişini göster, inşallah.

sen gönlünü ferah tut,

Merhaba kardeşim,
Yazdıklarını okuyunca sanki aynı doktorlara gitmişiz gibi hissettim. Ben de 7+4 hamileyim. İlk gittiğim doktor SAT ne göre 8 hafta demişti bundan 1 hafta önce. Kese gözüküyor, bebek gözükmüyor dedi ve hemen kürtaj randevusu verdi bana. Aynı gün başka bir hastaneye gittim. Vajinal ultrasonla bebeği gördük. Daha 6 haftalıkmış o zaman. Kalp atışlarını duyamadık. O da umut vermeyeyim falan dedi ama bekleyebiliriz dedi. Yarın tekrar gideceğim inşaallah herşey yolundadır. Zaten şöyle de birşey var. Eğer bebek yaşamayacaksa düşük olur ve kanama başlar demişti doktorum. O yüzden sen de hiç acele etme. Bol bol dinlen ve dua ile bekle. İnşaallah hayırlı ve sevindirici haberler alırsın :KK66:

Ikinci gittigin dr tamamne adetine gore hesaplamis bence onun yolinda ilerleme derim
Ilk gittigin dr un teshisi daha mantikli geldi ssnin durumunda gec dollenme cok olagan birsey yolk ta olusmus bence ilk dr na guven ddrim
yolk pek cok seyin kanitidir

Canim gittigin hastane devlet hastanesimi imkan varsa birde ozele gidebilirsun
Benim yasadigim sehirde devlet hastanelerimde ne efsaneler var saymakla bitmex
az sabirla bekle cnm
benum dr um boyle bir durum sayet sozmonusu ole kurtak degil de dogal olab vicidun kendi atmasi taraftaridir

kürtaj yapalım diyen doktor üniversite hastanesinde bir doçent,
kürtaj yaptırma yolk kesesi varsa bebek oluşma ihtimali var bir hafta bekle diyen devlet hastanesinde bir uzman doktor..
bir hafta bekleyip özele gitmeyi de düşünüyorum.
ama her iki doktor da vajinal ultrasonla baktı ve bebek yok dediler.. o yüzden özelde görünür mü diye umutlanmak istemediğim için ve üçüncü kez vajinal ultrasona girmek istemediğimden gitmedim. kürtaja karşı olan doktor folik asit içmeye devam et ve bekle dedi. benim de içimden bu yol geçiyor. hayırlısı ya. ne zormuş gerçekten

kürtaj yapalım diyen doktor üniversite hastanesinde bir doçent,
kürtaj yaptırma yolk kesesi varsa bebek oluşma ihtimali var bir hafta bekle diyen devlet hastanesinde bir uzman doktor..
bir hafta bekleyip özele gitmeyi de düşünüyorum.
ama her iki doktor da vajinal ultrasonla baktı ve bebek yok dediler.. o yüzden özelde görünür mü diye umutlanmak istemediğim için ve üçüncü kez vajinal ultrasona girmek istemediğimden gitmedim. kürtaja karşı olan doktor folik asit içmeye devam et ve bekle dedi. benim de içimden bu yol geçiyor. hayırlısı ya. ne zormuş gerçekten
Bu belirsizlik col zor dur cnm bilirim
Ama benim icime dogan guzel hbrlerle gelecegin

Merhaba arkadaşlar bugün tekrar dr a gittim kesem 18mm olnus yolk saci halen var ve bebek yok.. Perşembe günü son kez baktirip aldiricam sanırım

Canım ya doktor değiştir ya da bekle. Benim de 7 haftalık ama bebek sadece vajinal ultrasonda gözüktü hem de 6 haftalık gözüküyor. Bebek yoksa veya yaşamayacaksa zaten düşükle sonuçlanıyor. Ben de 2 hafta sonrasına randevu aldım bekleyeceğim. Benim teyzemin bebeği 3 ay doluncaya kadar hiç gözükmedi. Şimdi 2 yaşında oğlu var. Bekle derim. Doktorların acele ettirmesiyle değil bu işler.

Uc ayri doktora gosterdim ve hepsi ayni seyi soyledi zatwn adet tarihim 22haziran. Ne kadar gec dollenme olabilir ki? Iyice umudum kesildi sanırım ben umutsuz vakayim

Uc ayri doktora gosterdim ve hepsi ayni seyi soyledi zatwn adet tarihim 22haziran. Ne kadar gec dollenme olabilir ki? Iyice umudum kesildi sanırım ben umutsuz vakayim
yazıları okudum .. zor bir durum allah sabır versin.. ama diğer arkadaşların da dediği gibi farklı güvenilir bi doktora daha görün bence ..

Başına gelmiş biri olaraktan acele etme sabırlı davran bazı bebekler dokuzuncu haftada görünüyo biz dokuz haftaya kadar bekledik benimki boş gebelikti ve içinde yolk saçı bile yoktu ona ragmen bekledi doktorum kuzenimin bebeği üç aylıkken göründü bu arada sabret inşallah sonuç güzel olur

Herkese merhabalar. . Bana bir hafta beklemem gerektiğini söyleyen doktora son kez gittim. Iki mm kadar bir embriyo gördüğünü ama kalp atışı duyamadigini, bu noktada ayrintili usg ile bakacak üçüncü bir göze ihtiyaci olduğunu soyledi....
Hikayenin bundan sonrasi bir mucize olsun isterdim ama bunun üzerine buradaki ayrintili usg uzmani meshur bir profosör doktorun ozel klinigine gittim.
Maalesef. . Diye başladı sozlerine. Bebek gelisimini 6.haftada durdurmus ve ben 9+4haftalikmisim. Beklemek sana zarar verir bir an once aldirmalisin canlanma ihtimali yok dedi. Bunun üzerine cok yiprandim ve umutlarim tukendi. Umut tacirligi yapamadim ve maalesef narkoz ile uyutularak son verdiler bu duruma. Cok Üzgünüm. Allah dusmanima yasatmasin

Canım ya doktor değiştir ya da bekle. Benim de 7 haftalık ama bebek sadece vajinal ultrasonda gözüktü hem de 6 haftalık gözüküyor. Bebek yoksa veya yaşamayacaksa zaten düşükle sonuçlanıyor. Ben de 2 hafta sonrasına randevu aldım bekleyeceğim. Benim teyzemin bebeği 3 ay doluncaya kadar hiç gözükmedi. Şimdi 2 yaşında oğlu var. Bekle derim. Doktorların acele ettirmesiyle değil bu işler.

yazıları okudum .. zor bir durum allah sabır versin.. ama diğer arkadaşların da dediği gibi farklı güvenilir bi doktora daha görün bence ..

Canım Altan muayeneden hiç korkma ben de ilk 3 gidişimde alttan muayene oldum. Sen paraya kıy ve bulunduğun şehrin en iyi doktoruna git...haftayı bekleme derim ben...

Başına gelmiş biri olaraktan acele etme sabırlı davran bazı bebekler dokuzuncu haftada görünüyo biz dokuz haftaya kadar bekledik benimki boş gebelikti ve içinde yolk saçı bile yoktu ona ragmen bekledi doktorum kuzenimin bebeği üç aylıkken göründü bu arada sabret inşallah sonuç güzel olur

Yani sizin anlayacağınız boş gebelik değilmiş, büyümese de içimde 2 mm lik bir bebek oluşmuş. Ama kısmet değilmiş.

Canım merhaba aynı seyleri aynı zamanda yaşamışız benımde son adet tarıhım 27hazırandı kesem 18mm oldu ama dr um bebek olmadıgını bunun bos gebelık oldugunu söyledi içim rahat etmedi baska dr gittim yolk kesesı oldugu için bunun bos degıl bebegın cok kucukken öldugunu ve bebegın tuzlu suyun içinde erimiş olabilecegını söyledi ve bunun bana zararlı olduunu kurtajla sonlandırılması gerektıgını söyledi bende perşembe gunu kurtaj oldum maalesef cok zor durum güçlü olmaya calısıyorum ama kendimi aglarkende buluyorum bu kısa surede ne cabuk alışmışım bebegıme olmadıgını bilmek agır gelıyo bazen .ama bunda da bi hayır vardır diyorum ve hep dua edıyorum şükrediyorum.bi dahaki hamıleleıgımde asprın ve iğne kullanmamı önerdı dr ama ben izmirde bi dr daha gözukucem gerekırse kan pıhtılaşma testını yaptırıcam sen nasılsın şimdi?

Back