boş gebelik

canannem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
750
160
133
Bülent Hocam Merhaba,
Ben 5 yıllık evliyim bende pko var adetlerim düzenli hormon değerlerim normal. eşimin sperm testide normal. 2 negatif tüp bebek denemem var 2. tüp bebek denememiz negatif olunca doktor sperm yumurtayı döllüyor ama işlevini yerine getirmiyor ve embriyo kalitesiz oluyor demişti. Kromozom testlerimizi yaptırdık eşimde de bende de problem çıkmadı histereskopi geçirdim rahim normal problem yok denildi. ve ben tüp bebekten 8 ay sonra kendiliğinden tedavisiz hamile kaldım boş gebelikten dolayı küretaj oldum. Ben şimdi tedaviye yeniden başlamalı mıyım yoksa kendiliğinden yeniden hamile kalmayı beklemeli miyim. Boş gebelik için yaptırmam gereken test tahliller var mı bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar :
Öncelıkle tüp bebekte dogru merkez secımı oldukca onemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın büyük öneme sahıptır. Ardışık olumsuz tüp bebek ve olumsuz gebelık durumu nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı(histeroskopı),rahim- tup fılmı,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir.Ardından ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek yontem(array cgh)secımıne karar verılebılir. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.

Bunun öncesinde rahım iç zarını da(endometrıum) hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle görmekte fayda vardır.
Daha fazla bılgı için bize muracaat edebılırsınız.Bol şans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…