• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş gebelik ya da düşük nedeni ile kürtaj ve sonrasında yeniden hamile kalmak...

arzu_mu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
824
7
48
Kızlar merhaba,

6+2'deyken kese içinde embriyo görünmeyince, doktor boş gebelikten bahsetti.
Döllenme olmuş, rahme tutunmuş ama içinde bir embriyo oluşmamış demek oluyor bu.
Birkaç gün daha bekleyip hala oluşmadı ise alınacak.

Ben bu konuyu yeniden canlandırmak için buradayım.
Birçok gebelik (özellikle ilk gebelikler) bu nedenle sonlanıyor.
Bebek ya kendiliğinden düşüyor ya da tıbbi tahliye ile bebek alınıyor.
Bu sorunu yaşaan biri olarak ilk duyduğumdaki şoku unutamam.
Hayatımda bir gün kürtaj olacağım aklımın ucundan bile geçmezdi.

Burada hamile iken tüm belirtiler aynı, herhangi bir değişiklik yaşanmıyor.
Uyku hali, halsizlik, göğüslerde hassasiyet, sonrasında bulantı vs herşey aynı.
Keseyi de görüyorsunuz zamanında ama kalp atışlarını duymanız gereken haftalarda ancak ultrason tetkiki ile
embriyonun olmadığı anlaşılıyor...

Kese ile birlikte yolk kesesi var ise; boş gebelik olma ihtimali düşük ama
yine de bu na rağmen boş gebelik olabiliyor.
Mesela bende yolk sacı göründü ama embriyo yoktu.

Kürtaj lafı korkutucu, duyunca elim ayağım kesildi, bitkisel hayat girer gibi oldum.
Ama araştırınca eski yöntemlerde oldugu gibi kazıma ile değil,
vakumla bebeğin alındığını ve özellikle erken gebeliklerde kadının hiçbir sorun yaşamadan
yeniden hamile kalabildiğini öğrendim. Üstelik ilk gebeliği boş gebelik olanların
ikinci gebelikleri çok daha sağlıklı oluyormuş, umarım bu bilgi de doğrudur..

Kürtajdan sonra esasen ilk adetten sonra hamilelik yeniden denebiliyor.
Ama burada ne kadar ileri dönemde kürtaj oldugunuz önemli.
Yani 10. haftadakı bir kürtajda rahmin eski haline dönmesi çok daha uzun zaman alır ama 6-7 haftada bu çok daha kolaydır.

Bu site sayesinde çok şeyi atlattım..
Bu nedenle bu sorunu da atlatacağımı umuyorum.
Boş gebelik sorunu yaşayan ya da düşük yapan (ki bunların çoğunun nedeni de boş gebelik)
ve yeniden hamile kalmak isteyenler bu yeni ve taze konu ile burada buluşalım.
Bekleme sürecinde birbirimize destek olalım...

Herşey eskisinden daha güzel olacak,
bu nedenle kaybettik; şimdi çok daha iyi olacak herşey...

Sevgilerimle..

ben de şubat ayında dış gebelik yaşadım bnde kese yoktu gebelk tüpte oluşmuştu geblikle aynı belirtirleri yaşadım şimdş tekrar kalmak istyorum bakalım inşallah

ben de şubat ayında dış gebelik yaşadım bnde kese yoktu gebelk tüpte oluşmuştu geblikle aynı belirtirleri yaşadım şimdş tekrar kalmak istyorum bakalım inşallah

Cnm çok geçmiş olsun..
Dış gebelik hayati tehlikesi olan bir durum.
Şubattan beri deniyor musunuz yoksa korunuyor musun?

Daha bugün açtım ama görüntüleme sayısı gayet iyi oldu topiğin.
Ama lütfen siz de yazın ki, paylaşalım..
Ben burada anlattıkça rahatladım.
Şimdi bir an önce operasyonu olup yeni dönem için gün saymayı istiyorum..
Rabbim her gün yeni bir şans veriyor bize;
iyi kullanmalıyız..
Üzülerek harcayacak vakit yok...
Güçlü olmalı, o kendini beğenmiş doktorlara da bunu göstermeliyiz..
Birçoğuna gittim; nerde eski şefkatli babacan doktorlar;
nerde bugün ki kaba-saba ya da sahte nezaketli samimiyetsiz olanlar..
İyileri vardır mutlaka ama çoğu sizi anlamıyor..
"Doktorlar da ne bilir, yüreğin acısını;
Cerrahpaşa'ya koydum ömrümün yarısını":50:

bende 4 ay once aynısını yasadım ve senı anlıyorum gercekten cok zor bır durum
bende de kese olustu ancak bebek olusmadı ve dusuk yaptım doktor bır acıklama yapmadı sadece keseyı alalım dedı ve o an yasadıklarımı unutamam gercekten cok kotu Allah hepimizin yardımcısı olsun ınsallah bız de bır gun bebeklerımıze kavusuruz

selam kızlae bende 28 mayısta boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum hayatımda yaşadığım en kötü gündü sanırım etrafımdaki herşey bulanıklaştı sanki allah kimseye yaşatmasın aradan iki ay geçti zor oldu ama geçti ben korunmayı bıraktım klomen kullandım pazartesi ilacım bitti doktor henüz bi yumurta görünmüyo ama olabilir dedi ama bugün 14. günüm hala bu ay için şansım var mı bilemiyorum artık bekleyecek sabrım kalmadı 6 senedir bekliyorum :(

selam kızlae bende 28 mayısta boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum hayatımda yaşadığım en kötü gündü sanırım etrafımdaki herşey bulanıklaştı sanki allah kimseye yaşatmasın aradan iki ay geçti zor oldu ama geçti ben korunmayı bıraktım klomen kullandım pazartesi ilacım bitti doktor henüz bi yumurta görünmüyo ama olabilir dedi ama bugün 14. günüm hala bu ay için şansım var mı bilemiyorum artık bekleyecek sabrım kalmadı 6 senedir bekliyorum :(

cnm 6 sene çok uzun bir süre..
ne güzel sabretmişsin.
zor kısmı atlatmışsın
bir kere kaldıysan yine hamile kalacaksındır
vazgecmek yok
morali yüksek tutmalısın
sorunlu bebek olacaktı belkı
her seyde bır hayır var
sabrın sonu selamet olacaktır, üzülme..

cnm 6 sene çok uzun bir süre..
ne güzel sabretmişsin.
zor kısmı atlatmışsın
bir kere kaldıysan yine hamile kalacaksındır
vazgecmek yok
morali yüksek tutmalısın
sorunlu bebek olacaktı belkı
her seyde bır hayır var
sabrın sonu selamet olacaktır, üzülme..

desteğin için teşekkür ederim acelem yoktu başta kısmetse olur dedim rahat bıraktım ama son 1,5 senedir derde düştüm, aklımda ondan başka bişey yok desem yeridir ama inanıyorum yakında bende anne olacağım :) isteyen herkes inşallah...

desteğin için teşekkür ederim acelem yoktu başta kısmetse olur dedim rahat bıraktım ama son 1,5 senedir derde düştüm, aklımda ondan başka bişey yok desem yeridir ama inanıyorum yakında bende anne olacağım :) isteyen herkes inşallah...

Aminn..
İnşallah bakabilecek olan, emek verecek olan; maddı manevı bebeğine yetebilecek olan her isteyen çocuk sahıbı olsun inşallah..

ne kadar işlermiş bunlar yaaa 2 ay geçti boş gebeliğimin üzerinden ama sanki tüm bunları birkaç gün önce yaşamış gibiyim hala hesap yapıyorum gitmeseydi 17 haftalık olacaktı :( ne zaman normale dönerim ben yaaa ...

ne kadar işlermiş bunlar yaaa 2 ay geçti boş gebeliğimin üzerinden ama sanki tüm bunları birkaç gün önce yaşamış gibiyim hala hesap yapıyorum gitmeseydi 17 haftalık gebe olacaktım :( ne zaman normale dönerim ben yaaa ...

ne kadar işlermiş bunlar yaaa 2 ay geçti boş gebeliğimin üzerinden ama sanki tüm bunları birkaç gün önce yaşamış gibiyim hala hesap yapıyorum gitmeseydi 17 haftalık gebe olacaktım :( ne zaman normale dönerim ben yaaa ...

Cnm ben daha dün tıbbi tahliye yaşadım.
Bende ne kadar sürer bilmiyorum ama hala Haöilelik Takvimi ni değiştiremiyorum, mesela..................

Slm kızlar,
Yazdıklarınızı okuyunca 4 sene önce yaşadıklarım gözümde canlandı benim de... İlk gebeliğim boş gebelik nedeniyle tıbbi müdahale ile sonlandırıldı.. o gün dünya durmuştu benim için, çok büyük bir acı yaşamıştım kalbimde.. doktorum rahmin kendini toparlaması için 3 ay korunun dedi.. 3 ay sonunda tekrar hamile olduğumu öğrendim... ilk bir kaç hafta bunu bilmiyormuş gibi davrandım.. ultrasonda ya kalp atışı duyulmazsa.. yine aynı şeyleri yaşayamam tekrar diye.. doktoruma da bunu söylediğimde bana miniğim kalp atışını dinletti hemen.. bundan daha güzel bir ses olamaz bir anne için... hamileliğim o kadar sorunsuz geçti ki.. ne mide bulantısı, ne diğer sıkıntılar... çok şükür Allah'ıma son derece sağlıklı bir oğlum var şimdi.. boş gebelik olayını da hiç hatırlamıyorum inanın.. sizler de gönlünüzü ferah tutun.. annemin dediği gibi: düşüğün eli arkada olurmuş, ikinci bebek hemen gelirmiş... bunu ben de bizzat yaşadım.. darısı hepinizin başına...

merhaba hanımlar dün bende bu konuyla ilgili bi konu açmıştım dün dr gittim 7 haftalık hamileyim ama bebeği göremedi dr. bayramdan sonraya kadar bekleyeyim dedim ama duramayacağım yarın başka bir dr randevusu aldım kendimi hiç iyi hissetmiyorum ama yinede dualarla güçlü olmaya çalışıyorum sonuçta rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez ve hep şu duayı ediyorum allah hım hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle amin

Cnm ben daha dün tıbbi tahliye yaşadım.
Bende ne kadar sürer bilmiyorum ama hala Haöilelik Takvimi ni değiştiremiyorum, mesela..................

sevgili arzu_mu;
aynı problemi bende yaşadım klomen ile gebe kalmıştım cift cizgi cıkınca dünyalar benim olmuştu yatak odasındaki komidiniin cekmecesine tahlil sonucunu yoymuştum .günün belli saatlerinde gidip o citc cıvgiyi seyrediyordum allahım ne buyük bir mutluluktu .sonrası malum bebek gelişmedi ve kürtaj yıkıldım yeryüzüne sığamıyordum aldıgım nefes icimi yakıyordu kürtajda ölmeyi istemiştim............................................. 3 ay gecti şimdi yeniden savaşıyorum dr metformin verdi benim pko sorunum var ya sizlerin arkadaşlar bu sorunu yaşayanlar yaşını ve problemini yazarsa belki birbirimize bir faydası olur.ALLAH GÜCÜMÜZÜN ÜSTÜNDE SINAMAIN YA RABBİM.......................

sevgili arzu_mu;
aynı problemi bende yaşadım klomen ile gebe kalmıştım cift cizgi cıkınca dünyalar benim olmuştu yatak odasındaki komidiniin cekmecesine tahlil sonucunu yoymuştum .günün belli saatlerinde gidip o citc cıvgiyi seyrediyordum allahım ne buyük bir mutluluktu .sonrası malum bebek gelişmedi ve kürtaj yıkıldım yeryüzüne sığamıyordum aldıgım nefes icimi yakıyordu kürtajda ölmeyi istemiştim............................................. 3 ay gecti şimdi yeniden savaşıyorum dr metformin verdi benim pko sorunum var ya sizlerin arkadaşlar bu sorunu yaşayanlar yaşını ve problemini yazarsa belki birbirimize bir faydası olur.ALLAH GÜCÜMÜZÜN ÜSTÜNDE SINAMAIN YA RABBİM.......................

bende de var pko maalesef bende klomenle hamile kalmıştım çok güzel bi duyguymuş gerçekten :( 29 yaşındayım 6 yıllık evliyim 4 senedir uğraşıyorum ama 1 senedir gerçek anlamda doktor kontrolündeydim

canım sagol cevabın icin dr sana medformin vermedimi? bana verdi yeni başladım ve işe yarar dedi.ben ekim gibi aşılama isteyecegim bakalım nasıl gelişecek senin pko ne zamandır var ?

canım sagol cevabın icin dr sana medformin vermedimi? bana verdi yeni başladım ve işe yarar dedi.ben ekim gibi aşılama isteyecegim bakalım nasıl gelişecek senin pko ne zamandır var ?

glifor kullanıyorum ben şubattan beri diyebilirim iki ay daha ilaç deneyip aşılama istiyorum ben de hayırlısı olur inşallah

Kızlar merhaba,

6+2'deyken kese içinde embriyo görünmeyince, doktor boş gebelikten bahsetti.
Döllenme olmuş, rahme tutunmuş ama içinde bir embriyo oluşmamış demek oluyor bu.
Birkaç gün daha bekleyip hala oluşmadı ise alınacak.

Ben bu konuyu yeniden canlandırmak için buradayım.
Birçok gebelik (özellikle ilk gebelikler) bu nedenle sonlanıyor.
Bebek ya kendiliğinden düşüyor ya da tıbbi tahliye ile bebek alınıyor.
Bu sorunu yaşaan biri olarak ilk duyduğumdaki şoku unutamam.
Hayatımda bir gün kürtaj olacağım aklımın ucundan bile geçmezdi.

Burada hamile iken tüm belirtiler aynı, herhangi bir değişiklik yaşanmıyor.
Uyku hali, halsizlik, göğüslerde hassasiyet, sonrasında bulantı vs herşey aynı.
Keseyi de görüyorsunuz zamanında ama kalp atışlarını duymanız gereken haftalarda ancak ultrason tetkiki ile
embriyonun olmadığı anlaşılıyor...

Kese ile birlikte yolk kesesi var ise; boş gebelik olma ihtimali düşük ama
yine de bu na rağmen boş gebelik olabiliyor.
Mesela bende yolk sacı göründü ama embriyo yoktu.

Kürtaj lafı korkutucu, duyunca elim ayağım kesildi, bitkisel hayat girer gibi oldum.
Ama araştırınca eski yöntemlerde oldugu gibi kazıma ile değil,
vakumla bebeğin alındığını ve özellikle erken gebeliklerde kadının hiçbir sorun yaşamadan
yeniden hamile kalabildiğini öğrendim. Üstelik ilk gebeliği boş gebelik olanların
ikinci gebelikleri çok daha sağlıklı oluyormuş, umarım bu bilgi de doğrudur..

Kürtajdan sonra esasen ilk adetten sonra hamilelik yeniden denebiliyor.
Ama burada ne kadar ileri dönemde kürtaj oldugunuz önemli.
Yani 10. haftadakı bir kürtajda rahmin eski haline dönmesi çok daha uzun zaman alır ama 6-7 haftada bu çok daha kolaydır.

Bu site sayesinde çok şeyi atlattım..
Bu nedenle bu sorunu da atlatacağımı umuyorum.
Boş gebelik sorunu yaşayan ya da düşük yapan (ki bunların çoğunun nedeni de boş gebelik)
ve yeniden hamile kalmak isteyenler bu yeni ve taze konu ile burada buluşalım.
Bekleme sürecinde birbirimize destek olalım...

Herşey eskisinden daha güzel olacak,
bu nedenle kaybettik; şimdi çok daha iyi olacak herşey...

Sevgilerimle..

ALLAHIM ARZU_ MU ne güzel anlatmşsın cannıııııımmmm beniimmm büyük bir moral yüklendi bana yazdığınla ALLAH senden razı olsun gönlünden geçen ne varsa RABBİM sana tez zamanda versin inşALLAH...
bende sana anlatayım derdimi 3 senelik evliyim son 8 aydır deniyorduk ve sonunda meleğim bana geldi RABBİM kısada olsa o duyguyu yaşattı
şükürler olsun...
6+2 de iken kontrol için gittik doktorum hadi bakalım bi kalp atşı duyalım hazırlan dedi o kalp atışı deyince doktor kalbimin nasıl attığını nasıl heyecanlandığımı sana anlatamam kalp atışımııııııııııı die bağırmıştım doktora mutlulukla kalbim pır pır...
bebeğim küçük olduğu için vajinal ultrasonla bakıyordu doktorum hazırlandım ilk bebeğimdi birde önceden böyle bir tecrübem hiç yoktu ultrasonda yuvarlak kocaman bişey görünüyo ben kalp atışını bekliyorum hadi doktor sesi bekliyorum artık dediğimde doktor kalp atışı falan yok tatlım boş gebelik sanırım dedi..
nasıl yanı boş gebelikde neymiş ben meleğimin kalp atışını duymak istiyorum yok meleğim...
hemen renkli dopplere gönderdi doktor sonucu aldım ellerim titreye titreye sonucu okuyorum işte bazı doktor terimleri falan var anlayamadığım ama bir şey vardı ki kalbime resmen bıçak saplandı zaman durdu o an koşarak yola çıkıp önüme hızla gelen ilk aracın önüne kendimi atmak gelmişti aklıma anlatamam..
yazı şuydu gebelik kesesi içinde embriyo görünmemektedir...:(((((((((((((((((((((
sonucu ağlayarak doktora götürdüm evet boş gebelik dedi hadi kürtaja ağlama böyle herşeyde bir hayır vardır dedi doktorum
yanımda kayınvalidem ve 2 eltimde vardı herkezi öptüm ve kürtaj için girdim... eşim çok güçlü görünüyordu hatta hadi hayatım üzülme ikimizde genciz yapma böyle sen olacaksın ki ben olacağımki bebeğimiz olsun yine olur en azından bebeğimiz olabiliyormuş bunu öğrendik dedi gülümseyip ona sarıldım bana o an o kadar güç vermiştiki söyledikleri ama bi taraftanda düşünüyorum nasıl bu kadar rahat olabiliyor die.. kürtajdan 3 hafta sonra kayınvalidemden duydum sen kürtaja girdikten sonra bana sarılarak hüngür hüngür ağladı dedi o an çok kötü olmuştum...
vakumlu yöntem ile tahliye yapıldı ve patolojiye gönderildi 1 hafta sonra kontrol için gittik.
gayet başarılı bir kürtaj içerde kalan bir parça yok ama hala kanamam var kan kesici ilaç verdi doktor..3 gün sonra bitti kanamam 11 gün sonrada adet gördüm yanı kürtajdan 21 gün sonra adet gördüm bu adetim bitti ikinci 21 günde tekrar adet gördüm doktorum çok iyi adet düzenin çokta bozulmamış gayet güsel dedi ( üstün körü geçiyorum tüm bunlar olurken ben ruh gibiyim kaybımın acısıyla...)
sonra tekrar gittik doktora simur testi yapacak ve test sonucu gardnelle vajinit diye bir mikrop çıktı ilaç yazdı doktorum o arada yanı simurdan öncede biz bir kaç kez bebek denemesi yapmıştık doktor ilaç yazınca ama biz korunmayı bıraktık demiştim o zaman adetin geçsin öyle kullan dedi ( doktorumun kürtaj sonrası 1 buçuk ay sonra korunmayı bırkabilirsiniz demişti )
3.adetimde 29.günde geldi ilaçlarımı kullandım 5 gün önce tekrar gittim dokrora herşey mükemmel hiç bir sıkıntı yok rahmin tertemiz ama rahime düşmüş ve çatlayamamış bir yumurtan var dedi adetinin 3.günü gel bi bakalım bu neyin nesi tehlike arz edecek bişey değilse artık sizi özgür bırakalım denemeye başlayın bu kadar yeter artık dedi şimdi adetimi bekliyorm dört gözle bi an önce meleğimi istiyorum kız erkek hiç farketmez RABBİM sağlıklı İMANLI KUR-AN LI bir evlat versin yeter..hepimize inşallah arkadaşlarım...
işte benim derdim de bu ve hala unutamıyorum ilk zamanlara göre daha iyiyim en azından gülüp eğleniyorum ama öyle birşey varki bana yşadıklarımı unutturmayan böyle birşey olamaz ya RABBİM insana neler yaşatıyor büyük eltim 5 senedi bebek deniyor tüp bebek aşılama ne kadar yöntemler varsa herşeyi deniyorlar ama olmuşyor ben 6+2 kürtaj olduğum gün o 6+0 haftalık hamile olduğunu öğrendi düşenebilirmusunuz ben kürtaj oldum o aynı hastanede hamile olduğunu öğrendi şu anda 5 aylık hamile kızı olacak çok sağlıklı bir gebelik geçiriyor ve artık bebeğinin hareketlerini hissediyor...
evet bende şimdi 5 aylık hamile olacaktım aynı heyecanları aynı mutlulukları şu an bende yaşıyor alcaktım bana yaşadıklarımı unutturmuyor bu onu her görüşümde cennetteki meleğimi hatırlıyorum..
ama onun adına o kadar çok seviniyorumki düşünsene 5 senedir bebek için denemediğin yol kalmıyor her şeyi yapıyorsun ve bir gün normal yolla hamile kaldığını öğreniyorsun bu muhteşem birşey gerçekten..rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah çok seviyorum o eltimi ama gerçekten çok iyi anlaşıyoruz çok şükür işte benim hikayemde böyle hayırlı zamanda meleklerimiz bize gelsin çok bekletmeden nişallah ama bunu hiç bir zaman unutmucam eğer allah nasip ederde bebeğim olursa o benim 2.meleğim olacak çünkü
İLK MELEĞİM CENNETTE onu birgün görecek olmam bile bana mutluluk veriyor...
BEKLE MELEĞİM SENİ GÖRÜCEM GÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM...

canım şu an gözlerim dolu dolu allahım sabrımın üstünde deneme beni diye dua ediyorum .ne zor ben yaşadım bu acının kelimelerle ta
rifi yok biliyorum canım bizim pko sorunumuz var senin problem neydi allah yardımcımız olsun

Back