Bende ilk gittiğim yine baya buyuk bı hastaneyle gorustum 1000 tl dedıler ozel sıgortalı olarak orada yaptıracagımCute 6000 nedirsgk anlaşmalı özel hastanede 400 e yaptırdım ben 2 sene önce. Çıldırmış olmalılar. Benim fiyattan da Bilgin olsun diye yazayım dedim.
Çok çok geçmiş olsun, en kısa sürede sağlıklı gebeliklerimiz olsun
Bende ilk gittiğim yine baya buyuk bı hastaneyle gorustum 1000 tl dedıler ozel sıgortalı olarak orada yaptıracagım
yarın sabah gıdıcem son bır kontrol ve oglen gıbı opr. alacaklar benı.
acıbadem cıdden cok pahalı ama malesef ben devam edemıcem neredeyse bir dogum parası cunku
Çok geçmiş olsun. Bende 19 şubatta Ankarada meşhur bir prof.e muayne oldum. Plasenta retansiyonu var dedi ve acil küretaja aldı. Kürtaj yapmazsak sana çok zararı olur falan dedi. 5000 tl de para aldı. Acaba aynı doktor mu. İsmini özelden yazsanİkinci gebeliğimi öğrendiğimde (her zaman kan testi yaptırma taraftarıyımdır, idarr testi ben de şüpheye neden olduğu için) özel bir hastaneye gitttim ve ikinci bir Beta testi yapıldı, oradaki doktor düzenli bir artış olmadığını söyledi. Kendi doktoruma gittim ancak bayramdı ve acilden giriş yaptım. Asistan doktorlar baktılar, her iki günde bir Betaya bakılacak denildi ve yaklaşık 3 hafta her iki günde bir kan verdim. Hocam artışlar beklediğimizden çok az değil dedi. Ancak kesenin görünmesi gerekirken kese görünmüyordu.
İki hafta bekleyelim denildi. Bu arada ektopik olmasından şüphelendi doktorum. Kendisi çok yoğun bir doktor bana akşam 6 da bakmıştı, bir operatör doktor bir deasistan doktoru vardı yanında. Çocuklar hata yapmak istemiyorum, siz de bakın dedi. Op. dr. hocam heterotopik olabilir çünkü ben kavite içinde bir kese tarzı şey görüyorum, bekleyelim bence dedi. Hoca yarın tekrar bakalım dedi. Ben bu duruma çok sevindim çünkü beni o gün ektopik diyerek hastaneye yatırırdı ve Methotrexate sanırım ilacın adı (kanser tedavilerinde kullanılan) onu da verirdi.
Neyse ben ailemin de yönlendirmesi ile biri Prof. olmak üzere iki doktora daha gittim, emin olmak istiyordum çünkü. İkisi de ektopik dedi. Prof olan şu anda Ankara da çok meşur birisi. Bana ilk muayenede ektopik hemen hastaneyi arayın dedi. Bismillah.. Dur hocam.. Nereye gidiyorum, amelliyathaneyi neden arıyotsunuz hemen, ben karar verdim mi kürtaja. Neyse hastanede radyoloji uzamnına gittim, ayrıntılı ultrasona baktılar. Kavitede bir karaltı var, ektopik diyemem dedi... Hocaya aldım raporu gittim, hoca o radyoloji uzmanını aradı. Sen misin prof ben miyim? Neye göre böyle bir rapor veriyorsun dedi. Kadıncağız hocam takdir sizin, ben gördüğümü yazdım dedi. Neyse bana nerede yaptırıyorsun Betaları, güveniyor musun dedi. Ben hocam, ben nasıl yapılır test onu bile bilmem ama tek avantajlı yanı hep aynı merkezde yapırmış olmam, farklı merkezlerde yaptırsaydım şüphe olabilirdi dedi. Kendisi bu üniv. hastanesinde yıllarda çalışmış biri ve oranın testlerinin güvenilir olamayacağını ima etti, eli titremiştir falan dedi. Bu ne demektir? Sen yıllarca o tahlil sonuçlarına gçre karar aldın ya hepsi yanlış olabilir demektir. Zaten bu sözünden dolayı kendisine güvenim kalmamıştı. Çıktık odadan, hemşire bize kürtaj günü yazıyor. Dedim ki ne kadar maliyeti? Hemşire demesin mi sağlığın parası mı konuşulur, ben şok oldum... Randevu yazmayın ben düşünücem dedim. Tabi bize kürtaj için 5000 tl masraf çıkardı.
Kendi doktoruma gittim, yaşadıklarımı anlattım. Olsun hoca belki öyle değerlendirmiştir dedi. (Kendisinin yıllarca beraber çalıştığı kişi, ama bir tek kötü söz söylemedi)..
Baktı, hayır kesinlikle ektopik değil, o gördüğümüz şey gebelikte oluşan yuurta var ya adını unuttum o, kese de göründü. Ama haftayla uyumlu depil, iki gün sonra gel dedi. Hocam neyi bekşiyoruz kürtaj gerekmiyor mu dediğim de hoca senin olduğun kadar o bebeğin de doktoruyum, şans vermek istiyorum iki gün sonra gel dedi.
İki gün sonra 10. haftamda ikizgebelik, iki kese net... Hocam dedi ki çok sürprizli bir hastasın, ektopik, hetoropik , şimdi de ikiz gebelik. Bekleyeceğiz... :))
İki gün sonra iki kesede de yok salc oluşmuştu ancak bebekler yok.. Artık almamız gerekir, bu saatten sonra sana zararı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?