boş gebelik nedir?

peki boş gebelik değerlerinde değerler tam iki katı artıyor ve maksimum kaça ulaşıyor bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

canım ben 2 kez yaşadım boş gebeliği.normal hamile kalıyosun değerlerde yükseliyor kese büyüyor ama içinde embriyo oluşmuyor.ben birinde kürtaj oldum.diğeri kendiliğinden düştü.1 yumruk kadar bişeydi damarları bile vardı.ama ben boş gebeliklerde bulantım olmadı.baş dönmesi vs.hiçbirşey olmadı.

canım ya kafamı karıştırdın bundan 4 ay önce boş gebelık yasadım bulantı bas dönmesı aynen yoktu..ama leke gelmişti zaten heme kürtaj oldum.....şimdi 5 haftalık gebeyım ve benım bulantım yınwe yok ara ara var ama hiç çıkarmadım daha yine şüpelkenıyorum acaba budamı boş die...ama bana dr.tekrarlamaz demıstı......senınkı ark arkayamı olmuştu boş gebelık

Slm ben de 7 haftalık hamileyim. Geçen hafta doktara gittik keseyi gördük fakat henüz bebişi göremedik. 20 şubata gün verdi ve progestan kullanıyorum kahverengi lekelenmelerim vardı allaha şükür kesildi 4 gündür. Ama boş gebelik olmasından çok korkuyorum. Günler geçmek bilmiyor sanki.

nısa hanım ıkı kere yasamıs.ama benım doktorum ıkı kez ust uste bos gebelık yasanmaz dedı.bende korktum sımdı.ben 5+2 ken gıtmıstım .keseyı gorduk.10 gun sonra gel dedı kalp atısı ıcın.nısa boyle yazınca tırstım valla

evet canım benım doktorumda 2 kere üst üste olmaz dedi..bende şasırdım sımdı ....nısaaaa aydınlat biziiii

Slm arkadaşlar, ve sonuç hüsran.. Boş gebelikmiş. Artık içim gerçekten bomboş kadı. Halbuki ne kadar çok istemiştim ve heveslenmiştim bu bebek için. :(

iyi geceler arkadaşlar, ne feci bişiy bu ama Allah beterinden korusun:(
bende son reglimi kesin bilmemekle birlikte yaklasık 8 haftalık hamileyim, ama dün usg de boş keseyi gördük, yarın kürtaj olacağım. hiç haberim yoktu böylr birşeyden Allah kimseyede öğretmesin

iyi geceler arkadaşlar, ne feci bişiy bu ama Allah beterinden korusun:(
bende son reglimi kesin bilmemekle birlikte yaklasık 8 haftalık hamileyim, ama dün usg de boş keseyi gördük, yarın kürtaj olacağım. hiç haberim yoktu böylr birşeyden Allah kimseyede öğretmesin

canım umarım dktora gitmeden benim yazımı okursun.buna benzer birşeyi bende yaşadım son adetime göre 8 haftalık olması gereken bebeğimi göremedik sadece kese gözüktü dktr 3 gün sonra gel dedi göremezsek kürtaj dedi gittim yumurtlama geç olmuş bebeğim daha 6 hafat 2 günlükmüş ve bebeği gördük kalp atışlarını duyduk bence biraz bekle umudunu kaybetme.doktorun çokmu kesin konuştu

canım umarım dktora gitmeden benim yazımı okursun.buna benzer birşeyi bende yaşadım son adetime göre 8 haftalık olması gereken bebeğimi göremedik sadece kese gözüktü dktr 3 gün sonra gel dedi göremezsek kürtaj dedi gittim yumurtlama geç olmuş bebeğim daha 6 hafat 2 günlükmüş ve bebeği gördük kalp atışlarını duyduk bence biraz bekle umudunu kaybetme.doktorun çokmu kesin konuştu

Allah korusun, p.tesi kürtaj oldum bile:( evet doktorum çok kesin konuştu... kendi bu konuda uzman bir proftur yıllardır hastasıyım oğlumu da o doğurttu böyle bir hata yapmayacağını düşünüyorum ama...
yok yok o ihtimali düşünmek bile istemiyorum :(

Sizinkinide sağlıkla alın kucağınıza inşallah:nazar:

5 hafta 6 günlük iken gittik doktora. keseyi gördük ama bebeği göremedik. ilk hamileliğimde de oğlum 7 hafta 5 günlük iken göstermişti kendini. zorlu bir bekleyiş çok iyi biliyorum. üstelik bu sefer ilk hamileliğimden farklı olarak doktor gebelik kesesinin şeklinin bozuk olduğunu söyledi. pazartesi farklı bir doktora gitcem çünkü böyle durumlarda tek doktorun lafıyla hareket etmemek gerektiğini düşünüyorum. bence doktoru kürtaj öneren herkes böyle yapmalı yani sonuna kadar zorlamalı. sonuçta da bebeğim yok ise hayırlısı budur ne yapalım. Allah herkese sağlıklı yavrular versin...

Allah korusun, p.tesi kürtaj oldum bile:( evet doktorum çok kesin konuştu... kendi bu konuda uzman bir proftur yıllardır hastasıyım oğlumu da o doğurttu böyle bir hata yapmayacağını düşünüyorum ama...
yok yok o ihtimali düşünmek bile istemiyorum :(

Sizinkinide sağlıkla alın kucağınıza inşallah:nazar:

canım çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm.

slm arkadaslar hepinize gecmis olsun bende gecen sene bir dusuk yaptim bir hafta oncede bos gebelik yasadim ve oda dusukle sonuclandi doktorum yasindan dolayi olmus diyor bu nasil is anlamadim sizler gncsiniz heralde daha benimle ayni yasta degilsinizdir ve bos gebelik yasiyorsunuz dusunuyorumda doktorlarda birsey bulamyinca bazen isin kolayina kaciyorlar demeki yasla alakali degilmis birde arkadaslar mide bulanip bulanmamsinin bos gebelikle alakasi yok o insanin kendi yapisina bagli birsey benim iki kizim var hamileliklerim normal gecmistir hic bulantim olmamisti onun icin mide bulantisini kusmayi falan sorun etmeyin bende ilk adetimi gordukten sonra nasipse insallah tekrar hamile kalmayi dusunyuorum doktor kontrlu altinda olucak tabi

ben de geçen sene mayıs ayında boş gebelik geçirmiştim ve kürtaj olmuştum.boş gebelik de normal gebelik gibi belirtileri yaşayıp yaşamamak bünyeyle alakalı.benim inanılmaz mide bulantım vardı. yani belirtilerin boş gebelikle alakası yok.
medanur kaç yaşındasın bilmiyorum ama doktorun yaşla alakalı demesi çok saçma geldi bana.ben hiç bir yerde yaşla alakalı olduğunu okumadım ve o süreçte gittiğim doktorların hiçbiri de yaş demedi ki o zaman 31 yaşındaydım.dediğin gibi bişey bulamayınca yaş.sanki 50 yaşındayız.
allah hepimize sağlıklı bebekler versin inşallah.

Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.Bende aynı durumda olabilirim,henüz kesinleşmedi.Benden 2-3 haftadır kahve lekeler gelip duruyor.Bi iki kere de kan geldi çok az miktarda.Perşembe gecesi hastanede kaldım,cuma sabahı ultrasona girdim.7+1 haftalık dedi dr.ama sadece kese gözüküyor. 10 gün kadar sonra tekrar usg verdi.Geçen yıl bir arkadaşım yaşadı bu olayı.Şimdi bende öyleyim galiba diyorum.Araştıra araştıra bi hal oldum. Hayır ne olacaksa olsun,hakkımızda hayırlısı olsun ama şu bekleme süresi öldürüyor insanıbenneyaptımki

haberok arkadasim, bekleme konusunda sana katiliyorum cok bende 7 haftalikti dusuk yaptim bos gebelikti kese gorunuyordu ama bebek yoktu hatta son randevumda doktor kesenin biraz daha buyudugunu faka bebegin olmadigini soyledi biraz daha beklyielim yine gorunmezse once hapla dusurcez dedi oda olmazsa kurtaj yapicaz dedi tabi ben ikisinide istemiyordum beklemek istioyrum dedim ben doktoruma dusuceksede kendiliginde olsun istedim benim ilk once kahverengi leke geldi sonra kanamam oldu ama adet olur gibi az az geliyordu yani diger dusukler gibi olmuyor bos gebelik benim ilk dusugum farkliydi karin agrisi bel agrisi sonra sonra cok kanamam oldu bu oyle degil az az kanama geliyor dusdugu zamanda kucuk et seklinde parcalar gelyior hafif agriyla beraber parcalar dustukten sonrada norma adek gorur gibi kanama oluyor on gun surdu benim kanamam ben boyle yasadim bos gebeligi doktor mudahalesi olasin sitedim dusuceksede kendilginden dussun istedim cunku guvenemyiordum bir turllu doktora ya kesede bebek gorunurse ya doktor yanlis bisey yaparsa diye kurtaji kabul etmedim pismanda degilim en azindan kendiliginden dusunce icimde suphe kalamadi arkadasim bence biraz daha bekle hemen karar verme doktorlarada ne kadar kolay gelyior kurtaj etmek ya inanamiyorum alismislar heralde

nergizcim yasim 41 doktorlarin kolayina gelyior yasi bahane etmek hic bir tahlil yapmadan yasindan dolayi diyor belki benden degilde esimde sorun varsa nolucak bende doktora ben burda o kadar cok yasli hamile olan kadin goruyoruki dedim hepside saglikli hamilelik yasiyorlar bana birsey diyemedi tekrar dusunyuormusn hamile kalmayi dedi bende evet dedim ama kontrol altinda hamilre kalmak istiyorum ok dedi elevit vitamin hapi yazdi kullan dedi simdi adet gunumu beklyiorum bir adet gordukten sonra gel dedi bakalim hakkimizdan hayirlsi neyse o olsun ben cokda takmyiorum kafama iki kizim var ama bitane daha olsin istedik ikinci bir evlilik yaptim esimin yok cocugu o yuzden isitiyorum yinede hayirlisi olsun

haklisin beraser arkadasim doktorlara kolay geliyor hemen kurtaj diyor sen baska doktora gitmeyi secmissin bense beklemyi tercih ettim ve dusukle sonuclandi insallah gidecegin doktor duymak sitedigin seyleri soyler sana hayirlisi olsun canim yinede bekle bence biraz tabi sagligini tehlikeye sokmiycaksa doktorum bana cok fazla kanman olursa henem acile git demisti ama adet olur gibi kanamam olunca gitmedim cok bi karar ya hamilelik belirtileriin hepsini yasiyorsun ve doktor sana bos gebelik yasadigini soyluor allahim bir daha yasatmasin hicbirimize baska doktora gittikten sorna yine yaz bize arkadasim merak edrim ben gorusmek uzere

Back
X