- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #9.721
tüp bebekle hamilelik boş gebelik geçirdiğin için mi yoksa tekrarlayan tüm düşüklerden sonra mı.yani normal yolla kalınamaz mı ? ben de boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum.doktorum 2. de tekrarlaması çok düşük dedi.ama yine de korkuyorum.
merhaba hanimlar.. ben 2 kere bos gebelikten kürtaj oldumgenetik testler yapildi hiiic birsey cikmadi drum tutana kadar hamile kalmak zorundasin birinden biri tutar dedi. mutlu olman lazim hamile kalabiliyorsun dedi. ve bana folik asit verdi hamile kalana kadar kullan dedii ve 3 aydir kullaniyorum veee simdi 1 hafta önce hamile oldugumu ögren falik asit kullanmaya devam ediyorum fakat henüz dr gitmedim korkuyorum simdi 5 haftali 7 haftalikken gidiyim diyorum kararsizim dr bisi yapacak olsa hemen giderim fakat birsey demez gözükmeyince daha zamani var diyor ümitleniyorum ozaman simdi umut yapmayayim die 2 hafta sonra gidiyim diyorum .. 3 kez bos gebelik yasamaktan cok korkuyorum benim gibi olan varmii????
cok tebrik ediyorum sizi...ben de olsam iki hafta sonra giderdim...ya da hcg'lerine baktirabilirsin, iki gun ara ile...
son kurtaj ya da dusuk ile gebeligin arasinda ne kadar sure gecti acaba?
canim. ben ekimde kürtaj oldum sonra parca kalmis kasimda tekrar oldum. eger kasimda sayarsak 4 ay gecmis oluyor. doktorum demisti fazla beklemene gerek yok kismetmis digerleri hep 1 , 15 sene arayla olmustu.. benim kandada ayni ilerliyor gecen gebeligimde kandan bakmislardi degerler normalmisti doktorum 7-8 hafta olana kadar ayir edemiyoruz demisti . bende 7 haftalikken gidiyim diyorum hic olmassa sokka ugramam..
7 haftalik iyidir canim. ama kulandigin vitamin en iyisinden olsun...yoksa mutlaka bir sekilde al doktora gitmeden once.
insallah cok saglikli bir bebisin olacak
Malesef bende 2010´da bos gebelik yasadim yanliz benim o zamanki kadin doktorum bunun teshisini koyamadi,kontröllerde bana bebek görünüyo kalp atislarida gecte olsa gelir diye diye haftalarca git gelle yasadim,
daha sonra 12. haftada kalp atislari gelmiyo ölmüs diye beni kürtaja yolladi ve cok üzülerek söylüyorum ben bos gebelik yasadigimi sonrada gittigim simdiki kadin doktorumdan tam 1 sene sonra ögrendim,bana patoloji sonucunu inceledikten sonra gebeligin bos gecirdigimi söyledi,beynimden vurulmusa döndüm o bir senenin nasil gectigini bir ben bilirim birde Allah.Diger doktor haftalarca hangi bebegi görmüs bende cok merak ediyorum.
Ve yasadigim bunalim ve korkulardan kurtulmam cok uzun sürdü,simdi ise yeni is sözlesmemin uzatilamsini bekliyorum umarim hersey cok güzel olur ve birdaha yasanmaz....
Umut hic bitmeyecek:)))))
eskiden ultrason yokken kadinlarin bos kese dogurdugu bile oluyormus, inanabiliyor musun?aslinda daha onda, sorun oldugunu ogrendigin anda baska bir doktora gitmek daha iyi olurdu ama cok sukur bitmis gitmis, artik onumuze bakacagiz.
o zamandan beri bebis demesi devam ediyor mu yoksa bir sure dinlenmeye mi cekildin ceylin?
Günaydınnn herkese,
Ben 2 gün önce boş gebelik nedeni ile düşük yaptım gece. sabah doktora gittim "parça filan kalmamış biraz kanama var 1-2 güne biter 1 hafta sonra kontrol edelim yine de" dedi ve de 1 adetten sonra başlayabilirsiniz dedi tekrar denemelere, ama ben 1 adet bile beklemek istemiyorumsiz ne dersiniz, düşükten sonra adet görmeden hamile kalınması konusunda? böyle bildiğiniz durumlar var mı sağlıkla hamileliği devam eden?
pöffff :97:öncelikle sanada geçmiş olsun, inşallah hiç birimiz tekrar yaşamayız...
bende en mantıklısının o olduğunu biliyorum aslında içten içe ama sanki 1,5 ay hiç geçmezmiş gelio:)) neyse 4 günü geçti bilesen kaç gün sonra tekrar adet oldun? inş normal adet döngüsü gibi gelirde çok bekletmez
ben tam 36 gun sonra regl oldum. yalniz kurtajdan bir hafta sonra bi sabah wc'de iken agrisiz sancisiz iki parmak buyuklugunde bir parca daha dustu. ve sanirim o gunden itibaren hcg sifirlanmistir. yani periodun ilk gunu olarak o gunu sayarsak 30 gunde olmus oldum yine. ama herkese gore degisiyor. 50 gun suren de var, nedeni de muhtemelen kurtaj sirasinda hcg'nin cok yuksek olmasi. yani kurtajdan hemen once hcg ne kadar dusukse o kadar cabuk adet olunuyor.
mutlaka bekle bir adet. adet gormeden gebe kalirsan bebegin kac haftalik oldugunu tespit etmek de zorlasacak. beklersen en iyisini yapmis olacaksin...
anladımmmm. çok teşekkür ederim...
son birşey daha soracağım...benim gittiğim doktor çok ilgili, çok sakinleştirici, çok tatlı bi bayan, ve çok bilgilide. ama mesela ilk hamilelik testimden sonra tekrar boşuna delik deşik etmeye gerek yok 1 hafta sonra gel keseyi görelim dedi, ve o süreçboyunca hiç bhc baktırtmadı tekrardan.
şimdide düşükten 1 hafta sonra gel dedi. dedim pıhtılaşma filan için test. gerek yok dedi, zaten ilki düşük olduğu için ona göre önlem olsun diye başka doktorada gitsen yarım aspirin ile destekler dedi. ama ne biliyim Allah korusun mol gebelik mi değil mi filan diye de bi test filan istemedi.
yani bilemedim sizde test yaptılar mı mol gebelik, pıhtılaşma vs için? yani normalde çok seviyorum bu doktoru ama çok mu rahat acaba diye düşünmeden de edemiyorum!?:44:
benimde kese göründü hatta yolk kesesimi ne oda gözüktü ama bebek gözükmedi mecburen kürtaj oldum.doktor bir ay sonra tekrar deneyebilirsiniz dedi. ama hamilelikteki ağrıları çekiyorum ağdet öncesinde sanırım vücut henüz toparlayamdı.
cok gecmis olsun, maalesef bir kadin icin buyuk bir hayal kirikligi...hormanlar hemen normale donmedigi icin sikinti devam eder. iki haftaya biseyin kalmaz...hele adet oldun mu derin bir ohh cekersin...
senin kac haftalikti canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?