• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş gebelik nedeniyle kürtaj olunca...

hanımlar bende 9 haftalıkken tabi doktorların hesabına göre öyleyken kesem 6 haftalık gibi duruyordu. ilk doktorum daha 5 haftalıkken alalım dedi ama ben bekledim, netice itibariyle kanamam acıldı ve düşük yapmaya başladım manisada 3 hastane dolaştım kimse bakmadı, en son izmir tepecikte kürtaj oldum. bugün tam bir hafta oldu ama hala lekelerim var bu normalmi?

1 mayısta kürtaj oldum doktor 7-10 gün sürebilir kanaman dedi çok az da olsa kanamam var. bir aya kadar bile kanaması gelen oluyormuş, Doktorum pıhtı şeklinde devamlı olursa gel dedi çok şükür öyle değil. Allah Hayırlısını versin

Merhaba arkadaşlar...üzüntümü paylaşıp rahatlayabildiğim bir tek burası var...
son sat tarihim 5 şubat...hamileliğimi öğrendikten bir hafta sonra vajinal olarak yapılan ultrason kontrolünde dr. 4+3 günlük gebelik olduğunu ve kesenin göründüğünü söyledi..ancak birkaç gündür kahverengi akıntım olduğunu söylediğimde bunun normal olduğunu, embriyonun rahmin uç kısmında olduğunu, zamanla ortayı bulacağını herhangi bir problem olmadığını söyledi ve iki hafta sonra tekrar kontrole çağırdı...
iki hafta sonra belki kalp atışlarını duyarız umudu ile dr. gittik ancak yine vajinal ultrason kontrolü sonucu bu kez bebeğin 5+4 günlük olduğunu söyledi, kafamız iyice karışmıştı yedinci haftada olmam gerekirken bana daha ufak olduğunu kesenin boyunun sağlıklı olduğunu, iç kesenin oluştuğunu herşeyin yolunda olduğunu söyledi ve yine iki hafta sonrasına gelmemi söyledi...
son olarak c.tesi günü eşimle birlikte büyük bir heyecanla kalp atışlarını ilk kez duyabilmek umudu ile gittiğim dr.kalp atışlarının olmadığını ve hemen kürtajla alınması gerektiğini söyledi :(
o an adeta beynim dondu, bu çok kötü bir duygu ve ancak yaşayan yani sizler anlayabilirsiniz..Allah kimseye yaşatmasın :(
şimdi hafif ağrılarım var ve bir an önce bu kötü günleri atlatmak için dua ediyorum...inşallah hepimize en kısa zamanda sağlıkla tekrar hamilelik nasip olur...hoşçakalın

benimde 10 gün önce aynı senin ki gibi bi hamileliğim oldu ve maalesef önce düşük sonra kürtaj oldum. hala pskolojim düzelmedi. inş ikinci hamileliğimiz böyle olmaz.

Herkese merhaba,

Boş gebelik benim de başıma geldi ve hamilelik ile ilgili ilk şüpheden itibaren forumdaki arkadaşların yazdıklarından ve yorumlarından yararlandığımdan, bu durumla karşılaşanlar için belki benim de bir faydam olur diye, ben de kendi başıma gelenleri anlatmak istedim.

Normalde adet dönemlerim çok düzenlidir ve 2 hafta önce adet olmam gerekirken, adetim birkaç gün gecikince içime bir şüphe düştü fakat hamileliği henüz düşünmediğimden test yaptırmak için çok acele etmedim. İdrarla yapılan testlerin her zaman doğru sonuç vermediğini okuduğumdan gecikmenin 5. gününde beta-hcg testi yaptırdım ve 1058 çıktı. Hcg değeri hamile olduğumu gösteriyordu fakat ya dış gebelik olmuşsa diye keseyi görmeden çok da sevinmek istemiyordum. Bulantı ve yorgunluk gibi hamilelik belirtilerim yoktu sadece göğüslerim şişmişti ve ağrıyordu. Hamileliği planlamasak da eşimle bu habere çok sevinmiştik. Doktordan salı günü için randevu aldık ve gebelik kesesini (5 hafta 1 gün) de görünce rahatlayıp ailelerimize söyledik (kesenin boş olabileceği aklımıza gelmedi o anda), herkes çok sevindi tabi. Doktor, bebeğin kalp atışlarını duymak için 10 gün sonraya randevu verdi fakat 1 hafta sonra (6 hafta 1 gün) birkaç damla kananam oldu ve acilen tekrar doktora gittik. Bu arada göğüslerim şişkinliği ve ağrısı o gün tamamen geçti, bir sorun olduğu belliydi. Doktor gebelik kesesinin yerinde olduğunu ama çok fazla büyümediğini ve içeride embryonun görünmediğini söyledi. Sanırım hemen boş gebelik olduğunu söylemek istemiyordu, aşırı kanamam olursa hemen, olmazsa 1 hafta sonra gelmemi söyledi. Ağrı veya sancı gibi sıkıntılarım olmasa da hafif kahverengi bir akıntı ve damla damla kanama ara ara devam etti ve 1 hafta zar zor sabredip tekrar doktora gittiğimizde gebelik kesesinin sadece 1-2 mm büyüdüğünü ve embroya ait birşey görülmediğini ve kalp atışı da duyamadığını (7 hafta 1 gün) söyledi. Ertesi gün boş keseyi alacağımızı, yine de son kez bakacağımızı söyledi. Ne yazık ki yine kalp atışı duyulmadı ve blighted ovum teşhisi ile de dün boş kese alındı.

Herşey o kadar çabuk oldu ki. Daha 2 hafta önce hamile olduğumu öğrenip sevinmişken birdenbire başa döndük. Bizimle birlikte ailelerimizin de ne kadar üzüldüğünü anlatmaya kelimeler yetmez. Anne olmaya hazırlanmak bambaşka bir süreç, anladım ki ne beta-hcgnin yüksek olması hamileyim diye sevinmeye yetmiyor ne de kesenin görünmesi. Kısmet olur da bir daha hamile kalırsam kalp atışlarını duyana kadar kimselere söylemeyeceğim. O kadarla da bitmiyor tabi ki. Bebeğini taşıyan annenin sadece bu ilk haftaları değil, her haftası ayrı özveri istiyor. Benim durumumda olan veya farklı şekilde bebeğini kaybetmiş olan herkese geçmiş olsun ve Allah sabırlar versin, inşallah en kısa zamanda tekrar sağlıklı bir hamilelik geçirirler. Bebek bekleyen anne adayları da inşallah bebeklerine sağsalim kavuşurlar.

arkadaşlar çok zor bir durum Allah bir daha yaşatmasın. insan bebeğinin olacağını duyup çok seviniyor. ama inşallah çok güzel ve tatlı bebişleriniz olacak. yaşanan böyle şeyler tecrübe oluyor işte insana.

Herkese merhaba,

Boş gebelik benim de başıma geldi ve hamilelik ile ilgili ilk şüpheden itibaren forumdaki arkadaşların yazdıklarından ve yorumlarından yararlandığımdan, bu durumla karşılaşanlar için belki benim de bir faydam olur diye, ben de kendi başıma gelenleri anlatmak istedim.

Normalde adet dönemlerim çok düzenlidir ve 2 hafta önce adet olmam gerekirken, adetim birkaç gün gecikince içime bir şüphe düştü fakat hamileliği henüz düşünmediğimden test yaptırmak için çok acele etmedim. İdrarla yapılan testlerin her zaman doğru sonuç vermediğini okuduğumdan gecikmenin 5. gününde beta-hcg testi yaptırdım ve 1058 çıktı. Hcg değeri hamile olduğumu gösteriyordu fakat ya dış gebelik olmuşsa diye keseyi görmeden çok da sevinmek istemiyordum. Bulantı ve yorgunluk gibi hamilelik belirtilerim yoktu sadece göğüslerim şişmişti ve ağrıyordu. Hamileliği planlamasak da eşimle bu habere çok sevinmiştik. Doktordan salı günü için randevu aldık ve gebelik kesesini (5 hafta 1 gün) de görünce rahatlayıp ailelerimize söyledik (kesenin boş olabileceği aklımıza gelmedi o anda), herkes çok sevindi tabi. Doktor, bebeğin kalp atışlarını duymak için 10 gün sonraya randevu verdi fakat 1 hafta sonra (6 hafta 1 gün) birkaç damla kananam oldu ve acilen tekrar doktora gittik. Bu arada göğüslerim şişkinliği ve ağrısı o gün tamamen geçti, bir sorun olduğu belliydi. Doktor gebelik kesesinin yerinde olduğunu ama çok fazla büyümediğini ve içeride embryonun görünmediğini söyledi. Sanırım hemen boş gebelik olduğunu söylemek istemiyordu, aşırı kanamam olursa hemen, olmazsa 1 hafta sonra gelmemi söyledi. Ağrı veya sancı gibi sıkıntılarım olmasa da hafif kahverengi bir akıntı ve damla damla kanama ara ara devam etti ve 1 hafta zar zor sabredip tekrar doktora gittiğimizde gebelik kesesinin sadece 1-2 mm büyüdüğünü ve embroya ait birşey görülmediğini ve kalp atışı da duyamadığını (7 hafta 1 gün) söyledi. Ertesi gün boş keseyi alacağımızı, yine de son kez bakacağımızı söyledi. Ne yazık ki yine kalp atışı duyulmadı ve blighted ovum teşhisi ile de dün boş kese alındı.

Herşey o kadar çabuk oldu ki. Daha 2 hafta önce hamile olduğumu öğrenip sevinmişken birdenbire başa döndük. Bizimle birlikte ailelerimizin de ne kadar üzüldüğünü anlatmaya kelimeler yetmez. Anne olmaya hazırlanmak bambaşka bir süreç, anladım ki ne beta-hcgnin yüksek olması hamileyim diye sevinmeye yetmiyor ne de kesenin görünmesi. Kısmet olur da bir daha hamile kalırsam kalp atışlarını duyana kadar kimselere söylemeyeceğim. O kadarla da bitmiyor tabi ki. Bebeğini taşıyan annenin sadece bu ilk haftaları değil, her haftası ayrı özveri istiyor. Benim durumumda olan veya farklı şekilde bebeğini kaybetmiş olan herkese geçmiş olsun ve Allah sabırlar versin, inşallah en kısa zamanda tekrar sağlıklı bir hamilelik geçirirler. Bebek bekleyen anne adayları da inşallah bebeklerine sağsalim kavuşurlar.

seni çok iyi anlıyorum arkadaşım aynı şeyleri bende hissettim benim 9 sene sonra başıma geldi 9 yaşında bir oğlum var ozamanlar eczanedeki testlerle yapmıştım sonra aşırı bulantıyla dr gittim hastanede yattım ozaman bakıldı ama böyle ne kese ne kalp atışı çıktı çıkmadı yaşamamıştım haberim bile yoktu önce kese sonra çocuk oluşacak sonra kalp atışı bana bile koydu bu durum ama hiç üzülme bak burada bir çok insan aynı bizim gibi yaşamış ve hepsinin şimdi kocaman çocukları var sadece kimseye 3 ay olana kadar söyleme o kadar demekki bazı insanların başına gelmişki bu durumlar 3 ay olamadan söylemiyorlar bile ama ümidini yitirme ben inanıyorum sadece inan allahın bir bildiği vardır diye düşün ...

benim de 6 yaşında bir oğlum var 2. bebeği çok istemiştim 1 senede hamile kalabildim çok sevinmiştim ama boş gebelikmiş doktor bebek çok küçükken ölmüş dedi kesede görünmedi hiç 8 haftaya kadar bekledim çok dua ettim ama olmadı kürtaj oldum 15 gün önce hala etkisinden kurtulamadım çok üzülüyorum Allahtan hayırlısı diyorum . Ama hiç ümidim kalmadı haşimoto tiroidi hastasıyım tsh yüksek çıktı hamileyken ilaç kullanmaya başladım ama geç kalmıştım.Olan oldu artık bu hastalık yüzünden boş gebelik tekrarlar diye korkuyorum.

benim de 6 yaşında bir oğlum var 2. bebeği çok istemiştim 1 senede hamile kalabildim çok sevinmiştim ama boş gebelikmiş doktor bebek çok küçükken ölmüş dedi kesede görünmedi hiç 8 haftaya kadar bekledim çok dua ettim ama olmadı kürtaj oldum 15 gün önce hala etkisinden kurtulamadım çok üzülüyorum Allahtan hayırlısı diyorum . Ama hiç ümidim kalmadı haşimoto tiroidi hastasıyım tsh yüksek çıktı hamileyken ilaç kullanmaya başladım ama geç kalmıştım.Olan oldu artık bu hastalık yüzünden boş gebelik tekrarlar diye korkuyorum.[/QUOTE

Geçmiş olsun fakat bu hastalığın tedavisi olduğunu duymuştum bir çok kişi tedavi ile yine bebek sahibi olabiliyor.

benim de 6 yaşında bir oğlum var 2. bebeği çok istemiştim 1 senede hamile kalabildim çok sevinmiştim ama boş gebelikmiş doktor bebek çok küçükken ölmüş dedi kesede görünmedi hiç 8 haftaya kadar bekledim çok dua ettim ama olmadı kürtaj oldum 15 gün önce hala etkisinden kurtulamadım çok üzülüyorum Allahtan hayırlısı diyorum . Ama hiç ümidim kalmadı haşimoto tiroidi hastasıyım tsh yüksek çıktı hamileyken ilaç kullanmaya başladım ama geç kalmıştım.Olan oldu artık bu hastalık yüzünden boş gebelik tekrarlar diye korkuyorum.

Geçmişolsun canım. Benim satım 12 marttı. 7+3 ken 4+3 gibi görünüyordu. Yolk kesesi de oluşmamıştı. 1 hafta sonra gel bazen geç döllenme nedeniyle olabiliyor dedi iki farklı doktor. Bir hafta sonra lekelenmem başladı. Yani 10 Mayıs'ta sonlandırıldı hamileliğim ve genetiğe gönderildi. Benim bu 4. hamilelğimdi. 1. DE BOŞ GEBELİKTİ.2. Sİ BİRÇOK SIKINTIYA RAĞMEN ZAMANINDA 38 HAFTADA DOĞDU. oĞLUM 6.5 YAŞINDA. 3. HAMİLELĞİMDE GEÇEN SENE 22 HAZİRANDA 25. HAFTALIK ERKEN DOĞUM NEDENİYLE KAYBETTİM OĞLUMU. BU DA 4. MALESEF BÖYLE OLDU. BİR DAHA NE ZAMAN DENEYEBİLİRSİNİZ DEDİLER SİZLERE? BİR DE GENETİKTE SONUÇLARDA SORUN OLAN OLDU MU? SORUN OLURSA NE OLACAK? NASIL BİR TEDAVİ OLUR SİZCE?

bundan bi buçuk ay önce adet günüme 1-2 gün kala eczaneden gebelik testi aldım; ikinci çizgi soluk çıktı, ertesi gün denedim tekrar; aynı. sonra kanda baktıralım dedik 110 du. doktora gittik; "takip gerekiyor iki günde bir ikiye katlamalı kan değerin" dedi. biz iki gün sonra yaptırdık tahlili katlamadı, ardından biçok kez daha yaptırdık bi ümit katlar diye.... hani ilk bebek ya endişeleniyo insan....artış vardı ama 2ye katlamıyordu. sonra bi başka doktora gittik; doktor muayene etti usgde kese göründü ve biz çok sevindik,5 haftalıktı, neyse ki dış gebelik şüphesi ortadan kalkmıştı. 5 gün sonra gittik yine kese orda bu sefer 5+2 haftalık, şaşırdık. tabi gördük ya keseyi artık hcg baktırmıyoruz. sonra bi 5 gün sonra yine gittik 5+5 haftalık, korktuk. kese yeterince büyümüyordu. sonra bi başka doktora gittik bi iki gün içinde ve boş gebelik.... yarım saat içinde gene anestezi ile her şey temizlendi. ben çok ağladım....
çıkarılacak ders: bir sonraki gebeliğimde bu kadar ümitlenmeyeceğim ve tarama testleri bitene kadar kimseye gebeliğimi söylemeyeceğim.
sonuç: iyiyim, toparlıyorum, rejimdeyim :))))

geçmiş olsun.
aynı durum benzeri bende de ortaya çıktı.kürtaj da birşey hissediyormusunuz :( ben çok korkuyorum .ve ilerki dönemde bir zararı var mı benm de ilk kürtajım olacak...

geçmiş olsun.
aynı durum benzeri bende de ortaya çıktı.kürtaj da birşey hissediyormusunuz :( ben çok korkuyorum .ve ilerki dönemde bir zararı var mı benm de ilk kürtajım olacak...

hiç korkma canım bizde çok korkmuştk insanın başına ilk defa böle bişi gelince korkması çok normal.. narkoz veriyolar 10dakikalık bi işlem hiç bişi hissetmicen. uyuyup uyancan herşey bitmş olcak Allah izin verrse.. emin ellerde başarılı geçtiği takdirde kürtajın hiç bi zararı yok. kürtaj sonrasında yada 2gün falan sonra kanaman oluyo aynı adet benzeri bi agrı sancı olabililr sadece..sıcak tut ayagını falan üşütme,bide hijyene dikkat et hepsi bu.. bende 4nisanda boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum. şimdi Allaha çok şükür toparlandım canım içini ferah tut.

merhaba hanimlar
benimde gec dollenme oldu . ve icime bir kurt dustu nedense bos gebelik mi diye?
biri sebpe olabiliyormus yazmista. ben 4+4 de keseyi gordum bu persembe de randevum var kalp atisini gormek icin.
ins gorebilirim ama ne mide bulantisi nede gogus hassasiyeti var bende
belim agiyor ve biraz halsizlik ins gelisebiliyordur bebegim

merhaba arkadaşlar bende 2010 eylülde evlendim kasın ayında hamile kaldım ama kese var bebkde var içinde birtürlü kalp atışı olmadı çok bekledim çookk kalbi atardiye ama olmadı çok kanamam oldu ve 2011 ocak 15 de zorunlu kürtaj oldum çok üzüldüm hep aglıyorum hala bir çok doktora gittim her şeyin normal olduğunu söylediler eşimde gitti onunda normal çıktı ama birtürlü hamile kalamıyorum gene gidicem başka bir doktora daha o kadar çaresizimki çok korkuyorum çocuğum olmayacak diye doktorun biri bana rahim filmi çektir dedi kortugum ve zarar görmemek için çektirmedim ne olur bana bişeyler yazın okadar çok tavsiye ve desteğe ihtiyacım varki neden hala hamile kalamıyorum yorumlarınızı bekliyorum lütfen buna ihtiyacım var:43:

Merhaba arkadaşlar...üzüntümü paylaşıp rahatlayabildiğim bir tek burası var...
son sat tarihim 5 şubat...hamileliğimi öğrendikten bir hafta sonra vajinal olarak yapılan ultrason kontrolünde dr. 4+3 günlük gebelik olduğunu ve kesenin göründüğünü söyledi..ancak birkaç gündür kahverengi akıntım olduğunu söylediğimde bunun normal olduğunu, embriyonun rahmin uç kısmında olduğunu, zamanla ortayı bulacağını herhangi bir problem olmadığını söyledi ve iki hafta sonra tekrar kontrole çağırdı...
iki hafta sonra belki kalp atışlarını duyarız umudu ile dr. gittik ancak yine vajinal ultrason kontrolü sonucu bu kez bebeğin 5+4 günlük olduğunu söyledi, kafamız iyice karışmıştı yedinci haftada olmam gerekirken bana daha ufak olduğunu kesenin boyunun sağlıklı olduğunu, iç kesenin oluştuğunu herşeyin yolunda olduğunu söyledi ve yine iki hafta sonrasına gelmemi söyledi...
son olarak c.tesi günü eşimle birlikte büyük bir heyecanla kalp atışlarını ilk kez duyabilmek umudu ile gittiğim dr.kalp atışlarının olmadığını ve hemen kürtajla alınması gerektiğini söyledi :(
o an adeta beynim dondu, bu çok kötü bir duygu ve ancak yaşayan yani sizler anlayabilirsiniz..Allah kimseye yaşatmasın :(
şimdi hafif ağrılarım var ve bir an önce bu kötü günleri atlatmak için dua ediyorum...inşallah hepimize en kısa zamanda sağlıkla tekrar hamilelik nasip olur...hoşçakalın

Yukarıdaki yazıyı ilk boş gebeliğim sonrasında ben yazmıştım.ancak sonrasında üyelik şifremi unuttuğum için yeniden üye oldum.Ne yazık ki ikinci hamileliğim de 7+5 haftada, 31/12/11 tarihinde kürtajla sonlandırıldı.Şimdi tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.Nasip olur da tekrar hamile kalırsam ki; tek tüpümde az geçiş olduğundan zaten zor hamile kalabiliyorum, aynı şeyleri yaşamaktan çooook korkuyorum.Tekrar tekrar boş gebelik yaşayan arkadaşlar ne gibi tahliller yaptırdınız.yaşadıklarınızı burada paylaşırsanız belki bizlere de yol gösterebilirsiniz.Allah hepimize, hayırlısı ile tez zamanda sağlıkla tekrar nasip etsin.

Yukarıdaki yazıyı ilk boş gebeliğim sonrasında ben yazmıştım.ancak sonrasında üyelik şifremi unuttuğum için yeniden üye oldum.Ne yazık ki ikinci hamileliğim de 7+5 haftada, 31/12/11 tarihinde kürtajla sonlandırıldı.Şimdi tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.Nasip olur da tekrar hamile kalırsam ki; tek tüpümde az geçiş olduğundan zaten zor hamile kalabiliyorum, aynı şeyleri yaşamaktan çooook korkuyorum.Tekrar tekrar boş gebelik yaşayan arkadaşlar ne gibi tahliller yaptırdınız.yaşadıklarınızı burada paylaşırsanız belki bizlere de yol gösterebilirsiniz.Allah hepimize, hayırlısı ile tez zamanda sağlıkla tekrar nasip etsin.

bende boş gebelikten dolayı düşük yaptım.şimdi tekrar hamileyim yedi haftalık kalp atışları yine yok doktor bir hafta daha bekleyip kürtaj olmamı söyledi.bende çok üzgünüm.:5::5::5:genetik tarama yapılması gerekiyormuş ikinci kez olduğu zaman.ayrıca ancak tüp bebekle hamile kalınıyormuş.:20:Allah kimsenin başına vermesin çok kötü bişey.

bende boş gebelikten dolayı düşük yaptım.şimdi tekrar hamileyim yedi haftalık kalp atışları yine yok doktor bir hafta daha bekleyip kürtaj olmamı söyledi.bende çok üzgünüm.:5::5::5:genetik tarama yapılması gerekiyormuş ikinci kez olduğu zaman.ayrıca ancak tüp bebekle hamile kalınıyormuş.:20:Allah kimsenin başına vermesin çok kötü bişey.

:(( canım çok üzüldüm :(( bende boş gebelikten kürtaj olmuştum geçen ay :(( aynı şeyleri yaşamış gibi hissettim şimdi:(( ee sonuç? tekrar kürtaja girdin mi yoksa bebek gözüktü mü????

tüp bebekle hamilelik boş gebelik geçirdiğin için mi yoksa tekrarlayan tüm düşüklerden sonra mı.yani normal yolla kalınamaz mı ? ben de boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum.doktorum 2. de tekrarlaması çok düşük dedi.ama yine de korkuyorum.

Back