- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #9.301
bis geldik arkadaslar
bayramlıklar giyinmiş resimler çekilmiş amanında aman .
ilayda ve iklimsu çok güzel olmuşlar pozları da cabası :)))
bende grip oldum arkadaslar haffiten tuaanya da geçti , şimdi o da atlattı sanirim.
merhaba kızlar. aranıza yeni katıldım.dün 9 haftadan sonra tıbbi tahliyeyle gebeliğim sonlandırıldı. nedeni embriyonun görülmemesi yani malumunuz boş gebelik. atlatmaya çalısıyorum. neye üzüleceğimi şaşırmış durumdayım ortada bebek yokmuş. geride hayalkırıklığı kaldı... ALLAH tan sağlık ve sükunet diliyorum. bu arada bu sayfalarda bebek resimleri gördüm, ALLAH bağışlasın ailelerine... geleceğe dairse planım yok. şuan tam cevabını alamadığım sorular var merak ettiğim. boş gebeliğin nedeni nedir, sanırım tıp dünyası ve doktorum da tam cevabını bulamamış durumda ki farazi bilgiler var elimde... ALLAH başka dert vermesin inşallah...
yaprakçığım canım oh maşallah kızıma iklim ablası ile arasında 1,5 ay var ama yaklaşık 1 kilo az çok iyi bacım ilerde gidiyor kızın ama boyu bak yine uzun ortalamalardan biizm iklimde kilosu iyi ama zayıf duruyor doktorda boyu uzunya ondan kilosu gözükmüyor diyor ,takma hem sen kafana bak çok şükür herşey yolunda gelişimi gayet iyi aman kiloluda olmasınlar ne yapalım önemli olan sağlıklı olmaları bende takmıştım bir ara ama şimdi hiç de tınlamıyorum şakkıdı
kültür testide temiz çıkmış iyi bak mavi boncuğum iyleşmiş bak annesi sen doktoruun dediği testleri yaptır doğru söylüyor çok sinsi bir hastalık tekrarlama oranı yüksek ayağını sıkı giydir alt kontrolünü zaten sen eminim abartmış satte bir yapıyorsundur zaten , canım enfeksiyonla pek bir ilgisi var mı bilmem kilo alamamanın ama bizim kızda normalden çok şükür fazlasını yiyor etraftaki çocuklarla mukayese edilince ama aman aman bir kilosu yok çok kiloda almıyor bence bünye ile ilgili bende ne kadar çok yersem yiyim kilom hep aynıdır ablam hep derki senin kadar yesem akrep nalan gibi olurum diye :CüvCüv:
ya yaprak canım sana bir sorum olacak hayatım bende p.tesinden itaberen başlayacağımda bizim doktor verdiği taslakta 60cc süt diye yazmış yani inek sütü yumurta pekmez beyaz peynir bebe bisküvisi canım ya hep diyorlarya inek sütü sakıncalı vermeyin diye sen nasıl yapacaksın bir bilgin var mı ben doktora sormayı unutmuşum nasıl olduysa kaydirigubbakcemile3kaçırmam genelde ama iklim çok ağladı aşıdan sonra ondan stres oldum herhalde ,
oh ne güzel anne kız alış veriş yaptınız demke ben iklimin baharlıklarını tamamladım ama kendime hiç bir şey almadım geçen senekiler bol eskiler dar yeni bir gardolap yapmam lazım giyecek giysim kalmamış bende yarın iklimi anneme bırakıp ablamlarla beraber alış verişe gitcem :sm_cool::sm_cool:
bacım biizm kızda çok seviyor dışarı gezmesini eve gelince sıkılıyor bugün bir ara çıktık ay nasıl mayıştı gerçi istanbul baya soğudu ama ara ara çıkarıyorum kalın giydirip
sağol teyzesi, bunların hepsi ayrı güzel valla.
bugün eşimin bir arkadaşı geldi, birlikte bir program üzerinde çalıştılar.
biraz bebişi sevdi. onun da 9 aylık oğlu varmış. ben bu kızı kimseler bırakmam.
kertik yapalım diyormuş. ben de olmaz dedim ben kızıma kıyamam kimselere veremem dedim. ay canım ya biz bunları nasıl evlendirip vericez bilmem. bu güzellikle çok da beklemezler gibi geliyor, üniversteyi bitirseler bari :roflol:
canım ilayda dün gece de benzer şekilde zırt pırt uyanmaya başladı. eşime dedim. bunun bir sebei var çözmemiz lazım. havalar serinlediğinden beri bazı geceler kilotlu çorapla yatırıyorum ben bunu. aklıma geldi acaba sıkılıyormu diye. çünkü annem de tembih etmişti gece kilotlu çorapla yatırma diye ama hasta falan olunca üşümesin diye giydiriyordum. dün gece yine giydirmiştim ve sürekli uyanınca aklıma geldi ve çıkardım sadece pijamayla bıraktım ve sabaha kadar mışıl mışıl uyudu maşallah.
aklında olsun canım, aklımıza her zaman kompleks şeyler geliyor ama bazen sebep bu kadar basit oluyor işte :uhm:
ay canım evet makinem sonunda tamir oldu. yoksa kafayı yemek üzereydim.
arife gününden beri bekledik gelmedikleri için birkaç kez aramak zorunda kalınca birden fazla kayıt yapmışlar eşimin adına. ertesi gün servise gelen adam tekrar geldi. servis yazdırmışsınız yine mi bozuldu makineniz diye :1shok:
yooo, gelmeyince birkaç defa aramak zorunda kaldık sadece dedim. bir sorun yok yani dimi dedi, hayır yok dedim, gitti sonra. yani ilginç bunlar çağırırsın gelmezler, çağırmayınca da kapıyı aşındırırlar
canım bizimkiler yaklaşık aynı oranda gelişiyor. boyları 2-3 cm uzuyor. kilo da 600-700 gr arası alıyorlar. ama iklşm bizimkine göre daha iyi gidiyor maşallah. bizimkini de şu hastalıklar yıpratıyor sanırım. inşallah tamamen kurtuluruz şu enfeksiyon illetinden.
canım ben valla ne zaman neyi almak istiyorsa o zaman veriyorum. çok da zorlamıyorum açıkçası. sen de öyle yap. uyanınca emzir, 1-2 saat sonra ver kahvaltıyı. olur bence neden olmasın. bizimki mesela bu günlerde sebzelerde biraz hazımsızlık yaşıyor o yüzden birkaç gündür kestim. meyve yoğurt muhallebi ve mama karışımı veriyorum.
kahvaltıya da 15-20 gün sonra geçebilirsiniz dedi de açıkçası ben de korkuyorum. belki hafif tuzsuz bir peynir ve bebe biskivüsi ile başlanabilir bakalım.
ay evet canım eşim söyleyince yapar. eskiden söylemeden de yapardı aslında da çok yoruldu şu ara ona da hak veriyorum aslında ama ben de tek başıma idare edemiyorum aslında. yani zorda kalmasam yardım istemem. ama mecburum. yoksa yorgunluktan bayılıp kalırım kafamçokkarıştı Allah korusun. o yüzden sen de bütün gücü kendine verme. eşin de yapsın zaman zaman.
ooo diloş hanım artık teyze yeğen parklardasınız ha. bakıyorum bir tel. le koşup gidiyorsun.
ama başka hiç bir güç yaptıramaz bu beişlerin yaptırdıklarını. ufacıcık şeyler ama hepimizi parmaklarında oynatıyorlar. dünya onların etrafında dönüyor adeta opuyorumnanaktan
canım benim
Allah sana daha güzellerini nasip etsin inşallah.
diloş teyzesi gibi güzel gözlü maviş benim kızım.
kız ben senden daha deliyim.
o yüzden iyi anlaşıyoruz sanırım.
hani bir laf vardı ya, hacı hacıyı şamda, deli deli camda (KK da) bulurmuş diye biz de bulduk birbirimizi işte.
diloşta arif verimli bize gelip terapi uyguluyor burada, işe yarıyor da ha delikafadulden
canım evet ben de takmıyacam artık, uzun boylu bizimkiler ve tombiş durmuyorlar malesef. ama böyle de çok güzeller. tabi herşeyden önemlisi sağlıklı olmaları.
enfeksiyonu takip edicez canım. hafta içi usg çekilecek, antibiyotik bitince de tahlil yapılacak tekrar. inşallah bişey çıkmaz. insan endişeleniyor ya.
bizim doktor kahvaltı için sağılmış anne sütü veya mamayla dedi. inek sütü falan demedi.
sen de inek sütü verme canım. 1 yaşdan önce tavsiye edilmiyor. illa vermek gerekirse de sulandırıp verilebilirmiş. yani diyelim kadının sütü yok, mamayada maddi gücü yetmiyor neyapsın inek sütünü sulandırıp öyle vericek.
ya valla havalar çokmdeğişken, bir sıcak bir serin. bizimki de kalın şeylerle sıkılıyor. inceyle de üşüyecek diye korkuyorum. ortasını bulmam lazım. birkaç kat ince giydiriyorum ben de. dikkat etmek lazım.
al canım kendine de al. valla ben çıktıkça alıyorum, biraz kendimize de bakmamız lazım. tamam anne olduk önce bebişlerimiz ama kendimizi iyice salmamak lazım hihoyyyt.
aaa unuttum canım, ilaydanın alt dişleri patlamış mı ne kaşınıyor dr önce altlar çıkıcak dedi. çok rahatsız olursa jel alıp kullanabilirsiniz dedi.
ayrıca ben bugün adet oldum, hiç beklemiyordum. birkaç gündür ara ara leke gibi akıntı geliyordu. bugün de kanamay dönüştü. umarım çok zorlamaz beni
günaydın canlarım nasılsınız
kızlar meleklerinize maşallah canlarım allah analı babalı sağlıkla büyütsün
ben de ctesi hasta oldum 25 günde bir olmaya başladım yine kürtajdan sonra ancak düzene girdi
hepinizi çok özledim
diloşşş nasılsın canım
elif de çok girmez oldu
ilsu iklimsu yaprak öpüldünüz canlarım
ooooooooooooooooooo öyle kolay deil deseydin ilaydanın tahmininden çok anne yarısı var öyle hepimizi ikna edecek sonra ,
vallahi eşimde diyor ilerde evlenmek falan isterse alt katta ev tutacak ve günde en az 2 kez gelip bizi ziyeret edecekmiş
ya bacım bende yaklaşık 15 gündür kilotla çorapla yatırıyorum ve dediğin gibi uyanmalara daha da artı bide üst tarafınada 2 badi giydiriyorum çocuk ambalaj gibi oluyor belki ondan yatmıyorum aslında haklılarda ben 1-2 saatliğine bile giysem kilotlu çorabı bacaklarımı yiyor onlar tüm gece uyuyorlar ben de bakim bu akşma 2 eşofman giydirim kilotlu çorabı giydirmeyim bakalım uyuyabilecek mi ? ben uyanınaca altına bakıyorum burun ilacını sıkıyorum dij jelini sürüyorum mam hazırlıyorum yani hiç aklıma kıyafet falan gelmiyorklava:
evet bacım iklim ve ilayda çok yakın seyrediyor büyümeleri minik tuanacığın boyu biraz daha fazla ilerliyor ablalarına göre , canım hastalık zorlar çocuğu am açok şükür iştahı iyi diyorsun bazı bebekler hasta olduklarında lokma yemezler benim yiğenim öyle mesala iklimde yiyor çok ağır bir hastalık olmadı ama ateşlendiğinde falan sütünü içiyor çok şükür
bacım bugün sabah ilk kahvaltıısnı yaptırdım saat 9:30 gibi sevdi gibi küçük bir kase yaptım yedi hepsini sadce şıu yumurta konusunda biraz şüpheliyim eşim organik temanın yumurtasından almış dün bir arkadaşta bıldırcın yumurtası ile yap dedi ben normal yumurta ile yaptım bakim bir de doktora sorım gittiğimizde doktor bir kan birde idral testi istedi haftaya vermeye gideceğim o zamna sorarım tekrar :jeyyar:
canım benim eşimde ara ara bakıyor hafta sonları geceleri o ilgileniyor saat 3-4 kadar sonra ben kalkıyorum mamasını yedirir altını falan alır ama ben pek rahat edemiyorum hemen müdahale ediyorum oda kızıyor al o zamna sen bak diyor , :teytey:tutamıyorum şu çene mi
vallahi annesi tuan ve iklim ablası birbirini andırıyor esmerlikleri yüz hatları ama ilaydam bir başka güzell vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?