• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Boş Biberon emmek Ne gibi zararı var???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bidik1983

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
644
479
73
Arkdaşalar Merhaba,

Bu olayı uzun zamandır yaşıyorum nerdeyse ama dün gece başıma gelen olayı anlatmadan önce..artık sizden bilinçli annelerden ya da bu olayı yaşayan annelerden yardım almam gerektiğini anladım..

Dün gece kızım ( 15 aylık) saat 9,30 gece mamasını biberonla verdim ve uyudu..Gece 00:30 - 01:00 gibi uyanır gibi oldu genellikle öyle olunca hemen süt veriyorum ve hemencecik uykuya dalıyor ama dün gece daha erken karnı da acıkmadığı için boş biberon verdim..aldı ağzına emdi emdi sonra gece 3,30'a kadar uyudu..3'30'da kalktığında boş biberon fayda etmedi süt verdim... :)

Neyse özellikle anlattım ki bu olayı çünkü sonuçta boş biberon emdi? Bir zararı var mı?
akşamları da gece mamasını biberonla verdiğimden bazen biberonda mama bitiyor kızım öylesine biberonu emmeye devam ediyor ve sonrasında da uyuyor..

Gündüzleri de mesela illa ki bir şey emmek istiyor ve öyle uykuya geçiyor..
Doktor dedi 2 yaşına kadar bu normal biberonla emmesi dedi.. ama boş biberon emmesi normal mi?

Emzik hiç almadı almıyor da..

yardımlarınız rica arkadaşlar bir sorun olur mu acaba????

Arkdaşalar Merhaba,

Bu olayı uzun zamandır yaşıyorum nerdeyse ama dün gece başıma gelen olayı anlatmadan önce..artık sizden bilinçli annelerden ya da bu olayı yaşayan annelerden yardım almam gerektiğini anladım..

Dün gece kızım ( 15 aylık) saat 9,30 gece mamasını biberonla verdim ve uyudu..Gece 00:30 - 01:00 gibi uyanır gibi oldu genellikle öyle olunca hemen süt veriyorum ve hemencecik uykuya dalıyor ama dün gece daha erken karnı da acıkmadığı için boş biberon verdim..aldı ağzına emdi emdi sonra gece 3,30'a kadar uyudu..3'30'da kalktığında boş biberon fayda etmedi süt verdim... :)

Neyse özellikle anlattım ki bu olayı çünkü sonuçta boş biberon emdi? Bir zararı var mı?
akşamları da gece mamasını biberonla verdiğimden bazen biberonda mama bitiyor kızım öylesine biberonu emmeye devam ediyor ve sonrasında da uyuyor..

Gündüzleri de mesela illa ki bir şey emmek istiyor ve öyle uykuya geçiyor..
Doktor dedi 2 yaşına kadar bu normal biberonla emmesi dedi.. ama boş biberon emmesi normal mi?

Emzik hiç almadı almıyor da..

yardımlarınız rica arkadaşlar bir sorun olur mu acaba????

ablacım merhabalar .. öncelikle allah yavrunuzu bağışlasın.. ben annelik duygusu henüz tatmadım bilinçli ve tecrübeli bi anne de değilim yalnız konuyu görünce paylaşmak istedim.. ben çocukluğumda biberon dibini emiyo muşum.. mamam bittikten sonra boş emiyomuşum bi süre sonrada ters çevirip ( eskiden cam biberonlar vardı taş gibi ) dibini emiyomuşum.. 9 yaşından itibaren dişlerimde çarpıklık başladı ortodontik tedavi gerekti ve koşullar sebebiyle 18 yaşıma kadar yaptıramamıştık tedavimi şimdi çok şükür tedavim bitti güzel dişlerime kavuşum yalnız doktorum bu tip diş çene vakalarının bazı sebeplerinin de emme alışkanlıkları olduğunu bildiriyor.. sonradan gelişen eğri diş olaylarından bahsetmiyorum benim ilk süt dişlerim problemli çıkmıştı.. yani sizin içinizi daraltmak istemem yanlış anlamayın sadece benim gibi sert bi cisim emmesine müsaade etmeyin hele ki bunu alışkanlık haline getirmesine :50::50:
bebğinizin emdiği boş emzik biberondan bişey olcağını sanmıyorum fakat tabi tecrübeli melekler bu konuya cevap versin...:54:

Mira arkadaşımız hakli. Bos biberon bebekte gaz yapar. Emzik emse, hava yutmasindan daha iyi olurdu belki.

Gaz yapar diye söylemişlerdi bana.

Kesinlikle doğru. Hava yuttuğu için gaz yapar ve kusmasına da neden olabilir. Benim kızın başına geldi, oynasın diye vermiştim suyu biten biberonunu. Yarım saat sonra midesinde ne var ne yoksa çıkardı.

Arkadaşlar Merhaba,

Sorumun cevabını buldum..
Esasında benim kızım boş biberonu emmiyor.Sadece ağzında tutuyor emse emse 1-2 kere çekiyor.
fazla şekilde emmiyor.Dün gece ve bu sabah farkettim sadece ağzına alıyor 1-2 kere yaptıktan sonra hemen uykuya devam ama elinde ve ağzında öylece boş duruyor..

valla allah binlerce kez şükür kızımda hiç kusma problemi olmadı gazda hep kendisi çıkardı gazını..halen de öyle..
kusmada olmadı.. :) ama geceleri uyanması beni halen derinden etkiliyor inşallah düzene gireceğiz..

Cevaplarını ve yardımlarınız için yine de teşekkür ederim..

Back