Borderline ve Yaşamaya Çalışmak

pluton7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
18
16
27
Merhabalar .. Hangi zaman diliminde okuyorsanız günaydın, iyi akşamlar, iyi geceler. Aslında insanlardan kaçan biriyim, dolayısıyla kendi içime çekilmek hep cazip gelmiştir. Bu rahatsızlıkla da boğuşurken hep tek başıma boğuşmayı seçtim ama farkettim ki bazı noktalarda danışsam iyi olacak.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere ben borderline hastasıyım, daha doğrusu 2016 Temmuz'da Bipolar başlangıcı olduğumu öğrendim, iyi ay önce farklı doktora gidince de Borderline hastası olduğumu ve mani dönemine kayabileceğini söyledi. Ve ağır bir depresyonun içerisindeyim, kullandığım ilaçlar da (Seroquel 50 mg - Lustral 50 mg - Wellbutrin 150 mg) pek etki etmiyor gibi. Ne içimdeki boşluktan kurtulabiliyorum ne de çevremdeki boşluktan. Her halükarda bir boşluk hali ve intihar düşünceleri .. Can sıkıcı birçok durum işte. Buna binaen de doktorum EKT tedavisini önerdi ve olmayı düşünüyorum. İşte sorular da danışma isteği de bu noktada başlıyor :
- Borderline olan var mıdır aramızda ? Nasıl başa çıkıyorsunuz ?
- EKT olan var mıdır ve önerir misiniz ?
- Ocak ayında eğitim için yurtdışına çıkacağım ve en az 1,5 yıl Türkiye'ye gelemeyeceğim gibi görünüyor derslerden dolayı. Bu durumda Kasım da EKT olursam Ocak'ta gidişime nasıl etkisi olur ?

Konuyu çok uzattım ama buraya kadar sabırla okuduğunuz için çok teşekkür ederim, kendinize dikkat edin ..

Geçmiş olsun.Hastalık özelliklerini okumuşsunuzsur.Onları taşıyor musunuz?

Teşekkürler. Fazlasıyla taşıyorum demek daha doğru olur sanırım. İnsan ilişkilerim o kadar kötü olmaya başladı ki kendimi insanlardan soyutlamayı uygun gördüm. Hem insanlara olan davranışımdan hem de içimdeki boşluk hissinin verdiği yalnızlık hazzından. Veyahut her şeyi siyah veya beyaz üzerinden değerlendirmek ve en ufak hatalar da insanları silmek bu da insan ilişkilerimi zedeleyen bir diğer nokta .. O kadar öfkem var ki kendi öfkem bana galip geliyor ve intihar isteği ..

Ben maneviyattan duadan çok fayda görüyorum.Allahın isimlerini zikretmeyi dener misin?Özellikle "ya şafi "ve "ya nafi.".."ya cabbar "...Ebced değerlerince günlük dene bence.
EN ufak hatada insan silmek için de.Hadislere bak affedicilikle ilgili.."Ya halim" çekmeyi dene.
İnşirah suresi duha suresi oku günlük

Deniyorum onları, annem de sağolsun her sabah namazından sonra şifa ayetlerini okuyor. Ama bilmiyorum, her şeyin tadı kaçmış gibi. Gittikçe dibe batıyorum. İçimdeki boşluk karadelik misali beni yutuyor ve o boşluktan kurtulmak için ha bire intihar düşünceleri .. Velhasıl duaların dahi tesir edemeyeceği kadar ümitsiz biriyim sanırım.

Deniyorum onları, annem de sağolsun her sabah namazından sonra şifa ayetlerini okuyor. Ama bilmiyorum, her şeyin tadı kaçmış gibi. Gittikçe dibe batıyorum. İçimdeki boşluk karadelik misali beni yutuyor ve o boşluktan kurtulmak için ha bire intihar düşünceleri .. Velhasıl duaların dahi tesir edemeyeceği kadar ümitsiz biriyim sanırım.
Ben de depresyon yaşıyorum.Dua yaptıgım zaman çok farkediyor ama süreklilik lazım.Üşenme olunca yine bana zararı oluyor.Anneni de taktir ettim ne hoş.DEĞİŞMez deme.Kaderi tek dua değiştirirmiş mesela.Bordline de depresyon hislerine ek neler var merak ettim ama şimdi söyleyip üzülmeni istemem.Muallak birşey gibi geldi bana.Yurt dışına giidecekmişsin ne hoş bir tecrübe.Keşke ben de tecrübe edebilseydim..Bunaltıcı monoton bir hayatım var...Yine de şüküeler olsun ama...Şu iç sıkıntısını uyku sorununu bir türlü atamadım.

X