- 12 Nisan 2012
- 4.529
- 6.789
- Konu Sahibi minikellim
Bana da 275 gelmisti kimbilir kac gelecek250 tl gelen elektrik faturası 590 tl geldi. Daha ne kadar zam olacak kim bilir
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bana da 275 gelmisti kimbilir kac gelecek250 tl gelen elektrik faturası 590 tl geldi. Daha ne kadar zam olacak kim bilir
Bir de o kadar dikkat ettim. Dikkat etmesem kim bilir ne kadar gelecekti. Çok zor zamanlardayız. Umarım en kısa sürede düzeliriz. Fatura gelince haber verin, umarım size daha düşük gelir.Bana da 275 gelmisti kimbilir kac gelecek
Bu faturada elektrik sobasi kullanmistim ara ara . Simdi neredeyse hic kullanmadim . Bakalim . Haber veririm .Bir de o kadar dikkat ettim. Dikkat etmesem kim bilir ne kadar gelecekti. Çok zor zamanlardayız. Umarım en kısa sürede düzeliriz. Fatura gelince haber verin, umarım size daha düşük gelir.
Benim yeni faturam gelmiş,konuyu aydınlatayım hemen. Doğalgazım 700, elektrik faturası 332 TL gelmiş, kafayı yiyeceğim artık. Arttırmak bir yana dursun yetiştiremiyoruz ki.. Zam üstüne zam baş edemiyorum.Bu faturada elektrik sobasi kullanmistim ara ara . Simdi neredeyse hic kullanmadim . Bakalim . Haber veririm .
Dogal gazim da 560 gelmisti . Hem de dikkat ederek en dusukte kullandim .
Yeni faturalari cok merak ediyorum .
Fatura ve yemek bence cok kisilmamali . Temelk ihtiyac bunlar zaten.Benim yeni faturam gelmiş,konuyu aydınlatayım hemen. Doğalgazım 700, elektrik faturası 332 TL gelmiş, kafayı yiyeceğim artık. Arttırmak bir yana dursun yetiştiremiyoruz ki.. Zam üstüne zam baş edemiyorum.
İnanın yemekten kısıyoruz.. Temel ihtiyaç falan kalmadı ki, tek amaç karın doyurmak. günü geçirmek oldu.. Gerçekten Allah herkese yardım etsin.Fatura ve yemek bence cok kisilmamali . Temelk ihtiyac bunlar zaten.
Mesela elektrikten kisayim diye firin mi acmayayim , tv mi izlemeyeyim, karanlikta mi oturalim.
Dogalgaz en dusukte yakiyorum kullanmadigim petekleri notmalde kapatiyorum . Ama hava suan cok soguk actim . Daha dusugu yok yani.
Luks seylere ve ozelliklere , zenginlere vergi ve zamlari artirmalari gerekiyor.
Gelire gore degismeli bu durum .
Allah yardimcimiz olsun .
Yine de 3 5 koymaya calismali yada olan borclar azaltilmali . Suan buna mecburuz.
Amin ins boyle bir sey yasayacagimiz hic aklima gelmezdi. Baska krizlerde olmus elbet ama bu bile bile oluyor biraz .İnanın yemekten kısıyoruz.. Temel ihtiyaç falan kalmadı ki, tek amaç karın doyurmak. günü geçirmek oldu.. Gerçekten Allah herkese yardım etsin.
Enflasyonla beraber ödenecek miktar ufak kalıyor ben de kredinin son zamanlarında ara ödeme yapınca acıyorum faizin ilk kısmını zaten coktan alıyorlar. Tabi hiç borc kalmayacaksa mantıklı da.Konu çok güzelmiş
Bizim de en büyük kalem aylık 3000 liralık ev kredisi daha da 6.5 yılı var bitmesine
Onun dışında 2000 de oğlumun kreş
Yanı otomatik 5000 ile giriş yapıyoruz aya bir de kredi kartı ödüyorum toplam 7000 gidiyor maastan
Tek kredi kartım var limit 1300 tl (aslında 2000 ama bes artı prim iadeli hayat sigortasına gidiyor 700 tl civarında para 1300 kalıyor bana) bu ay bu 1300 ile benzin aldım (490 tl depo fulledim) mtv ödedim 280 civarı bir de sağlık harcamasi oldu 300 tl)
Onun dışında coinde biraz para var ama.cok değil.
Biraz da borsa da var ama kar çok az görünüyor anlık
Benim.hedefim ev kredisini kapatmak aylık 3bin ödemek istemiyorum artık
Artık kendimize cerez almaktan vazgeçtim cocuga kadar alıyorum eşim cok sever sağolsun oburdur da bşraz. Saklıyorum artık cünkü bitirene kadar yiyor, sabah kahvaltıda veya cayın yanına bşraz cıkarıyorum adam da panik olmaya başladı artıkİnanın yemekten kısıyoruz.. Temel ihtiyaç falan kalmadı ki, tek amaç karın doyurmak. günü geçirmek oldu.. Gerçekten Allah herkese yardım etsin.
Yok artık yani 600 lira cok yazık yani bir işletme değil ne kadar kullanılmış olabilir hadi çok kullandınız diyelim de ev burası yahu ölük ağlayanımız yok250 tl gelen elektrik faturası 590 tl geldi. Daha ne kadar zam olacak kim bilir
Enflasyonla beraber ödenecek miktar ufak kalıyor ben de kredinin son zamanlarında ara ödeme yapınca acıyorum faizin ilk kısmını zaten coktan alıyorlar. Tabi hiç borc kalmayacaksa mantıklı da.
Evet borç psikolojik olarak sıkıntı veriyor. Hiç borcum yok ne güzel hissi gibisi var mı ama işte nerden kar fazla olursa oraya yönelmek lazımEvet eşim de hep aynısını der bırak sakın ara ödeme düşünme o toplu parayla altın al dolar al der
3000 ödemeye devam edelim der ama sıkıldım valla her ay her ay
Dogalgazimiz 825 geldi merkezi sistem ama pay ölçerli herkes kullandığı miktarı ödüyor karşı komşum henüz tasinmadi boş eve 620 lira doğalgaz faturası geldi..Binamızda 1600 lira gelen faturada var..Bu faturada elektrik sobasi kullanmistim ara ara . Simdi neredeyse hic kullanmadim . Bakalim . Haber veririm .
Dogal gazim da 560 gelmisti . Hem de dikkat ederek en dusukte kullandim .
Yeni faturalari cok merak ediyorum .
Bos ev ama dogalgazi kapatmasi yasak degil mi? Eviniz kac m2 benim kucuk oldugu halde bu sekil .Dogalgazimiz 825 geldi merkezi sistem ama pay ölçerli herkes kullandığı miktarı ödüyor karşı komşum henüz tasinmadi boş eve 620 lira doğalgaz faturası geldi..Binamızda 1600 lira gelen faturada var..
Bizimki çekme kat 155m2Bos ev ama dogalgazi kapatmasi yasak degil mi? Eviniz kac m2 benim kucuk oldugu halde bu sekil .
2 senedir corona bitsin diye gun sayiyordum , aşıyla, ilacla filan biter diye.
Simdi de ekonomik kriz bitsin diye sayicaz sanirim
Gercekten suan temel ihtiyaclar cok pahali yumurta ,sut ,yogurt, tavuk , sebze vs . Allah yardimcilari olsunBizimki çekme kat 155m2
Evet ev boş bir gün bile oturmadilar ama merkezi olduğu için tamamen kapatması yasak belli bir limit var tek oda açık şekilde galiba net bilmiyorum ona rağmen çok çok yüksek büyük şehir tarifeside uygulanmıyor ilcedeyiz..
Ekonomik kriz çok daha zor galiba tavuk,yumurta,patates,soğan fakir yemeğiydi her evde rahatlıkla bulunurdu şimdi yumurta alırken düşünür olduk.İnsanlarin özellikle çocuklarin sağlıklı beslenemicek olması çok üzücü..