Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

ah canım o asamaya bız de bi gelebılsek hayırlısıyla ev yok arabanın 2yıl kredısı var cocuk yok:KK48: ona ragmen kartı 3500altı gormuyorum. benzın desen her ay en az 500yakıyoruz tabı bu karta dahıl

gelrisiniz canım
bizde 10 yıllık evliliyiz
neler ile karşılaştık ama allah hep yardım etti.
bizde evldiğimiz ilk yıl arabamız yoktu
eşimin babasının iki arabası vardı gidip istemezdi.
ama sağolsun kayınpeder ilk arabamızı alırken 9 yıl önce 6.000-tl para vermişti. hiç unutmam
bizde 10.000-tl çektik ama çok para gibi gelmişti. :):)
olur hepsi oluypr.
şimdi 2 araba var ama iki araba iki masrafmış onu çok iyi gördük.
4 yıldır ne vergisi ne muayenesi ne yakıtı ne bakımı ne lastiği hiç bitmiyor
eşime diyorum satalım ama işyerlerimiz ters çocuk okula gidiyor ben bırakıyorum.
eşimin işyeri de araba ile yakın ama normalde ters bir mevkii
gittiği yere kadar.
yoksa araba ev olunca dert bitmiyor.
masrfa hep var.

gelrisiniz canım
ama sağolsun kayınpeder ilk arabamızı alırken 9 yıl önce 6.000-tl para vermişti. hiç unutmam
olur hepsi oluypr.
eşime diyorum satalım ama işyerlerimiz ters çocuk okula gidiyor ben bırakıyorum.
gittiği yere kadar.
masrfa hep var.
benimde esimin babasından arabası vardı ama baya eskımıstı onu satıp ustune kredi cektık ben de kullanım dıye otomatık aldık onu oduyoruz 2 yıllık evlıyız henuz:KK36: ilk 1 yıl da düğün ve esyalar için kredi cekmıstık onu odedık.asırıya kacmadan kendı zevkımıze göre aldık aılelerımıze ödetmedik cok sukur onlarda hedıyelerle yardımcı oldular. Allahım cumlemızın evıne helalınden bereketlı rızık versin

benimde esimin babasından arabası vardı ama baya eskımıstı onu satıp ustune kredi cektık ben de kullanım dıye otomatık aldık onu oduyoruz 2 yıllık evlıyız henuz:KK36: ilk 1 yıl da düğün ve esyalar için kredi cekmıstık onu odedık.asırıya kacmadan kendı zevkımıze göre aldık aılelerımıze ödetmedik cok sukur onlarda hedıyelerle yardımcı oldular. Allahım cumlemızın evıne helalınden bereketlı rızık versin

maşallah ne güzel
2 yılda ne güzel şeyelr başarmışsınız
4 yıl sonra neler olur neler:):)
allah yolunuzu açık mutluluğunuz daim etsin.

maşallah ne güzel
2 yılda ne güzel şeyelr başarmışsınız
4 yıl sonra neler olur neler:):)
allah yolunuzu açık mutluluğunuz daim etsin.
ayy Allah razı olsun cok mutlu oldum yorumunuza
arabanın taksıtıne daha 2 yıl var ınsAllah o da bıter sonra ev kredisi cekmeyi dusunuyoruz ınsAllah aılelerımızden ılerde birer ev kalıyor ama kımbılır ne zaman o yuzden o ıhtımali gözardı edıyoruz
Rabbım ınsAllah yuvamıza meyvemızı verırse çok çok daha mutlu olacagım 1 yıldır beklıyoruz hayırlısı Allahtan:KK200:

benımde kıyma tereyag sıvıyag deterjan almam lazım ayın 6sında kartım dönüyor muhtemelen o zaman alırım kredı kartına calısıyoruz zaten:duduk:
Biz kredi karti kullanmiyoruz. Nakit yoksa Maas kartimizdan cektiriyoruz.
Bes sene önce ikeadan mobilya almak icin, Ikea Kart yaotirmistik, tabi hic kullanmamistik, bir kac alisveris ve Benzin icin de kullanmistik, bi baktik almis basini gitmis, insan anlamiyor bile. Cok sükür borcu kapattik ve bir daha kullanmadik. Kiyafet, yiyecek , benzin hepsini maasimizla halletmeye cslisiyoruz. Masallah Bu güne kadar iyi gitti, bundan sonrada Insallah öyle devam eder. Anca büyük bi meblaya alinacak, mobilya gibi seyler icin taksit yapiyoruz sadece.

Biz kredi karti kullanmiyoruz. Nakit yoksa Maas kartimizdan cektiriyoruz.
Bes sene önce ikeadan mobilya almak icin, Ikea Kart yaotirmistik, tabi hic kullanmamistik, bir kac alisveris ve Benzin icin de kullanmistik, bi baktik almis basini gitmis, insan anlamiyor bile. Cok sükür borcu kapattik ve bir daha kullanmadik. Kiyafet, yiyecek , benzin hepsini maasimizla halletmeye cslisiyoruz. Masallah Bu güne kadar iyi gitti, bundan sonrada Insallah öyle devam eder. Anca büyük bi meblaya alinacak, mobilya gibi seyler icin taksit yapiyoruz sadece.
ne güzel ınsAllah borcları kapatınca ben de öyle yapacagım

gelrisiniz canım
olur hepsi oluypr.
gittiği yere kadar.
masrfa hep var.
Araba evet cok masrafli, bazen Ben de Sarasin diyorum ama araba özgürlük gibi birsey yaa. Atla cocugunla esinle istefigin yere git. Otobüs ve trenlerle simdi gezdigimiz gibi asla gezemezfim kizimla. E ise gidiliyor, cocugu bi randevudan digerine götürüyorum, alisveris. Araba ne kadar masrafli olsa da en büyük ihtiyacim o yüzden giden paraya üzülmüxorum. Daha iki senelik ödemesi var, oldugu kadar artik :)

ne güzel ınsAllah borcları kapatınca ben de öyle yapacagım
Yaparsiniz canim :) bazen zor oluyor istedigini hemen alsmsmak. Böyle olunca paran varsa aliyorsun, yoksa bekliyorsun. Diger türlü paran varmis gibi düsünmeden , belki ihtiyac disi o kadar cok sey aliniyor ki, insan Bu paralar nereye gidiyor dediginde anca anliyor. Parana göre yasamak iyidir. Istekli olunursa yapilabilir.

Araba evet cok masrafli, bazen Ben de Sarasin diyorum ama araba özgürlük gibi birsey yaa. Atla cocugunla esinle istefigin yere git. Otobüs ve trenlerle simdi gezdigimiz gibi asla gezemezfim kizimla. E ise gidiliyor, cocugu bi randevudan digerine götürüyorum, alisveris. Araba ne kadar masrafli olsa da en büyük ihtiyacim o yüzden giden paraya üzülmüxorum. Daha iki senelik ödemesi var, oldugu kadar artik :)

benim kasttediğim çift araba
çünkü herşeyi çift ödüyoruz.
tabi ki kolaylık
ben istediğim yere gidiyorum eşimde .
yani eşimi beklemiyorum birşey yapmak için tabiki büyük özgürlük
ama tek araba gibi uygun olmuyor...
7. ayın sonunda 600-tl vergi ödeyeceğim
yıllık 1.200-tl vergsi en basiti.
arabasız bu devirde büyükşehirde yaşam zor.
lüks değil artık ihtiyaç oldu

gelin kızlar ankaraya komşu olalım :):)

Ne güzel olur:)

ayy Allah razı olsun cok mutlu oldum yorumunuza
arabanın taksıtıne daha 2 yıl var ınsAllah o da bıter sonra ev kredisi cekmeyi dusunuyoruz ınsAllah aılelerımızden ılerde birer ev kalıyor ama kımbılır ne zaman o yuzden o ıhtımali gözardı edıyoruz
Rabbım ınsAllah yuvamıza meyvemızı verırse çok çok daha mutlu olacagım 1 yıldır beklıyoruz hayırlısı Allahtan:KK200:

İnşallah güzel bir bebişle Rabbim yuvanızı daha da şenlendirir canım:)

cuma kumbaramıza sımdıden attımmm:KK200: cuma günü ızınlıyım kumbara ıs yerinde ondan sebep ben 2 katı yapıyorum yapabıldıgım kadar öyle atıcam ınsAllah tıkandıgım yerde teke duserım dedim

Maşallah canım bereketi bol olsun inşallah bende kumbara alacaktım dün baktım evde nutella kavanozu var dedim masraf etmiyim yıkaıp onda biriktireyim :)) Ayrı bir kutum vardı zaten eskiden kalma altın alırsam koyarım diye o yüzden almadım.Eskiden olsa atacağım paradan fazlasını kumbaraya verirdim tasarrufu amaç edinince birde sizlerden çok güzel fikirler okuyunca ufak ufak değişmeye başlıyor herşey:)

benim kasttediğim çift araba
çünkü herşeyi çift ödüyoruz.
tabi ki kolaylık
ben istediğim yere gidiyorum eşimde .
yani eşimi beklemiyorum birşey yapmak için tabiki büyük özgürlük
ama tek araba gibi uygun olmuyor...
7. ayın sonunda 600-tl vergi ödeyeceğim
yıllık 1.200-tl vergsi en basiti.
arabasız bu devirde büyükşehirde yaşam zor.
lüks değil artık ihtiyaç oldu
Dogrudur, bitanesi bile zorluyorken ikinci araba daha bi zor. Allah kolaylik versin, mecburi ihtiyac olunca, sonuc kacinilmaz oluyor .

Aksam yenegim hazir :) Bu hafta sonuna kadar bakalim yetecek mi evdeki malzemeler.
Dünden kalan pilavim vardi yanina menemen ve köfteli patlican mezesi yaptim. Dünden kalan salatanin hepsini soslamanistim , salata ve karpuz var menüde.
Kizima da krep yaptim eksradan.

Kizimin kuumbarasina, 3,80 kalan bozukluklari attim. Bu günlük harcamam sadece 2. tl :)

kızlar merahba
bugün biraz keyfim yok
27 gündür bir görev değişiliği bekliyorum bir gelişme yok
canım sıkılıyor, ne yapmaya çalıştıkalrını anlamaya çalışıyorum
umutsuzluk düşünmek istemiyorum.
ama bir gelişme de yok

kızlar merahba
bugün biraz keyfim yok
27 gündür bir görev değişiliği bekliyorum bir gelişme yok
canım sıkılıyor, ne yapmaya çalıştıkalrını anlamaya çalışıyorum
umutsuzluk düşünmek istemiyorum.
ama bir gelişme de yok

Hayırlısı olsun üzülme canım herşey olacağına varır sen Allaha duanı et hayırlısını iste kalbini ferah tut bazen insan kendini böyle anlarda çaresiz hissediyor en güzeli tecekkil etmek inşallah gönlüne göre olur

Back
Yukarı