• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

:KK70:Bu haftada kumbarama para atabildim :KK68:
20181019_164728.png

Ödeme düzeni oluşmuş borcu kapatma bence kk kapatabilrsen kapat nakite dön birikimi yok say nacizane..
Yok öyle bir birikim!!! Olmasa nasıl yapardın onu düşünüp bulmanız gerek.
Gerekirse günlük harcamadan kıs, faturaları azaltmak,doğalgaz açmamak battaniye ile takılmak bir süre mewela, dışarda yemek yememek gibi önce yapılacakları yapın hala işin içinden çıkamazsanız, elaleme el açacak değilsiniz mecbur son çare birikiminize el atmak olsun :KK66:
Emeğinizin bereketi bol olsun :)

saolun hepimizin inşallah :)
siz tl de mi yatırım yapıyorsunuz

Merhaba cani bence kenara ne koyarsan kardir. Burdaki kumbara sistemi ise soyle , 1 .hafta 1 lira , 2. Hafta 2 lira , 3. Hafta 3 lira... 52. Hafta 52 lira . Seklinde .hafta hafta miktar artiyor. 52 . Haftaya kadar biriktirecegiz ins.
Çok sagol. Fazla atmaya çalışıyorum şimdilik . Aklımda tutamıyorum attığımı. Ama zamanla miktarı arttıracağım

süper o zaman ben de atayım yarın

yalnız şöyle bir sorunum var bdv ye degil sizlerden fikir almak istiyorum.

bir süre eğitim sebebiyle ara verdim işime şimdi meslek degisikligiyle tekrar başladım..
3 ay oldu egitim sürecinden gelen kk vs ödemelerimi yaptım ama pek birikim olmadı.
şuan da borcum var taksitli degil heran kapatabilecegim şekilde..
2 gr altın ve çok az da döviz aldım riskli yatırım için pek ilgilenemedigim girmiyorum şuan..
öğrenim kredimi yapılandırdim her ay bin tl onu ödüyorum 33 ay var önümde..
tayin sebebiyle esimle ayri sehirlerdeyiz..
kira ödemiyoruz şuan ikimizde...
ama eşimin birazi önceden gelen kafa yapıma uymayan kk nakit avans kredi ödemeleri birazi da benim egitim yüzünden ara vermemle alakali tabi ve maaşı kilit birşey kalmıyor eline 3 yıl böyle gibi.. giderek azalan taksitler elbette.. şuan destek olmuyorum diye biraz stem ediyor bu ay 3 bin gönderdim. (borcu borcla kapatamaya çalıştığı için böyle)
borçları hızlıca bitirmeli mi yoksa onlar nasılsa faize bağlanmış diyip kenara birikim mi yapmalı? aslında yaptığım birikim odemeleri kapatır ama şuan bozamam çok zarar ederim..
ilk hedefimiz bir ev almak (evimiz yok) bir de esime borcsuz bir hayatın mümkün oldugunu gosterebilmek.
tavsiyelerinizi bekliyorum..
yerinde olsam bir an once borcalari bitirmeye calisirdim. Cok cuzi olsada kebara koymaya çalışırdım. Ya borclu olunca ben cok mutsuz oluyorum. Heleki cok yere borcum varsa .once hangisi kapaniyorsa ondan baslardim borclari kapatmaya.

suan kira odemiyorsaniz, ne zamana kadar odemiyeceksiniz mesela.

İkinizde calisiyorsunuz ev alirsiniz diye dusunuyorum.

yerinde olsam bir an once borcalari bitirmeye calisirdim. Cok cuzi olsada kebara koymaya çalışırdım. Ya borclu olunca ben cok mutsuz oluyorum. Heleki cok yere borcum varsa .once hangisi kapaniyorsa ondan baslardim borclari kapatmaya.

suan kira odemiyorsaniz, ne zamana kadar odemiyeceksiniz mesela.

İkinizde calisiyorsunuz ev alirsiniz diye dusunuyorum.

borclar beni de cok mutsuz ediyor ama eşimin harcamalarini kontrol edemesinden de korkuyorum açıkçası :/
net bi zamanı yok şuan yılbaşı demişti ama yaza kadar uzayabilir.

ev almak için birikim yapıyorum zaten.
umarım sayenizde birikimlere hız katarım :)

:KK61::KK61: one litre of tears ( bir litre gözyaşı)...cuma günü yayınlanan 2 bölümünü izledim :mad: youtube de film ararken türkçe alt yazılı film farkettim :mad:11 bolümü aralıksız pazar günü seyrettim :KK61: tavsiye ediyorum .

Ben 2012 haziran ayında tekerlekli sandalye ile tanıştım.. kronik idrar yolu enf haricinde çok şükür sağlık sorunum yok

Doktorlarım hiç ümitli degillerdi..dördüncü son ameliyatımda %1 yaşama ümidiyle girdim..doktorlara tek dediğim ben yatağa bağımlı olmak istemiyorum ..bütün ameliyat risklerini kabul ediyorum..işte benim dönüm noktam bu..8 saat sürdü ameliyatım..

Pişman miyim.... HAYIR..
Mutlu muyum ...Evet

Hayat yaşamaya değer.. yaşarken çevrene faydalı olmak ise bambaşka bir duygu :dua:

one litre of tears ( bir litre gözyaşı) ...mutlaka izleyin

saolun hepimizin inşallah :)
siz tl de mi yatırım yapıyorsunuz
Yok hayir tl tercih etmiyorum ben genelde kolay harcanmasin diye doviz ve altin sepet yapiyorum.acil durum icin bos bir kkmiz var yuksek limitli onunla hallediyorum.
Birikimden harcayinca yerine koymak zor oluyor benim icin ama eger acil para lazimsa kk dan cektiriyorum.2 3 ayda kapatiyorum.

Amin :dua: hayat insanlara ufak şaka yapabiliyor :KK11: ben çok şanslıyım aslında :olamaz: %1 dilime girmem cookkkk büyük şans :KK47: iyi ki sizleri tanımışım :eek:
Iyiki bizde seni tanimisiz @dilek bolu cok guclusun, inanilmaz enerjiksin ;) hayatinin bundan sonraki kismi hep huzurlu saglikli gecsin ins..
Ömrune bereket dilek :*

Back