• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

kizlar merhaba çok sevdim topiginizi
52. sayfaya kadar okudum sonra atlayarak dedim ki neden zaman kaybediyorum direkt başlıyım ben de
kaçıncı haftadasiniz?

Yani 171 koyum bende başlayabilirim
aynen evet onumuzdeki cuma gunu dahıl 171 , sonraki hafta 19olarak devam edıcez ınsAllah
fikir olarak söyleyeyım ben ayrı bı hesap actım kumbara için her hafta yada önceden atıp euro alıyorum bu sekılde de yapabılırsınız mesela 18 tl lik euro gbı

aynen evet onumuzdeki cuma gunu dahıl 171 , sonraki hafta 19olarak devam edıcez ınsAllah
fikir olarak söyleyeyım ben ayrı bı hesap actım kumbara için her hafta yada önceden atıp euro alıyorum bu sekılde de yapabılırsınız mesela 18 tl lik euro gbı
Ne zaman bitiyor bu kumbara 52 haftada mı

süper o zaman ben de atayım yarın

yalnız şöyle bir sorunum var bdv ye degil sizlerden fikir almak istiyorum.

bir süre eğitim sebebiyle ara verdim işime şimdi meslek degisikligiyle tekrar başladım..
3 ay oldu egitim sürecinden gelen kk vs ödemelerimi yaptım ama pek birikim olmadı.
şuan da borcum var taksitli degil heran kapatabilecegim şekilde..
2 gr altın ve çok az da döviz aldım riskli yatırım için pek ilgilenemedigim girmiyorum şuan..
öğrenim kredimi yapılandırdim her ay bin tl onu ödüyorum 33 ay var önümde..
tayin sebebiyle esimle ayri sehirlerdeyiz..
kira ödemiyoruz şuan ikimizde...
ama eşimin birazi önceden gelen kafa yapıma uymayan kk nakit avans kredi ödemeleri birazi da benim egitim yüzünden ara vermemle alakali tabi ve maaşı kilit birşey kalmıyor eline 3 yıl böyle gibi.. giderek azalan taksitler elbette.. şuan destek olmuyorum diye biraz stem ediyor bu ay 3 bin gönderdim. (borcu borcla kapatamaya çalıştığı için böyle)
borçları hızlıca bitirmeli mi yoksa onlar nasılsa faize bağlanmış diyip kenara birikim mi yapmalı? aslında yaptığım birikim odemeleri kapatır ama şuan bozamam çok zarar ederim..
ilk hedefimiz bir ev almak (evimiz yok) bir de esime borcsuz bir hayatın mümkün oldugunu gosterebilmek.
tavsiyelerinizi bekliyorum..

süper o zaman ben de atayım yarın

yalnız şöyle bir sorunum var bdv ye degil sizlerden fikir almak istiyorum.

bir süre eğitim sebebiyle ara verdim işime şimdi meslek degisikligiyle tekrar başladım..
3 ay oldu egitim sürecinden gelen kk vs ödemelerimi yaptım ama pek birikim olmadı.
şuan da borcum var taksitli degil heran kapatabilecegim şekilde..
2 gr altın ve çok az da döviz aldım riskli yatırım için pek ilgilenemedigim girmiyorum şuan..
öğrenim kredimi yapılandırdim her ay bin tl onu ödüyorum 33 ay var önümde..
tayin sebebiyle esimle ayri sehirlerdeyiz..
kira ödemiyoruz şuan ikimizde...
ama eşimin birazi önceden gelen kafa yapıma uymayan kk nakit avans kredi ödemeleri birazi da benim egitim yüzünden ara vermemle alakali tabi ve maaşı kilit birşey kalmıyor eline 3 yıl böyle gibi.. giderek azalan taksitler elbette.. şuan destek olmuyorum diye biraz stem ediyor bu ay 3 bin gönderdim. (borcu borcla kapatamaya çalıştığı için böyle)
borçları hızlıca bitirmeli mi yoksa onlar nasılsa faize bağlanmış diyip kenara birikim mi yapmalı? aslında yaptığım birikim odemeleri kapatır ama şuan bozamam çok zarar ederim..
ilk hedefimiz bir ev almak (evimiz yok) bir de esime borcsuz bir hayatın mümkün oldugunu gosterebilmek.
tavsiyelerinizi bekliyorum..

Ödeme düzeni oluşmuş borcu kapatma bence kk kapatabilrsen kapat nakite dön birikimi yok say nacizane..
Yok öyle bir birikim!!! Olmasa nasıl yapardın onu düşünüp bulmanız gerek.
Gerekirse günlük harcamadan kıs, faturaları azaltmak,doğalgaz açmamak battaniye ile takılmak bir süre mewela, dışarda yemek yememek gibi önce yapılacakları yapın hala işin içinden çıkamazsanız, elaleme el açacak değilsiniz mecbur son çare birikiminize el atmak olsun ;)
Emeğinizin bereketi bol olsun :)

Back