Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

Kızlar günaydın hayırlı bereketli bir gün diliyorum. Bugün misafirlerim gidiyor 1tanesi kalacak sadece temmuz 15e kadar misafir akımı devam edecek gibi duruyo:) Misafir 10 kısmetle gelir 1ini yer 9unu bırakırmış derler evimizin bereketini arttırsın inşallah bugün itibari ile stoklardan kullanmaya başlasam bile ufak tefek alışverişlerim mutlaka olacak isafirim olduğu için şimdilik tek amacım elimdeki nakitle aybaşını getirip kredi kartı kullanmamak borcunu azaltmak. Bu akşam derin dondurucuda kalan eti kullanarak yemek yanınada pilav salata yapayım diyorum harcama olmayan bir gün olacak inşallah :)

Kızlar günaydın hayırlı bereketli bir gün diliyorum. Bugün misafirlerim gidiyor 1tanesi kalacak sadece temmuz 15e kadar misafir akımı devam edecek gibi duruyo:) Misafir 10 kısmetle gelir 1ini yer 9unu bırakırmış derler evimizin bereketini arttırsın inşallah bugün itibari ile stoklardan kullanmaya başlasam bile ufak tefek alışverişlerim mutlaka olacak isafirim olduğu için şimdilik tek amacım elimdeki nakitle aybaşını getirip kredi kartı kullanmamak borcunu azaltmak. Bu akşam derin dondurucuda kalan eti kullanarak yemek yanınada pilav salata yapayım diyorum harcama olmayan bir gün olacak inşallah :)
merahaba canım

harcama olmadan sadece ekmek için para harcayıp gün atlatmak çok iyi geliyor insana .
birde evdekileri değerlendirmek çok iyi
mesela ben haftaya yemek için şuan kafam da planladım.

pazartesi barbunya
salı patlıcan oturtma
çarşamba kahvaltı
perşembe tavuk
cuma mantı makarna

barnunya ve patlıcan oturtma yapacağım pazar günü digerlerini aynı gün gelince pişer.
birde artarsa 2 gün yiybilirz.

bu hafta 2 gün taze faülye yedik , dün menemen yaptım, bugün tavuk kızartırım, yarına bakliyat düşünüyorum.

yani bir kadın evindekiler ile ortaya güzel şeyler çıkarıyorsa o evin bereketi olur..

merahaba canım

harcama olmadan sadece ekmek için para harcayıp gün atlatmak çok iyi geliyor insana .

pazartesi barbunya
salı patlıcan oturtma
çarşamba kahvaltı
perşembe tavuk
cuma mantı makarna

barnunya ve patlıcan oturtma yapacağım pazar günü digerlerini aynı gün gelince pişer.

bu hafta 2 gün taze faülye yedik , dün menemen yaptım, bugün tavuk kızartırım, yarına bakliyat düşünüyorum.

yani bir kadın evindekiler ile ortaya güzel şeyler çıkarıyorsa o evin bereketi olur..

çok güzel bir plan ... afiyet olsun.. heleki o sofra başında ağız tadıyla yeniliyorsa yemekler.. ve severek yapaıyorsa bir kadın işte aile budur ve o evin bereketi çok olur..

maşallahhhh

yaz geldi çok şükür buzluğa sebze koyma vakti yaklaşıyor o yüzden yavaştan buzluktakileri değerlendirme vakti geldi bence de.. kışın güzel oluyor insanın eline geliyor hemen bezelye koyduk dolaba ve yaprak sarması koyduk..

fasulye çıksın domates, fasulye falan da koyacagım inşallah

merahaba canım

pazartesi barbunya
salı patlıcan oturtma
çarşamba kahvaltı
perşembe tavuk
cuma mantı makarna

Maşallah canım sistemi çok güzel oturtmuşsun böyle menüler belli olunca israfda olmaz, sebzeler de çürümez senden biraz tiyo alayım bu haftaki menülerimde:))

yaz geldi çok şükür buzluğa sebze koyma vakti yaklaşıyor o yüzden yavaştan buzluktakileri değerlendirme vakti geldi bence de.. kışın güzel oluyor insanın eline geliyor hemen bezelye koyduk dolaba ve yaprak sarması koyduk..

Buzluklar kurtarıcılarımız gerçekten canım bende hazırlayacağım inşallah:)

her zaman destek atarım :)

kıyma varsa;
sulu köfte yaparım, patlıcan oturtması, patates oturtması veya karışık dolma
kabak yemeği yaparım
taze fasülye yaparım
bamyayo 1 kilo alır temizler yarısını bir yaparım yarısını stok olarak derin dondurucuya atarım(3 kilo temizlemekten az az temizlemek kolay oluyor)
patates salatası ile biber domates kızartması yaparım
ıspanağı yıkar temizler derin dondurucuya koyarım hemen gelince sogan ile kavur
erişte haşlarım veya makarna
bulgur pilavını domates biberli pişiririm
2 kurusoğanı tereyağda kavurup , sarımsak yogurtlu makarnanın üstüne dökerim, eşim çok sever.
kurusoğan dolması yaparım, yaprak sararım .
etli düdüklüde pişiririm patlıcanı kızartır et ile döşer fırına veririm
malzeme neyse ona göre plan yaparım :)
sıcaklarda zeytin yağlı tercih ediyorum
kırmızı eti kavurma yaparım bazen domates biber ile sotelerim

her zaman destek atarım :)

kıyma varsa;
sulu köfte yaparım, patlıcan oturtması, patates oturtması veya karışık dolma
kabak yemeği yaparım
taze fasülye yaparım
bamyayo 1 kilo alır temizler yarısını bir yaparım yarısını stok olarak derin dondurucuya atarım(3 kilo temizlemekten az az temizlemek kolay oluyor)
patates salatası ile biber domates kızartması yaparım
ıspanağı yıkar temizler derin dondurucuya koyarım hemen gelince sogan ile kavur
erişte haşlarım veya makarna
bulgur pilavını domates biberli pişiririm
2 kurusoğanı tereyağda kavurup , sarımsak yogurtlu makarnanın üstüne dökerim, eşim çok sever.
kurusoğan dolması yaparım, yaprak sararım .
etli düdüklüde pişiririm patlıcanı kızartır et ile döşer fırına veririm
malzeme neyse ona göre plan yaparım :)
sıcaklarda zeytin yağlı tercih ediyorum
kırmızı eti kavurma yaparım bazen domates biber ile sotelerim

Valla süpersin sana komşu olmak istiyorum:))

Ben Mayıs başında Kredi kartlarımı kırdım attım.
Hep maaşımın üstünde harcıyordum.
Nakit kullanmaya başladım halen ay sonun cebimde epey para var.
Kredi kartı cidden sebepsiz şeyler aldırıyor.
Nakit paraya insan bi yerde dur diyebiliyor ama kredi kartında saçma sapan harcamalarla yoruyoruz kendimizi...

Fasulye çıktı

ayyy en sevdiğimm topiği buldum:KK49::KK49::KK49:
kızlar bende yeni kiralık bir eve taşınacağım kredi borcum var 2 yıllık daha yeni çektik ufak yollu bi araba alacağız ve bize kalan 6 7 bin lira falan olacak onunla bi bilezik almayı düşünüyorum. aylık eşimle 4 bin lira gelirimiz var.
ortalama aylık 700 falan kenara atabiliriz diye düşünüyorum.
inşallah olur :):KK55::KK55:

Ben Mayıs başında Kredi kartlarımı kırdım attım.
Hep maaşımın üstünde harcıyordum.
Nakit kullanmaya başladım halen ay sonun cebimde epey para var.
Kredi kartı cidden sebepsiz şeyler aldırıyor.
Nakit paraya insan bi yerde dur diyebiliyor ama kredi kartında saçma sapan harcamalarla yoruyoruz kendimizi...

Nakit harcamak benimde tercihim canım en güzeli fazladan gereksiz birşey asla aldırmıyor kart öyle olmuyor bende sanki bedava veriyorlar:))

ayyy en sevdiğimm topiği buldum:KK49::KK49::KK49:
kızlar bende yeni kiralık bir eve taşınacağım kredi borcum var 2 yıllık daha yeni çektik ufak yollu bi araba alacağız ve bize kalan 6 7 bin lira falan olacak onunla bi bilezik almayı düşünüyorum. aylık eşimle 4 bin lira gelirimiz var.
ortalama aylık 700 falan kenara atabiliriz diye düşünüyorum.
inşallah olur :):KK55::KK55:

Hoşgeldin canım inşallah istediğiniz gibi gönlünüze göre bir ev bulur ağız tadıyla oturursunuz tasarruflu olunca israftan kaçınınca herşey olur Allah da yardım eder tatlım:)

gel gel :)

hangi şehirdensin arkadaşım.
çalışıyorsmun?
ben çalıştığım için düzenli olmazsam işin içinden çıkamıyorum

Antalyadayım canım bende çalışıyorum çalışırken dediğin gibi mecbur düzenli olmak zorundayız ve pratik ve hızlı veçabuk düşünen ve ve ve gider bu:)))

Kızlar internette tasarrufla birikimle ilgili araştırma yaparken 52 Haftada birikim diye bir tablo gördüm aynısını kendim için telefonda excele yaptım mantık şu her hafta kumbaraya artarak para atıyoruz ben bu günü cuma olarak belirledim yarın 1 tl atacağım haftaya cuma 2 tl bu şekilde 52 hafta yani 1 yıl devam edecek 2 ayrı kumbara yapacağım toplamda 1 yılın sonunda 2750 lira gibi bir rakam çıkacak minik minik büyüyecek yani bakın tablomda bu filir açısından aizlerle paylaşmak istedim:))

7E6BF63F-718F-49BF-943B-1D4ED29A3130.jpeg

Kızlar internette tasarrufla birikimle ilgili araştırma yaparken 52 Haftada birikim diye bir tablo gördüm aynısını kendim için telefonda excele yaptım mantık şu her hafta kumbaraya artarak para atıyoruz ben bu günü cuma olarak belirledim yarın 1 tl atacağım haftaya cuma 2 tl bu şekilde 52 hafta yani 1 yıl devam edecek 2 ayrı kumbara yapacağım toplamda 1 yılın sonunda 2750 lira gibi bir rakam çıkacak minik minik büyüyecek yani bakın tablomda bu filir açısından aizlerle paylaşmak istedim:))

canım benim de garip bir huyum var birikim diyince aklıma hep büyük büyük paralar geliyor.. mesela bu ay 500 tl atsam orta derecede mutlu olurum ama 1000 tl atsam süper mutlu olurum gibi.. bu ay 100 tl kenara koydum desem kendime amannn o birikim mi diye azımsamak gibi..

bende yapayım kumbara haydi attım 1 tl bismillah :)

X