Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

Ben harcadiklarimi yazamiyorum malesef okdar daginik harciyorum evimin onunde 2 tane market var en buyuk zevkimde market gezmek oraya girip bos cikamiyorum benim sorun da burda basliyor sanirim
Bu marketlerin aktüelleri çok aklımızı çeliyor.ben girmiyorum artık. İhtiyaç listesi içindemi değil mi düşünüyorum eskiden gerekli gereksiz aaa uygunmuş diyip alırdım şimdi düşünürken kendimi sıkılmış hissediyorum.
Selam kızlar.

yiyecek harince o aktüellerden asla bi şey almıyorum ben sen ne alıyorsun ki ev için.

yiyecek harince o aktüellerden asla bi şey almıyorum ben sen ne alıyorsun ki ev için.
Şimdi almıyorum eskiden alıyordum çerezlik bardak vs.artık gitmiyorum gıda ve temizlik ürünü harici bakmıyorum.
Bazen oğluma eğitici oyun kırtasiye kitap boyama gelirse bakıyorum. Uygun oluyor onlar

Ben harcadiklarimi yazamiyorum malesef okdar daginik harciyorum evimin onunde 2 tane market var en buyuk zevkimde market gezmek oraya girip bos cikamiyorum benim sorun da burda basliyor sanirim
Bende market gezmeyi çok seviyordum , bir şey almadan cikmaktakta olmaz. Şimdi neredeyse hiç gitmiyorum yada listeyle. Yeni başladım
Avmlerede gitmiyorum orda da bir şey almassam mutsuz oluyorum . Açık hava , piknik en güzeli şimdilik.

günaydın canım ben anneme de kumbara yaptım eski kumbarasında 20tl vardı onuda attık ınsAllah o da atabıldıgı kadar atıcak

Hayırlı bereketli olsun canım çok güzel olmuş:))

Bende bu yüzden çok gereksiz ürün alıyorum canım birde kredi kartı da olunca sanki bedava gibi:)) artık nakit listeli alışveriş yapacağım inşallah yazarsam bet görürüm gıda ve temizlik maddesi diye 2 başlık açtım bunun için excelimde bakalım düzene oturur inşallah:)

Ben de bu hafta 14 lira atıyorum kumbaraya
Maşallah canım bereketli olsun:)
Bende çok alıyordum artık bıraktım canım

20 Adımda Tutumluluk!
Para kazanmak için yoğun olarak çalışıyoruz. Kazandığımız paraya gerektiği değeri veriyor muyuz? Bozuk bir musluktan akan damlalar gibi boşa giden paramız var mı?

Paramızı nasıl kontrol altına alabiliriz gelin beraber bakalım:

1. Bütçe yapın. Her ay elinize geçen parayı ve harcama kalemlerini bilin.

2. Çocuğunuz varsa ona bütçe yapmayı öğretin.

3. Portakal metodu; Harcamalarınızı gruplandırın. Her gruba ne kadar harcadığınızı yazın.

4. Harcamalarınıza limit koyun. Ayda 100 TL giyim, 1-2 defa dışarı da yemek gibi.

5. Alışveriş yaparken 10 saniye kuralını uygulayın İstek/ihtiyaç…

6. Alışkanlıklarınızı gözden geçirin. 21 gün kuralını uygulayın.

7. Yanınızda fazla miktarda nakit taşımayın.

8. Market alışverişlerine giderken kendinize ihtiyaç listesi yapın.

9. Alacağınız beyaz eşyaların A sınıfı olmasına dikkat edin.

10. Telefonlarda bedava zaman dilimlerini takip edin, cepte en uygun paketi satın alın.

11. Tatilinizi önceden planlayın. Erken rezervasyon indirimlerinden yararlanın.

12. Bankacılık işlemlerinizde internet bankacılığını kullanın. Daha az masraf ödersiniz hem de zaman kaybetmezsiniz.

13. Kullanmadığınız eşyaları internetten satışa çıkarın.

14. Yakın mesafelere yürüyerek gidin. Hem spor hem kazanç…

15. Borcunuz varsa hemen borç kapatma planı yapın. Nereye ne kadar borcunuz var, faiz oranı ne? Bilin, yazın.

16. Hedef belirleyin, aylık kazancınızın %10 nu biriktirin.

17. Hemen kendinize bireysel emeklilik yaptırın.

18. Bireysel emeklilik hesabınız varsa vergi avantajından faydalanın. Yerde para bırakmayın.

19. Her ay bir yatırım aracını araştırın, öğrenin, bilgi edinin.

20. Gelirinizden az harcayın.

Merhabalar .
Kumbara yapiyorsunuz galiba. Anladigim kadariyla uzun vadede kücuk meblaglarla ilerliyor.
Kisaca bahseder misiniz.
Bende başlamak istiyorum

Merhabalar .
Kumbara yapiyorsunuz galiba. Anladigim kadariyla uzun vadede kücuk meblaglarla ilerliyor.
Kisaca bahseder misiniz.
Bende başlamak istiyorum
gunaydın arkadasım
topık ugrak yerımız oldu o yuzden sanırım topık sahıbi yerine acıklama yapabılırım Selnurr
52hafta kumbarası yapıyoruz her hafta 1tl arttırarak ilerliyoruz her cuma atıyoruz 1.hafta 1tl 2.hafta 2tl seklinde bu 4.haftamız 4tl atacagız bu zamana kadar 10tl bırıkmıs oldu toplam sen 10tl atarsan bize yetısmıs olursun

bu arada fıkır olarak soylim ben cift sayı olarak ılerlıyorum oylede yapabılırsın

Bu eskiden bende de vardı
Aaa bu ucuz , aaa bu lazım olur der alırdım
O sayede evde saklama kabı koleksiyonu var resmen
Geçen gün A101'e girdim
Para bozdurmam lazımdı
2 tur attım alacak bir şey bulamadım
En sonunda oğluma 1 meyve suyu alıp çıktım
Ve eski halimde olan kadınları gördükçe de omuzlarından silkeleyip yapmayın diyesim geldi

Merhabalar .
Kisaca bahseder misiniz.
Bende başlamak istiyorum

Hoşgeldin canım hayırlı olsun kumbaran bereketli olur inşallah:)

Eline sağlık tatlım çok güzel açıklamışsın:)

İnşallah canım:)

Günaydın kızlar hayırlı cumalar:) Bugün 4. haftamızdayız kumbaramıza 4 lira atıyoruz. Haftaya 5 lira miktar yükseldikçe çift kumbaranın da yükü artacak gibi duruyor:))Allah hepimize sağlıkla kullanmayı hayırlı işlerde ağız tadıyla harcamayı nasip etsin inşallah:)

gunaydın canım ben attım bileee
hadi kızlar pamuk ellet cebe

Keske bana denk gelsen de bi silkelesen verdigin para bi tarafa evde olusan yiginlar ayri dert

Siz hangi haftadasınız bende başlıyım sizle birlikte :)
4.haftadayız kızların toplam 10tl si oldu bugun 10tl atarak baslayabılırsınız
Günaydın kızlar.
Ben kumbaraya çift atıyorum şimdilik meblağ küçük diye
İlerleyen zamanlarda nasıl olur bilemiyorum tabii.
Toplam 20 tl oldu bakalım .

ben de cift gıdıyorum arkadasım hesapladım yılbasına kadar 812lira bırıkıyor cıft gıdınce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…