• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçları Kapatma ve Birikimleri Arttırma Günlüğü

:KK70:ben her işte kolaya kacanlardanim galiba :KK70:madeni paralarimi sayamiyom:KK73: kendime hemen muhasebeci tuttum :KK36: sanki çok madeni param var da :KK30: damlaya damlaya göl oluvercek :KK49:
Screenshot_20180702-115953.png

Selam canlar :)

Bu ay harcamalarla basladi. Kardesim icin bir kac hediyelik aldim. Aileden birinin bebek partisi icin hediye sepeti yaptim ve birine daha dogum günü hediyesi almam lazim. Cikmisken bebege de bir kac parca aldim derken gitti paraciklar.
Allah bereket versin, Bu ay ikramiye girdigi icin ekstra masraflari karsiöayabildik, yoksa maasla olacak is degil Bu isler. Ekstra garcamalar hep bütceyi sarsiyor.

Üstüne esimin telefonu tamire gitti, benim araba cezasi üstüne geldi :( can sagolsun ne yapalim.

Cüzdandaki bozukluklari Kizimin kumbarasina attim. Ve kendime Yeni birikim zarflari hazirladim( simdi gidip kumbara almaya gerek yok)

Birinci birikim zarfi, kardesim icin . En gec sene sonunda dügünleri olur kismetse bir kac masrafi üstlenmem gerekli ve taki icin de ayrica kenara koyayiim ki zorlanmayayim o ay.

Ikinci birikim zarfi: evime perde istiyorum onun icin bi Bürge ayirip biriksin istiyorum.

Ücüncüsü ise; Insallah seneye yapmak istedigimiz aile tatilimiz icin yapmak icin yapmak istedigim birikim.

Birine 15 birine 20 Lira koydum. Cüzdanimda ki 100 liradan 50 sini de son zarfa koyup birikim ayimi baslattim.

Simdilik evde Hersey var, lazim olursada cüzdanimdaki idare eder Bu haftalik.

Bütün faturalar kesilince , kalan parayi cekip aylik yemek masrafimizi kenara koyunca bakalim kalirsa kalanini kenara koyarim. Daha kendim ve bebek icin birsürü eksikler var daha onlar icin alisveris yapmam lazim. Insallah bereketli bir sekilde yasar ve mecburi ihtiyaclar icin de birikim yaparim. Hem bebek geliyor hem kardesimin dügünü ve ona destek olmak istemem biraz zorlayscak gibi. Allah kolayligini verir Insallah.

Merhaba kızlar iyi haftalar
Bu sene tatili bizde apart şeklinde yapacağız
En ekonomik ve eğlenceli tatili bu sene başaracağımızı düşünüyorum
Maaşa kadar idare etmem şart
Akşama 52 hafta birikim listemi bir kutuya aktarmak istiyorum
Eşime de yaptırdım her hafta ondan parasını alıyorum

kolay gelsin....bende menu fırında patates oturtma..pılav...yarınada yanına ek corba...tamamdır....benım bırde sadaka kumbaram var...annanem cocukların kazası eksik olmaz..hergun onların nıyetıne 5 kurusta olsa cocuklarımın basının gozunun sadakası de at derdi...birikincide bır ıhtıyaclıya veriyorum...şımdı kumbara olmasada sızlerle birikime varım

bende sizlere eslik etmek adina 52 hafta kumbarasi ayarladim
yarin aksam esimden para alinca 3 kisilik atacagim.
Giderek artmasi sikinti olabilir bu yuzden 10 ar Tl.atacagim herbirimiz icin
sene sonunda 700civari olur

ins basaririm

Apart tatil nasıl oluyor?:deli:

Apart tatil nasıl oluyor?:deli:

5 yıldızlı herşey dahil otele gitmeyeceğiz
Apart daire kiraladık
Küçük bir mutfağı da var
Ama sadece kahvaltıyı evde yapıp diğer öğünleri dışarıda yiyeceğiz
Böylelikle çevre gezilerini de rahatça yapabileceğiz

5 yıldızlı herşey dahil otele gitmeyeceğiz
Apart daire kiraladık
Küçük bir mutfağı da var
Ama sadece kahvaltıyı evde yapıp diğer öğünleri dışarıda yiyeceğiz
Böylelikle çevre gezilerini de rahatça yapabileceğiz
Onerebileceginiz yerler varsa tavsiye edebilir misiniz . Bende bir bakayım. Burdan yada özelden yazabilir misiniz?

:KK70:ben her işte kolaya kacanlardanim galiba :KK70:madeni paralarimi sayamiyom:KK73: kendime hemen muhasebeci tuttum :KK36: sanki çok madeni param var da :KK30: damlaya damlaya göl oluvercek :KK49:Eki Görüntüle 2164095

Alemsin canım ya

Selam canlar :)

Bu ay harcamalarla basladi. Kardesim icin bir kac hediyelik aldim. Aileden birinin bebek partisi icin hediye sepeti yaptim ve birine daha dogum günü hediyesi almam lazim. Cikmisken bebege de bir kac parca aldim derken gitti paraciklar.
Allah bereket versin, Bu ay ikramiye girdigi icin ekstra masraflari karsiöayabildik, yoksa maasla olacak is degil Bu isler. Ekstra garcamalar hep bütceyi sarsiyor.

Üstüne esimin telefonu tamire gitti, benim araba cezasi üstüne geldi :KK43: can sagolsun ne yapalim.

Cüzdandaki bozukluklari Kizimin kumbarasina attim. Ve kendime Yeni birikim zarflari hazirladim( simdi gidip kumbara almaya gerek yok)

Birinci birikim zarfi, kardesim icin . En gec sene sonunda dügünleri olur kismetse bir kac masrafi üstlenmem gerekli ve taki icin de ayrica kenara koyayiim ki zorlanmayayim o ay.

Ikinci birikim zarfi: evime perde istiyorum onun icin bi Bürge ayirip biriksin istiyorum.

Ücüncüsü ise; Insallah seneye yapmak istedigimiz aile tatilimiz icin yapmak icin yapmak istedigim birikim.

Birine 15 birine 20 Lira koydum. Cüzdanimda ki 100 liradan 50 sini de son zarfa koyup birikim ayimi baslattim.

Simdilik evde Hersey var, lazim olursada cüzdanimdaki idare eder Bu haftalik.

Bütün faturalar kesilince , kalan parayi cekip aylik yemek masrafimizi kenara koyunca bakalim kalirsa kalanini kenara koyarim. Daha kendim ve bebek icin birsürü eksikler var daha onlar icin alisveris yapmam lazim. Insallah bereketli bir sekilde yasar ve mecburi ihtiyaclar icin de birikim yaparim. Hem bebek geliyor hem kardesimin dügünü ve ona destek olmak istemem biraz zorlayscak gibi. Allah kolayligini verir Insallah.

Maşallah canım harika bir düzen kurmuşsun:)

Çok iyi yapmısın canım eşine de kumbara yapmakla:)

kızlar merhaba,
bu ara işler yogun giremiyorum
bir slm veriyim istedim
kumbaraya 85-TL atım
tasarrufa devam
henüz toplu birikim yapamıyorum.
eylülden snr inşllahh...
haftalık menümde hazır

*karnıyarık
*taze fasülye

İnşallah canım menü güzelmiş:)

kolay gelsin....bende menu fırında patates oturtma..pılav...yarınada yanına ek corba...tamamdır....benım bırde sadaka kumbaram var...annanem cocukların kazası eksik olmaz..hergun onların nıyetıne 5 kurusta olsa cocuklarımın basının gozunun sadakası de at derdi...birikincide bır ıhtıyaclıya veriyorum...şımdı kumbara olmasada sızlerle birikime varım

Sadaka benimde çok önem verdiğim bir husus canım hatırlatman çok güzel oldu benim kumbaram yok ama aylık ödeme planıma sadaka için bir bölüm ayırdım kazadan beladan korur insanı

bende sizlere eslik etmek adina 52 hafta kumbarasi ayarladim
yarin aksam esimden para alinca 3 kisilik atacagim.
Giderek artmasi sikinti olabilir bu yuzden 10 ar Tl.atacagim herbirimiz icin
sene sonunda 700civari olur

ins basaririm
İnşallah canım:)

Son düzenleme:
Onerebileceginiz yerler varsa tavsiye edebilir misiniz . Bende bir bakayım. Burdan yada özelden yazabilir misiniz?
Marmarise gideceğim
Daha önce ayvalık tarafında bu tarz tatil yapmıştık
Direkt isim verebileceğim yer yok ama tatil dönüşü memnun kalırsam yazarım

Kızlar az önce araç vergisi ödedim 485 lira kartan 2ye böldü yılbaşında kartları sıfırlamış olmam şart birikimden önce amacım bu açıkcası kumbaralar dışındabir birikim yapmayacağım şimdilik şu borçlarım sıfırlansın yeter.Hiç sevmiyorum borcu ama işte mecbur oluyor. Eylülde kızım anaokuluna başlayacak aylık 360 lira +servis olacak Allah hepimizin yardımcısı olsun

benimde KK borçlarımın bitmesi için azim ediyorum
kk az harcarsam elime daha çom aklıyor ve birikim o şekilde daha iyi ilerliyor.
ama bende BES ve kumbara dışında birşey yapamıyorum

Kızlar ben 52 haftalık kumbaraya son 4 haftanın parasını peşinen attım bugün (bir miktar fazla param vardı )
Böylece son haftaların olabilecek sıkıntısını aza indirmiş oldum.
Şimdi tl olarak mı kalsa gram mı alsam onu düşünüyorum

Kızlar ben 52 haftalık kumbaraya son 4 haftanın parasını peşinen attım bugün (bir miktar fazla param vardı )
canim sahsen ben ya doviz ya altin olarak degerlendiririm yani 52 hafta sonuna kadar tl de bekletmem

sadece bu kumbara parasına ozel döviz hesabı acabılırsın ben oyle yapmayı dusunuyorum baska parayı karıstırmıcam ınsAllah

Merhaba kızlar
Hoşgeldim:) boş gelmedim
Ben de bu kumbaradan yaptım
Ama ne hikmetse ben tersten başladım
52 tl ile başlayıp, 1 tl ile sona erecek. azalarak devam edicek
Sebebi ise;
Toplam birikim 1 çeyrek parası yaptığında hemen çeyrek alıcam. Kenara koyucam böylece 1 yılın sonunda çeyrek arıtımıyla kârda etmiş olucam.
Kumbara olduğunda ne kadar olduğunu bilmiyorsun, bu birikiminin kaç tl olduğunu bildiğin için böyle bir yol izledim
Tavsiyem olsun bu da benim:) bol birikimler

İyi yaptın canım ben altın olarak değerlendirmeyi tercih ederdim canım:)

Merhaba kızlar
Sebebi ise;
Toplam birikim 1 çeyrek parası yaptığında hemen çeyrek alıcam. Kenara koyucam böylece 1 yılın sonunda çeyrek arıtımıyla kârda etmiş olucam.
Kumbara olduğunda ne kadar olduğunu bilmiyorsun, bu birikiminin kaç tl olduğunu bildiğin için böyle bir yol izledim
Hoşgeldin canım gayet güzel bir fikir hayırlı olur inşallah birikimlerin:)

Merhaba kızlar
Sebebi ise;

Bende her aya 26.5 dedim...son ayı rahatlatmak için :KK71: bugün 10 lira daha attım :süslü:

Back
X