• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borcamda hangi Yemeklerinizi piiriyorsunuz?

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
1.453
3
156
Diğer

arkadaşlar...mutfakların vazgeçilmezi borcamlarınızda neler pişiriyorsunuz?....ben fırında borcam ile henüz yemek yapmadım...çünkü nasıl yapılacağını ve neler piştiğini bilmiyorum....mesela bilmediğim noktaları size yazayım:

1) Borcamın içinde yemek yaparken en altına folyo veya yağlı kağıt serilir mi?
2) Folyo ve türevlerini sermediğimizde yemeklerin altı iyi pişer mi?
3) Fırında borcamla yemek pişirirken kaç derecede pişirilmesi gerekir?
4) Fırında yemek yaparken borcamın üzeri kapatılır mı?

vs.vs.vs......bu konuda hiç bilgim yok...yardımcı olur musunuz?

ben altına herhangi bir şey sermiyorum eğer tavuk yapacaksam fırın tepsisinin içine fırın poşetiyle koyuyorum.
herşeyi yapıyorum eğer köfte yada et yapacaksam folyoluyorum.
diğer türlü folyolamıyorum

benim tencerelerim cam. günlük yemek yaptiklarim bile... yani ocakta kullaniyorum cam tencereyi. ama benim ocagim cam ocak. gazlilarda yapiliyormus. yapanlari taniyorum. temizligi kolay. dibine tutmuyor vs...

yani borcamları, ocakların üzerinde tencerelerde yemek yaptığımız gibi kullanabiliyor muyuz?CADIARZU

evet canim ben kullaniyorum en azindan. ve cok seviyorum, en sagliklisi da cam zaten. celik yada teflon zehirleme ihtimali yüksek maddeler. ayrica celik tencereyi asiri isiyda kullanmak ce yine celik kasigi tencerede kullanmak yemegi karistrimak da sagliksiz.
cam catlamiyor ,merak etmeyin. ama alisana kadar düsük isida pisirin. göreceksiniz farki. hem lezzetini de artiriyor

evet canim ben kullaniyorum en azindan. ve cok seviyorum, en sagliklisi da cam zaten. celik yada teflon zehirleme ihtimali yüksek maddeler. ayrica celik tencereyi asiri isiyda kullanmak ce yine celik kasigi tencerede kullanmak yemegi karistrimak da sagliksiz.
cam catlamiyor ,merak etmeyin. ama alisana kadar düsük isida pisirin. göreceksiniz farki. hem lezzetini de artiriyor

çok hoş ve faydalı bir şey öğrendim sayende SadeceMeyra'cım....Şeniz teşekkürler....borcamlar hakkında başka bildiğin faydalı bilgiler varsa zevkle okurum yazdıklarını...tekrar teşekkür ediyorum canım....zemuszemus

mutfak konusunda tamda adamini buldun sorcak:)))
hersey borcamda piser. ister firin ister ocak.
denersen sende tecrübelerini yaz canim.

istediğin her yemeği yapabilrisin borcamda
biz genelde fırın yemeklerini (köfteli patatesli bezelyeli tavuklu mantarlı vs) borcamda yaparız altı hiçbişeyle kaplanmaz yemekler biraz kaynadıktan sonra üzerini ört ki kapağı yada aleminyum folyo ile üzeri kurumasın a.s.

Borcamda firin yemmeklerini pisiriyorum, üzr
erini de folya kapliyordum ama artik folyo yerine firin icin yagli kagit ile kapliyorum.

Folyo isininca kansorojön oldugunu ögrendim. Yagli kagidi da firinim kirlenmesin diye kapliyorum.

Bazi borcamlarin zaten kendi cam kapaklari var onu kullaniyorum.

Borcami bazen 250 derecede bile kullaniyorum bir sey olmuyor. Yikarken de sert kirlerden dolayi önce islatiyorum ki cizilmesin, kirler cabuk temizlensin diye...

Camdan firin tepsisinde sadece altina yagli kagit kullaniyorum, o da sadece pohaca yaptigimda. Onun disinda altina bir sey kullanmiyorum..

istediğin her yemeği yapabilrisin borcamda
biz genelde fırın yemeklerini (köfteli patatesli bezelyeli tavuklu mantarlı vs) borcamda yaparız altı hiçbişeyle kaplanmaz yemekler biraz kaynadıktan sonra üzerini ört ki kapağı yada aleminyum folyo ile üzeri kurumasın a.s.

teşekkür ederim canım....

Borcamda firin yemmeklerini pisiriyorum, üzr
erini de folya kapliyordum ama artik folyo yerine firin icin yagli kagit ile kapliyorum.

Folyo isininca kansorojön oldugunu ögrendim. Yagli kagidi da firinim kirlenmesin diye kapliyorum.

Bazi borcamlarin zaten kendi cam kapaklari var onu kullaniyorum.

Borcami bazen 250 derecede bile kullaniyorum bir sey olmuyor. Yikarken de sert kirlerden dolayi önce islatiyorum ki cizilmesin, kirler cabuk temizlensin diye...

Camdan firin tepsisinde sadece altina yagli kagit kullaniyorum, o da sadece pohaca yaptigimda. Onun disinda altina bir sey kullanmiyorum..

değerli açıklamaların için çok teşekkürler canım...birşey soracağım...sen pastalarını da mı borcamda yapıyorsun?...nasıl oluyor peki?

ben çoğu zaman borcamda yapıorum yemeklerimi daha lezzetli ve sağlıklı oluyor..patates köfte yemeğinden..tavuk& et soteye..hatta kızartmasını yaptıgımız kabak patlıcanı bile fırında yapıorum..bölece yağlı yememiş oluyoruz..ve inanılmaz lezzetli oluo..denemenizi tavsiye ederim..

değerli açıklamaların için çok teşekkürler canım...birşey soracağım...sen pastalarını da mı borcamda yapıyorsun?...nasıl oluyor peki?

Borcamdan kek, pasta kaliplariyla yaptim ve tavsiye ederim diger pasta, kek kaliplariyla yaptigindan farkli degil.

Tavsiye ederim canimcokacimcoook

Borcam´da firinda pisen tatli türleri pek güzel pismiyor..yani ici cig kaliyor biraz..bana öyle oldu en azindan..!

Onun haricinde yemek türünde gayet kullanisli..!

borcamda kek ve tatlı hamurlarını pişiriyorum çok güzel oluyor.sadece bir püf noktası var borcamda kek pişirecekseniz diğer tepsilere göre daha uzun sürede pişiriyor,hamurun renk değiştirmesi biraz zaman alıyor.kekin üstü pişmesine yakın baktım tepsinin altı beyaz kalmışsa tepsinin üstüne kağıt havlu koyuyorum kekin altı rengi koyulaşıncaya kadar bu şekilde pişiriyorum.

Back