Borç Ödeme Günlüğü-01.04.2024

Valla millet neler nelerle alıyor da yardımı üzüldüm. Umarım en kısa zamanda iyileşir . Sağlığına kavuşur yavrunuz.
evet ben de şahit oluyorum ama onlar gelirleriini resmi olarak göstermiyorlar. yoksa mümkün değil almaları. çok teşekkürler ciddi bir hayat mücadelesinden sonra inşallah feraha ericez.

17.09.2024 harcama

1 ekmek 30 tl
1 kg yoğurt 54 tl
kıza harclık 20 tl
kredi kartı asgari deme 3100 tl (kalan toplam tutar 4200 tl)
üniversite harcı 1970 tl

toplam harcama 5174 tl
kalan tutar 3074 tl
kalan gün 28

işyerime kahvaltıyı evden getirdim. öğle yemegi de dardanel var. akşam yemegine menemen yapıp geçmek istiyorum. o yzden bir domates alsam yeterli olacak. bugunü domates dısında harcamasız gecirmek istiyorum
19.09.2024

eşim ek işinden 5000 tl aldı.
banka eksi hesabım ödeme günü sınırdaydı 1500 tl ödeme yaptım. kart kullanıma kapalı zaten. (toplam kalan tutar 7500 tl)
babamın üstüne 500 tl ödemeli kredinin eylül taksitini yatırdım. (kalan toplam tutar 2000 tl)
kızımın ayakkabısı küçük gelmeye başlamıstı önümüzdeki ay hallederiz demiştim ama yürüyemeyecek duruma gelmiş. ayakkabı alındı 2000 tl
kızım ishali geçmediği için maflor şase aldık 300 tl
saglık ocagına ilaç yazdırdık fark 70 tl

toplam harcama 3370 tl
kaln tutar 4704 tl

kpss sınav sonuçları açıklandı.
92 puan almısım. devlet hava meydanlarının alımını bekleyecegim şimdi. suan idari burodayım teknik olarak geçiş yapacagım inşallah. maaş 70-80 bin civarlarında bizi çok rahatlatacak böylece eşim ek iş yapmayıp sadece kızımıza bakabilir.
şöyle güzel yaşanabilir bir il secip sıfırdan bir hayata başlamak istiyorz.

evet ben de şahit oluyorum ama onlar gelirleriini resmi olarak göstermiyorlar. yoksa mümkün değil almaları. çok teşekkürler ciddi bir hayat mücadelesinden sonra inşallah feraha ericez.
Yanılmıyorsam aldıkları ,yaptıkları herşeyin faturasiyla birlikte basvuruyorlardi. Keşke bir çözüm olsa çocuğunuz iyi olsun da borç ödenir.

19.09.2024

banka eksi hesabım ödeme günü sınırdaydı 1500 tl ödeme yaptım. kart kullanıma kapalı zaten. (toplam kalan tutar 7500 tl)
babamın üstüne 500 tl ödemeli kredinin eylül taksitini yatırdım. (kalan toplam tutar 2000 tl)
kızımın ayakkabısı küçük gelmeye başlamıstı önümüzdeki ay hallederiz demiştim ama yürüyemeyecek duruma gelmiş. ayakkabı alındı 2000 tl

toplam harcama 3370 tl
kaln tutar 4704 tl
Eşinizin yaptığı ek iş nedir acaba

19.09.2024

toplam harcama 3370 tl
kaln tutar 4704 tl
Toplam harcama 4370 tl

21.09.2024
2 ekmek 20 tl
Yufka 80 tl
Ptates-elma-salata-domates-biber 120 tl
Bonibon 15 tl
Çekirdek 25 tl

Toplam harcama 260 tl
Kalan tutar 3444 tl
Kalan gün 24

Dolapta bitiremeyeceğiniz ve bozulacağını düşündüğünüz şeyleri buzluğa atın bu arada ben öyle yapıyorum.. maydanoz dere otu nane baktım tüketememişsek tepsiye serip kurutuyorum baharat olarak kullanıyorum 😊 inanıyorum çıkacaksınız feraha ama zorlu bir süreç sadece şuan hastane ortamından çıkmış iken evdeki geliri gideri kontrol edebilirseniz size yardımcı olacak..
Benim evlendikten sonra en büyük keşfim en çok gider mutfağa oluyor ve en çok müsrüflikte yine mutfaktan oluyor..
yenilmeden çürüyen sebzeler, bozulan yemekler.. çekmecelerde duran gereksiz malzemeler ve varken sürekli alınan mutfak eşyaları (bardak tabak ıvır zıvırlar)
Market kampanyalarıda tam bu iş için.. ihtiyacımız olmayan şeyleri kampanya adı altında bize satıyorlar ve bizde ucuza alıyoruz içgüsüsü ile alıyoruz malesef..
ben artık markete liste ile gidiyorum ve haftalık aldığım ürünlerden de mutlaka bir kısmını buzluğa atıyorum..
örneğin 3 kapya biber aldıysam 1 ini doğrayıp buzluğa atıyorum o hafta lazım olursa zaten buzlukta tazecik duruyor lazım olmazsa da tasarruf olarak duruyor.. başka zamanda bir yemeğimin malzemesi oluyor.. domatesleride öyle yapıyorum peynirleride tereyağınıda..
mutfak masrafımda ciddi bir fark oluştu diyebilirim..

Dolapta bitiremeyeceğiniz ve bozulacağını düşündüğünüz şeyleri buzluğa atın bu arada ben öyle yapıyorum.. maydanoz dere otu nane baktım tüketememişsek tepsiye serip kurutuyorum baharat olarak kullanıyorum 😊 inanıyorum çıkacaksınız feraha ama zorlu bir süreç sadece şuan hastane ortamından çıkmış iken evdeki geliri gideri kontrol edebilirseniz size yardımcı olacak..
Benim evlendikten sonra en büyük keşfim en çok gider mutfağa oluyor ve en çok müsrüflikte yine mutfaktan oluyor..
yenilmeden çürüyen sebzeler, bozulan yemekler.. çekmecelerde duran gereksiz malzemeler ve varken sürekli alınan mutfak eşyaları (bardak tabak ıvır zıvırlar)
Market kampanyalarıda tam bu iş için.. ihtiyacımız olmayan şeyleri kampanya adı altında bize satıyorlar ve bizde ucuza alıyoruz içgüsüsü ile alıyoruz malesef..
ben artık markete liste ile gidiyorum ve haftalık aldığım ürünlerden de mutlaka bir kısmını buzluğa atıyorum..
örneğin 3 kapya biber aldıysam 1 ini doğrayıp buzluğa atıyorum o hafta lazım olursa zaten buzlukta tazecik duruyor lazım olmazsa da tasarruf olarak duruyor.. başka zamanda bir yemeğimin malzemesi oluyor.. domatesleride öyle yapıyorum peynirleride tereyağınıda..
mutfak masrafımda ciddi bir fark oluştu diyebilirim..
O kadar haklısınz ki mutfak giderimden sürekli kısacak bir uygulama keşfediyorum. Az alımla başladım şimdi bitmeyecegini anladıgım anda buzluga atıyorum.
Tabak çanak fazlalığım hiç yok oldum olası sevmem hatta eksiklerm var. Düğünümü kendim yaptım o dönem mutfaga pek çeyiz alamamıstım sonra da hemen çocuk fln derken kaldı ama iyiki de kalmıs diyorum hiç ıvır zıvırım yok.

Bugun özel ders verdiğim öğrencimin annesi arkadasım ödeme yaptı. 1200 tl. 400 tl ye lgs hazırlık birkaç test kitabı aldım yayınevlerini daha yakından görmek istedim. 800 tl icraya kesilen borcum için ara ödeme yolladım. (Kalan tutar 9800 tl)
Sitelerinde bir öğrenci için daha konustuk. Arkadasım tavsiye etmiş. Lgs dönemine kadar düzenli olarak almak istiyorlarmıs. Bugün bir deneme dersi yaptık eğer memnun iseler derslere baslayacagız. İlk etapta daha çok ödev takip etme gibi. Henuz 5. Sınıf umarım hayırlısı olur.

Güncel durum atmamışsınız umarım kızınızın durumu iyidir...
Merhaba, yoğunluktan yazmaya elim gitmiyor bazen. Artık bir tık rahat olacagım daha çok yzarım inş. Kızım daha iyi. Bir ameliyatı daha var o planlanıyor hazırlık yapıyorum 2-3 aya olur sanırım. Maddi olarak bir kat daha asagı inecegiz sanırım 😀

Bugun ödeme aldım Eşim de 5 inde maaş almıstı. Malesef maasından kalan 9 bin tl oldu. Kesilenler krediler vs derken.
bu gelen ile hemen benim icra dosyamı kapadım. Bir iki ay maasımdan kesinti olmayacak. Buyuk ihtimal bir diğer borcu icraya düşürecegim mecburi olarak ona başlar.
En azından bir kalem borcum bitti. Böylelikle şahsımın bankalara olan borcu 1 milyonun altına düştü. Elden nakit, döviz ve altın borcum devam etmekte. Ayrıca eşimin üstüne olanları da devam ediyor.
Benim Kalan toplam borç kalemi 23
Benim kalan toplam borcum 999.600 tl

Kasım 15 maaş aldım 42500 tl.
Eşim ek işten 3500 aldı. Toplamda 46 bin
2200 eksi hesqp faiz
18.000 babamın aracı arızalandı onu yaptırdık
5300 tl market alısverişi
1500 tl arac yakıt
2000 tl eşim kredi ödmesi
700 tl babam kredi ödemesi
3.000 tl benm kredi ödemem
1800 tl kızım medikal ihtiyac
6000 tl kızım medikal ihtiyaç
Yaklasık 5-6 bin arası kaldı. Eşim ve babam ayın 5 inde maaş alacak o zaman biraz ödeme yapmayı planlıyoruz.
Güzel gelişmeler oldu. Babam yaklasık asgari ücretle çalıştıgı işten cıktı meslegi ile alakalı ve aynı zamanda onu tatmin edecek daha iyi alacak bir işe girdi: kendi şehrimizde evde kalacak. Suan mutlu. Geliri de 20 bin civarından 40 bin civarına cıktı. O yuzden bana da aylık 20 değil 35-40 civarı verebilecek. Borçlar daha hızlı bitecek inşallah. Ara ödeme yapmaya basladıgımızda cok daha hızlı kapanacak. Hali hazırda 4-5-6 oranlardan cektiğimiz krediler o kadar fazla ki, onlara ara ödeme planlıyoruz inşallah bu sekilde devam eder.

X