Dolapta bitiremeyeceğiniz ve bozulacağını düşündüğünüz şeyleri buzluğa atın bu arada ben öyle yapıyorum.. maydanoz dere otu nane baktım tüketememişsek tepsiye serip kurutuyorum baharat olarak kullanıyorum
inanıyorum çıkacaksınız feraha ama zorlu bir süreç sadece şuan hastane ortamından çıkmış iken evdeki geliri gideri kontrol edebilirseniz size yardımcı olacak..
Benim evlendikten sonra en büyük keşfim en çok gider mutfağa oluyor ve en çok müsrüflikte yine mutfaktan oluyor..
yenilmeden çürüyen sebzeler, bozulan yemekler.. çekmecelerde duran gereksiz malzemeler ve varken sürekli alınan mutfak eşyaları (bardak tabak ıvır zıvırlar)
Market kampanyalarıda tam bu iş için.. ihtiyacımız olmayan şeyleri kampanya adı altında bize satıyorlar ve bizde ucuza alıyoruz içgüsüsü ile alıyoruz malesef..
ben artık markete liste ile gidiyorum ve haftalık aldığım ürünlerden de mutlaka bir kısmını buzluğa atıyorum..
örneğin 3 kapya biber aldıysam 1 ini doğrayıp buzluğa atıyorum o hafta lazım olursa zaten buzlukta tazecik duruyor lazım olmazsa da tasarruf olarak duruyor.. başka zamanda bir yemeğimin malzemesi oluyor.. domatesleride öyle yapıyorum peynirleride tereyağınıda..
mutfak masrafımda ciddi bir fark oluştu diyebilirim..