Konunuzu okudum, öncelikle kızınız için çok geçmiş olsun özel değilse okurken merak ettiğim için soruyorum hastalığı nedir?
Keza ne ise de belliki özel ilgi ve bakım gerektiren bir hastalık...
Bu süreçte tabiki sizin de kendinizi motive etmeniz gerekiyor bunda hemfikiriz ama sizin bu başlıkta anlattığınız şeye istinaden kırmadan yazmaya çalışayım,
Diyorsunuz ki biz borcumuzu ne yapıp ne edip azaltmamız lazım.. e ama avm gezmesinden ve alamayacağınız ve en azından şuan almamanız gereken trençkota bakıp buna üzülmekten geri durmuyorsunuz.. ki babanız sizin alacağınız trençkotun yarı parası için şu yaşta işe girmiş çalışıyor. Burada bir tezatlık yok mu ?
Bence sizin öncelikle ev ekonomisi çalışmanız ve tamam yokluk seviyesinde yaşayın demiyorum ama katlanarak büyüyen bir borcunuz var iken lüks yaşamdan biraz uzaklaşmanız gerekmez mi ?
Mesela ev hediyesine durumunuz belli iken ve eşinizin 2. işten çalıştığı paradan borç ödenmek üzere gönderilen paradan 600 tl özdilekten hediye şartmıydı diye düşünmeden edemedim. Arkadaşlarınız durumunuzu bilmiyor mu ? Yada en azından onlarda düşünmeyecek mi borç içinde yüzüyorlar ama özdilekten de hediye almışlar..
Bence birşeyler hala yanlış hesaplıyorsunuz.. Gerçi güncel durumunuzda değişim var mıdır bilemiyorum.
İsterseniz borçlarınızı bir excel tablosu oluşturun burada daha net görmeniz ve önceliklendirmeniz adına..
Sağlık için açılmış bir borç olduğu için borcu ve katlanmasını eleştiremem. Bende olsam elimdekini dökerdim. O esnada belki bende pek tasarrufumu yapamazdım. Ama artık şimdi toparlanma zamanı ise lütfen birazcık ev ekonomisine özen gösterin. O zaman daha çok borç ödeyebileceğinize ve kartopunu küçültebileceğinize inanıyorum.
Keza siz azaltmak adına zaten elinizden geleni yapıyorsunuz.