• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç-icra- kumar Anlaşmalı Boşanma

rasbag

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2023
413
351
23
38
Anlaşmalı boşanma davamız (haziranda)var kumar yüzünden. İş yerinden para çalmıştı tutar bilmiyorduk. Adresi hala ortak kiradaki evimizde görünüyor annesine almamış adresi. Bugün benim yaşadığım eve geldi icra kağıdı 200bin ₺ çalmış mahkemeye verilmiş tutarı kendi de biliyormuş bilmiyorum demişti bana. Senet imzalanmış iş yeri ile arasında bilgisi var yani ama adam rahat yaşıyor. Üzerine annesi ile ortak tapular ve iki farklı daire(ev) mal beyanında bulunması lazımmış galiba öyle yazıyor. Yaşadığımız eve icra memuru gelip evden eşya alır mı? Çocuk okuldayken gelirler inşallah. Umarım hiç gelmezler borcunu öder. Ne güzel Şubat ayında dava açacaktım ben babam şans ver dedi başkalarını dinlememek lazım.

ikametgah sizin oturduğunuz evde görünmüyorsa sorun olmaz
Şu an bende görünüyor maalesef seçim sonrası değiştirir inşallah. Annesinde ayrıyız almamış oraya ikametgâh. Eve kağıt geldikten sonra alınca sorun ortadan kalkar mı bilemedim? Her şey karışık oldu iyice

Adres değişikliği yaptıktan sonra bir sorun kalmaz. Ama bence sizde yapabilirsiniz nüfus müdürlüğüne gidip öğrenmeniz gerekiyor

Anlaşmalı boşanma davamız (haziranda)var kumar yüzünden. İş yerinden para çalmıştı tutar bilmiyorduk. Adresi hala ortak kiradaki evimizde görünüyor annesine almamış adresi. Bugün benim yaşadığım eve geldi icra kağıdı 200bin ₺ çalmış mahkemeye verilmiş tutarı kendi de biliyormuş bilmiyorum demişti bana. Senet imzalanmış iş yeri ile arasında bilgisi var yani ama adam rahat yaşıyor. Üzerine annesi ile ortak tapular ve iki farklı daire(ev) mal beyanında bulunması lazımmış galiba öyle yazıyor. Yaşadığımız eve icra memuru gelip evden eşya alır mı? Çocuk okuldayken gelirler inşallah. Umarım hiç gelmezler borcunu öder. Ne güzel Şubat ayında dava açacaktım ben babam şans ver dedi başkalarını dinlememek lazım.
Size daha önce yazmıştım. İcra haciz vs gelecektir önlem alın demiştim ama çocuğu kreşe başlattım düzeni bozulmasın dediniz. Şimdi de çocuk okuldayken gelir inşallah diyorsunuz. Durumunuz inşallahlık maşallahlık değil, oturup beklemeyin harekete geçin artık. Evden eşya almasalar bile alacaklılar sıraya girer artık. İşyeri, banka, elden borç aldığı kişiler vs.

Babanız bu kadar borcu hırsızlığı bildiği halde nasıl şans ver der, benim başıma kalmasınlar diye mi düşündü? Kumarın ötesinde adam para çalmış, hırsız. Yarın bir gün kızımın torunumun başına bir iş getirir demedi mi? Kusura bakmayın da çok rahatsınız. Adam her yere borç takacak, işyerinden para çalacak ama siz hala çocuk yokken gelseler geleceklerse diyorsunuz. Yazık üzüldüm size, babanız pişmandır umarım yaptığından.

Size daha önce yazmıştım. İcra haciz vs gelecektir önlem alın demiştim ama çocuğu kreşe başlattım düzeni bozulmasın dediniz. Şimdi de çocuk okuldayken gelir inşallah diyorsunuz. Durumunuz inşallahlık maşallahlık değil, oturup beklemeyin harekete geçin artık. Evden eşya almasalar bile alacaklılar sıraya girer artık. İşyeri, banka, elden borç aldığı kişiler vs.

Babanız bu kadar borcu hırsızlığı bildiği halde nasıl şans ver der, benim başıma kalmasınlar diye mi düşündü? Kumarın ötesinde adam para çalmış, hırsız. Yarın bir gün kızımın torunumun başına bir iş getirir demedi mi? Kusura bakmayın da çok rahatsınız. Adam her yere borç takacak, işyerinden para çalacak ama siz hala çocuk yokken gelseler geleceklerse diyorsunuz. Yazık üzüldüm size, babanız pişmandır umarım yaptığından.
Buraya konu açan bazı kadınlar asla cevapları ciddiye almayıp ardından perişan halde tekrar konu açıyorlar. Yine dinleyeceğini de zannetmiyorum

Hırsızlık bilgisini sonradan öğrendik babam o zaman tamam ayrıl dedi hak verdi. İlk söylediğimde kumar oynadığını kredi çektiğini söylemiştim diğeri sonradan ortaya çıktı.
Evet demiştiniz doğru diyorsunuz ama gerçekten aile evine gidemem çok küçük ev sığmayız başka kira deseniz gerçekten çok pahalı. Taşıma masrafları da var. Doğru ama çocuk İÇİN düzen var okulu var böyle mantıklı geliyor 🤦‍♀️

Hırsızlık bilgisini sonradan öğrendik babam o zaman tamam ayrıl dedi hak verdi. İlk söylediğimde kumar oynadığını kredi çektiğini söylemiştim diğeri sonradan ortaya çıktı.
Evet demiştiniz doğru diyorsunuz ama gerçekten aile evine gidemem çok küçük ev sığmayız başka kira deseniz gerçekten çok pahalı. Taşıma masrafları da var. Doğru ama çocuk İÇİN düzen var okulu var böyle mantıklı geliyor 🤦‍♀️
Oturduğunuz ev kimin adına peki eşinizin mı eğer eşinizin adına olan mallara borç için haciz konulur hatta odemeZse satılır bile.

İkametini neden sildirmediniz bulunduğunuz evden?
Bu süreçte neden işe girmediniz? Gündüz kreşteyken gelir demenizden anlıyorum ki çalışmıyorsunuz belki ben yanlış anladım.
Hani dünya kadar borçla barışırken ne hedeflediniz onu anlamaya çalışıyorum.

İkametini neden sildirmediniz bulunduğunuz evden?
Bu süreçte neden işe girmediniz? Gündüz kreşteyken gelir demenizden anlıyorum ki çalışmıyorsunuz belki ben yanlış anladım.
Hani dünya kadar borçla barışırken ne hedeflediniz onu anlamaya çalışıyorum.
İş yeri ile anlaştık haziranda iş başı yapacağım. Annem bizde kalıyor çocuktan dolayı

Doğru ama çocuk İÇİN düzen var okulu var böyle mantıklı geliyor
İyi, her sabah dua edersiniz artık alacaklı avukat haciz icra ödeme kağıdı gelmesin diye. Siz bu adamla kanunen evlisiniz ve aynı ikameti paylaşıyorsunuz. Haziran'da ilk duruşmada boşanma gerçekleşse bile hemen düşüyor mu kayıtlar? Tabi ki adresini sildirmez, diğer tarafta tapusuna ortak olduğu evler var anında alırlar elinden. Ben size onlardan önce davranmanızı tavsiye ederim yine de. Kreşi çevreyi bahane etmeyin, aynı semtte başka ev bulun başınız ağrımasın. Adamın kimlere nerelere borcu var hepsini biliyor musunuz, ya tefeciden de borç alıp ödemediyse? Çeşit çeşit adam kapıya dayanırsa ne yapacaksınız?

Siz neden nüfusa gidip bu adam artik burada oturmuyor diye sildirmiyorsunuz onu anlamadım ben. Çocuk yokken eve haciz gelsin ne kadar rahatsınız. Telefon açıp randevu alın hemen sildirin

Eve icra gelecek, siz hala okul kreş diyorsunuz. Üyelerden biri gayet mantıklı bir şekilde olacağı- olmayacağı neyse söylüyor ama size etki etmiyor. Bazı insanları anlamak cidden çok zor.

Back