Ben dinledim...
Doğal ne mi var
Özellikle Hakan Fidan'ı dinlediniz mi ?
''Savaş için gerekçe üretirim... 4 adam gönderirim... Gerekirse türbeye saldırı düzenleriz''
1938'den beri o türbeyi türk askerleri koruyor. Kendi askerimizeFüze. Bomba Reva mı ????????????? Hak mı ????????????????????
Kendi askerini öldürmekten bahsetmiyor. Boş alana füze atmaktan bahsediyor. Daha önce ırakta yapılan sınır ötesi operasyon gibi. Sınır güvenliğini korumaktır bunun amacı. Kaldı ki olasılıklardan bahsediyorlar. Her türlü olasılığı düşünüp ona göre strateji planlamakla yükümlüler. Hata onlarda bu kadar Suriyeliyi alırsan içeriye sınır güvenliğini koruman mümkün değil. Bana göre normal bir konuşma. Asıl korkulması gereken bu toplantının bile dinlenebilmiş olması.
Ayrıca ünlemlerinizi bu kadar harcamayın ileride lazım olabilir.
Zamanında TSK için de "camileri bombalayacaklardı" demişlerdi. O zaman bu kadar normal kabul edilmemişti. Üstelik kağıt üzerinde "her türlü olasılığı düşünüp ona göre strateji planlamak" için yazılmış bir senaryoydu. Ama hapse girdiler.
Bana göre her "olasılık" düşünülmeli ve planlanmalıdır.
Ne demeye çalıştığınızı anlamadım? O zamanki olaylarda ki düşüncelerimi biliyor musunuz?
Bana göre "normaldir"
Kendi askerini öldürmekten bahsetmiyor. Boş alana füze atmaktan bahsediyor. Daha önce ırakta yapılan sınır ötesi operasyon gibi. Sınır güvenliğini korumaktır bunun amacı. Kaldı ki olasılıklardan bahsediyorlar. Her türlü olasılığı düşünüp ona göre strateji planlamakla yükümlüler. Hata onlarda bu kadar Suriyeliyi alırsan içeriye sınır güvenliğini koruman mümkün değil. Bana göre normal bir konuşma. Asıl korkulması gereken bu toplantının bile dinlenebilmiş olması.
Ayrıca ünlemlerinizi bu kadar harcamayın ileride lazım olabilir.
Ünlem değil, soru işareti
Bana göre üzerinde düşünülmesi gereken bir konuşma. Sınır güvenliğinin nasıl korunacağını gayet iyi biliyorum üstelik ailem asker dolu. Bende onu sormuştum bir kaç mesaj önce, nasıl sızdı bu konuşmalar diye :97:
az-para-gaz bunlar...
başka şeyler de yazardım da, neyse, bilahare artık.
Bırakın seçim derdini konuyla ilgili yaklaştıkları tek mantık bu konusmayı yayanlar vatan hainidir olması yani konuşmanın içeriği değil.
Yazıklar olsun!
Savaş çıkarsa, Akp'ye oy verenler gitsin, perdeden yapılma kefenleriyle bir zahmet
kuzum iyimisiniz sizler adamlar savaş stratejilerimizi bile dinleyip yayıyor elbetteki vatan hainleri
ya siz hangi dünyada yaşıyorsunuz
amerika kendi ikiz kulelerini bompalatıp savaş nedeni oluştururken
israil bugün askerlerimin kafasına taş geldi diyerek bombalar yağdırrıken
neyi yorumladınız kafanıza göre
ortada bir tehdit var
kim hangi cürretle benim toprağım olan yanlızca kendi anakaramda bulunmayan bir yere göz dikebilir
ne yapalım oturup bekleyelimmi
ne yapalım hava sahamıza giren uçağı görmezden gelelimmi
hangi siyaset temiz ?????????????????
buna anladığı dilden konuşmak denir
savaş sitratejilerini yorumlamak kimin haddine
ama o konuşmaları dinleyip yayan zihniyetten
hangi vatan sevgisinden bahsedilebilir
ancak bu kadar düşünür bu kadar yorumlarsınız
olur canım seve seve
savaş çıkarsa saklanıp kaçacaklar belli
biz burdayız
korkma geri döndüğünde
sana hoşgeldin diyebilecek kadarda
hoşgörülü oluıruz
Kaydı kim yapmış olursa olsun ulusal güvenliğimize karşı açık bir saldırıdır ve evet açık bir hainliktir. Toplantıyı yapanlar böyle bir olasılığı göz önünde bulundurup önlem almak durumundaydılar.
Konuşmalar doğru ise kimse çıkıp montaj bunlar demedi bu saate kadar.
Süleyman Şah turbesinin gerekçe olarak gösterilip gerekirse Türkiyeye doğru füze arttırılıp müdahale için gerekli ortamın yaratılması konuşuluyor ki bu nokta çok vahim.
Suriyenin şu anda bizimle böyle bir savaşı göze alabilecek durumda olduğunu düşünmüyorum. Türkiye açısından da savaşılacak bir sebep görmüyorum.
Tabiki de Süleyman Şah turbesi bizimdir ve bizim tarafımızdan korunmalıdır. Güvenlik önlemlerini arttırarak bu sağlanabilir. Ben Suriyenin aleni bir şekilde Türkiye ile savaş istediğini sanmıyorum.
zaten suriye bizimle savaşmak istemediği için, hakan fidan suriye tarafından türkiyeye füze attırıp, suriye yapmış gibi göstererek savaş çıkarmak niyetinde. yoksa suriyenin öyle bir derdi yok, en ufak bir hamlesinde türkiyenin savaş çıkarmaya hazır olduğunun da gayet farkında.
Evet düşürülen uçaktan sonra Suriye tarafından yapılan açıklamalarda bu yöndeydi zaten.
Türkiye'nin de savaşa girmesine bir gerekçe göremiyorum toplantıda konuşulanlarda gerekirse gerekçe yaratılabileceği söyleniyor.
Yani neden savaşalım sebep? eğer bunlar sadece seçim kaygısından yapılıyorsa çok yazık gerçekten.
Savaşın ne demek olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz. Sen savaş ben savaşmam, ben savaşırım sen gelme diyebileceğimiz bir ortam bile olmayacak ne yazık ki.
Bu gün bunları burada konuşuyor olmamız çok üzücü gerçekten.
haklısın.
sanki suriyeyle savaşmak, cihad yapmakmış gibi de bir algı var. onların da müslüman olduğunu bile kabul etmeyenler var. canlarım; savaşmak istediğiniz ülke halkı da müslüman, bilin istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?