Bolu'da facia: En az 6 ölü, 40'a yakın yaralı var

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Bolu'da, yağmur yağışı nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs devrilirken, arkadan gelen otobüsün de kayarak bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazalarda ilk belirlemelere göre en az 6 kişi yaşamını yitirdi, 40'a yakın yaralı var
Sitene Ekle

Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Bolu'da TEM yolunda bu sabaha karşı meydana gelen ve iki otobüsün karıştığı kazada 6 kişi yaşamını yitirdi, 40 kişi de yaralandı. Kaza nedeniyle TEM'in İstanbul yönü uzun süre ulaşıma kapanırken, yaralıların kaldırıldığı hastanelerde acil durum ilan edildi.

Kaza saat 04.15 sıralarında, TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde meydana geldi. Niğde'den İstanbul'a gittiği belirtilen 68 DK 464 plakalı otobüsün sürücüsü Tuncay Sütçü, yağıştan kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi. Kayan otobüs bariyerlere çarptıktan sonra devrildi. Bu otobüsün hemen arkasında bulunan ve Ordu- İstanbul seferini yapan 34 ZZ 5974 plakalı otobüsün sürücüsü kazayı fark edince ani fren yaptı. Sürücünün kontrolünü yitirdiği bu otobüs de kayarak sol şeridin kenarında bulunan çelik bariyerlere çaptı ve ardından beton bariyerlerin üzerine çıktı.

YAŞAMINI YİTİRENLER

Ortalığın kan gölüne döndüğü zincirleme kazada, devrilen otobüste sürücü Tuncay Sütçü, yardımcısı Murat Karakaya, yolcular Aycan Efkan, Şahin Kanak, Ahmet Polat ve Gülay Akarsu yaşamını yitirdi.

Çoğu devrilen ilk otobüste olmak üzere her iki otobüstekilerden 40 kişi yaralandı.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Kaza nedeniyle TEM'in İstanbul yönü ulaşıma kapanırken, olay yerine UMKE, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 112 Acil Servis ekipleri, itfaiye ve trafik ekipleri sevk edildi. AFAD ve itfaiye ekiplerinin otobüslerden çıkarılan yaralılar, ambulanslarda yapılan ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve kentteki diğer hastanelere sevk edildi. Yaralıların tedavisi için hastanelerde acil durum ilan edildi. Durumu ağır olan yaralılar ameliyata alınırken, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

İKİ OTOBÜS DE AYNI FİRMADAN

Bu arada, devrilen otobüsün Niğde'den, diğerinin ise Samsun'un Çarşamba ilçesinden İstanbul'a gittiği ve araçların aynı firmaya ait olduğu öğrenildi.

TEK ŞERİTTEN VERİLMEYE BAŞLANDI

Kaza nedeniyle kapanan TEM otoyolunun İstanbul istikametinde ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.
http://www.milliyet.com.tr/bolu-da-facia-en-az-6-olu-40-a-gundem-2087987/

neden firma açıklanmıyor, iki otobüste aynı firmadansa demekki bişey var bu firmada
daha bayram gelmeden yollar kan gölüne döndü

Firmalayla alakası yok, görüntüleri izlersen ikinci kazanın tamamen jandarma yüzünden olduğu çok açık.

Bir metro turizm otobüsü kaza yapmış devrilmişken yolu kesmeyen jandarma yüzünden ikinci metro turizm otobüsü gelip yan refüj betonlarının üstüne çıkıyor. Ancak bundan sonra jandarmanın aklına trafiği durdurmak, uyarı işareti koymak geliyor.
neden firma açıklanmıyor, iki otobüste aynı firmadansa demekki bişey var bu firmada
daha bayram gelmeden yollar kan gölüne döndü

anladım canım videoyu izlememiştim haberi okumuştum sadece

vıdeoyu ızleyemıyorum dogrudur..
ama metro karalamak gıbı olmasın ama gercekten kotu bır fırma kelle koltukta götürüyor. şoforlerı muavınlerı genelı ayrı facıa..
lise bıttıgınde tek basıma annemın yanına tatıle gderken babam muavıne emanet ettı benı. en arkada oturuyordum. muavın gece bısey ıstermısın ayagına gelıp öpmeye kalkıstı elım ayagım buz kestı ses cıkaramamıstım ilgili firmada..

Son düzenleme:

Artık eskisi gibi değil. 15 gün önce falan bodruma metroyla gittim döndüm. Dönüşte muavin biraz cıvıktı. Çantamı koyarken "ne acelen var, kaçıyor muyuz" falan gibi şeyler söyledi yüz vermedim.
Otobüs hareket edeli 15 dakika geçmeden genel müdürlük aradı telefonla. Muavinle bir sorun yaşamışsınız doğru mu diye. Evet deyince "lütfen bizimle konuştuğunuzu belli etmeyin, yol boyunca gözlemleyin izmir otogarda gereğini yapıcaz" dediler. 2 saatlik yolda 5-6 kez aradılar. Otogarda direkt polisle gelip aldılar muavini beni ve bir hatunu daha. Ben şikayetçi olmadım ama diğer hatun oldu. Beni de şahit yazdılar. Mahkemeye gidicez hadi bakalım.

sizmi haber vermıstınız müdürlüğe anlamadım..
ya tabı bahsettıgım seyler mın. 15 sene oncekı hallerı. uzun zamandırda otobuse bınmedım. ama yıne bınsem metroya bınmem. bı yola cıkıyorum her sene en az 1 otobus kazasını goruyorum ya afyon ya denızlı cıkısında.. agzıyla kuş tutsa metro bıtmıstır benım ıcın..

Arife gelmeden ceset torbalarını görmeye başladık.Allah rahmet eylesin.
İşyerlerinin tehlike sınıfına göre otobüsle insan taşımacılığı az tehlikeli sınıfta yer alırken, kamyonla koyun taşımacılığı tehlikeli sınıfta yer alıyor. Otobüs firmaları tehlike sınıfı gereği iş sağlığı ve güvenliği hizmeti almakla yükümlü değil...

Yok biz haber vermedik, bir şekilde haberleri olmuş. Nasıl anlamadık.
Otobüs yolculuğunu hiç sevmiyorum zaten. Şu kısa mesafe uçuşları girse de artık türkiyeye rahat etsek.

Yok biz haber vermedik, bir şekilde haberleri olmuş. Nasıl anlamadık.
Otobüs yolculuğunu hiç sevmiyorum zaten. Şu kısa mesafe uçuşları girse de artık türkiyeye rahat etsek.
cok enteresan bırde senı arıyorlar yanı.. anlamadıgım polislik ne var ki polısle alıyorlar. ortamız yok bızım işte.
ucak
sephoramm sana bır sır vereyımmıı ; ben ucaktan cok korkuyorumm yerden kalktıgı an ve ındıgı an o tekerlerle bırlıkte yüregım agzıma gelıyor.. o yuzden araba candır , alternatıfte ucaktır..

Allahim sen koru en buyuk korkum trafik kazasinda olmek, tirlarin otobuslerin yanindan gecerken kendimi sikmaktan iki dun bacaklarim agriyor. Mekanlari cennet olsun insallah, asiri hizli mi gidiyorlardi ki, lastikler mi kabaklasmisti... ecel iste. Rabbim onun da hayirlisini versin.

Diğer hatunu taciz etmiz sözle. O yüzden polis geldi. Daha otobüsün kapısında işine son verdiler zaten. Değişik bir olaydı ilk kez başıma geldi.

Ben de korkardım eskiden uçaktan, gerilirdim terlerdim falan. Sonra uçak manyağı bir adamla evlendim. Evin her köşesinde uçak modelleri, hafta sonları yapılan model uçak faaliyetleri, thk gezileri, pilot kankalar derken alıştım gitti. Antalyadan dönerken biner binmez uyudum kalktığını bile hatırlamıyorum. Tekerler yere vurunca uyandım. O kadar rahatım artık uçakta
Geçen gün kendimi uçak fiyatlarına bakarken yakaladım. Alsak bi tane arada gezsek, lisans falan halledilir diye düşündüm resmen.

in vino veritas geçmiş olsun, daha önce vukuatı vardır, şikayet edilmiştir, şikayet sonrası takibe alınmıştır, ya diğer yolcu kadın ya da direkt Şoför haber vermiştir firmaya.
Koltuk numarası alırken cep numarası verdiğimizden belki de Şoför şu koltuk numarasında oturan kadın yolcu dediyse seni aramışlardır.

Bu arada bu habere çok üzüldüm, bayram tatili kanlı başlıyor, Allah Devamını getirmesin inşallah
Ölenlere rahmet, Yakınlarına baş sağlığı diliyorum, yaralılara acil şifalar dilerim.

Teşekkür mune. Evet dediğin gibi olabilir. Şoför haber vermiştir muhtemelen. Diğer kadın da şaşırdı çünkü.

valla tacızede şaşırmam. olabılır..
ben eskıdende şimdide gelecektede.. aşamıyorum malesef. gaptan şu yukseklıkteyız dedıgı an ohh cekıyorum. gunlerce giderım oyle ama kalkıs - ınıs fena..

Teşekkür mune. Evet dediğin gibi olabilir. Şoför haber vermiştir muhtemelen. Diğer kadın da şaşırdı çünkü.
O zaman kesin öncesi vardı Sephoraa, şoföre takibe al demiştir firma, o da sana yapılanı görünce haber vermiştir, üzüldüm diyemeyeceğim iyi olmuş, madem ekmek parası kazanacak, kadın yolculara nasıl davranması gerektiğini öğrenseymiş, bende sevmem cıvıkları.

valla tacızede şaşırmam. olabılır..
ben eskıdende şimdide gelecektede.. aşamıyorum malesef. gaptan şu yukseklıkteyız dedıgı an ohh cekıyorum. gunlerce giderım oyle ama kalkıs - ınıs fena..
Kalkış iniş çoğu insanı gerer zaten. O kadarı normal.
Ben tuhaf yaratık olarak en çok onlardan zevk alıyorum. Böyle için çekiliyor hooop diye, ruhun bedeninden ayrılıyor sanki. Ayyy bi hoş oldum.

Allah rahmet eylesin ölenlere bu bayram inşallah kazalar çok olmaz şöförlerin çok dikkatli olması lazım Allah korusun kazadan beladan herkesi

Bayram üstü çok üzücü bir kaza gerçekten. Türkiyede seyahat kuralları daha sıkı hale getirilmeli. En basitinden her yolcu emniyet kemeri takmak zorunda olmalı. Fakat şimdiye dek otobüslerde kemer takan tek yolcu görmedim.
Ve acil durumlarda kriz yönetimi hakkında özellikle jandarma ve polis bir eğitimden geçmeli diye düşünüyorum. Görüntülerde izlediğim kadarıyla tek koordine hareket eden ekip 112 ekibi.
Dilerim ölü sayısı daha da artmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…