bolu mu trabzon mu?

ve benim gibi üniversite adayı olan arkadaşlarım Allah hepinize gönlünüzden geçen okulları nasip etsin

bolu mezunuyum bence bolu ama ilk tercihin ailenin yanı olsun yani şehirde oturuyorsan o üni olsun

merhaba
yetenek sınavlarına gireceğim bolu ve trabzon çakışıyor
ikisinden birini seçmeliyim ama hangisi?
abant izzet baysalda veya karadeniz teknik üniversitesinde okuyanlar fikirlerini söyleyebilirler mi acaba?

kampüs olarak şahanee çok memnuın kalırsın.bir sürü yurt seçeneğin var.
ankara ve istanbula çok yakın hafta sonu kaçamakları için
eğitim çok iyi bolunun havası ve yeşillikleri harika
en önemlisi ailene yakın bir yer olsun sonuçta 4 yıl uzun bir süre insanın başına ne geleceği bilinmez.
balıkesir ve trabzon çok uzak bence ha deyince gidemezsin. ben gittim deprem yaşayıp geldim mesela
ayrıca abla tavsiyesi sana hemen herkese güvenip eve çıkma

ama bolu istanbula yakın olduğundan giren kişi sayısı çok olur şansım düşük üstelik 30 kişi alıyor trabzon 50
birileri benim aklımı fena çelmiş baksana trabzonu övüyorum sanki

Son düzenleme:
ama bolu istanbula yakın olduğundan giren kişi sayısı çok olur şansım düşük üstelik 30 kişi alıyor trabzon 50
birileri benim aklımı fena çelmiş baksana trabzonu övüyorum sanki

bence de sen kararını vermişsin ama bu uzaklık sonradan koyar yani söyleyim ben
şimdiden hayırlı olsun canım

bence de sen kararını vermişsin ama bu uzaklık sonradan koyar yani söyleyim ben
şimdiden hayırlı olsun canım

teşekkür ederiiimmm:)
farkındayım uzaklık zor olacak ama boluya gidip kazanamazsam pişman olacağım çok
hem ben bi şekilde gidip gelirim artık katlanacağız o kadar yolu:)

bence de trabzon herşeyden önce teknik üni gerçi senın bölümün için önemi var mı bilmiyorum ama sayısalcı kafası işte teknik üni duyunca dayanamıyor

ben de Abant İzzet Baysal mezunuyum..üniversite eğitim anlamında çok iyi..şehir küçük ama sevimli..her yer yürüme mesafesinde :)
ayrıca bir arkadaşın dediği gibi ankara ve istanbula yakın..o yüzden şehrin küçük olması çok önem teşkil etmiyor..aileye uzak olmak bayram-seyranda çok zoor oluyor..aktarma yapmak-bilet bulmak..hele eşya-bavul taşımak o aktarmalarda :s çok sık da gidemiyorsun uzak olunca.. bu arada ben yetenek sınavlarının zor olduğunu biliyorum boluda..

bende üniversite tercihi sırasında denizli ve ktü arasında kalmıştım. sonra denizliyi seçtim. ama şu varki aileye yakınlık felan önemli ama bence asıl önemli olan kampüs hayatı ve şehir-insanlar. denizlide iyiydi güzeldi ama malum evlerden bi sürü insan vardı ondan dolayıda adam gibi bi sınıf ortamı ve arkadaşlık ortamı kurulamadı. 4 yıllık üniversite ortamım mahvoldu diyebilirim. bunun için ortam önemli ona öre bi seçim yap, bana sorarsan ktü derim

merhaba
abant izzet baysalda veya karadeniz teknik üniversitesinde okuyanlar fikirlerini söyleyebilirler mi acaba?

ben abant izzet baysal mezunuyum güzel bi üniversite ortam güzel devlet yurdunda kalacaksanız biraz sorun yaşayabilirsiniz şartlar çok iyi diyemem yurtta... bence bolunun tek dezavantajı hem kira hemde diğer harcamalar konusunda fazlasıyla pahalı biryer ama tam bir öğrenci memleketi 1 tane caddesi var oda tek yönlü elini sallasan öğrenciye çarpıyor yani küçük ama sevimli biryer

her iki şehri de fazlasıyla gezmiş fakat istanbulda okumuş biri olarak söylüyorum,boluyu seçmen daha iyi olur bence.diğer arkadaşların da dediği gibi istanbula yakın,gidip gelmen trabzona göre çok daha kolay olur.küçük bi şehir olması bi bayan öğrenci açısından avantaj bile olabilir bence,ayrıca bir arkadaş pahalı demiş ama kesinlikle pahalı olduğunu düşünmüyorum.istanbula göre giyim gibi şeyler dışında yaşam çok çok ucuz:cafeler,sinemalar,yemek yediğin yerler,pazar alışverişi vs..trabzon daha büyük bi şehir olduğu için yeme-içme,gezme tarzı şeyler boluya göre daha pahalı

istanbula yakın olmasının bi önemi yok benim için istanbulda yaşamıyorum zaten ayrıca bi yandan dezavantaj istanbula yakın olduğu için boluda sınava giren kişi sayısı çok olacak o korkutuyor beni ve galiba bu yüzden ktü ye daha sıcak bakıyorum
tek aklımı kurcalayan aileme uzak olacak olmam

Ktü derim ben, çok güzel gözüküyor uzaktan, ama iki üniversiteyle de iki şehirle de hiç bir bağlantım, deneyimim yok, çok yüzeysel bir tercih benimkisi...
İlerde de oralarda yaşamayı planladığımdan sanırım

ben de hep ilerde karadenizi görmeyi planlıyordum ama Allah nasip ederse 15 gün sonra göreceğim:)

yaa betül canım bnm tekrar ben ...:):)
şimdi bi arkadaş trabzonda deprem yasadığını söylemişş.. trabzon 3 dereceden deprem bölgesi! deprem cok az ama bi tanesi ona rastlmıs ssanırım:) ve depremler kesnlkle yıkıcı deil. kimi duydunuz trabzonda depremden ölen ??
mesefayi dert ediyorsan dedigm gibi hava limanı ktü de kampüsn altında! bu aralar ucak biletlerinn ne kadar ucuz oldugu ortada. fırsatları takip edersen bursa ya ki sanırım bilecik te havaalanı cok ucuza inebilrsin bursadan sonrada zaten cevre illere havas oluyor yani aktarma sorun olmuyor. abim kütahyada okuyodu anlattım sana canım
illa otobüs dersen.. boludan da yol cekeceksin trabzondan da balıkesir trabzon arası 40 günlük yol deil
bolu trabzondan ucuz diyen arkadaslar olmus.. trabzonda 1o liraya da sinema bileti var 5 liraya da var.. (forum cinebonus 2 boyutlu 10 lira varlıbas avm 2 boyutlu 5 lira ) kıyafeti pahalı diyorsanız markaların fiytları standrt olur genlde istnbuldaki poloyla trabzondaki polo arasında cok bi ucurum yok bnce !!
marka sorunum yok diyorsan trabzonda markasız ucuz yerlerde var tabiki...
ortam bakımından diyorsan trabzon boludan daha büyük bir sehir olmasına ragmen uzun sokakta mraş caddesinde ve ya forum da elini sallasan öğrenci
çünkü üni büyük cok ögrenci..
var mı baska bi sorun canım ??
ha bide benim burdan gitme durumum var napalım canım ktü hukuk puanı yüksek ..:):)

merhaba

canım öncelikle tebrik edrim.ben her iki ünv. okuma şansına sahip oldum :)) bolu ist ve ank yakın olması bakımından çok avantajlı.trabzon ist.çok uzak 4 yılımı ktü de geçirdim okuldan memmunu kaldım zaten sınıfın yarısı trabzonlu olurr özelikle beden eğitimi ise:))))sınıfta bi trabzon miliyetçiliği mutlaka olur ama zevkli yanlarıda var.ailene düşkünsen bolu derim yakın; ömrü yollarda geçiyo ögrencinin.tebrik ederim şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…