- 23 Eylül 2016
- 8.287
- 25.070
Merhaba Canlar sizinle yaptığım kurabiyeleri paylaşmak için sabırsızlanıyorum o yüzden hemen başlıyorum HERKESİN EVİNDE BULUNACAK MALZEMELERLE MÜKEMMEL TATLARI OLAN İŞTE TARİFLERİM
BOLLOS TADINDA OLAY KURABİYE
Bu kurabiye marketten satın aldığımız baharartlı kurabiyelerin aynısı. Hazır sağlıksız gıdalaransa evde yaptığımız bu kurabiyeyi yersek hem midemiz tatmin olur hemde daha sağlıklı bir şey yemiş oluruz
PÜF NOKTA; FIRINA ATTIĞIMIZDA İLK 10 DAKİKA KAPAK KESİNLİKLE AÇILMAMALIDIR. ÜZERİNE YUMURTANIN SADECE SARISI SÜRÜLMELİDİR. KIVAMI KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLMALIDIR.
BAŞLAMADAN ÖNEMLİ NOT; TEPSİNİZİN ALTINA YAPLI KAĞIT SEREBİLİRSİNİZ FAKAT BEN HERKESİN EVİNDE BULUNAN BİR MALZEME UN TERCİH ETTİM. GERÇEKTEN DE YAPIŞTIRMIYOR. TAVSİYEMDİR.
MALZEMELER
150 gram margarin
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı biber salçası (acı olmasın derseniz domates salçası kullanabilirsiniz,ben ikisini karıştırıp yaptım güzel oldu)
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz veya pulbiber
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI;
Un harici malzemelerin hepsini karıştırdım
Karıştıktan sonra unu koyup yoğurdum
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettim
şekillendirip un serptiğim tepsiye dizdim üzerine yumurta sarısı sürdüm.
180 derece fırında 20 dakika pişirdim
baharatlı yoğurt hazırlayıp servis yaptım işte son hali
EFSANE AŞK KURABİYESİ
özel günlerin vazgeçilmezi tadı harika, ama isterseniz farklı bir şekilde yapabilirsiniz. ağızda dağılma garantili
PÜF NOKTA; EĞER 15DAKİKADAN ÇOK PİŞERSE AĞIZDA DAĞILMAZ.ZAMANI KAÇIRMAMANIZ LAZIM. HAMURU AÇARKEN KIRILMAMASI İÇİN İYİCE YOĞURULMALIDIR.
MALZEMELER
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket şekerli vanilin
aldığı kadar un
YAPILIŞI
malzemelerin hepsini karıştırıp yoğurdum.
merdaneyle açıp şekil verdim
unladığım borcama dizip 15 dakika180 derecede pişirdim
nutellayı benmari usulu eritip enjektöre çekip süsledim ve pudraşekeri serpiştirdim
işte son hali
FISTIKLARIN TOPLU ÇEKİMİ
UMARIM BEĞENİRSİNİZ
BOLLOS TADINDA OLAY KURABİYE
Bu kurabiye marketten satın aldığımız baharartlı kurabiyelerin aynısı. Hazır sağlıksız gıdalaransa evde yaptığımız bu kurabiyeyi yersek hem midemiz tatmin olur hemde daha sağlıklı bir şey yemiş oluruz
PÜF NOKTA; FIRINA ATTIĞIMIZDA İLK 10 DAKİKA KAPAK KESİNLİKLE AÇILMAMALIDIR. ÜZERİNE YUMURTANIN SADECE SARISI SÜRÜLMELİDİR. KIVAMI KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLMALIDIR.
BAŞLAMADAN ÖNEMLİ NOT; TEPSİNİZİN ALTINA YAPLI KAĞIT SEREBİLİRSİNİZ FAKAT BEN HERKESİN EVİNDE BULUNAN BİR MALZEME UN TERCİH ETTİM. GERÇEKTEN DE YAPIŞTIRMIYOR. TAVSİYEMDİR.
MALZEMELER
150 gram margarin
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı biber salçası (acı olmasın derseniz domates salçası kullanabilirsiniz,ben ikisini karıştırıp yaptım güzel oldu)
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz veya pulbiber
1 çay kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI;
Un harici malzemelerin hepsini karıştırdım
Karıştıktan sonra unu koyup yoğurdum
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettim
şekillendirip un serptiğim tepsiye dizdim üzerine yumurta sarısı sürdüm.
180 derece fırında 20 dakika pişirdim
baharatlı yoğurt hazırlayıp servis yaptım işte son hali
EFSANE AŞK KURABİYESİ
özel günlerin vazgeçilmezi tadı harika, ama isterseniz farklı bir şekilde yapabilirsiniz. ağızda dağılma garantili
PÜF NOKTA; EĞER 15DAKİKADAN ÇOK PİŞERSE AĞIZDA DAĞILMAZ.ZAMANI KAÇIRMAMANIZ LAZIM. HAMURU AÇARKEN KIRILMAMASI İÇİN İYİCE YOĞURULMALIDIR.
MALZEMELER
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket şekerli vanilin
aldığı kadar un
YAPILIŞI
malzemelerin hepsini karıştırıp yoğurdum.
merdaneyle açıp şekil verdim
unladığım borcama dizip 15 dakika180 derecede pişirdim
nutellayı benmari usulu eritip enjektöre çekip süsledim ve pudraşekeri serpiştirdim
işte son hali
FISTIKLARIN TOPLU ÇEKİMİ
UMARIM BEĞENİRSİNİZ
Son düzenleme: