Kızlar bebeğimin bacağının bir yerinde ve sırtında iki yerde kuruluk var..Hafif pütürlü..Benimde cildim çok kurudur hatta hava biraz soğusun hemen cildim sertleşir
kabuk kabuk olur ve bazen kanar..Doktoruna gösterdim locoid verdi..Birşey değil bu merak etme dedi ama ben merak ediyorum aranızda bebeğinin cildi kuru olan
Kızlar bebeğimin bacağının bir yerinde ve sırtında iki yerde kuruluk var..Hafif pütürlü..Benimde cildim çok kurudur hatta hava biraz soğusun hemen cildim sertleşir
kabuk kabuk olur ve bazen kanar..Doktoruna gösterdim locoid verdi..Birşey değil bu merak etme dedi ama ben merak ediyorum aranızda bebeğinin cildi kuru olan
benim bebeğiminde cildi çok kuru bu ay sağlık ocağına gidince sorucam bebekyağları oluyo acaba ondanmı kullansak cildi nemlendirmek içinne yapcaz bilmiyorum
Ben dün cildiyeye götürdüm, atopik dermatit yani yapısal egzama dedi. Benim de oğlumun yanaklarında, gerdanında ve dizinin iç kısmında var. Çok kaşıyor. Doktor bir krem verdi, hemen iyileşmeye başladı. daha 2 kez sürdüm. Şampuanını sordu. Nivea dedim. Sebamed kullanacaksın artık dedi. Şampuanını ve banyo köpüğünü.
Genetik bir durummuş. Anne veya baba alerjik bünyeliyse bebekte de olurmuş, 2 yaşından sonra geçermiş. Benim annemin toza, babamın hem soğuğa hem güneşe, benim de polene alerjim var. Peluş oyuncaklar, peluş battaniyeler gibi toz tutan tüylü şeylerden kaçınmalıymışız. Tenine sadece pamuklu değmeliymiş, orlon, yün, akrilik vs. değmemeliymiş. Bir yaşından sonra inek sütü de alerji yapabilirmiş, muz da azdırırmış. Ev tozu, polen gibi şeylerden kaynaklanabilirmiş. İleride astım ya da saman nezlesi de olabilirmiş.
Bol bol nemlendirmek gerekiyormuş iyileştikten sonra.