Elektrikli Mutfak Aletleri bol köpüklü kahve

darned

Bir kuş gelse yüreğimin ucuna konsa
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2009
4.158
2.086
iyi geceler kk ahalisi
bugün tam kahve makinası alcaktım son anda erteledim
dedim bi bizim kızlara sorayım belki bunlardan birini alan kullanan vardır veya memnun kalmayan
veya başka bi marka tavsiye edebilecek vardır
ben arzumu beğendim ama çok pahalı 450 tl ama çok pratik gözüm onda kaldı açıkçası
diğeri daha uygun 185 tl ama tam otomatik değil
kahve içmeyi seviyorum ama beceremiyorum
e almışken güzel bişey olsun istiyorum sonuçta parayı ağaçtan toplamıyoruz
evet kızlar güzel fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yaparsınız nasıl bişey alırsınız?
lütfen okuyan fikri olan cvp yazsın çünkü yarın en geç öbür gün alıcam

Valla dandik 20-25 liraya satılan sinbolar var ya en güzelleri onlar. Şahane oluyor kahvesi.
Ben arçelik telve kullanıyorum, memnunum tavsiye ederim. Haznesi çok küçük ama.

Kahve makınasında yapıp yınede kahvedekı tüm kopuklerı sonduren bı ınsan olarak espresso capicuno mak.oneririm ben anca:)

Biride kahve nasıl bol kopuklu olur onu anlatsın Allah için.

Soğuk suyla yapılır ve kopurunce kopukler fıncanlara dagıtılırdan başka bıse bılen varsa anlatsın:)

Bendekı arcelık..makıne ıyı belkı ama ben kotuyum.

Ya 450 tl ne bacim ..bana dert olur okahve o paraya 185 de cok nihayetinde turk kahvesi degilmi dicem ama zevk isi tabi bu karisilmaz bi fikrim yok bende bakir cezve var iyi yapiyorum onunla yardimci olamadim ama mudahil olmadanda edemedim.

bende arçelik telve var süper köpüklü yapıyor 5 yıldır bir sorun çıkarmadı çok şükür....

Çevremde ikisinide kullanan var ikisinden de cok ictim ama bana cok duru geldi ne bilim cok hosuna gitmedi diger eski makinalar daha kivamli yapiyor bence ben fakir kullaniyorum

Çeşme suyu kullan. Hala köpürmüyorsa üstüne bir tutamcık, azıcık karbonat serp.

10-15 liraya porselen bir cezve alıyorsun,kısık ateşe koyuyorsun közde yapmış gibi köpük köpük kahve oluyor

Çeşme suyu kullan. Hala köpürmüyorsa üstüne bir tutamcık, azıcık karbonat serp.
Kopuruyor ama ben paylastırırken fıncanlara sonuyor kopuk bırden..sadece 1 fıncan şanslı oluyor gerısi kopuksuz..cesme suyuyla yapıyorum..

İncecik kopuk degıl yoğun kopuk nasıl olur..onu bılen varmı?

Arzumu anneannemler aldı onlardan ictim begenemedim
Arcelık bır numara bence
Köpük konusunu bılemeyecegım, bız nestle ya da erikli su kullanıyoruz bazen cok kopuklu bazen az kopuklu oluyor. Suyun markasıyla mı ılgılı oluyor köpük?
Bır de tavsıyem dar ağızlı fıncan kullan, o zaman cezvede köpüğü az görünse de fincana koyunca bütün mınık köpükler ortada toplanıyor köpüklü oluyor duruyor her türlütürlü

Ben in vino veritas 'nın söylediği 20 TL'lik elektrikli cezvelerde yapıyorum; gayet köpüklü oluyor. Hatta kız istemede bile onda yaptım. Dört-beş fincan yapmak 1 dk. bile sürmüyor.

Daha önce Arçelik Telve kullanmıştım; çok iyi sonuç veriyordu ama pişirmesi biraz uzun sürüyor (benim ucuz cezveye kıyasla).

hhaha bende kahve özürlüyüm tatlım bi ara birine bana kahve yapmayı öğret dedim önce suyu koycan sonra kahveyi dedi bi iki yaptım sonra dedim ne alaka ya sonuçta karıştırıyosun yine yapamadım :)

önce kahve konulur; sonra su. bir de kahveyi iyice eritme suda, hafif topak kalsın.
kenarlardan kabarmaya başladıkça azar azar köpüğünü al; çok kabartma ilk taşımda; çok kabarırsa kesilir köpüğü gider.

Kopuruyor ama ben paylastırırken fıncanlara sonuyor kopuk bırden..sadece 1 fıncan şanslı oluyor gerısi kopuksuz..cesme suyuyla yapıyorum..
Çok köpürtüyorsun, kaynatıyorsun kahveyi o zaman. Kaynamadan arada 25 kuruş kadar çukur kalınca al ocaktan, ya da çek fişini öyle paylaştır. O zaman sönmez.

Köpüğü aldıktan sonra bir taşım daha kaynat yine köpürür,aslında en iyisi cezve cezvede daha güzel oluyor,ben ne kahveyi nede çayı severim ama annem hergün bir fincan içer Türk kahvesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…