Elektrikli Mutfak Aletleri bol köpüklü kahve

Arçelik Telve'yi balayında gittiğimiz otelde çok çok beğendiğim kahve sayesinde öğrendim. Döner dönmez aldım. Çok pahalı ama kendisiyle çok mutluyuz. İkilisi çok çok pahalı gelirse teklisi makul gibi ama.

Ya 450 tl ne bacim ..bana dert olur okahve o paraya 185 de cok nihayetinde turk kahvesi degilmi dicem ama zevk isi tabi bu karisilmaz bi fikrim yok bende bakir cezve var iyi yapiyorum onunla yardimci olamadim ama mudahil olmadanda edemedim.
çok pahalı evet ama ne bıleyım ya benım gıbı üşengeç hatunlarada birebir gibi kendi kendini temizliyo bol köpüklü ve çift fincan yapıyo bide estetik :KK35:

Çok köpürtüyorsun, kaynatıyorsun kahveyi o zaman. Kaynamadan arada 25 kuruş kadar çukur kalınca al ocaktan, ya da çek fişini öyle paylaştır. O zaman sönmez.
Aaa evet bak bunu gecen gün aklımda tutcaktım güya bı yerde okumuştum..
Evet ben çok kaynatıyorum..anaa sorun bu demekkı..waaoow hemen yapcam:))))

bende arçelik telve var süper köpüklü yapıyor 5 yıldır bir sorun çıkarmadı çok şükür....:nazar::nazar:
evet cnm o çok güzel arkadaşımdan gördüm zaten ondan özendim aynısı ondada var ama ben cezve yıkamaktan nefret ediyorum :KK34:

Ben in vino veritas in vino veritas 'nın söylediği 20 TL'lik elektrikli cezvelerde yapıyorum; gayet köpüklü oluyor. Hatta kız istemede bile onda yaptım. Dört-beş fincan yapmak 1 dk. bile sürmüyor.

Daha önce Arçelik Telve kullanmıştım; çok iyi sonuç veriyordu ama pişirmesi biraz uzun sürüyor (benim ucuz cezveye kıyasla).
Annemde almış bu elektrikli cezve gibi olanlardan fiyatı 20 lira ya var ya yok oda iyi yapıyor kahveyi.

Çevremde ikisinide kullanan var ikisinden de cok ictim ama bana cok duru geldi ne bilim cok hosuna gitmedi diger eski makinalar daha kivamli yapiyor bence ben fakir kullaniyorum
ya telve ya da okka alıcam başka marka çok pahalı alamam çünkü sadce bu ıkı markada taksıt ımkanım var

Kahve makınasında yapıp yınede kahvedekı tüm kopuklerı sonduren bı ınsan olarak espresso capicuno mak.oneririm ben anca:)

Biride kahve nasıl bol kopuklu olur onu anlatsın Allah için.

Soğuk suyla yapılır ve kopurunce kopukler fıncanlara dagıtılırdan başka bıse bılen varsa anlatsın:)

Bendekı arcelık..makıne ıyı belkı ama ben kotuyum.
Cezvede yap içine karbonat at inanilmaz kopuruyor

Annemde almış bu elektrikli cezve gibi olanlardan fiyatı 20 lira ya var ya yok oda iyi yapıyor kahveyi.
Dedim ya ben kız isteme kahvesini bile onla yaptım. Ateşin üstünde ne çelik, ne bakır cezve kâr etti. Bin farklı yöntem denedim, beceremedim :)

Dedim ya ben kız isteme kahvesini bile onla yaptım. Ateşin üstünde ne çelik, ne bakır cezve kâr etti. Bin farklı yöntem denedim, beceremedim :)
Misafir geldiğinde çok iyi oluyor,normalde ben ocaktaki cezvede yaparım,misafir geldiğinde onda yapıyorum 5-6 kişilik kahve 1 dk hazır oluyor ve köpüğüde çok oluyor.:KK48:

Arzumu anneannemler aldı onlardan ictim begenemedim
Arcelık bır numara bence
Köpük konusunu bılemeyecegım, bız nestle ya da erikli su kullanıyoruz bazen cok kopuklu bazen az kopuklu oluyor. Suyun markasıyla mı ılgılı oluyor köpük?
Bır de tavsıyem dar ağızlı fıncan kullan, o zaman cezvede köpüğü az görünse de fincana koyunca bütün mınık köpükler ortada toplanıyor köpüklü oluyor duruyor her türlütürlü
iyi bir tavsiye bnm fincanlarım geniş cezvede köpük dolu içeri gelene kadar sönüyor demek ondan olabılır

Arçelik Telve'yi balayında gittiğimiz otelde çok çok beğendiğim kahve sayesinde öğrendim. Döner dönmez aldım. Çok pahalı ama kendisiyle çok mutluyuz. İkilisi çok çok pahalı gelirse teklisi makul gibi ama.
ıkılısını 300 e düşürmüş arçelik baktım bugün ama bana fazla ıkılısı çünkü hiç okadar çok misafirim gelmedi bnm :)

Arzum cok iyi görunuyor ama arcelik de ayni islevi göruyor
evet yarı otamatık ama olsun
diğerinin su haznesi kendi kendini temizleme özelliği 2 fincan özelliği ve közde pişirme özelliği gibi extraları var
bi kaç güne stand kurcaklarmış ona göre lezzetini köpüğünü kıyaslıcam

Elektrikli cezve kullaniyorum. Bir ara arçelik telvede de yaptım çok pratik. Ama cevzede en kısık ateşte yapıp içmek hiç biri yanından geçmiyor.

Kahvesi bol koy hafif kımıldanmaya başlayınca köpüğünü al bak nasıl oluyor.
Canım çekti valla ya ama bu saatte de olmaz ki :KK48:

Bu sekilde fincan kullanırsan cezvede köpüksüz olsa bile fincanda köpüklü durur

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    204,9 KB · Görüntüleme: 94
Bu sekilde fincan kullanırsan cezvede köpüksüz olsa bile fincanda köpüklü durur

yok patlamaz,ısıya dayanıklı onlar.senelerdir kullanıyorum.
hiç görmedim cnm vallahi bulursam denerim dicemde cidden ödleğim ben :)
borcamı fırına koyarken bile tırsan şahsiyetim ben
Bunu kullanırsan da cezvede köpüklü de olsa fincanda dümdüz olur :KK70:
hahah hakkatten he şekli tam olarak oyle değil ama ağzı baya geniş bnmkınınde

X