Bol bebiş topiği

canım benimde adet sancılarım çok şiddetli olur birszda ondan korkuyorum bakalım duruma bskacağız eğer sancılara dayanabilirsem akışına bırakıp normal sancılarımı çekip epidural olmadan doğurmak istiyorum tabi son anda ne olur onu bilmiyorum rabbim kolay doğum nasip eder inşallah canım suyun geldikten kaç saat sonra doğum oldu birde hemen doktora gittinmi ben sancılarımı biraz evde çekip öyle gitmeyi planlıyorum tabi son anda ne olur bilmiyorum duanı eksik etme canım esmayıda öpüyorum ssnırım rahatsz geçmş olsun rabbim şifa göndersin..ismide beğenmene sevindim herkes telafuzu zor diyor ama artık karar kıldık rabbim isimlerini hayırlı kılsın...

Canım tabikide hatırlıyorum aklımdasın hep seni merak ettim rabbim sana da en kısa zamanda nasip etsin benimde az kaldı duanı eksik etme sen şimdi tedavi göryrmsn ne aşamadasın hayırlı haberlerini bekliyor olacağım rabbim tüm isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin dua eder dua beklerim...

canım hatırlamana sevindim evdeyim pc basında oturmak istemiyrm telden giriyorum csnım amin çok ssğol umarım kolay bir doğum olur zaman ysklsştıkça heyyecanım korkularım artyr duanı eksik etme ezgi hanımada maşallah yakında konuşur artk susturamazsnz:))) rabbim bağışlasn öpüyorum ikinizide...

amin ayşem inşallah duanı eksik etme nazar boncuğuda takı yastığı öyle nette beğenip aldık burda seçenek olmadığı iöin bizde böyle beğendik evet götüşebilseydk güzel olurdu bellide olmaz dünya küçük bakarsın bir yerlerde buluşuruz hifa nasıl ikinizide öpüyorum rabbe emanet olun...

Oyy tatlım aminn.. Rabbim seni ve tüm doğurcak olan arkadaşları tez vakitte kurtarsın sağlıcakla al bebişini kucağına inşallah dualarımda olacaksın...
ben tekrar klomen tedavisine başladım bu ay hayırlı zamanda hayırlısını versin Rabbim..

Canım bi kaç soru sormuşsun onları cevaplayım. Benim suyum gelmedi. Akşam saat 9 da sancım başladı. Ertesi gün saat 10 a kadar kimseye söylemedim. 11 de hastanedeydim. 1 de doğum yaptım :) İlla ki suyun gelecek diye bir kayıt yok. Benim suyumu yatış yapınca patlattılar. Suyun gelirse ama hiç bekleme hemen git hastaneye. Yok gelmez de sancın başlarsa hemen gitme derim.. En azından bir 5-6 saatini evde geçir . Tabi kendini iyi hissetmezsen hiç durma. Sancı denilen şey de öyle korkunç bir şey değil tedirgin olma. Oturup dizi izledim ben sancılar başladığında. Hafif hafif gaz sancısı gibi başlıyor. Sanki ishal olacakmış gibi. Bir de bu tür bir şey hissettiğinde saati not al. Düzenli aralıklarla devam ediyorsa doğum sancısıdır. Saat şaşar o sancının aralığı şaşmaz o kadar düzenli gelir. Hiç tedirgin olma o şaşkınlıkla bir bakmışsın doğuruvermişsin. Afedersin büyük abdestini yapmak gibi bir şey normal doğum. Sancı geldiğinde kuvvettli ıkınmak çok önemli. Gerisini doktor ve ebe hallediyor :) Ben anlayamadım bile doğduğunu bir baktım doğmuş bile ne ara olduysa :)

canım içimi ferahlattın çok sağol elimden geldiğince sanvılarımı
evde geçiricem ben nişan geldikten sonra sancılar baslar
Diye biliyordum öğrendiğim ii oldu sende maşallah bir gün boyunca
Evde kalıp ssncıları çekmişsin rabbim o günde yardımcm olur
iinşallah çok korkuyorum egzersiz yptığımda yok bakalım
Ne olucak acaba bu süreçte yürüyüş yapmam faydalı olurmu
Aslında yürümektede zorlanıyrm karnm taş gibi oluyor
Bacaklarıma ağrı giriyor ayyy cnm kafanı şişirdm hakkını
helal et esmayıda öpüyorum duanı eksk etme..

Amin canim kesinlikle cok eglenceli cok yorucu ama olsun raziyim.

Canim ipek bakmis migrosta varmis benim ictigim ömür boza.

7 8 gune kadar normal canim biz birhafta yapmadi artik 7.gundu sanirim z.yagi icirdim. O kadar kuru kayiskayisi yedim gobegine ve poposuna z.yagi surdum yapmadi ama icince 3 bez doldurdu. Ne beklemistim ya. Insallah faydasi olur da yaparsiniz doldurursunuz bezi. 5 gunun acisi fena cikar :-)

Tsk ederim canim bugun gelicek kargo bekliyorum. Philips yoğurt ustasi ve buharli pisirici hem lor peyniri yapiyor hem yogurt hem de buharli pisirici balik bile pisiriyormus icinde tarif kitapcigi da varmis gelsin hele. Yorumlarimi yazarim.

Amin canim?cumlemizin evlatlarini. Sorma sule teyzesi kafam sisyor ya. Ciglik atiyor bazen. Rabbim herkese yasatsin cok guzel bir duygu. Biz de seni cok optuk sule teyzesi.

Bu kız zilli olucak şimdi sözcükler ne güzel çıkacak
yarım yamalak kelimeler oyy masallah diyyeyim
Rabbim esirgesin şule teyzesi kocamn öpüyor
buarda dilek nerelerde bilal nasıl umarım iyilerdr...

Oyy tatlım aminn.. Rabbim seni ve tüm doğurcak olan arkadaşları tez vakitte kurtarsın sağlıcakla al bebişini kucağına inşallah dualarımda olacaksın...
ben tekrar klomen tedavisine başladım bu ay hayırlı zamanda hayırlısını versin Rabbim..
sağol canım allah razı olsun duana amin diyorum
rabbim sanada tez vakitte nasip etsin
İnş.hayırlı haberlerini alırz kafan rshat olsun
Sanırm çalışmıyrsn birşeylerle meşgul olup unutmaya
çslış inş. bu defa rabbimin izniyle olacsk
Rabbim tüm isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsn duaLarmdasn..

Canım bi kaç soru sormuşsun onları cevaplayım. Benim suyum gelmedi. Akşam saat 9 da sancım başladı. Ertesi gün saat 10 a kadar kimseye söylemedim. 11 de hastanedeydim. 1 de doğum yaptım :) İlla ki suyun gelecek diye bir kayıt yok. Benim suyumu yatış yapınca patlattılar. Suyun gelirse ama hiç bekleme hemen git hastaneye. Yok gelmez de sancın başlarsa hemen gitme derim.. En azından bir 5-6 saatini evde geçir . Tabi kendini iyi hissetmezsen hiç durma. Sancı denilen şey de öyle korkunç bir şey değil tedirgin olma. Oturup dizi izledim ben sancılar başladığında. Hafif hafif gaz sancısı gibi başlıyor. Sanki ishal olacakmış gibi. Bir de bu tür bir şey hissettiğinde saati not al. Düzenli aralıklarla devam ediyorsa doğum sancısıdır. Saat şaşar o sancının aralığı şaşmaz o kadar düzenli gelir. Hiç tedirgin olma o şaşkınlıkla bir bakmışsın doğuruvermişsin. Afedersin büyük abdestini yapmak gibi bir şey normal doğum. Sancı geldiğinde kuvvettli ıkınmak çok önemli. Gerisini doktor ve ebe hallediyor :) Ben anlayamadım bile doğduğunu bir baktım doğmuş bile ne ara olduysa :)

Aaaahh ahh.Senin doğum hikayeni okudukça doğurasım geliyor yine.Maşallah.İnşallah diğer çocukların da böyle kolayca doğar.:nazar::nazar::nazar::nazar:

Canım olurmu ne demek tabiki helal olsun. Biz burada birbirimize yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz.
Yürüyüşü ihmal etme bol bol yürümeye çalış. Örneğin sabah akşam yarım saat yürüyebilirsen çok çok yardımı olur. Hiçbiryerde yürüyemiyorsan evde bir baştan diğer başa yürü. Ben öyle yapmıştım sıcaklar çok fazlaydı tam ağustos sonu eylül başı. Son ayda yürüyüş yaptım ben. Ama hiç ihmal etmedim. Bir de son günler merdiven inip çıktım sancıları başlatmaya yardımcı oluyor. Sağlık ocağında ebe söylemişti. 39+2 de doğum yaptım ben. Ne kadar yürüyüş yaparsan bebişin aşağıya iner doğumunu kolaylaştırır. Biliyorsan yeterince aşağıya inmeyince doğumda karnına bastırıyorlar. Benim hic öyle bir şey olmadı çok çok aşağıya inmiş. O yüzden bol bol yürümeye devam:)

Canım duan için Allah razı olsun ama sanırım diğer doğumlarım sezaryen olabilir. İç dokularım çok hassasmış. Dikişlerim tutmadığı için tekrar narkoz verilip ikinci dikiş atıldı. Hayati tehlike yaşadım. Bu durumumu fazla dile getirmek istemedim olumsuz düşüncelere sebebiyet vermemek adına. O da benim talihsizliğim. Doktorum diğer doğumlarımı sezaryen önerdi. Ben de aynı riske girmemek için sanırım doktorumun önerisine uyarım.

Günlerdir koşturmaca,koşturmaca...Allah eksikliğini göstermesin bugünlerimizin....
Şöyle özet geçeyim yaşamımı..
Hifacığın uyku düzeni bozukluğu nispeten düzeldi.Kendiliğinden.Baktım ne kadar çabalarsam çabalayım o bildiğini okuyor bırakıverdim ucunu.Uykusunun geldiği sinyallerini alınca pijama,bez,mama eksiklerini giderip ışıkları kısıyorum o kadar.Napıyım arkadaş çocuğum büyüyecek ve sıkıntıları yüzünden düzeni oturmuyor.Kendimi de onu da üzemem şu kısacık hayatta:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Büromuz yavaş yavaş devam ediyor artık.Allah bol'undan önce helal kazanç nasip etsin...:KK16::KK16::KK16:

3 gündür aralıklarla mide yanmaları yaşıyorum.Farklı bişey de yemiyorum ama hayırlısı artık:KK31::KK31:

Eşimin tetkik sonuçlarında yeni bi hastalığını daha öğrendik.Midesinde spastik kolonmuş adı.Tedavisi yok,hayatına dikkat edecek özellikle yeme-içme mevzuularında o kadar.Allahım dermansız dert vermesin kimseye.Yorulduk artık her seferinde yeni bi sıkıntı duymaktan.La havle vela kuvvete illa billahil aliyl azim....

Canım duan için Allah razı olsun ama sanırım diğer doğumlarım sezaryen olabilir. İç dokularım çok hassasmış. Dikişlerim tutmadığı için tekrar narkoz verilip ikinci dikiş atıldı. Hayati tehlike yaşadım. Bu durumumu fazla dile getirmek istemedim olumsuz düşüncelere sebebiyet vermemek adına. O da benim talihsizliğim. Doktorum diğer doğumlarımı sezaryen önerdi. Ben de aynı riske girmemek için sanırım doktorumun önerisine uyarım.

Aaaa bilmiyordum.Çok geçmiş olsun.Allah şifa versin de inşallah normal olsun yine.

Aaaa bilmiyordum.Çok geçmiş olsun.Allah şifa versin de inşallah normal olsun yine.

İnşallah hayırlısı neyse o olsun şimdiden ne desem biraz boş. İkinci bebeği de esmayı tam olarak 2 sene emzirip ondan sonra düşünürüm sanırım. Kaldı şurada 1.5 sene. Zaman çok hızlı geçiyor. Dün gece gaz dolanıyordu karnımda sanki tekme gibi hissettim bir anlık. Nasıl da özleniyor o tekmeler bile. Ne kadar zor olsa da aynı hisleri yaşamayı isterim. İikinci bebişlerimizin listesini yapıp yine batlarımızı beklerken hep beraber yine burda oluruz inşallah.

hayırlı akşamlar kızlar nasılsınız?
biz iyiyiz elh. bugün en yakın arkadaşım doğum yaptı.
şimdi annemdeyim M.Selimi anneme bırakıp eşimle hastaneye ziyarete gidecez inş.
hep kendi doğumum aklıma geldi çok dua ettim
artık kimi duysam çok dua ediyorum Allah kurtarsın derler ya gerçekten o anda Allah kurtarıyor.
sizler ne yapıyosunuz.
benim oğlum dil çıkarmaya başladı :)
bacaklarından gdıklanıyor. :)
sizi okuyorum ama her zaman yazamıyorum evimizde internet yok
annemgile geldikçe filan yazıyorum.
sizle oturup sohbet etmeyi çok isterim.

Mrb kızlar midem yanıyor ara ara. Birkaç gündür iyi cok şükür. Kasiklarim cok ağrıyor. Pazartesi ayrintiliya giricem inş doktorumda sorayım en iyisi.

canım içimi ferahlattın çok sağol elimden geldiğince sanvılarımı
evde geçiricem ben nişan geldikten sonra sancılar baslar
Diye biliyordum öğrendiğim ii oldu sende maşallah bir gün boyunca
Evde kalıp ssncıları çekmişsin rabbim o günde yardımcm olur
iinşallah çok korkuyorum egzersiz yptığımda yok bakalım
Ne olucak acaba bu süreçte yürüyüş yapmam faydalı olurmu
Aslında yürümektede zorlanıyrm karnm taş gibi oluyor
Bacaklarıma ağrı giriyor ayyy cnm kafanı şişirdm hakkını
helal et esmayıda öpüyorum duanı eksk etme..

Bu kız zilli olucak şimdi sözcükler ne güzel çıkacak
yarım yamalak kelimeler oyy masallah diyyeyim
Rabbim esirgesin şule teyzesi kocamn öpüyor
buarda dilek nerelerde bilal nasıl umarım iyilerdr...

sağol canım allah razı olsun duana amin diyorum
rabbim sanada tez vakitte nasip etsin
İnş.hayırlı haberlerini alırz kafan rshat olsun
Sanırm çalışmıyrsn birşeylerle meşgul olup unutmaya
çslış inş. bu defa rabbimin izniyle olacsk
Rabbim tüm isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsn duaLarmdasn..

Bende amin diyorum canım senin duana..
sende dualarımdasın..

slm kızlar herkes iyidir inş. ben de 1 haftadır doğumdan sonra gitmeyen göbeğimle psikolojik olarak rahatsız olduğum için emziren anne diyetine başladım.bol su içiyorum rezene,hoşaf filan da devam inş. sütüm azalmadan gider kilolar. bu arada sol göğsümden günde bir kere emiyor kurudu gitti:KK43: diyetle alakası yok ama önceden oldu:KK43:(iyi geceler herkese...

Bu günler de geçecek canım, biraz sabır :) Sakin ol, mis kokulunu öp okşa, gerisi insani normal tepkiler, sakın kendini kötü hissetme... Bebişi de öp benim için, allah analı babalı büyütsün.

Kızlar herkese merhaba..
Bu hafta benim için zorluydu.. Daha doğrusu esma için. Eşimin amcasının kızı esmayı kucağından düşürdü hem de kafa üstü. Gözümün önünde içim parçalandı. Kaç gündür onun siniri var üstümde. Dün akşamda yürütecindeki sert plastik parmağını kanattı yavrumun. Eşim bir hırsla bütün oyuncakları söktü üzerindeki. İyi de yaptı. Böyle talihsizlikler yaşadık iki gün üst üste. Ona bir şey olunca her şey boş geliyor. Rabbim yavrularımızdan imtihan etmesin.

Sizler nasılsınız herkeste herşey yolundadır umarım.

Canım okuyalı çok oldu ama ancak cevaplayabildim,çok üzüldüm Esma için, keşke destekte faydası yok inş bundan sonra daha dikkatli olursun çok geçmiş olsun.
Şule canım inş Sağlıkla oğlunu kucağına alırsın. Bendn sana tavsiye normal için netten araştırmalar yap. Dilerim sağlıkla geçer bu dönemin sonrasında unutuyorsun doğumu. Bak Bilal 3 ayı dolduracak ben unutduysam sende unutursun. Dilerim benim gibi olmazsın.
duygubaby canım doğumdan sonra ilk 7 gün sünnet etemek asıl sünnet olanı. Biz yapamadık Bilal hasta oldu diye ama ablam ikinci günü yaptı çok kolay atlattı üçüncü günü iyileşmiş o kadar kolay olmuş.
Biz iki aya kalmaz yapacağız Allahın izniyle.
Aişem sen nasılsın görüşmeyeli ?
Kızlar ben evdeyim Bilal'le uğraşıyorum. Hiç iyi değilim sizden bir ricam var benim gibi doğumdan sonra makatta zorlanan oldu mu ?
Bende çatlak ve enfeksiyon vardı geçti ama hala zorlanıyorum. Ancak gece gündüz barsak çalıştıran gıdalar tüketince iyi oluyorum. Gaz çıkartırkanbile ağrım oluyor. Doktor en son bir film Çek dedi ona bakalım doğumda makatta öne doğru kayma olmuşmu ?
Çok kötü bişeymiş inş değildir dedi.
Çekeceğim salı günü çok zor çok dua edin.

Kızlar nasılsınız günlerdir kimseler yok topiğimiz sessiz sedasız kaldı..

X