- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
- Konu Sahibi AngelicaPickles
-
Öncelikle pozitif bilim ne demek diye sorarım ben size?
Madem Üniversiteler pozitif bilim için vardır.
O zaman Felsefe gibi bir bölümün olması da yanlış.
şu yorumunla benim de bir yanlışımı düzeltme imkanı verdiğin için sağol.
pozitif bilim derken ilk aklıma gelen şey evrim teorisiydi.Camilerde ağızdan köpükler saçarak bu teori hakkında nasıl konuşulur bilirsiniz,şimdi hiç kendimizi kandırmayalım(sonuçta adı üstünde teori ama yaratabileceğine inanıp evrimleştirebileceğine inanmamak nasıl bir kafa zaten anlamak mümkün değil ya neyse).Böyle bir ortamda nasıl sorgulanır da nasıl teori üretilir, nasıl bu teori açıklanmaya çalışılır.
Felsefe bölümü demişsin ,onu atlamıştım ben gerçekten dinin hakim olduğu bir yerde felsefe yapma şansı ne kadardır.En basitinden evrenin dünyanın oluş nedeni ve nasıl oluştuğunu sorgulayamazsın bile.Çünkü mutlak doğruları kabul etmişsindir sorgulamak günah başka bir şey olduğunu düşünmek şeytan işi olur.Ha ben hem mutlak doğruları kabul ederim (din gibi) hem de bu sorulara yeni yanıtlar da ararım diyen varsa da kafası çok güzelmiş güle güle kullansın.
Daha önceki mesajımda da yazmıştım şu 81 ilde açtıkları adına üniversite dedikleri yerlerde ne yaparlarsa yapsınlar ama üniversiteleri rahat bıraksınlar.
Ben asistanligimi devlet universitesinde yaptim. Turkiye nin önde gelen üniversitelerinden birinde.
Bir kere üniversitelerde ibadet yerleri acilicaksa btn dinler için açılmalı. Çünkü her türlü dine mensup öğrenci, akademisyen ve misafir mevcut.
Diğer bir noktada ders aralarında namaza gitme ve cuma durumudur ki. Dersler namaz saatlerine göre ayarlanamaz. Amfilerin ve hocaların uymaları gereken bir program mevcuttur.
Biz bunun sikintisini yasadik bir cuma günü yapilan final sinavinda erkek öğrenciler bunu protesto ettiller. Ve neticede mazuriyet sinavina girmek zorunda kalındı. Ve dolayisiyla% 20 notlari dustu.
Demek istedigim din herkesin özgürlüğü ancak üniversitelerde belirli bir program var. Amfi saatler, ders saatleri( kredilerde bellidir bu), hocalarin takvimi, panel takvimi bunlarda musluman bir ulkeyiz diye oynayamayiz.
İcki de ayni sekilde derse sarhos gelen derse alinmaz, ancak kampuste rahatsizlik vermeden sokulabilir. Ki zaten bahar festivalleri duzenlenmekte.
Denge onemli üniversite ilim değil bilim yuvasıdır...
...pozitif bilim derken ilk aklıma gelen şey evrim teorisiydi.Camilerde ağızdan köpükler saçarak bu teori hakkında nasıl konuşulur bilirsiniz...
İyi de bahsettiğiniz teoriyle ilgili bilim adamlarının bir kısmı da 'saçma' diye bahseder.Darvin hakkında demediğini bırakmayan adamlar da çok. Üstelik bunların büyük bir kısmı ne Türktür ne müslüman. Zaten ülkemizde bu konuyu tartışabilecek nitelikte çok insan ve bilim adamı olduğunu düşünmüyorum.şu yorumunla benim de bir yanlışımı düzeltme imkanı verdiğin için sağol.
pozitif bilim derken ilk aklıma gelen şey evrim teorisiydi.Camilerde ağızdan köpükler saçarak bu teori hakkında nasıl konuşulur bilirsiniz,şimdi hiç kendimizi kandırmayalım(sonuçta adı üstünde teori ama yaratabileceğine inanıp evrimleştirebileceğine inanmamak nasıl bir kafa zaten anlamak mümkün değil ya neyse).Böyle bir ortamda nasıl sorgulanır da nasıl teori üretilir, nasıl bu teori açıklanmaya çalışılır.
Felsefe bölümü demişsin ,onu atlamıştım ben gerçekten dinin hakim olduğu bir yerde felsefe yapma şansı ne kadardır.En basitinden evrenin dünyanın oluş nedeni ve nasıl oluştuğunu sorgulayamazsın bile.Çünkü mutlak doğruları kabul etmişsindir sorgulamak günah başka bir şey olduğunu düşünmek şeytan işi olur.Ha ben hem mutlak doğruları kabul ederim (din gibi) hem de bu sorulara yeni yanıtlar da ararım diyen varsa da kafası çok güzelmiş güle güle kullansın.
Daha önceki mesajımda da yazmıştım şu 81 ilde açtıkları adına üniversite dedikleri yerlerde ne yaparlarsa yapsınlar ama üniversiteleri rahat bıraksınlar.
Peki 10 dakika aralarda abdest alıp namaz kılabilmek için yeterli mi? Cuma namazları konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de şimdiden kampanyaya destek vermeyen hocalara karşı bir fişleme hadi hafifletirsek sitem varken, bunun ileride mescitte zaman geçirmeyen hocalara karşı yapılmayacağının garantisi var mı?
üniversitede camii nin,mescidin yeri yoktur.
Pozitif bilim üretmesi gereken bir yerde ibadet yerinin ne işi var.
Ha üniversite adı altında açtıkları yeni oluşumların hepsinin bahçesine diksinler bir camii,hani 81 ile üniversite açmışlar ya
Ama üniversiteleri rahat bıraksınlar.
Öğrenciler öğretmeni fişleyecekmişAdalet sağlandığında, birine hakkı olan verildiğinde, durumlar eşitlendiğinde biri birine zulmeder ihtimali yüzünden bir taraf hep adaletten yoksun mu kalsın? Namaz kılana mescit vermeyelim, niye? Belki ilerde öğretmen fişler! Pöfffffffffff
Verdiğim linkteki videoları baştan sona izledin mi? Videodaki söylemler ve talepler şimdiden diğerlerini kısıtlamaya yönelikken neden sana çok absürt bir şakaymış gibi geldiğini anlamıyorum.
Belki duymuşsunuzdur, bir süredir Boğaziçi üniversitesinde mescid yapılması için bir kampanya sürüyor.Benzer talepler daha önceki yıllarda da rektörlüğe sunulmuş ancak, kampüse yürüme mesafesinde başka bir cami olduğu için kabul edilmemiş. Linkteki video kampanyayı destekleyen iki öğrenciyle yapılan kısa bir röportaj, anladığım kadarıyla cuma namazları için dersten çıkamamaktan ve Kilyostaki hazırlık binasının etrafındaki içki satılan yerlerden de rahatsızlar.
Boğaziçi'ne Mescid I Ülkede Bugün - Ersoy Dede / Ülke TV - YouTube
Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler?
Unıversıte ya da kamuya acık herhangı bır yerde "mescıt ıstemıyoruz" dıyen ınsanlar, namazın ne oldugunu bılıyorlar mı?
Bılmedıklerını sanmıyorum.
Korkuları ıcın yapacagımız bır sey yok.
Konu sahıbı,
sız sadece vıdeodakılerın -bırkac kısının- dusuncelerını merak ederek vızyonunuzu genısletemezsınız.
üniversitede camii nin,mescidin yeri yoktur.
Pozitif bilim üretmesi gereken bir yerde ibadet yerinin ne işi var.
Ha üniversite adı altında açtıkları yeni oluşumların hepsinin bahçesine diksinler bir camii,hani 81 ile üniversite açmışlar ya
Ama üniversiteleri rahat bıraksınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?