- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
- Konu Sahibi AngelicaPickles
Öncelikle pozitif bilim ne demek diye sorarım ben size?
Madem Üniversiteler pozitif bilim için vardır.
O zaman Felsefe gibi bir bölümün olması da yanlış.
şu yorumunla benim de bir yanlışımı düzeltme imkanı verdiğin için sağol.
pozitif bilim derken ilk aklıma gelen şey evrim teorisiydi.Camilerde ağızdan köpükler saçarak bu teori hakkında nasıl konuşulur bilirsiniz,şimdi hiç kendimizi kandırmayalım(sonuçta adı üstünde teori ama yaratabileceğine inanıp evrimleştirebileceğine inanmamak nasıl bir kafa zaten anlamak mümkün değil ya neyse).Böyle bir ortamda nasıl sorgulanır da nasıl teori üretilir, nasıl bu teori açıklanmaya çalışılır.
Felsefe bölümü demişsin ,onu atlamıştım ben gerçekten dinin hakim olduğu bir yerde felsefe yapma şansı ne kadardır.En basitinden evrenin dünyanın oluş nedeni ve nasıl oluştuğunu sorgulayamazsın bile.Çünkü mutlak doğruları kabul etmişsindir sorgulamak günah başka bir şey olduğunu düşünmek şeytan işi olur.Ha ben hem mutlak doğruları kabul ederim (din gibi) hem de bu sorulara yeni yanıtlar da ararım diyen varsa da kafası çok güzelmiş güle güle kullansın.
Daha önceki mesajımda da yazmıştım şu 81 ilde açtıkları adına üniversite dedikleri yerlerde ne yaparlarsa yapsınlar ama üniversiteleri rahat bıraksınlar.