- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.822
- 448
- Konu Sahibi AngelicaPickles
-
Peki 10 dakika aralarda abdest alıp namaz kılabilmek için yeterli mi? Cuma namazları konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de şimdiden kampanyaya destek vermeyen hocalara karşı bir fişleme hadi hafifletirsek sitem varken, bunun ileride mescitte zaman geçirmeyen hocalara karşı yapılmayacağının garantisi var mı?
Peki 10 dakika aralarda abdest alıp namaz kılabilmek için yeterli mi? Cuma namazları konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de şimdiden kampanyaya destek vermeyen hocalara karşı bir fişleme hadi hafifletirsek sitem varken, bunun ileride mescitte zaman geçirmeyen hocalara karşı yapılmayacağının garantisi var mı?
Sakarya üniversitesinde yakın olsun uzak olsun, her fakültede küçük bir oda mesciddir.
Cuma namazı erkekler için farzdır. Olmasında sakınca yok değil olmasıda gerekiyor. İnsanlar sadece cuma namazı kılmıyor.
Müslüman bir ülkede yaşıyoruz gayet doğal bir olay
Peki sen ne düşünüyorsun pin_up?
Ebush açıkçası benim kafam karışık konu hakkında. Mescid istemek doğru değil diyemem, bu bir ihtiyaçsa karşılanmalı buna birşey diyemem. Ama özellikle linkini verdiğim röportajda beni rahatsız eden bir şeyler var. Öncelikle bu sadece mescide ihtiyacı olan öğrencilerin isteklerini dile getirmesi değil. Bir öğrenci topluluğunun örgütlenmesi, ve artık örgütlendiğini, sesini duyurmak, taleplerini dile getirdiğini göstermesi. Bu da desteklenmesi gereken birşey.
Ama bu talepler daha şimdiden x branşın hocası başka gruplara destek veriyor, niye bizim masamıza gelip imza atmıyor, atsın, hazırlık öğrencilerinin bulunduğu kampüsün yakınında niye içki satılan yerler var, anadoludan gelen niye ilk orayı görmek zorunda, gibi başkalarını kısıtlamaya, ne düşüneceklerini ne yapıp ne yapamayacaklarını belirlemeye çalışan talepler olduğunda bu beni hem korkutuyor, hem rahatsız ediyor.
İçki satılan yer varsa, mescit de olacak..
Madem bi hizmet veriliyor, herkese verilmeli bence..
Uzak değil, yakın da olsa camii, okulda da olmalı kanımca..
İçki okulda satılmıyor ki, hatta kampüslere içki sokma yasağı var bildiğim kadarıyla, satış yapacaklarını sanmıyorum, okul yakınında özel teşebbüsle satılan mekanlar varmış. Başlığı açmamın amacı farklı fikirlerle bakış açımı genişletebilmek, dar bir ölçekten bakıyorsam kendimi düzeltmek eleştirdiğimi düşünmeyin o yüzden ama, bi hizmet veriliyorsa herkese verlmeli kısmını tam anlayamadım. Sonuçta üniversitelerin asıl verdiği hizmet eğitim Boğaziçi de daha çözüme varılmadan dahi diğer üniversitelerden önce açık-kapalı ayırt etmeden eğitim veren bir üniversite, herkese ibadetle ilgili başka hizmetlerde sunacaksa, daha geniş çaplı uygulamalara gitmesi, diğer dinleri de düşünmesi gerektiği anlamını çıkmaz mı cümlenizden?
kampanyayı destekleyen iki öğrenciyle yapılan kısa bir röportaj, anladığım kadarıyla cuma namazları için dersten çıkamamaktan ve Kilyostaki hazırlık binasının etrafındaki içki satılan yerlerden de rahatsızlar.
üniversitede camii nin,mescidin yeri yoktur.
Pozitif bilim üretmesi gereken bir yerde ibadet yerinin ne işi var.
Ha üniversite adı altında açtıkları yeni oluşumların hepsinin bahçesine diksinler bir camii,hani 81 ile üniversite açmışlar ya
Ama üniversiteleri rahat bıraksınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?