merhabaHerkese merhabalar 2 aydan beri boğazımda yutkundukça gitmeyen yumru hissi var sanki yapışkanlı mukus gibi.Üzgün olduğum birgün çıktı babaannem vefat ettiği gün birde aynı gün dışarıda çok üşümüştüm 2-3 dk kadar bayağı kasıldım o an titremeyeyim diye ondan yarım saat sonra başladı hatta en önce sanki boğazım kurumuş da sanki biran tükürüğümu yutamadım kasıldı sanki boğaz kaslarım ondan sonra böyle mukus hissi boğazda yumru hissi gibi yutkundukça gitmeyen birşey kaldı.2 kere kbb ye gittim tüm kan tahlilmelerimi yaptırdım hepsi normal.Sadece bende alerjik rinit var onu söylediler kbb doktorları.Bir tanesi hem alerjik rinit hem bogaz reflün var biraz dedi aranızda böyle birşey yaşayıp bilgi sahibi yada tadavi yöntemini bilen biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim zaten anksiyeteli biriyim iyice tav oluyorum hiçbirşeye odaklanamaz oldum.Şimdiden teşekkürler.
Yutkunurken bazen takılıyormu sizinde zor yutkunuyor gibi yani yemek yerken falan değil normal yutkunurken sadeceBen de çocukluğumdan beri yaşıyorum bu durumu. Ağrı, öksürük yok sadece o mukus hissi var ne gelip ne gidiyor. Bende kbb ye göründüm kaç kez alerjik dediler bir şey hulamadilar tiroidlerime de baktırdım normal. Böyle yasamayi kabullendim galiba.
Evet sanki ağlamak istersinde boğazın düğümlenir onun gibi hep orada gibi yutkunuyorum orada gibi birazda kafadan atamadığımdan iyice hissediyorum biran olsun unutsam daha iyi olacak da sankibi madde eksikliğinden oluyormuş, çok üzüldüğümüzde ağladımızda olunan his gibimi . galiba oksijen girirşini artırmak için boğaz yapısını değiştityor. yazıyı bulursam eklerim
Evet gerçekten tarifi zor yutkunuyorum yumruk var sanki hissetmiyorum yutkunduğumu bidaha deniyorum bu sefer bidaha bidaha derken iyice tuhaflaşıyormerhaba
sizin yaşadığınız gibi bir durumu ara ara bende yaşıyorum ağlayamadığım için olduğunu düşünüyorum boğazımda düğüm yumruk gibi bir şey oluyor tarif etmesi biraz zor aslında fiziksel olarak birşey yok tamamen psikolojik nefes egzersizi iyi geliyor bana belki size de iyi gelir
Evet aynı şeyleri yaşıyorum ayrıca ses tonumu bile etkiliyor bazen sesim net çıkmıyor sizde de oluyor mu bu? Bana hiç boğaz reflusunden bahsetmediler tedavisi var mı bununYutkunurken bazen takılıyormu sizinde zor yutkunuyor gibi yani yemek yerken falan değil normal yutkunurken sadece
Evet sanki ağlamak istersinde boğazın düğümlenir onun gibi hep orada gibi yutkunuyorum orada gibi birazda kafadan atamadığımdan iyice hissediyorum biran olsun unutsam daha iyi olacak da sanki
Evet oluyor bazen.Tedavi olarak yağlı yiyecekler yenilmeyecekmiş domates,kahve,çay yada asitli içecekler tüketilmeyecek yatmadan 3 saat önce birseyler yemeyi kesecekmişizde ben öyle yapıyorum iki aydır inanın yediğimdede var yemediğimdede anlamadım geçecektir elbet diyorumEvet aynı şeyleri yaşıyorum ayrıca ses tonumu bile etkiliyor bazen sesim net çıkmıyor sizde de oluyor mu bu? Bana hiç boğaz reflusunden bahsetmediler tedavisi var mı bunun
Reflude galiba ağrı oluyor bende ağrı hiç olmuyor uzun zaman da böyleyim takmıyorum ama sinir oluyorum bazen maalesef.Evet oluyor bazen.Tedavi olarak yağlı yiyecekler yenilmeyecekmiş domates,kahve,çay yada asitli içecekler tüketilmeyecek yatmadan 3 saat önce birseyler yemeyi kesecekmişizde ben öyle yapıyorum iki aydır inanın yediğimdede var yemediğimdede anlamadım geçecektir elbet diyorum
Bendede ağrı çok olmuyor öksürükte olmuyor ama gıcık var gibi boğazımı temizliyorum sık sık birde yutkunuyorum bol bolReflude galiba ağrı oluyor bende ağrı hiç olmuyor uzun zaman da böyleyim takmıyorum ama sinir oluyorum bazen maalesef.
Babanne vefatı sizde travmaya yol açmış bana özelden yazın size nasıl travma temizliği yapacaginizi söyleyeyim, ani travmalar vücutta hastalık olarak çıkıyor , travma temizliği yaparsanız inşallah geçecekHerkese merhabalar 2 aydan beri boğazımda yutkundukça gitmeyen yumru hissi var sanki yapışkanlı mukus gibi.Üzgün olduğum birgün çıktı babaannem vefat ettiği gün birde aynı gün dışarıda çok üşümüştüm 2-3 dk kadar bayağı kasıldım o an titremeyeyim diye ondan yarım saat sonra başladı hatta en önce sanki boğazım kurumuş da sanki biran tükürüğümu yutamadım kasıldı sanki boğaz kaslarım ondan sonra böyle mukus hissi boğazda yumru hissi gibi yutkundukça gitmeyen birşey kaldı.2 kere kbb ye gittim tüm kan tahlilmelerimi yaptırdım hepsi normal.Sadece bende alerjik rinit var onu söylediler kbb doktorları.Bir tanesi hem alerjik rinit hem bogaz reflün var biraz dedi aranızda böyle birşey yaşayıp bilgi sahibi yada tadavi yöntemini bilen biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim zaten anksiyeteli biriyim iyice tav oluyorum hiçbirşeye odaklanamaz oldum.Şimdiden teşekkürler.
Tamamen travmatik bir durum, travma temizliği yapılmalımerhaba
sizin yaşadığınız gibi bir durumu ara ara bende yaşıyorum ağlayamadığım için olduğunu düşünüyorum boğazımda düğüm yumruk gibi bir şey oluyor tarif etmesi biraz zor aslında fiziksel olarak birşey yok tamamen psikolojik nefes egzersizi iyi geliyor bana belki size de iyi gelir
Çocukluktan gelen travmanız var bu da alerjinizi tetikliyor, travma temizliği yapılmalı, özelden yazın anlatayımBen de çocukluğumdan beri yaşıyorum bu durumu. Ağrı, öksürük yok sadece o mukus hissi var ne gelip ne gidiyor. Bende kbb ye göründüm kaç kez alerjik dediler bir şey hulamadilar tiroidlerime de baktırdım normal. Böyle yasamayi kabullendim galiba.
Yazıyı bulursanız ekleyin çok sevinirimbi madde eksikliğinden oluyormuş, çok üzüldüğümüzde ağladımızda olunan his gibimi . galiba oksijen girirşini artırmak için boğaz yapısını değiştityor. yazıyı bulursam eklerim
ayşegül çoruhlu ya bakın . onun yazısıydı. instada olabilir . sayfasınada bakınYazıyı bulursanız ekleyin çok sevinirim
Bende anksiyeteden olduğunu düşünüyorum bir anlık unutuyorum geçiyor sanki aklıma gelince yine oluyor geçecek allahın izniyle sizede geçmiş olsun inşallah tamamen kurtuluruzBende 2 yıldır yaşıyorum bu durumu , doğumdan 2 ay sonra başladı, anksiyete ve refluden dolayı olduğunu düşünüyorum, çünkü lohusayken korona cıktı ve aşırı taktim sanki boğazımı sıkıyorlar gibi hissettim sürekli, sonra bogaz kuruluğu başladı kbb ye gittim reflu var dedi. Herhangi bir mide ağrısı mide ekşimem yoktu çok şaşırdım reflu demesine. Fazla kilom vardı karın bölgesindeki yağlar mide kapakçığı acıyor bu yüzden reflusun zayiflarsan geçer dedi. 16 kilo verdim bunun üzerine çok hafifledi ama tamamen geçmedi. Benim sorunum bogaz kurulduğundan sonra bogazda kasilma, sanki yabancı bi cisim var ve hareket ediyor gibiydi. Endoskopi ultrason vs yapıldı çok şükür bisey çıkmadı. Kilo verdikten sonra bu hissiyatlar yer değiştirdi ve %50 hafifledi ama tamamen geçmedi henüz. Psikiyatriye gidicem artık son care bu gibi. Bu hissiyatlarin anksiyetedenn de kaynaklandığı düşünüyorum çünkü aşıri kaygılı ve takıntılı bi insanım. Hepsi birbirini tetikliyorda olabilir ,gerçekten yasayan bilir çok zor bi durum
Sizde durum nasıl? Tam olarak ne hissediyorsunuz boğazınızda? Zaman zaman hafifliyor benimde bazen aşırı artıyor. Yattığımda özellikle kafamı hareket ettirirken sanki boğazımda bi tümsek var üzerinden bisey atliyo bi doku kıpırdamasi gibi. Yurkunurkende öyle oluyorum ama bazen her zaman değil.Bende anksiyeteden olduğunu düşünüyorum bir anlık unutuyorum geçiyor sanki aklıma gelince yine oluyor geçecek allahın izniyle sizede geçmiş olsun inşallah tamamen kurtuluruz
Benimkisi sadece yutkunurken oluyor sanki yapışkan bir mukus var gitmiyor gibi.Yutkunduğumu hissetmiyorum bazen yumru gibi birsey tutuyorda zorlaştırıyor gibi bir kaç kezde boğaz kaslarım kasılıyor gibi oldu yutkunurken.Elimden geleni yapıyorum düzelmesi için inşallah düzelir rabbim herkese şifa versinSizde durum nasıl? Tam olarak ne hissediyorsunuz boğazınızda? Zaman zaman hafifliyor benimde bazen aşırı artıyor. Yattığımda özellikle kafamı hareket ettirirken sanki boğazımda bi tümsek var üzerinden bisey atliyo bi doku kıpırdamasi gibi. Yurkunurkende öyle oluyorum ama bazen her zaman değil.
Amin umarım herkes şifasını bulurBenimkisi sadece yutkunurken oluyor sanki yapışkan bir mukus var gitmiyor gibi.Yutkunduğumu hissetmiyorum bazen yumru gibi birsey tutuyorda zorlaştırıyor gibi bir kaç kezde boğaz kaslarım kasılıyor gibi oldu yutkunurken.Elimden geleni yapıyorum düzelmesi için inşallah düzelir rabbim herkese şifa versin