Böcekler

_Twety_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
303
112
103
Arkadaşlar bir aydır evimde minik kahverengi böcekler var, nem den mi oluyo acaba ya
Sık sık havalandırıyorum evi ama giriş kat evim ve yatak odasında duvarlar sık sık küf oluyo ondan mı acaba ya (
Nasıl gider bunlar 4aylık bebeğim var sürekli temizlik yapamıyorum da

Kalorifer böceğidir kesin. İlaclatın evi yada hepsiburada da falan kokusuz ilaclar var alın köşelere dolap altlarına tezgaha vb. yerlere sıkın.

Ama hallolur mu az önce bi araştırdım ilaçlama şirketleri bile anlamıyomuş bu böcekten ufak ufak seyler genelde yatak odası ve mutfakta var

Kökten halletmek gerek napmalıyım sürekli spreyle ilaçla olmaz ki

böceklerden önce küf düşmanınız. o küf bir çok hastalığa sebebiyet verir. Karbonatlı sirke su ile silip küf tutmayan boya ile boyatin en kısa sürede bana kalirsa

Kökten halletmek gerek napmalıyım sürekli spreyle ilaçla olmaz ki
Kesinlikle kökten halletmeniz lazım duvarlar rutubetten küfleniyor. Mobilyalarda da böcek olabiliyomuş onu da bir araştırın. Kullanılan malzemeden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama okumuştum araştırma yaparken .

Canım aynı sıkıntı annemlerde de olmuştu. NE ilaçlar denedik kâr etmedi. En son babam kuvvetli bir sprey ilaç aldı. Böcek ilaçlama merkezlerinin kullandıklarından. Biz komşunun yazlığına gittik. Babam da evi ilaçlayıp gece nöbetine gitti/ evde kalmamak lazım çünkü. İlaçlarken azıcık maskesi kaymış diye zehirleniyordu az daha. Ama mükemmel bi ilaçtı. Bi de bu böcekler yavruladı mı yüzlerce oluyo. Başka şekilde baş edemezsin. Tavsiyem tabletmiş jelmiş uğraşma o ilaçlarla. Ara böcek ilaçlama şirketini. Mis gibi yaparlar

Böceklenen bişey olabilir mi mutfakta?
Ben bayram tatilindeyken çekmecede tarhana vardı poşette böceklenmiş. Minik kahverengi ağır aksak uçan böceklerden. Hafif dolgun nokta kadar diyeyim büyüklüğü. Tarhanayı attım çekmeceyi temizledim mutfağı sildim süpürdüm geçti.

Evinizdeki küf çok büyük bi problem olabilir. Sağlık problemleri yaratabilir hale bir de ufak bebeğimiz varmış. Kirlenen duvarları çamaşır suyu ile silip yapı marketlerdeki boya bölümlerinden rahatlıkla bulabileceğiniz küf önleyici bir boya ile boyayın. Minik kahverengi bocekler hamam bocegi degilse evinizde bir gida maddesi bozulmuştur. Baharat bile olabilir.

Haklısınız ama yatak odasında da olunca duvarlar da küf den olmuştur diye düşünüyorum, bide küfün üzerinde görmüştüm minik yürüyor sadece ama komidin üzerinde yatak başında gardırop içi bile artık napcam bilmiyorum

Kelebek böceği o canım rutubetli birde pirinç tarhana benzeri şeylerde olur

Tek başınıza altından kalkabileceginiz bir şey değil bence bu kadarı.
Once küfleri halledin, bahsedilen boya ile badana yaptırın. Evi profesyonel ilaçlatın.
Sonra da size yardımcı olacak bir yada iki kişi bulup, evi dip-köşe-dolap içi, dolap üstü, yatak altı, arkası havalandırıp detaylıca temizleyin...

Bilemiyorum inşallah

Zıplıyormu bu bocek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…